|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Małecki to jest wielki przykład na to jak z dużego talentu może wyrosnąć beznadziejny senior. Zero myślenia, zero techniki, zero kultury gry. Łeb spuszcza w dół i biegnie do przodu jak tępy jełop ! Ty byś Riosa wymienił na Jirsaka ? Czech może i wolny ale przynajmniej myśli na boisku i podaje wmiarę dokładnie. A Małeckiego to po 15 minutach pierwszej połowy zmnienił bym nawet na Dawidowskiego (gdyby jeszcze u Nas był). A jak slyszałem ten okrzyki z trybun gdzie ten drewniak schodził to miałem 280/190 ciśnienie. Przy Pawłowskim to Małecki wygląda jak boiskowy Down !! Sorki za ostre słowa ale jak ta fajtłapa a Wisły odejdzie to ten zespół zdobędzie MP w cuglach bo atmosfera się zmieni o 180 %. I szkoda, że Głowy nie ma i Szymka w Wiśle bo by gówniaża ustawili do pożądku. ![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
element ja chcialem Malego zmienic juz w polowie meczu, nie przez to ze mam cos do niego,grał słabo i to z G było widac:( jak ktos nie wejdzie w mecz to mimo ze to est nasz pupil i tak powinien zejsc. Jak dla mnie wielkie brava dla Jirsaka który sie nabiegał nawet wiecej niz Sobol, mimo ze nie miał asysty ale zagrał bardzo dobry necz. Paweł troche słabiej ale starał sie i nie powinien spuszczac głowy po nieudanym zgraniu... Mały jak juz wczesniej bylo to nie był jego mecz tak czasem bywa... Ogólnie obrona na plus, Chaves bardzo dobry mecz a i Gordon tez nie zrobił błędu przynajmniej z G nie było tego widac. Doping bajka jak dla mnie chyba sie wszyscy spieli lepiej niz na ległej
Guli zostan z nami na zawsze!!!! |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
legol sam się fachowcu pogrążasz bo pierdzielisz jak 10 letnie dziecko...z tobą już nie gadam więc nie pisz do mnie ani nie prowokuj.. twoje argumęty są tak tępe że niema sensu tego czytać. chcesz to pisz do mnie na priv a nie napinaj się na necie i zaśmiecaj tematu.
![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Twoje argumĘty (jak ty to nazywasz) są za to wyszukane i powalaja na łopatki...., ale ok niech bedzie. Pokaz klase i podaj mi argumenty z sensem za tym ze Rios jest 3 razy lepszy...
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() Żal. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mecz z jednej strony słaby jednak gdyby nasi zawodnicy potrafili po ludzku podać, bądź nie machnąć się z piłką to po pierwszej połowie mogło być 2:0. Jak już wydawało się e może być dobra akcja to praktycznie zawsze ktoś musiał zawalić. Brożek na 5 metrze nie wie co z piłką ma zrobić, później się wywraca a Mały jak dzisiaj otrzymał piłkę to można było zapomnieć o czymkolwiek. 45 minuta Cikos zagrywa piłkę w pole karne a tam cała czwórka do bramki o mało nie wbiegła, wystarczyłoby że jeden został by na 11 metrze i miał by piłkę jak na patelni.
Wiadomo nie gramy wspaniałej piłki ale momentami nieporadność zawodników przeraża. Ważne 3pkt. i dziś tylko to się liczy. Po meczu z Legią wstrzymałem się z ocenami i dobrze bo dzisiaj mam takie same wnioski jak przed meczem z Legią. Bez wzmocnień ta drużyna pewnego poziomu nie przeskoczy. I nie ma się co czarować że potencjał jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Rios bez cienia watpliwosci jest aktualnie najlepszym technicznie zawodnikiem Wisly
Problem w tym, ze nie jest napastnikiem a pomocnikiem, co bylo doskonale widac ogladajac go na boisku Jezeli takich rzeczy nie zauwaza trener i trzyma goscia na lawie w gra Malecki czy Zurawski to nzaczy, ze mamy problem nie z zawodnikami a z trenerem Po za tym Maaskant w ogole nie reaguje na to co sie dzieje na boisku, te jego zmiany sa zawsze schematyczne |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Nie wiem po co te kłótnie, prowokacje i wyzwiska. Są 3 punkty? Są! Widać progres w stosunku do tego co było na początku sezonu? Widać!
To ze Mały lub Brożek miał słabszy mecz, to nie znaczy ze powinno się ich od razu wyrzucić z klubu. Oni nie raz ciągnęli Wisełkę do przodu, nie raz sprawili ze na naszych twarzach pojawił się uśmiech i pewnie jeszcze nie raz nas pozytywnie zaskoczą. Ktoś tu wcześniej napisał, że jak się gra nie podoba to kibicujcie Barcelonie bo tam jest wszystko pięknie, cacy itp. Cóż, ma rację. Mamy takich piłkarzy na jakich nas stać. Nie są to gwiazdy wielkiego formatu, dlatego też popełniają błędy i mają słabsze mecze. Cieszę się ze zwycięstwa, cieszę się z 3 punktów i z tego ze Wisła powoli wraca tam gdzie jej miejsce, a ze gra jest taka a nie inna, cóż, najważniejsze ze skuteczna =) Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez miodzio : 21.11.2010 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak dobrze jest tutaj czasem wpaść i dowiedzieć się wielkich mądrości..Jednego tygodnia Paweł i Patryk są świetni technicznie, grają że aż palce lizać, za tydzeń są drewniakami bez techniki i pojęcia o piłce.
Obaj mieli kiepski dzień i tyle, zarówno Patryk jak i Paweł nie weszli dobrze w mecz i przewracali się o własne nogi, trudno, zdarza się. Najważniejesze, że mecz wygrany, mnie cieszy postawa Garguły, Kirma, Chavez znowu na wysokim poziomie, choć jak znam życie i sprawiedliwość na tym świecie znów dostanie bana na 2 mecze, bo ponoć kogoś tam nadepnął przy wybiciu piłki, a ze nie gra w Legii to komisja dyscyplinarna nie będzie łaskawa. I jeszcze sędziowanie...Jeżeli czarna owca nie gwizdze ewidentnych fauli, nie pokazuje ewidentnych zóltych kartek (za faule taktyczne albo notoryczne odkopywanie pilki przez jednego drewniaka po gwizdku) i dopuszcza do ostrej gry to roznica miedzy druzyną grajaca technicznie a zwyklymi kopaczami znika i zamiast meczu mamy kopanine. Tak było z Craxa tak było dzisiaj z Zagłębiem. Pan Jarząbek do przedszkola uczyć się sędziowskiego abecadła! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W dalszym ciągu martwi mnie niestabilna gra zespołu Wisły i ciągły brak w składzie Riosa, który mógłby wiele wnieść do ofensywy. Skoro Maaskant nie widzi go nawet jako zmiennika, woląc wpuszczać defensywnego Wilka, to albo Argentyńczyk jest w beznadziejnej formie, albo istnieje jakiś konflikt między oboma panami.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
za tydzien w lidze plus ekstra gosciem bedzie Maaskant
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja .......e, Chavez brutal...
Canal Plus... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wam to się już w gowach poprzewracało! Już nie wrócą czasy kiedy Wisła ogrywała wszystkich 4,5 do 0!
Każda wygrana cieszy nawet ta wygarnięta w ostatnich minutach a wy płaczecie jak dzieci. Liga sie wyrównała i nawet wygrana 1 0 z Zagłębiem powinna cieszyć patrząc nawet na to że kuchenki przegrały z w/w drużyną u siebie! Czytać sie nie da większości tych pseudo znawców. Ogarnijcie się troche panowie! ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
C+ bardzo wybiórczo wyłapuje brutalne zagrania, wslizg Komorowskiego wpadającego z pełnym impetem w nogę Kirma na wysokości kolana jakoś przeoczyli....
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dlaczego tak długo grał Jirsak
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Smokowski już podpuszcza na Chavez`a, możemy się spodziewać zawieszenia.
![]()
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać, tak długo Nasza Wisła Cracovię będzie lać! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co zrobił Chavez
![]()
ALEXANDER
THE GREAT OVECHKIN |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Na drugą połowe to w ogole nikt nie powinien wyjść. Gra sie zaczęła właśnie po zejściu Małeckiego.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba po wybiciu piłki nadepnał na łydke gracza Zagłebia. Kwestia interpretacji czy celowo czy przypadkowo...pewnie go zawiesza, tak jak Komorowskiego za mecz z Jaga i Wisła
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Chavez ma zawieszenie.
Te poje.... z C+ pieknie potrafia nakrecic juz nie pierwszy raz... I jeb...MariuszSrutwa po wyskoku Chaveza"Uwazam ze mogl wyladowac z ta noga inaczej a nie tak, to aczej niejest naturalne"....-kur... zenada |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cieszą 3 punkty, choć trochę "przez łzy" bo mecz beznadziejny.
Małecki gra od wielu meczy w indywidualną piłkę nożną i jeżeli w czymkolwiek "wygrywa" to w ilości strat. Przy okazji, czy mnie się wydawało, czy nie podał ręki kierownikowi schodząc Wpuszczanie Żurawskiego i Wilka -> dość ekscentryczne zmiany Maaskanta. Co do Chaveza - tak jak za pierwszym razem raczej nie miałem wątpliwości, że celowo nadepnął tak dziś sądzę, że raczej przypadkiem. Wygląda, że "jedzie na opinii" :(
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 21.11.2010 o godz. 20:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Chaveza już chcą zawieszać ? Co bo Wisła pnie się w górę a Chavez jest jej mocnym punktem i Legia albo inna Amica nie dadzą rady zdobyć Mistrzostwa? A dlaczego nikt nie przypomina jak Hanzel wyprostowaną nogą wjechał w głowę Chaveza? Albo jak Komorowski chciał połamać nogę Kirmowi ? Ale nie , przecież tu jest Polska , korupcja , układy i chu.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nie mam nic do Małego, zagrał dzisiaj słabo i bylo to juz widac w pierwszej polowie. Kazdemu moze wyjsc gorszy mecz i trener powinien to widziec lepiej niz kibic stojacy i wiekszosc meczu dopingujacy...Chcialbym zeby w kazdym mezu grał jak z nut ale wiem ze tak sie nie da. Paweł tez dzisiaj słabiej ale nie wymagajmy co mecz 2 goli i asysty. Pocieszali go chłopaki z duzyny czy ze sztabu trenerskiego ale nikt nie ma do niego pretensji, przynajmniej ja nie...Zmiana Tomka Jirsaka na Czarka W tez srednio mi do gustu przypadla bo wolabym wpuscic Riosa ale tyły tez bym zabezpieczyl,ale jak dla mnie za Boukhariego cz jak sie to pisze bym własnie Wilka wproadzil i za Tomka Riosa...ale nie ma co nad zmianami myslec jak są 3 punkty
szkoda ze stare C odpowiada tylko piłkarza i nas (G) ma w dupie:( Tylko Wisła!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
a ja jestem niemal pewien że zawieszą Chaveza. Bo to już drugie takie zagranie tego zawodnika. Chociaz po tym zagraniu od razu przepraszał zawodnika zagłębia. Miejmy nadzieje że nie zawiesza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Filippo : 21.11.2010 o godz. 20:21.
![]()
|
||
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
a co On takiego zrobil bo z trybun nic nie bylo widac...
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To są jaja. Władzie klubu powinny zareagować, bo w (C)anal+ obserwujemy permanentny atak na piłkarzy Wisły. Niemal co kolejkę sugerują komisji ligi, by zawieszać naszych graczy. W tym samym czasie Komorowski robi to samo, albo i jeszcze więcej i nic mu się nie dzieje.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|