The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2010, 10:34
A wiec tak, mecz sie odbyl, 3 punkty zostaly u Nas i tye wsytarczy za komentarz. Teraz dwa wyjazdy i trzeba walczyc o komplet.

Malecki wedlug mnie jakby odszedl to nie staloby sie nic zlego. Naprawde On nie umie grac z glowa do gory a strzaly mu wychodza raz na 10. Do tego taktycznie jest cienki jak barszcz. Riosa sie co poniektorzy domagaja plus pisza ze na poczatku sezonu byl jednym z lepszych.....tylko co On takiego zrobil? Sama technika sie meczu nie wygra, jest wolny, jako napastnik nic jeszcze nie strzelil. W zimie pozegnac i odeslac skad przyjechal.

Co do C+ to w sumie ciezko jako kibic Naszej Wiselki byc obiektywnym, z jednej strony powinni takie sprawy fauli, bledow itp wychwytywac i pokazywac, ale....no wlasnie ale w tym wszystkim brak jest rownego traktowania jak i obiektywizmu. Oczywiscie z Komorowskim niby skrytykowali werdykt ale juz z Vordljakiem nie koniecznie. Tu tez sie nieby doszukuja ze Chavez nie mial zgietego kolana i cos tam cos tam. Ale wierze ze Komiczna Ligi jednak postapi tak jak mowil Stepinski czy jak mu tam ze ciezko na podstawie tego zapisu orzecz czy bylo to celowe czy nie i ze wystarczy rozmowa z zawodnikiem. Jesli zas ta komisja nie wezwie Chaveza zeby sie wytlumaczyl (jesli bedzie temat) tak jak zrobili z Komorowskim to bedzie juz naprawde ewidentne jak dzialaja.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.11.2010, 11:02
Ja jeszcze wrócę do wypowiedzi kolegi sprzed paru stron, bo po prostu ogarnia mnie pusty śmiech i rzadko widzi się takie perełki

wojtala8 napisał(a):Wyświetl post
(...)Brożek(...) poza tymi golami w meczu z Ległą nie pokazał nic.
Chłopie litości, napastnik ma strzelać gole a nie pokazywać coś więcej, bramkami się mecze wygrywa. Nie wiem w jakim świecie ty żyjesz? To co może dupę miał pokazać to byś był zadowolony? A może wymagasz rajdów w stylu r9 z najlepszych lat? Czy też tego, żeby - parafrazując Markusa - "każde zagranie nosiło znamiona wysokiej klasy?"

To, że Paweł zagrał słabiutko w meczu z Zagłębiem to fakt, ale pisanie, że w meczu z Legią poza dwoma bramkami () nie pokazał nic to po prostu śmiech na sali i do kabaretu się nadaje. Boże, ratuj nas przed takimi znafcami

/Podśmiechujki na bok, na zimno :

Mecz w naszym wykonaniu słaby. Martwi, że mamy problemy ze stwarzaniem sobie sytuacji w ataku pozycyjnym. Problem był już na samym początku rozgrywania, źle się ustawialiśmy jako drużyna. A Przy takiej grze zagłębia często mieliśmy praktycznie 3-4 obrońców w linii a nasi stoperzy grali dobre 15-20 metrów przed środkiem boiska. Żeby gra była płynniej wyprowadzana nasi obrońcy powinni podchodzić pod połowę boiska i cisnąć, a jeśli to nie było możliwe to nasi środkowi pomocnicy powinni wracać się do klepy z obrońcami, u nas tak się zdarzało od przypadku do przypadku, a tak naprawdę to powinno dziać się permanentnie przez pełne 90 minut. Ale kto wie, może mamy za wolnych lub niepewnych stoperów do podchodzenia wyżej? Albo oni źle się czują w takiej grze? Zważywszy na problemy Wisły w defensywie w tym sezonie jest to bardzo możliwe. Poza tym, nie ma co kreślić cudów, że Wisła ma wspaniałą obronę, nie ma - ma za to niezły atak, tylko że drużyny które walczą o utrzymanie i średniaki ligowe zauważyły, że broniąc się z nami paradoksalnie mają większe szanse na korzystny rezultat - właśnie dzięki temu, że nasza obrona nie zachowuje się tak jak należy. W samej destrukcji, mimo wszystko mniej błędów i widać wyraźny postęp ale nie można mówić o świetnej obronie po 3 meczach, z których w dwóch przeciwnik prawie nie grał w piłkę tylko murował, a w jednym przeciwnik mógł spokojnie strzelić 2-3 bramki.

