The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2010, 19:14
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. To nie jest napastnik. To taki sam typ jak Boguski i Małecki. Po pierwszej połowie wpuścił bym go za Jirsaka.
Małecki to jest wielki przykład na to jak z dużego talentu może wyrosnąć beznadziejny senior. Zero myślenia, zero techniki, zero kultury gry. Łeb spuszcza w dół i biegnie do przodu jak tępy jełop ! Ty byś Riosa wymienił na Jirsaka ? Czech może i wolny ale przynajmniej myśli na boisku i podaje wmiarę dokładnie. A Małeckiego to po 15 minutach pierwszej połowy zmnienił bym nawet na Dawidowskiego (gdyby jeszcze u Nas był). A jak slyszałem ten okrzyki z trybun gdzie ten drewniak schodził to miałem 280/190 ciśnienie. Przy Pawłowskim to Małecki wygląda jak boiskowy Down !! Sorki za ostre słowa ale jak ta fajtłapa a Wisły odejdzie to ten zespół zdobędzie MP w cuglach bo atmosfera się zmieni o 180 %. I szkoda, że Głowy nie ma i Szymka w Wiśle bo by gówniaża ustawili do pożądku.

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
jelonek156
Junior Member

Od: 03.2006

Stary 21.11.2010, 19:17
element ja chcialem Malego zmienic juz w polowie meczu, nie przez to ze mam cos do niego,grał słabo i to z G było widac:( jak ktos nie wejdzie w mecz to mimo ze to est nasz pupil i tak powinien zejsc. Jak dla mnie wielkie brava dla Jirsaka który sie nabiegał nawet wiecej niz Sobol, mimo ze nie miał asysty ale zagrał bardzo dobry necz. Paweł troche słabiej ale starał sie i nie powinien spuszczac głowy po nieudanym zgraniu... Mały jak juz wczesniej bylo to nie był jego mecz tak czasem bywa... Ogólnie obrona na plus, Chaves bardzo dobry mecz a i Gordon tez nie zrobił błędu przynajmniej z G nie było tego widac. Doping bajka jak dla mnie chyba sie wszyscy spieli lepiej niz na ległej Guli zostan z nami na zawsze!!!!
Odpowiedz cytując
wojtala8
Member

Od: 04.2009

Stary 21.11.2010, 19:20
legol sam się fachowcu pogrążasz bo pierdzielisz jak 10 letnie dziecko...z tobą już nie gadam więc nie pisz do mnie ani nie prowokuj.. twoje argumęty są tak tępe że niema sensu tego czytać. chcesz to pisz do mnie na priv a nie napinaj się na necie i zaśmiecaj tematu.
*NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.11.2010, 19:22
Twoje argumĘty (jak ty to nazywasz) są za to wyszukane i powalaja na łopatki...., ale ok niech bedzie. Pokaz klase i podaj mi argumenty z sensem za tym ze Rios jest 3 razy lepszy...
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 21.11.2010, 19:28
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Małecki to jest wielki przykład na to jak z dużego talentu może wyrosnąć beznadziejny senior. Zero myślenia, zero techniki, zero kultury gry. Łeb spuszcza w dół i biegnie do przodu jak tępy jełop ! Ty byś Riosa wymienił na Jirsaka ? Czech może i wolny ale przynajmniej myśli na boisku i podaje wmiarę dokładnie. A Małeckiego to po 15 minutach pierwszej połowy zmnienił bym nawet na Dawidowskiego (gdyby jeszcze u Nas był). A jak slyszałem ten okrzyki z trybun gdzie ten drewniak schodził to miałem 280/190 ciśnienie. Przy Pawłowskim to Małecki wygląda jak boiskowy Down !! Sorki za ostre słowa ale jak ta fajtłapa a Wisły odejdzie to ten zespół zdobędzie MP w cuglach bo atmosfera się zmieni o 180 %. I szkoda, że Głowy nie ma i Szymka w Wiśle bo by gówniaża ustawili do pożądku.
Brożek i Małecki nie mają łatwego życia w Wiśle. Jeden (dosłownie jeden) dobry mecz i posty typu "wokół nich trzeba budować przyszłość", kolejka później i słabsze spotkanie i porównywanie do downów.
Żal.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.11.2010, 19:28
Mecz z jednej strony słaby jednak gdyby nasi zawodnicy potrafili po ludzku podać, bądź nie machnąć się z piłką to po pierwszej połowie mogło być 2:0. Jak już wydawało się e może być dobra akcja to praktycznie zawsze ktoś musiał zawalić. Brożek na 5 metrze nie wie co z piłką ma zrobić, później się wywraca a Mały jak dzisiaj otrzymał piłkę to można było zapomnieć o czymkolwiek. 45 minuta Cikos zagrywa piłkę w pole karne a tam cała czwórka do bramki o mało nie wbiegła, wystarczyłoby że jeden został by na 11 metrze i miał by piłkę jak na patelni.
Wiadomo nie gramy wspaniałej piłki ale momentami nieporadność zawodników przeraża. Ważne 3pkt. i dziś tylko to się liczy.

Po meczu z Legią wstrzymałem się z ocenami i dobrze bo dzisiaj mam takie same wnioski jak przed meczem z Legią. Bez wzmocnień ta drużyna pewnego poziomu nie przeskoczy. I nie ma się co czarować że potencjał jest.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.11.2010, 19:33
Rios bez cienia watpliwosci jest aktualnie najlepszym technicznie zawodnikiem Wisly
Problem w tym, ze nie jest napastnikiem a pomocnikiem, co bylo doskonale widac ogladajac go na boisku
Jezeli takich rzeczy nie zauwaza trener i trzyma goscia na lawie w gra Malecki czy Zurawski to nzaczy, ze mamy problem nie z zawodnikami a z trenerem
Po za tym Maaskant w ogole nie reaguje na to co sie dzieje na boisku, te jego zmiany sa zawsze schematyczne
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 21.11.2010, 19:35
Nie wiem po co te kłótnie, prowokacje i wyzwiska. Są 3 punkty? Są! Widać progres w stosunku do tego co było na początku sezonu? Widać!

To ze Mały lub Brożek miał słabszy mecz, to nie znaczy ze powinno się ich od razu wyrzucić z klubu. Oni nie raz ciągnęli Wisełkę do przodu, nie raz sprawili ze na naszych twarzach pojawił się uśmiech i pewnie jeszcze nie raz nas pozytywnie zaskoczą. Ktoś tu wcześniej napisał, że jak się gra nie podoba to kibicujcie Barcelonie bo tam jest wszystko pięknie, cacy itp. Cóż, ma rację. Mamy takich piłkarzy na jakich nas stać. Nie są to gwiazdy wielkiego formatu, dlatego też popełniają błędy i mają słabsze mecze.

Cieszę się ze zwycięstwa, cieszę się z 3 punktów i z tego ze Wisła powoli wraca tam gdzie jej miejsce, a ze gra jest taka a nie inna, cóż, najważniejsze ze skuteczna =)
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez miodzio : 21.11.2010 o godz. 19:36.
Odpowiedz cytując
Dawidka
Member

Od: 10.2010

Stary 21.11.2010, 19:35
element napisał(a):Wyświetl post
Na plus Małecki.
Buahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahha haha , 100/10 za poczucie humoru.
Jak Małecki zszedł to zaczeła się gra wreszcie dzięki Bogu.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.11.2010, 19:36
koniak napisał(a):Wyświetl post
Rios bez cienia watpliwosci jest aktualnie najlepszym technicznie zawodnikiem Wisly
Problem w tym, ze nie jest napastnikiem a pomocnikiem, co bylo doskonale widac ogladajac go na boisku
Jezeli takich rzeczy nie zauwaza trener i trzyma goscia na lawie w gra Malecki czy Zurawski to nzaczy, ze mamy problem nie z zawodnikami a z trenerem
Po za tym Maaskant w ogole nie reaguje na to co sie dzieje na boisku, te jego zmiany sa zawsze schematyczne
Jedyne co broni Maaskanta to fakt ze moze Rios nie jest fizycznie przygotowany na bycie takim wysunietym prawoskrzydlowym. Moze nie ma kopyta i fizycznej sily aby sie przebic na skrzydle; bo tak jak napisales technicznie bije wszystkich na glowe. Tylko taki argument znajduje.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.11.2010, 19:38
Jak dobrze jest tutaj czasem wpaść i dowiedzieć się wielkich mądrości..Jednego tygodnia Paweł i Patryk są świetni technicznie, grają że aż palce lizać, za tydzeń są drewniakami bez techniki i pojęcia o piłce.

Obaj mieli kiepski dzień i tyle, zarówno Patryk jak i Paweł nie weszli dobrze w mecz i przewracali się o własne nogi, trudno, zdarza się. Najważniejesze, że mecz wygrany, mnie cieszy postawa Garguły, Kirma, Chavez znowu na wysokim poziomie, choć jak znam życie i sprawiedliwość na tym świecie znów dostanie bana na 2 mecze, bo ponoć kogoś tam nadepnął przy wybiciu piłki, a ze nie gra w Legii to komisja dyscyplinarna nie będzie łaskawa.

I jeszcze sędziowanie...Jeżeli czarna owca nie gwizdze ewidentnych fauli, nie pokazuje ewidentnych zóltych kartek (za faule taktyczne albo notoryczne odkopywanie pilki przez jednego drewniaka po gwizdku) i dopuszcza do ostrej gry to roznica miedzy druzyną grajaca technicznie a zwyklymi kopaczami znika i zamiast meczu mamy kopanine. Tak było z Craxa tak było dzisiaj z Zagłębiem. Pan Jarząbek do przedszkola uczyć się sędziowskiego abecadła!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.11.2010, 19:44
W dalszym ciągu martwi mnie niestabilna gra zespołu Wisły i ciągły brak w składzie Riosa, który mógłby wiele wnieść do ofensywy. Skoro Maaskant nie widzi go nawet jako zmiennika, woląc wpuszczać defensywnego Wilka, to albo Argentyńczyk jest w beznadziejnej formie, albo istnieje jakiś konflikt między oboma panami.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.11.2010, 19:46
za tydzien w lidze plus ekstra gosciem bedzie Maaskant
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 21.11.2010, 19:46
Markus napisał(a):Wyświetl post
W dalszym ciągu martwi mnie niestabilna gra zespołu Wisły i ciągły brak w składzie Riosa, który mógłby wiele wnieść do ofensywy. Skoro Maaskant nie widzi go nawet jako zmiennika, woląc wpuszczać defensywnego Wilka, to albo Argentyńczyk jest w beznadziejnej formie, albo istnieje jakiś konflikt między oboma panami.
Sorki wielkie, ale gość musi czymś sobie wywalczyć miejsce w składzie. Do tej pory nie pokazał nic szczególnego, przypomnę tylko jak długo o 1 skład walczył Kirm, chyba najlepszy piłkarz Wisły odkąd gra w 1 składzie.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.11.2010, 19:47
Ja .......e, Chavez brutal...
Canal Plus...
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.11.2010, 19:48
Wam to się już w gowach poprzewracało! Już nie wrócą czasy kiedy Wisła ogrywała wszystkich 4,5 do 0!
Każda wygrana cieszy nawet ta wygarnięta w ostatnich minutach a wy płaczecie jak dzieci. Liga sie wyrównała i nawet wygrana 1 0 z Zagłębiem powinna cieszyć patrząc nawet na to że kuchenki przegrały z w/w drużyną u siebie!

Czytać sie nie da większości tych pseudo znawców. Ogarnijcie się troche panowie!
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 21.11.2010, 19:50
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e, Chavez brutal...
Canal Plus...
C+ bardzo wybiórczo wyłapuje brutalne zagrania, wslizg Komorowskiego wpadającego z pełnym impetem w nogę Kirma na wysokości kolana jakoś przeoczyli....
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 21.11.2010, 19:51
Dlaczego tak długo grał Jirsak Nie powinien wyjść na drugą połowę. Małecki - jak on potrafi wkurzyć by pokazać jak jest niezadowolny że jest zmieniany schodził pół godziny przy stanie 0:0
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.11.2010, 19:51
Smokowski już podpuszcza na Chavez`a, możemy się spodziewać zawieszenia.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.11.2010, 19:53
co zrobił Chavez bo ogladalem mecz i nic nie zauwazyłem...
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.11.2010, 19:53
Na drugą połowe to w ogole nikt nie powinien wyjść. Gra sie zaczęła właśnie po zejściu Małeckiego.

Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 21.11.2010, 19:55
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
co zrobił Chavez bo ogladalem mecz i nic nie zauwazyłem...
Chyba po wybiciu piłki nadepnał na łydke gracza Zagłebia. Kwestia interpretacji czy celowo czy przypadkowo...pewnie go zawiesza, tak jak Komorowskiego za mecz z Jaga i Wisła
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.11.2010, 19:57
Chavez ma zawieszenie.

Te poje.... z C+ pieknie potrafia nakrecic juz nie pierwszy raz...
I jeb...MariuszSrutwa po wyskoku Chaveza"Uwazam ze mogl wyladowac z ta noga inaczej a nie tak, to aczej niejest naturalne"....-kur... zenada
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.11.2010, 19:58
Cieszą 3 punkty, choć trochę "przez łzy" bo mecz beznadziejny.
Małecki gra od wielu meczy w indywidualną piłkę nożną i jeżeli w czymkolwiek "wygrywa" to w ilości strat. Przy okazji, czy mnie się wydawało, czy nie podał ręki kierownikowi schodząc Myślę, że Rios znacznie lepiej by się tu nadał.
Wpuszczanie Żurawskiego i Wilka -> dość ekscentryczne zmiany Maaskanta.
Co do Chaveza - tak jak za pierwszym razem raczej nie miałem wątpliwości, że celowo nadepnął tak dziś sądzę, że raczej przypadkiem. Wygląda, że "jedzie na opinii" :(
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 21.11.2010 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.11.2010, 20:09
Chaveza już chcą zawieszać ? Co bo Wisła pnie się w górę a Chavez jest jej mocnym punktem i Legia albo inna Amica nie dadzą rady zdobyć Mistrzostwa? A dlaczego nikt nie przypomina jak Hanzel wyprostowaną nogą wjechał w głowę Chaveza? Albo jak Komorowski chciał połamać nogę Kirmowi ? Ale nie , przecież tu jest Polska , korupcja , układy i chu.
Odpowiedz cytując
jelonek156
Junior Member

Stary 21.11.2010, 20:13
Nie mam nic do Małego, zagrał dzisiaj słabo i bylo to juz widac w pierwszej polowie. Kazdemu moze wyjsc gorszy mecz i trener powinien to widziec lepiej niz kibic stojacy i wiekszosc meczu dopingujacy...Chcialbym zeby w kazdym mezu grał jak z nut ale wiem ze tak sie nie da. Paweł tez dzisiaj słabiej ale nie wymagajmy co mecz 2 goli i asysty. Pocieszali go chłopaki z duzyny czy ze sztabu trenerskiego ale nikt nie ma do niego pretensji, przynajmniej ja nie...Zmiana Tomka Jirsaka na Czarka W tez srednio mi do gustu przypadla bo wolabym wpuscic Riosa ale tyły tez bym zabezpieczyl,ale jak dla mnie za Boukhariego cz jak sie to pisze bym własnie Wilka wproadzil i za Tomka Riosa...ale nie ma co nad zmianami myslec jak są 3 punkty pozdro dla wszystkich na G szkoda ze stare C odpowiada tylko piłkarza i nas (G) ma w dupie:( Tylko Wisła!!!!!
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.11.2010, 20:16
a ja jestem niemal pewien że zawieszą Chaveza. Bo to już drugie takie zagranie tego zawodnika. Chociaz po tym zagraniu od razu przepraszał zawodnika zagłębia. Miejmy nadzieje że nie zawiesza.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 21.11.2010, 20:19
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Chaveza już chcą zawieszać ? Co bo Wisła pnie się w górę a Chavez jest jej mocnym punktem i Legia albo inna Amica nie dadzą rady zdobyć Mistrzostwa? A dlaczego nikt nie przypomina jak Hanzel wyprostowaną nogą wjechał w głowę Chaveza? Albo jak Komorowski chciał połamać nogę Kirmowi ? Ale nie , przecież tu jest Polska , korupcja , układy i chu.
To C+ decyduje kogo zawiesić, dlatego powtórek z brutalnego faulu Komorowskiego czy Handzla nie zobaczysz. Zresztą co to za faul..kopnięcie w głowe, skoro zrobił to przypadkowo Zawieszenie Chaveza jest w interesie....no bo kto go zastąpi?!? Dwa mecze na wyjezdzie z samym Bunoza w srodku? Heh, juz to widze

matkur napisał(a):Wyświetl post
a ja jestem niemal pewien że zawieszą Chaveza. Bo to już drugie takie zagranie tego zawodnika. Chociaz po tym zagraniu od razu przepraszał zawodnika zagłębia. Miejmy nadzieje że nie zawiesza.
Komorowski miał 2 w 2 kolejnych meczach i nikt go nie zawiesił! Chavez juz po 1 dostał bana. Miejmy nadzieje, ze nasi dzialacze to nie pogodne c.... i przynajmniej narobią jakiegoś szumu, a nie potulnie pogodzą się z karą komisji C+ tzn ligi...
Ostatnio edytowane przez Filippo : 21.11.2010 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
jelonek156
Junior Member

Stary 21.11.2010, 20:21
a co On takiego zrobil bo z trybun nic nie bylo widac...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.11.2010, 20:25
To są jaja. Władzie klubu powinny zareagować, bo w (C)anal+ obserwujemy permanentny atak na piłkarzy Wisły. Niemal co kolejkę sugerują komisji ligi, by zawieszać naszych graczy. W tym samym czasie Komorowski robi to samo, albo i jeszcze więcej i nic mu się nie dzieje.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów