|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Albo w telewizji pokazywali jakieś inne spotkanie lub siedzący tu nie wiedzą co piszą. Byłem na meczu który prowadzony był cały czas pod dyktando Wisły, to ze nasi zawodnicy chcieli wejść z piłką do bramki to już inna sprawa. Zagłębie nie tworzyło prawie żadnych akcji, jeżeli już wymienili kilka podań to byli zatrzymywani przez dobrze grającą dziś obronę (szczególnie te wślizgi Chaveza i jeden Bunozy z pierwszej połowy) lub strzelali z dystansu.
Co się tyczy dopingu, to sektor G jak zawsze niezawodny, pozostałe włączały się do śpiewów i okrzyków ale nie zapominajmy ze na E i D siedzą przede wszystkim rodziny, starsi i dzieci (które miały bilety zniżkowe na te spotkanie) więc nie można od nich wymagać nie wiadomo czego. Większość też nie zna po prostu przyśpiewek, tak więc nie oczekujcie żeby nagle wszyscy zaczęli śpiewać coś czego się nigdy w życiu wcześniej nie słyszeli. A cytowanie komentatorów z Canal+ i ich opinii jest dla mnie śmieszne, bo co jak co ale takiej atmosfery jak dzisiaj była na R22 nie ma nigdzie w Polsce =) Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez miodzio : 21.11.2010 o godz. 18:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na plus Małecki.
Cikos, Bunoza i Chavez jak byli jebani tak teraz są zajebistym materiałem na solidnych obrońców hyhyhy, uroki tego forum nie mają granic. A awansować do pucharów nie możemy bo przegramy z Karabachem i weszlo z Rafałem Stecem zaczną się z nas śmiać. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Co do samego meczu to nie spodziewałem się szczerze mówiąc innego. Niestety ale jak na ta chwilę nie potrafimy rozklepać ogórków 5:0. Drużyny które chcą wygrać albo przynajmniej walczyć dają naszym szanse na grę z kontry i z większym rozmachem w ofensywie. Zagłębie przyjechało wywieźć remis - na szczęście im się to nie udało. Na plus faktycznie obrona - w zasadzie bez jakiejś spektakularnej wtopy. Chodzi Ci o który konkretnie mecz?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 21.11.2010 o godz. 18:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Powiedz mi gdzie ja napisalem ze Brozek zagral super albo chociaz dobrze? Zagral kupe ale kto ma grac? Mamy lepszego napastnika? Zurawski zagral 7 razy lepiej tu pisza? Naprawde? Bo nie widzialem. Brozek jest slaby ale przed polem karnym umie przytrzymac pilke i wygrac glowke. Ciezko sie gra napastnikowi w takich i meczach. Bez odbioru. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Facet taktycznie to dno, jakaś III liga,plażówka. Poza tym faktycznie na plus.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Myślę że problemem są braki taktyczne kilku piłkarzy. Środek pomocy powinien odgrywać kluczową rolę w takich meczach. Denerwują was długie piłki Bunozy ale on wielokrotnie nie ma do kogo zagrać. Zauważcie że jak wszedł Boukhari to przez środek boiska przeszło od razu kilka prostopadłych piłek granych po ziemi. Gargułą i Jirsak chowali się natomiast przed piłką.
Nie doceniacie roli Pajlica, całą drugą połowę obserwowałem jego sposób wyprowadzania piłki. Piotrek Brożek mógłby się wiele od niego nauczyć. Małecki - bez komentarza. Nie rozumiem tego "fanklubu" Małego i skandowania jego nazwiska. Żurawski - też nie rozumiem zachwytów niektórych - przegrał prawie wszystkie pojedynki, podania celne jedynie do tyłu. Tylko kilka główek wygranych... Cieszy mnie natomiast gra środkowych obrońców. Widać gołym okiem postępy. Można było spokojnie oglądać ten nudny mecz, bo było jasne że zatrzymają każdy atak. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Skorza nam juz raz pomogl obrywajac tutaj niemilosiernie, moze pomoze nam i drugi raz zabierajac do Wawy tego pyskatego gwiazdorka z nr 19 na koszulce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Certyfikatem drewna wspaniałomyślnie wystawionym przez forumowych stolarzy zanim dotknął piłki.
Podobnymi zaświadczeniami dysponują Bunoza i Pajlic Osmana jeszcze opukują ![]() \Jedyne co znawcom nie pasuje do teorii to fakt 3 meczy bez straty gola, ale na pewno coś wymyśla albo poczekają do straty i uwolnią tamę jadu . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jodłowiec w meczu z nami nie zagra. właśnie obejrzał czerwoną kartkę i jest karny dla Bełchatowa
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ps: z twoich żenujących wypowiedzi wynika że to ty masz 13 lat i to chyba raczej jest pewne .. ja mam 22 Miło mi![]()
Ostatnio edytowane przez wojtala8 : 21.11.2010 o godz. 18:47.
![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cieszy niewątpliwie zwycięstwo. Miałem wrażenie że 1 połowa była dużo lepsza niż druga. Cenę jaką zapłaciłem za oglądnięcie tego widowiska to 40 zł za bilet i 500 zł i 10 pkt karnych. Do zobaczenia wiosną na R22.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie oglądałem meczu i nie mam siły czytać całego tematu dlatego za przeproszeniem spytam, czy dało się ten mecz oglądać w wykonaniu Wiślaków i czy jakiś postęp w grze widać?
Ale dodam tak od siebie, bardzo ładnie wygląda z drugiej strony błoń (mijałem parchaty stadion) oświetlony stadion na Reymonta na tle wieczornego nieba ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jodłowiec właśnie dostał czerwoną kartkę, ale mam wrażenie, że po bezpośredniej czerwonej jednak można grać w kolejnym meczu... poprawi mnie ktoś jeżeli się mylę...
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Rios zagrał jeden mecz gdzie wyglądał jak napastnik... Z Polonią Bytom. Teraz nawet w ME nie punktuje...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mozna zagrac jezeli czerwona kartka jest wynikiem dwoch zoltych; nie mozna jesli jest to od razu czerwien.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A napinke to zaczales ty i towarzystwo pokemonow ktore wychwala dzis zurawskiego tylko za to ze kopnal pilke do przodu bo chcial sie jej pozbyc i obronca skiksowal. A oprocz tego nie mial dzis ani jednego dobrego przyjecia i podania.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie nie może grać po bezpośredniej czerwonej, jakby dostał 2 żółte to wtedy mogłby zagrać pod warunkiem że nie przekroczy limitu żółtych czyli chyba 4.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Już nie odpisuje ci bo niema sensu gadać ze ścianą Powodzenia.. twórz nadal FC znawców "futbolu" i galaktycznego Brozia pozdrawiam i już obiecuje że nie odpisze![]() ![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Tak na marginesie: najpierw Chavez nie grał, bo Maaskant mówił, że jest słaby na treningach. Grali Bunoza i Celeber. Jak Maaskant uznał, że Chavez nadaje się do gry, to Osman gra i to z każdym meczem lepiej. Czyli Robert miał rację i świetnie to rozegrał. Co oczywiście nie przeszkadza paru osobom uparcie twierdzić, że powinien grać Rios, a nie Brożek z Żurawskim jako zmiennikiem. Jasnowidze.
Ostatnio edytowane przez Awe : 21.11.2010 o godz. 18:57.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Właściwie w takim meczu widać styl trenera, gdyż Zagłębie pozwalało nam grać do woli. Zgranął obroną po tym meczu bym się nie podniecał bo Zagłębie z przodu było żenujące. Widząc ich dziś dziwie się jak oni zdobyli tyle punktów. Dla mnie obok Śmiesznych najsłabsza ekipa w lidze.
Jeśli chodzi o styl to Maskant uwielbia grać ospale. Te rozgrywanie piłki między obrońcami jest w każdym meczu przy stanie 0-0. Widać że Holender tak chce! I to mnie przeraża. Zanim przekroczymy własnął połowę to podajemy sobie 20 rzy nie atakowani. Tylko to nie ma sensu bo robione to jest na stojąco tuż przed własnym polem karnym. Co do zawodników to jeszcze raz pochwale Kirma który jest zdecydowanie najlepszym naszym piłkarzem w tym sezonie. DZiś bramka za 3 pkt, którą sam wypracował, z Lechią bramki i asysty za 3pkt oraz ze śmiesznymi asysta. Nawet w pierwszej połowie mimo że każda akcja szła przez Małeckiego który choluje i nie podaje był Andraż wyróżniającym się zawodnikiem. Brawa także dla Chaveza który z każdym meczem jest corz pewniejszy na boisku dziś bezbłędny choć wiele pracy przy tak marnym przeciwniku nie miał. Z tych co można pochwalić to jeszcze uważam że nieźle Cikos zagrał wbrew temu co niektórzy mówią, z tym że przed sobą miał Patryka (nie wiem jakim cudem wyszedł na drugą połowę i za co dostał te skandowanie przy zejściu). Co do krytyki Brożka to widać że źle wszedł w mecz, ale walczył i się starał. Co do zmian to zastanawiam się czemu szansy nie dostaje Rios szkoda bo dotąd było widać że ma potencjał. Tylko musi grać albo cofniętego napastnika albo na prawej stronie.
Ostatnio edytowane przez Baala : 21.11.2010 o godz. 18:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
co Sorka że jednak napisałem ![]() ![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dokładnie. To nie jest napastnik. To taki sam typ jak Boguski i Małecki. Po pierwszej połowie wpuścił bym go za Jirsaka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ja nie bronię ani Brożka ani Małeckiego (jego szczególnie) ale nazywanie ich pseudowiślakami to chyba przesada. Tamten post to było przegięcie, nie wiem czemu żeś się tak rzucił na jego obronę ![]() wojtala8 -> rozumiem, że wg ciebie mecz z Lechią mu nie wyszedł? Że w nim nie walczył? Że nie wygrywał większości główek i nie rozbijał obrońców Lechii? To mecz z Legią mu wyszedł czy nie pokazał nic? Skoro meczu mu wyszedł bo nie pokazał nic Kłamiesz.
Ostatnio edytowane przez Awe : 21.11.2010 o godz. 19:07.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie moge zrozumiec trzymania Riosa na lawce z tego powodu ze z wyjatkiem meczu z Legia Malecki gra slabo, hmmm bardzo slabo. Ufam Maaskantowi mimo wszystko, ale uwazam ze na Polonie Rios powinien wejsc za Maleckiego.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Małecki nie potrafi prosto piłki kopnąć, a Brożkowi brakuje kogoś do pomocy w ataku
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Do AWE:
To że ktoś jest super napastnikiem świadczy dobry występ raz na jakiś czas ![]()
Ostatnio edytowane przez wojtala8 : 21.11.2010 o godz. 19:16.
![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W takim razie na jakiej podstawie uwazasz ze Rios jest 3 razy lepszy? Z youtuba?
Chlopie nie pograzaj sie juz. Zarzucasz innym zapatrzenie w Brozka a sam jestes jakims napalonym jego wrogiem ktory za wszelka cene bedzie wciskal innym ze jest slaby. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|