Poza tym, tak denerwująca niektórych gra między obrońcami - to świetna sprawa - szczególnie przerzuty (nawet przy pośrednictwu stoperów - no problem) - Cikosz może zagrać do Chaveza, ten do Bunozy, a ten do Paljica ale to musi być robione dokładnie a PRZEDE WSZYSTKIM szybkooo!. Tak żeby gonić przeciwnika z jednej strony na drugą i rozrywać jego ustawienie!! Inaczej taka klepa nie ma za dużo sensu.

Już nie wspominając, że jak już wyprowadziliśmy tą piłkę jak należy i tworzyło się coś ciekawego to albo psuł Małecki (trzymał piłkę do końca jak kretyn czasem) albo Paweł się przewracał o własne nogi - widać było, że to nie jego dzień.

O grze w destrukcji nie ma co pisać, obrona zagrała poprawnie, ale trzeba przyznać, że Zagłębie zagrało bardzo ale to bardzo defensywnie, grali na 0:0 i nic więcej. Przyznam też, że Zagłębie wcale nie zagrało jakoś żenująco jak ktoś tu porównywał z pejsami. Oni po prostu zagrali tak jak sobie założyli - konsekwentnie murowali bramkę i jak widać jest to najlepszy sposób na grę przeciwko Wiśle. Jest to niepokojące, gdyż na pewno wiele innych trenerów z naszej kopanej to zauważyło i bardzo możliwe, że tak właśnie będą grać z nami drużyny z dolnych rejonów tabeli.

Kiedyś taka gra przeciwko nam wynikała ze strachu i paniki o pogrom, obecnie jest to zwyczajnie wyrachowany sposób na osiągnięcie dobrego rezultatu z nami. Jak dla mnie Zagłębie zasłużyło sobie na porażkę taką właśnie grą na remis. Niech mają nauczkę!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.11.2010 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.11.2010, 12:22
w ramach ciekawostki
http://wislakosz.pl/index.php?option...id=38:euroliga
Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.11.2010 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.11.2010, 12:31
Ja bym dodał jeszcze jedno. Wiem, wiem - dawno temu takie mecze wygrywaliśmy 4:0. Natomiast juz wielu zapomniało że dla odmiany niedawno temu takie mecze wtapialiśmy 0:1 albo 1:1. Trochę pokory. Aktualnie nie jest dobrze ale jest o wieeele lepiej niż było na starcie ligi. Powtórzę to co już wcześniej napisałem - innego meczu się nie spodziewałem. Dobrze, że mimo problemów z wypracowaniem sytuacji siadła ta jedna bramka. Wielu chyba zapomniało mecze kiedy mieliśmy dużo większą przewagę niż wczoraj a które kończyły się mało ciekawymi dla nas wynikami.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.11.2010, 12:45
picasso napisał(a):Wyświetl post
żaden argument.dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.on bierze pieniądze za grę,a nie za chęci.jak gra dobrze należy chwalić,gra źle należy ganić.i tyczy się to każdego.Mały nie jest tu wyjątkiem.
żaden argument. Bo zawsze się jedzie po Małeckim (nawet jak dobrze zagra to jest pełno minusów na jego koncie), z Pawełkiem tak samo. Dlaczego nikt nie jedzie po Kirmie, który z reguły strzela słabo- po ziemi, w obrońców, za lekko; dlaczego po Gargule się nie jedzie, po Żurawskim... To mnie wkur***! Bo rzecz jaka odróżnia Małego od np. Kirma (który owszem, ostatnio gra coraz lepiej i to doceniam) jest taka, że on, podobnie jak Piotrek Brożek jest fanem Wisły. Nie bez powodu właśnie oni dostali wsparcie wczoraj na meczu. A w grę Patryka powinien zaingerować trener- pokazać mu jego błędy i dobitnie powiedzieć, kłaść nacisk na to, żeby się wyzbył niepotrzebnego holowania piłki, dryblingów, częściej dogrywał- widział tym samym nieco więcej.

Fajnie, że koszykarki i ich trener byli obecni na meczu. Dobrze by było żeby nie było sytuacji "my i oni" tylko po prostu "my-Wisła".
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.11.2010, 12:49
To że jest fanem Wisły, to znaczy, że nie można go krytykować za grę?

Już nie jeden trener igerował w grę Patryka. On się już nie zmieni. Sam to powiedział w wywiadzie dla C+.

Jak gra dobrze, to trzeba Go chwalić, jak słabo, ganić.
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.11.2010, 13:02
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Bo zawsze się jedzie po Małeckim (nawet jak dobrze zagra to jest pełno minusów na jego koncie), z Pawełkiem tak samo. Dlaczego nikt nie jedzie po Kirmie, który z reguły strzela słabo- po ziemi, w obrońców, za lekko; dlaczego po Gargule się nie jedzie, po Żurawskim... To mnie wkur***!
Po Kirmie się jeździło, póki grał źle. Wczoraj też po którymś już swoim za lekkim strzale dostał gwizdy. Nie było słychać? Troszkę obiektywizmu. I dystansu.

Bo rzecz jaka odróżnia Małego od np. Kirma (który owszem, ostatnio gra coraz lepiej i to doceniam) jest taka, że on, podobnie jak Piotrek Brożek jest fanem Wisły. Nie bez powodu właśnie oni dostali wsparcie wczoraj na meczu.
Chwileczkę. Rozróżnijmy pojęcia. Piłkarz - fan. Piłkarz - gra w piłkę, walczy, stara się, podnosi swoje umiejętności. Fan - dopinguje, kibicuje, utożsamia się z klubem. Obiektywnie - Małecki jest piłkarzem i fanem. Ale... Czy to znaczy, że ma przywileje jako piłkarz? Że można przymykać oko na słabą grę? Grał wczoraj fatalnie. Jako piłkarz zagrał fatalnie. Schodził bardzo długo z boiska przy swojej zmianie. Powinien szybciej, w końcu atakowaliśmy Zagłębie, nie graliśmy na czas. Zachował się nieprofesjonalnie. Nie mówię prawdy? Jego kiepska gra oraz nieprofesjonalne podejście zaowocowały dawką gwizdów, potem na forach krytyką. Zasłużoną.

A w grę Patryka powinien zaingerować trener- pokazać mu jego błędy i dobitnie powiedzieć, kłaść nacisk na to, żeby się wyzbył niepotrzebnego holowania piłki, dryblingów, częściej dogrywał- widział tym samym nieco więcej.
Prawdopodobnie ingerował i to na samym początku swojej pracy w Wiśle. Prawdopodobnie jego miał na myśli, gdy mówił o tym, że zawodnik/cy słuchają a nie słyszą co się do nich mówi, nie korygują błędów.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.11.2010, 13:04
galeria z meczu:
http://kiks.tv/2010/11/galeria-wisla...aglebie-lubin/
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 22.11.2010, 13:09
żaden argument. Bo zawsze się jedzie po Małeckim (nawet jak dobrze zagra to jest pełno minusów na jego koncie), z Pawełkiem tak samo. Dlaczego nikt nie jedzie po Kirmie, który z reguły strzela słabo- po ziemi, w obrońców, za lekko; dlaczego po Gargule się nie jedzie, po Żurawskim... To mnie wkur***! Bo rzecz jaka odróżnia Małego od np. Kirma (który owszem, ostatnio gra coraz lepiej i to doceniam) jest taka, że on, podobnie jak Piotrek Brożek jest fanem Wisły. Nie bez powodu właśnie oni dostali wsparcie wczoraj na meczu. A w grę Patryka powinien zaingerować trener- pokazać mu jego błędy i dobitnie powiedzieć, kłaść nacisk na to, żeby się wyzbył niepotrzebnego holowania piłki, dryblingów, częściej dogrywał- widział tym samym nieco więcej.

Fajnie, że koszykarki i ich trener byli obecni na meczu. Dobrze by było żeby nie było sytuacji "my i oni" tylko po prostu "my-Wisła".
A wiesz co mnie wkur***. Nawet nie sama gra Małego, bo do niej już się przyzwyczaiłem. Ale jego reakcja na zmianę i to truchtanie . 60minuta , nie idzie Wiśle, a Patryk wielce obrażony truchta powoli do linii końcowej. Jeszcze oglądając powtórkę w tv widzę że rzuca "kurami" pod nosem jak to on ma w zwyczaju.Aż dziw bierze, że podał rękę Maaskantowi po zmianie. Jak ja bym był piłkarzem Wisły i miał ją w sercu, to ważniejsze byłoby dla mnie dobro Wisły. Jakoś i Guła i Jirsak potrafili sprintem opuszczać biosko.
Odpowiedz cytując
aviatorGK
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 22.11.2010, 14:17
dzięki za odpowiedź bracia! Ciary przechodzą jak się tego przed wejściem słucha!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.11.2010, 14:40
fialo napisał(a):Wyświetl post
Wolfy widziałeś dziś Bunozę ?
Podbijam
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 22.11.2010, 15:27
Nie no, luzik Wolfy, jakoś chyba jednak farciarskim swądem uda się nam utrzymać

CHYBA

Ja nadal sądzę, że optymalnie z tym składem pierwsza piątka by była bez zmian zimą, a jeśli będą faktyczne wzmocnienia to powalczymy o miejsca 1-3. Jeśli będziemy w pięciopunktowym zasięgu do Jagi w przerwie zimowej, czyli jak teraz - to będzie to bardzo dobry prognostyk.

Także nadal stoję przy tym co pisałem, ciekaw jestem czy szanowny pan ex moderator również stoi murem za stwierdzeniem, że jesteśmy słabi nawet jak na naszą ekstraklasę i będziemy się bronić przez spadkiem ;>
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.11.2010 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.11.2010, 16:37
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Także nadal stoję przy tym co pisałem, ciekaw jestem czy szanowny pan ex moderator również stoi murem za stwierdzeniem, że jesteśmy słabi nawet jak na naszą ekstraklasę i będziemy się bronić przez spadkiem ;>
Jesteśmy słabi. Bijemy głową w mur wobec jako tako zmobilizowanej w obronie drużyny (Śląsk, Cracovia, Zagłębie).
Strzelamy wtedy ewentualnie fuksiarskie gole w końcówkach.
Wygrywamy gdy przeciwnik chce atakować pewny swej wyższości (Lechia) lub jest wprowadzony w błąd co do swej wyższości (Legia).
Pozostaje wysyłac sygnaly do Janasa, że remis przyjmujemy w ciemno.

(Na tym samym wózku jedzie Amica. Zmobilizowali się przed Wisłą a większość z czterech goli zdobyli z kontry. Kiedy przeciwnik muruje bramkę, nie mają armat).

Aktualne zwycięstwa Wisły są ponad stan
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
maxurd
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 22.11.2010, 17:46
Dwie rzeczy sprawiały, że oglądanie meczu przyprawiało mnie o ból zębów. Po pierwsze to dziadowskie tempo rozgrywania piłki od obrony. Wyglądało to jak mecz na oddziale geriatrycznym, do którego dołączono wnuka jednego z pacjentów, który biegał pomiędzy zawodnikami przeciwnej drużyny zupełnie bez głowy jakby pierwszy raz wybiegł na murawę i od tej murawy zwariował (to Małecki) to po drugie.

Mecz w stylu tego z Cracovia i zgadzam sie z niektórymi na forum, że miejsce w tabeli jest na wyrost.
Nonckiewicz!! Siadej...
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.11.2010, 17:47
ja tam wolę zwycięstwa ponad stan niż porażki nad wyraz
Wiele się tutaj narzekało na prezesa, trenera i na piłkarzy, a prawda jest taka, że prezentujemy się co raz solidniej i co najważniejsze skutecznie punktujemy. Fuksiarskie bramki? Żeby zdobyć nawet bramkę fuksiarską trzeba zbudować akcję, przedostać się na pole karne przeciwnika i oddać strzał - i ten fuksem dopiero znajduje drogę do bramki. Czy strzelanie w końcówkach świadczy bardziej o grze do końca i nie poddawaniu się czy o słabości drużyny?
Lepiej wygrywać w końcówkach czy lepiej wszystko w końcówkach tracić jak jeszcze parę miesięcy temu z Pasami?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 22.11.2010, 18:16
Ja też uważam, że miejsce 2 jest troszkę ponad stan, widać z resztą po dorobku punktowym. Ale pierwsza piątka ponad stan już nie jest i jak słuchałem tych bredni o bronieniu się przed spadkiem to nie mogłem się zgodzić. Teraz wytykam, a nie mówiłem? - moje prawo. Tym bardziej jeśli osoba, która pisała o tym bronieniu się przed spadkiem rzucała na lewo i prawo inwektywami w stosunku do tych co śmieli się nie zgodzić ;>
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.11.2010 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.11.2010, 18:41
Ja też piszę od dawna otwarcie, że pierwsza szóstka jest z takim składem w naszym zasięgu. Wszakże szczęśliwe te zwycięstwa i nad Cracovią i nad Zagłębiem, jednak trzeba powiedzieć, że i my nie mieliśmy szczęścia we wcześniejszych spotkaniach. Tak to się wszystko układa i teraz liczę jeszcze na 4 pkty - 1 z Polonią i 3 z Arką - taki wynik na jesień jest przewidywalny i spodziewany przeze mnie na koniec tej rundy.

Poza tym, tak denerwująca niektórych gra między obrońcami - to świetna sprawa - szczególnie przerzuty (nawet przy pośrednictwu stoperów - no problem) - Cikosz może zagrać do Chaveza, ten do Bunozy, a ten do Paljica ale to musi być robione dokładnie a PRZEDE WSZYSTKIM szybkooo!. Tak żeby gonić przeciwnika z jednej strony na drugą i rozrywać jego ustawienie!! Inaczej taka klepa nie ma za dużo sensu.

Już nie wspominając, że jak już wyprowadziliśmy tą piłkę jak należy i tworzyło się coś ciekawego to albo psuł Małecki (trzymał piłkę do końca jak kretyn czasem) albo Paweł się przewracał o własne nogi - widać było, że to nie jego dzień.
Mnie obrońcy w tym meczu nie denerwowali tak bardzo. Bardziej irytowali mnie pomocnicy i ich zachowanie w środku pola - wszyscy oddawali piłkę, jakby ich zaraz miała poparzyć. Albo się umie kreować grę albo się nie umie. Trzeba coś w środku pola jednak zmienić, bo z tymi zawodnikami daleko nie zajedziemy, chyba że zmieni się ich podejście.

Co do Małeckiego, to w zupełności się z Tobą zgadzam.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 22.11.2010 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.11.2010, 18:43
moim zdaniem Malecki powinien zostac wypozyczony Maaskant niech go wysle do 2 ligi Holenderskiej niemieckiej czy Angielskiej jak tam nie nabierze pokoryn i rozumu to wtedy wystawic go na liste transferowa takie wypozyczenie moglo by byc dobre i dla wisly i dla Maleckiego mysle ze z dala od Polski w obcym mu klubie nie byl by juz taki knombry i moze nauczyl by sie gry zespolowej i dyscypliny na boisku
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.11.2010, 18:53
Jak ktoś nie rozumie ironii niech nie czyta tego posta!
Przepraszam bardzo, że się z wami nie zgadzam. Naprawdę nie wiem jak mogłam się tak głupio wychylić.
Jestem za sprzedaniem natychmiastowym: Małeckiego, Brożków, Pawełka przede wszystkim!
W tym meczu dobitnie wszyscy pokazali, że się nie nadają do Wisły, a Piotrek na pewno nie bez powodu nie wychodzi w pierwszym składzie.

PS. W odniesieniu do Wisły jestem obiektywna, więc nie ma mnie co pouczać. Tym bardziej jeżeli się nie znamy co ma niebagatelne znaczenie.

EDIT: Kurde, znów mój błąd. To co na początku tłustym drukiem, dodane teraz. *Jagul*- nie komentuj moich słów.
Ostatnio edytowane przez masterlag : 22.11.2010 o godz. 19:57.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.11.2010, 18:59
Nie wiem o co niektorym forumowiczom chodzi z tym Bunoza.Chyba bardziej im zalezy, ze niby to oni teraz maja racje a Wolfy sie mylil.Od razu zaznaczam, ze ja nie zamierzam stawac tu po czyjejs stronie, ale akurat w wypadku tego zawodnika nie, nie mylil sie.Co to za argument, ze co ? ZE niby poprawnie zagral \?Z kim Panowie z Zaglebiem, ktore zadnej konkretnego zagrozaenia nie stworzylo.My mamy myslec o lidze LM, o pucharach aodnosnikem ma byc mecz z Zaglebiem.Panowie nie badzmy smieszni.Bunoza jakosciowo jest slaby i mam nadzieje, ze zostanie on zastapiony kims wartosciowym w zimie.Chlop jest tak niepewny, ze przy stanie 3:0 z Legia wciaz drzalem o wynik i kazde jego przyjecie pilki bylo dla mnie jedna wielka niewiadomo.Jest niepewny podaje trudne pilki do Pawelka(takich watpliwych prezentow bym od klasowego obroncy nie dostal).Malo tego chlop dwa,DWA! razy z rzedu nie trafil w pilke w polu karnym, w jakims tam meczu nie pamietam tez nie trafil w pilke, malo kto to wtedy dostrzegl.Wystarczylo, ze slaba Legia na poczatku nas przycisnela i chlop sie gubil.Wyznacznikem nie ma byc nasza liga, bo w tym roku jej poziom jest dramatycznie slaby i nasze miejsce w tabeli zaciemnia rzeczywistosc, w ktorej sie znajdujemy a jestesmy w dupie.Maaskant mial czas, zeby poznac kraj, jego specyfike, wie juz kto jest kto, zna inne druzyny i ma teraz pelne pole do popisu(okres przygotowawczy, mam nadzieje, ze i transfery).Jak dla mnie to i tak przy odrobinie szczescia trener osiagnal wiecej niz mogl.Nasze szczescie, ze inne "tuzy" naszej ligi zaliczyly falstart, bo tylko dzieki temu wciac sie liczymy.Na mozliwe 42 pkty mamy 24 czyli nieco wiecej niz polowe a jestesmy na 2gim miejscu.Nie swiadczy to o tym ze liga sie wyrownala tylko, ze leci w dol i to ostro.Co do Cikosza to choc prezentuje sie nzacznie lepiej i widze w nim material na przyszlosciowego gracza to jak dla mnie Wisla zasluguje na bardziej doswiadczonego zawodnika, pije tu do koszmarnego bledu jaki popelnil z Legia kiedy przepuscil futboluwke, ktora trafila pod nogi ktoregos z legionistow i tylko szczesliwy faul odwizdany na Sobolewskim(moim zdaniem wzajemnie sie faulowali) uratowal nas przed strata bramki.Reasumujac jakosc pilkarzy w naszym klubie jest tak niska
, ze jak to napisali kibice Karabachu "wy zarabiacie pieniadze my gramy w pilke" pozdrawiam

p.s. jeszcze tego by brakowalo, zeby sie slabo prezentowal z Zaglebiem.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.11.2010, 19:03
nh79 napisał(a):Wyświetl post
.Malo tego chlop dwa,DWA! razy z rzedu nie trafil w pilke w polu karnym, w jakims tam meczu nie pamietam tez nie trafil w pilke, malo kto to wtedy dostrzegl.
Nie trafił w piłkę... a powiedz mi co robił wczoraj Brożek? Też nie trafił parę razy w piłkę lub potykał się na niej? I świadczy to od razu o tym, że jest słaby? Każdemu się zdarza.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.11.2010, 19:04
Ja też uważam, że miejsce 2 jest ponad ponad stan, widać z resztą po dorobku punktowym. Ale pierwsza piątka ponad stan już nie jest i jak słuchałem tych bredni o bronieniu się przed spadkiem to nie mogłem się zgodzić. Teraz wytykam, a nie mówiłem? - moje prawo. Tym bardziej jeśli osoba, która pisała o tym bronieniu się przed spadkiem rzucała na lewo i prawo inwektywami w stosunku do tych co śmieli się nie zgodzić ;>
Mamy 25 a przy mniejszym szczęściu moglibyśmy mieć 17 czyli 2 ponad kreską.Wiem że to gdybanie ale uzasadnione bo nawet gdybyśmy te 17 mieli to nie mogli byśmy narzekać że mało , w stosunku do naszej gry.

Dlatego zdecydowanie za wcześnie na jakiś duży optymizm.Tabela jest ok, perspektywy są nadal niewiadome.Moim zdaniem nawet pozostanie Maaskanta nie jest dziś przesądzone, a co dopiero to czy będzie miał mocną pozycję jak zostanie.
Ale oczywiście fajnie że wróciliśmy do gry bo jeszcze miesiąc temu wydawało się że na wiosnę to jedynie PP jakieś emocje wywoła.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.11.2010, 19:15
Jestem za sprzedaniem natychmiastowym: Małeckiego, Brożków, Pawełka przede wszystkim!
Całą drużynę sprzedajmy. ....a mać jak mnie takie rzeczy irytują to się pale nie mieści. Później będziesz lamentować, że nie mamy żadnych klasowych zawodników, bo najlepszych sprzedaliśmy. Osobiście mógłbym się zgodzić na ich transfery tylko i wyłącznie pod warunkiem, że w ich miejsce sprowadzilibyśmy jakiś klasowych piłkarzy. A na takie coś po prostu nie ma szans. Od blisko 4 lat Brożek jest naszym jedynym porządnym napastnikiem i nikt nie dba o to, że miał jakiegoś godnego rywala w walce o pierwszą 11.... Powiedzmy sobie szczerze, że bez Pawła Brożka taka formacja jak atak Wisły Kraków nawet nie istnieje.
Jedyne co bym zrozumiał to odejście Pawełka. Z nim to jest w ogóle jakaś dziwna sprawa. Zaczął mu się palić grunt pod nogami, to nagle pokazuje całkiem niezłe umiejętności. Tylko nasuwa mi się pytanie. Czy jak dostanie nowy kontrakt, to nie spocznie na laurach i znowu nie zaczną wpuszczać baboli
Ostatnio edytowane przez Jagul : 22.11.2010 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.11.2010, 19:22
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Nie trafił w piłkę... a powiedz mi co robił wczoraj Brożek? Też nie trafił parę razy w piłkę lub potykał się na niej? I świadczy to od razu o tym, że jest słaby? Każdemu się zdarza.
Nie jestem jakims tam wielkim entuzjasta Brozka.Nie jest dla mnie wielkim pilkarzem a porownanie nie ma tu nic do rzeczy, bo Brozek juz udowodnil swoja wartosc a Bunoza po pierwsze jest stoperem pilka byla jak najbardziej do trafienia Brozek byl na biegu odwrocony do niej.Poza tym bez sensu porownania takie sa.Wczorajszy mecz uzmyslowil mi jedno.Na tle slabego, anonimowego w Europie zespolu wypadamy blado, na tle ostaniej Cracovii wypadamy blado.Nie potrafimy skonstruowac sensownego ataku pozycyjnego aten konstruuje sie od obrony.To, ze zagralismy trzy mecze z rzedu na zero ze slabymi druzynami nic nie znaczy.Slabi graja ze slabymi i tyle.Liga jest teraz tak slaba, ze jakbysmy przeprowadzili sensowne transfery w lecie i Maaskant (lub jakis inny sensowny trener) byl zatrudniony przed okresem przygotowawczym to teraz bilibysmy na glowe cala lige bo tak jest slaba w tym sezonie.Ja rozumiem, ze na nowych stadionach inaczej sie oglada mecze, ale moim zdaniem liga nie dorasta do piet obiektom, na ktorych teraz gra.Co do obrony to po prostu uwazam, ze zespol z takimi aspiracjami jakie sobie BC nakresla co roku powinna na tych pozycjach miec wartosciowych a nie watpliwie perspektywicznych graczy, ktorzy moze odpala a moze nie a mecze ligowe to taki poligon doswiadczalny dla nich.pozdrawiam
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 22.11.2010, 20:02
Wisła nie traci bramek już od trzech meczów (i co z tego wynika)

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...czow,id,t.html
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 22.11.2010, 20:09
Jak ktoś nie rozumie ironii niech nie czyta tego posta!
Przepraszam bardzo, że się z wami nie zgadzam. Naprawdę nie wiem jak mogłam się tak głupio wychylić.
W tym meczu dobitnie wszyscy pokazali, że się nie nadają do Wisły, a Piotrek na pewno nie bez powodu nie wychodzi w pierwszym składzie.

PS. W odniesieniu do Wisły jestem obiektywna, więc nie ma mnie co pouczać. Tym bardziej jeżeli się nie znamy co ma niebagatelne znaczenie.

EDIT: Kurde, znów mój błąd. To co na początku tłustym drukiem, dodane teraz. *Jagul*- nie komentuj moich słów.
Aha - czyli, jeśli przedstawiłem Tobie jakiś argument przeczący Twoim słowom, to znaczy, że Cię pouczam, a tego robić nie mogę bo się nie znamy?
Jeśli ktoś gra kichę to zostanie wygwizdany niezależnie od tego czy na koszulce mu pisze Małecki, Paweł Brożek, Kirm, Pawełek, Bunoza czy Chavez. Po Bunozie wszyscy na początku jechali bo grał kichę, teraz gra lepiej i słów krytyki jest mniej. Zależność jest między grą piłkarza a gwizdami, a nie 'Wiślackością' a gwizdami.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 22.11.2010, 20:33
Bunoze to na początku broniłem , ale to drewno , zagrywa bez sensu długie piłki do przodu bez adresata podania. A nie chce mi się pisać o każdym osobna , właściwie grupowo też mi nie chce się pisać.
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 22.11.2010, 20:48
szczebel napisał(a):Wyświetl post
Bunoze to na początku broniłem , ale to drewno , zagrywa bez sensu długie piłki do przodu bez adresata podania. A nie chce mi się pisać o każdym osobna , właściwie grupowo też mi nie chce się pisać.
Na przykład na skrzydło do Kirma w meczu z Cracovią w okolicach 93 minuty i 58 sekundy? Chłopak się rozwija, i może się z niego rozwinąć ciekawy grajek.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.11.2010, 21:15
Bunoza jest naszym środkowym obrońcą, który stara się brać na siebie ciężar rozgrywania akcji. Marcelo miał beznadziejne długie podania, dlatego za Skorży to Głowa starał się grać długie piłki do Brożka i robił to z podobną skutecznością co Bośniak. Jest to materiał na dobrego obrońcę, jednak przede wszystkim musi przybrać na masie, bo łatwiej jest mając te prawie 2 metry stać się skałą nie do przejścia, od którego rywale będą się tylko odbijali (porównajcie sylwetki Głowy jak przychodził i odchodził z Wisły)od wyrobienia odpowiedniej szybkości mając tak dużo cm.
Chavez nie brał ciężaru rozgrywania, ale jak już posłał piłkę, to Wiśle się poszczęściło i zdobyliśmy bramkę.
W poprzednich 3 meczach jedyną rzeczą, do której możemy się przyczepić jest brak efektywności w stałych fragmentach gry. Poza sytuacją Chaveza z Craxą kompletnie nie stwarzamy zagrożenia.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 22.11.2010, 21:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Mamy 25 a przy mniejszym szczęściu moglibyśmy mieć 17 czyli 2 ponad kreską.Wiem że to gdybanie ale uzasadnione bo nawet gdybyśmy te 17 mieli to nie mogli byśmy narzekać że mało , w stosunku do naszej gry.
No tak, ale jak byśmy wygrali z Górnikiem i zremisowali z Jagą (te mecze były do wygrania - obydwa) to byśmy byli liderem. Takie gadanie nie ma najmniejszego sensu. Mieliśmy szczęście z Cracovią i Zagłębiem (chociaż to było szczęście typu, graliśmy słabo ale prowadziliśmy grę i w końcu wpadło) ale też i pecha, że przegraliśmy z Jagą i Górnikiem ;> Bilans musi wyjść na zero, jak byśmy przegrali z Cracovią i Zagłębiem na dodatek, to pewnie byśmy uchodzili za najbardziej pechową drużynę ligi.

Jak dla mnie to kreowanie rzeczywistości na siłę. Nie jesteśmy już potęgą, gramy w kratkę, ale też nie jesteśmy tacy słabi jak tu niektórzy usiłują ludziom wciskać.

Mówiąc podwórkowo : jakby gdyby na cipce rosły grzyby....
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.11.2010 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów