The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2010, 18:29
Albo w telewizji pokazywali jakieś inne spotkanie lub siedzący tu nie wiedzą co piszą. Byłem na meczu który prowadzony był cały czas pod dyktando Wisły, to ze nasi zawodnicy chcieli wejść z piłką do bramki to już inna sprawa. Zagłębie nie tworzyło prawie żadnych akcji, jeżeli już wymienili kilka podań to byli zatrzymywani przez dobrze grającą dziś obronę (szczególnie te wślizgi Chaveza i jeden Bunozy z pierwszej połowy) lub strzelali z dystansu.

Co się tyczy dopingu, to sektor G jak zawsze niezawodny, pozostałe włączały się do śpiewów i okrzyków ale nie zapominajmy ze na E i D siedzą przede wszystkim rodziny, starsi i dzieci (które miały bilety zniżkowe na te spotkanie) więc nie można od nich wymagać nie wiadomo czego. Większość też nie zna po prostu przyśpiewek, tak więc nie oczekujcie żeby nagle wszyscy zaczęli śpiewać coś czego się nigdy w życiu wcześniej nie słyszeli. A cytowanie komentatorów z Canal+ i ich opinii jest dla mnie śmieszne, bo co jak co ale takiej atmosfery jak dzisiaj była na R22 nie ma nigdzie w Polsce =)
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez miodzio : 21.11.2010 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.11.2010, 18:31
Na plus Małecki.
Cikos, Bunoza i Chavez jak byli jebani tak teraz są zajebistym materiałem na solidnych obrońców hyhyhy, uroki tego forum nie mają granic.
A awansować do pucharów nie możemy bo przegramy z Karabachem i weszlo z Rafałem Stecem zaczną się z nas śmiać.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.11.2010, 18:32
element napisał(a):Wyświetl post
Na plus Małecki.
To miał być żart, tak?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 21.11.2010, 18:33
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Co do dopingu to się nie zgodzę, doping był rewelacyjny i dzięki niemu nie usnąłem.
Też się nie zgodzę odnośnie dopingu. Nie wiem - może w tv było słabo ale z perspektywy trybun wcale nie było najgorzej. Niestety ale akcja z usadzaniem kibiców robi swoje i na E było faktycznie gorzej niż na Legii. Natomiast całościowo moim zdaniem było poprawnie. G robiła swoje a nie jest ich winą , że nie ma kto odpowiadać z E. Może trochę za długo te same motywy szły (np HSV). Natomiast jestem skłonny się zgodzić, że to kibice "wywalczyli" tego gola. G coś zaczęło, E łaskawie odpowiedziało i chłopaki coś tam pogonili w końcówce, na szczęście z dobrym skutkiem.

Co do samego meczu to nie spodziewałem się szczerze mówiąc innego. Niestety ale jak na ta chwilę nie potrafimy rozklepać ogórków 5:0. Drużyny które chcą wygrać albo przynajmniej walczyć dają naszym szanse na grę z kontry i z większym rozmachem w ofensywie. Zagłębie przyjechało wywieźć remis - na szczęście im się to nie udało. Na plus faktycznie obrona - w zasadzie bez jakiejś spektakularnej wtopy.

Na plus Małecki.
Chodzi Ci o który konkretnie mecz?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 21.11.2010 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.11.2010, 18:36
wojtala8 napisał(a):Wyświetl post
Widze że dla ciebie nie ważne jest że ten gość gra bucówe od dwóch lat..ważne że mówi ładnie i ładnie o nim piszą już mi nie odpisuj bo się pogrążasz znawco piłki
Czy Ty jestes jakis opzniony w rozwoju czy moze masz 13 lat?
Powiedz mi gdzie ja napisalem ze Brozek zagral super albo chociaz dobrze? Zagral kupe ale kto ma grac? Mamy lepszego napastnika? Zurawski zagral 7 razy lepiej tu pisza? Naprawde? Bo nie widzialem.

Brozek jest slaby ale przed polem karnym umie przytrzymac pilke i wygrac glowke. Ciezko sie gra napastnikowi w takich i meczach.

Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.11.2010, 18:38
Na plus Małecki.

Facet taktycznie to dno, jakaś III liga,plażówka. Poza tym faktycznie na plus.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 21.11.2010, 18:39
Myślę że problemem są braki taktyczne kilku piłkarzy. Środek pomocy powinien odgrywać kluczową rolę w takich meczach. Denerwują was długie piłki Bunozy ale on wielokrotnie nie ma do kogo zagrać. Zauważcie że jak wszedł Boukhari to przez środek boiska przeszło od razu kilka prostopadłych piłek granych po ziemi. Gargułą i Jirsak chowali się natomiast przed piłką.

Nie doceniacie roli Pajlica, całą drugą połowę obserwowałem jego sposób wyprowadzania piłki. Piotrek Brożek mógłby się wiele od niego nauczyć.

Małecki - bez komentarza. Nie rozumiem tego "fanklubu" Małego i skandowania jego nazwiska.

Żurawski - też nie rozumiem zachwytów niektórych - przegrał prawie wszystkie pojedynki, podania celne jedynie do tyłu. Tylko kilka główek wygranych...

Cieszy mnie natomiast gra środkowych obrońców. Widać gołym okiem postępy. Można było spokojnie oglądać ten nudny mecz, bo było jasne że zatrzymają każdy atak.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 21.11.2010, 18:40
Skorza nam juz raz pomogl obrywajac tutaj niemilosiernie, moze pomoze nam i drugi raz zabierajac do Wawy tego pyskatego gwiazdorka z nr 19 na koszulce.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.11.2010, 18:41
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ale Cikosz? Za co? Czym sobie zasłużył?
Certyfikatem drewna wspaniałomyślnie wystawionym przez forumowych stolarzy zanim dotknął piłki.
Podobnymi zaświadczeniami dysponują Bunoza i Pajlic Osmana jeszcze opukują
\Jedyne co znawcom nie pasuje do teorii to fakt 3 meczy bez straty gola, ale na pewno coś wymyśla albo poczekają do straty i uwolnią tamę jadu.
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.11.2010, 18:42
Jodłowiec w meczu z nami nie zagra. właśnie obejrzał czerwoną kartkę i jest karny dla Bełchatowa
Odpowiedz cytując
wojtala8
Member

Od: 04.2009

Stary 21.11.2010, 18:44
legol napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty jestes jakis opzniony w rozwoju czy moze masz 13 lat?
Powiedz mi gdzie ja napisalem ze Brozek zagral super albo chociaz dobrze? Zagral kupe ale kto ma grac? Mamy lepszego napastnika? Zurawski zagral 7 razy lepiej tu pisza? Naprawde? Bo nie widzialem.

Brozek jest slaby ale przed polem karnym umie przytrzymac pilke i wygrac glowke. Ciezko sie gra napastnikowi w takich i meczach.

Bez odbioru.

człowieku weź się napij czegoś.. nie mamy lepszych napastników a Rios gość o 3 klasy lepszy od pseudo Brożka wiesz co ty mówisz.. Skończ już tą napinkę bo ci nie wychodzi.. Oglądaj mecz a nie dupy pod sektorem to wtedy będziesz gadał sensownie.
Ps: z twoich żenujących wypowiedzi wynika że to ty masz 13 lat i to chyba raczej jest pewne.. ja mam 22 Miło mi
Ostatnio edytowane przez wojtala8 : 21.11.2010 o godz. 18:47.
*NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.11.2010, 18:45
Cieszy niewątpliwie zwycięstwo. Miałem wrażenie że 1 połowa była dużo lepsza niż druga. Cenę jaką zapłaciłem za oglądnięcie tego widowiska to 40 zł za bilet i 500 zł i 10 pkt karnych. Do zobaczenia wiosną na R22.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.11.2010, 18:46
Nie oglądałem meczu i nie mam siły czytać całego tematu dlatego za przeproszeniem spytam, czy dało się ten mecz oglądać w wykonaniu Wiślaków i czy jakiś postęp w grze widać?

Ale dodam tak od siebie, bardzo ładnie wygląda z drugiej strony błoń (mijałem parchaty stadion) oświetlony stadion na Reymonta na tle wieczornego nieba
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Jodłowiec właśnie dostał czerwoną kartkę, ale mam wrażenie, że po bezpośredniej czerwonej jednak można grać w kolejnym meczu... poprawi mnie ktoś jeżeli się mylę...
Odpowiedz cytując
arytmetyk
Member

Od: 08.2010

człowieku weź się napij czegoś.. nie mamy lepszych napastników a Rios gość o 3 klasy lepszy od pseudo Brożka wiesz co ty mówisz.. Skończ już tą napinkę bo ci nie wychodzi.. Oglądaj mecz a nie dupy pod sektorem to wtedy będziesz gadał sensownie.
Rios zagrał jeden mecz gdzie wyglądał jak napastnik... Z Polonią Bytom. Teraz nawet w ME nie punktuje...
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 21.11.2010, 18:47
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Jodłowiec właśnie dostał czerwoną kartkę, ale mam wrażenie, że po bezpośredniej czerwonej jednak można grać w kolejnym meczu... poprawi mnie ktoś jeżeli się mylę...
Mozna zagrac jezeli czerwona kartka jest wynikiem dwoch zoltych; nie mozna jesli jest to od razu czerwien.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 21.11.2010, 18:48
Rios... Co niby takiego wielkiego pokazal. Bo jego fanclub na tym forum funkcjonuje od dawna a prawda jest taka ze chlop zagral moze dobre kilka minut w tym sezonie. Naprawde nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz ze jest 3 klasy lepszy....

A napinke to zaczales ty i towarzystwo pokemonow ktore wychwala dzis zurawskiego tylko za to ze kopnal pilke do przodu bo chcial sie jej pozbyc i obronca skiksowal. A oprocz tego nie mial dzis ani jednego dobrego przyjecia i podania....
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.11.2010, 18:48
Nie nie może grać po bezpośredniej czerwonej, jakby dostał 2 żółte to wtedy mogłby zagrać pod warunkiem że nie przekroczy limitu żółtych czyli chyba 4.
Odpowiedz cytując
wojtala8
Member

Stary 21.11.2010, 18:52
Rios... Co niby takiego wielkiego pokazal. Bo jego fanclub na tym forum funkcjonuje od dawna a prawda jest taka ze chlop zagral moze dobre kilka minut w tym sezonie. Naprawde nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz ze jest 3 klasy lepszy....

A napinke to zaczales ty i towarzystwo pokemonow ktore wychwala dzis zurawskiego tylko za to ze kopnal pilke do przodu bo chcial sie jej pozbyc i obronca skiksowal. A oprocz tego nie mial dzis ani jednego dobrego przyjecia i podania....

Już nie odpisuje ci bo niema sensu gadać ze ścianą Powodzenia.. twórz nadal FC znawców "futbolu" i galaktycznego Brozia pozdrawiam i już obiecuje że nie odpisze
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.11.2010, 18:53
RAF napisał(a):Wyświetl post
Moglbys sie ustosunkowac do drugiej czesci mojej wypowiedzi. Jestes kibicem ktory kocha swoj klub a zawodnik robi tak jak Malecki dzis (NIE MAM NA MYSLI GRY, GRE MOZNA WYBACZYC). Powinny byc dwa bany: dla Maleckiego ban na pierwsza "11" i dla kibica; z tym ze kibica mozna wytlumaczyc bo to nie jest pierwszy taki numer Patryka.
Mógłbyś się ustosunkować do tego, że ten forumowicz obraził także Pawła Brożka? Brożek ostatnio gra bardzo dobrze, na pewno walczył, a jak nie wyszedł mu mecz to już krytyka i "wywalić z drużyny". Ciekawe czemu po meczu z Legią nie było takich wpisów? Denerwują mnie tacy mondralińscy na forum, nie na to nie poradzę.

Tak na marginesie: najpierw Chavez nie grał, bo Maaskant mówił, że jest słaby na treningach. Grali Bunoza i Celeber. Jak Maaskant uznał, że Chavez nadaje się do gry, to Osman gra i to z każdym meczem lepiej. Czyli Robert miał rację i świetnie to rozegrał. Co oczywiście nie przeszkadza paru osobom uparcie twierdzić, że powinien grać Rios, a nie Brożek z Żurawskim jako zmiennikiem. Jasnowidze.
Ostatnio edytowane przez Awe : 21.11.2010 o godz. 18:57.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.11.2010, 18:53
Właściwie w takim meczu widać styl trenera, gdyż Zagłębie pozwalało nam grać do woli. Zgranął obroną po tym meczu bym się nie podniecał bo Zagłębie z przodu było żenujące. Widząc ich dziś dziwie się jak oni zdobyli tyle punktów. Dla mnie obok Śmiesznych najsłabsza ekipa w lidze.

Jeśli chodzi o styl to Maskant uwielbia grać ospale. Te rozgrywanie piłki między obrońcami jest w każdym meczu przy stanie 0-0. Widać że Holender tak chce! I to mnie przeraża. Zanim przekroczymy własnął połowę to podajemy sobie 20 rzy nie atakowani. Tylko to nie ma sensu bo robione to jest na stojąco tuż przed własnym polem karnym.

Co do zawodników to jeszcze raz pochwale Kirma który jest zdecydowanie najlepszym naszym piłkarzem w tym sezonie. DZiś bramka za 3 pkt, którą sam wypracował, z Lechią bramki i asysty za 3pkt oraz ze śmiesznymi asysta. Nawet w pierwszej połowie mimo że każda akcja szła przez Małeckiego który choluje i nie podaje był Andraż wyróżniającym się zawodnikiem. Brawa także dla Chaveza który z każdym meczem jest corz pewniejszy na boisku dziś bezbłędny choć wiele pracy przy tak marnym przeciwniku nie miał. Z tych co można pochwalić to jeszcze uważam że nieźle Cikos zagrał wbrew temu co niektórzy mówią, z tym że przed sobą miał Patryka (nie wiem jakim cudem wyszedł na drugą połowę i za co dostał te skandowanie przy zejściu).

Co do krytyki Brożka to widać że źle wszedł w mecz, ale walczył i się starał.

Co do zmian to zastanawiam się czemu szansy nie dostaje Rios szkoda bo dotąd było widać że ma potencjał. Tylko musi grać albo cofniętego napastnika albo na prawej stronie.
Ostatnio edytowane przez Baala : 21.11.2010 o godz. 18:56.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 21.11.2010, 18:56
Awe napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś się ustosunkować do tego, że ten forumowicz obraził także Pawła Brożka? Brożek ostatnio gra bardzo dobrze, na pewno walczył, a jak nie wyszedł mu mecz to już krytyka i "wywalić z drużyny". Ciekawe czemu po meczu z Legią nie było takich wpisów? Denerwują mnie tacy mondralińscy na forum, nie na to nie poradzę.
Oczywiscie ze moge. Brozek zagral slabo, prawda, wydaje mi sie ze ewentualna rywalizacja w postaci zakupionego w zimie napastnika wplynie pozytywnie na Pawla. Nie zasluzyl na to by go obrazac, bo jak mowie slaba gre mozna wybaczyc, ale glupoty, minimalizmu i nonszalancji (zejscie z boiska) juz nie.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.11.2010, 18:57

Przynajmniej kopnął tą piłkę, no i gol. A gdzie Brożka jakiś kiks chociaż po którym szansa na gola była dziś? A podanie do Brożka idealne od Żurawia? Tyle, że niby spalonego odgwizdali. Tak samo dobra główka do Brożka, ale wy jak zwykle co innego oglądacie, patrząc przez pryzmat własnych upodobań. Trochę obiektywniej, chociaż przy ocenie, która jest sama w sobie subiektywna to ciężko, wiem
Odpowiedz cytując
wojtala8
Member

Stary 21.11.2010, 18:57
Awe napisał(a):Wyświetl post

co heh to sie nadaje na demotywatory Waleczny Brożek kiedy ty widziałeś żeby on walczył bo ja oglądałem na żywo cały mecz i przez calutki dosłownie mecz ten gość się nie ruszał. Nie walczył w ogóle ani nawet nie widać było chęci do walki. Z Legią to pierwszy mecz od dwóch lat który mu wyszedł bo trafił dwa gole, bo poza tymi golami w meczu z Ległą nie pokazał nic.

Sorka że jednak napisałem
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 21.11.2010, 19:00
Baala napisał(a):Wyświetl post

Co do zmian to zastanawiam się czemu szansy nie dostaje Rios szkoda bo dotąd było widać że ma potencjał. Tylko musi grać albo cofniętego napastnika albo na prawej stronie.
Dokładnie. To nie jest napastnik. To taki sam typ jak Boguski i Małecki. Po pierwszej połowie wpuścił bym go za Jirsaka.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.11.2010, 19:02
RAF napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie ze moge. Brozek zagral slabo, prawda, wydaje mi sie ze ewentualna rywalizacja w postaci zakupionego w zimie napastnika wplynie pozytywnie na Pawla. Nie zasluzyl na to by go obrazac, bo jak mowie slaba gre mozna wybaczyc, ale glupoty, minimalizmu i nonszalancji (zejscie z boiska) juz nie.
No to chyba piszemy o tym samym Ja nie bronię ani Brożka ani Małeckiego (jego szczególnie) ale nazywanie ich pseudowiślakami to chyba przesada. Tamten post to było przegięcie, nie wiem czemu żeś się tak rzucił na jego obronę

wojtala8 -> rozumiem, że wg ciebie mecz z Lechią mu nie wyszedł? Że w nim nie walczył? Że nie wygrywał większości główek i nie rozbijał obrońców Lechii? To mecz z Legią mu wyszedł czy nie pokazał nic? Skoro meczu mu wyszedł bo nie pokazał nic oprócz dwóch bramek to mecz w Warszawie z Legią mu wyszedł czy nie? Bo tam pokazał trzy bramki. A to chyba był mniej niż dwa lata temu.
Kłamiesz.
Ostatnio edytowane przez Awe : 21.11.2010 o godz. 19:07.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 21.11.2010, 19:07
Nie moge zrozumiec trzymania Riosa na lawce z tego powodu ze z wyjatkiem meczu z Legia Malecki gra slabo, hmmm bardzo slabo. Ufam Maaskantowi mimo wszystko, ale uwazam ze na Polonie Rios powinien wejsc za Maleckiego.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.11.2010, 19:10
Małecki nie potrafi prosto piłki kopnąć, a Brożkowi brakuje kogoś do pomocy w ataku
Odpowiedz cytując
wojtala8
Member

Stary 21.11.2010, 19:10
Do AWE:
To że ktoś jest super napastnikiem świadczy dobry występ raz na jakiś czas bo wspomniałeś o meczu w warszawie..tyle że to było dobrych kilka miesięcy temu..a wskażesz mi mecz inny oprócz tych z Legią które mu "wychodzą" bo trafia bramki których raczej sam nie wypracowuje bo niema takich zdolności. Dziwi mnie takie wasze podejście.. to że człowiekowi uznawanemu za gwiazdę uda się dwa razy do roku jakiś mecz to odrazu dostajecie jakiś dzikich orgazmów jaki to z niego super napastnik.. Gość kreujący się na lidera w Wiśle (sądzę tak po wymachiwani rękami i opierdzielaniu starszych kolegów) nie ma grać raz do roku tylko ma zapier.... przez cały czas. A on nie wykazuje żadnej chęci ani ambicji! ja kłamie dobre
Ostatnio edytowane przez wojtala8 : 21.11.2010 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 21.11.2010, 19:14
To że ktoś jest super napastnikiem świadczy dobry występ raz na jakiś czas
W takim razie na jakiej podstawie uwazasz ze Rios jest 3 razy lepszy? Z youtuba?
Chlopie nie pograzaj sie juz. Zarzucasz innym zapatrzenie w Brozka a sam jestes jakims napalonym jego wrogiem ktory za wszelka cene bedzie wciskal innym ze jest slaby.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów