|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
4:1 brawo Jaga!!! Zapowiada się kolejka zwycięstw gospodarzy, więc tylko żeby jutro Wisełka wygrała i będzie super
![]()
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
4:1 brawo Jaga!!! Zapowiada się kolejka zwycięstw gospodarzy, więc tylko żeby jutro Wisełka wygrała i będzie super
![]()
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
o co chodzi ? bo nie oglądam meczu
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Źle stanął to go tłuką
Oj kurcze w złym momęcie. Ale wygrywają połowę ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Szkoda po prostu takiego stadionu na pierwszą ligę i PZPN dobrze o tym wie. Dzięki nowym stadionom rośnie prestiż polskiej piłki i lepiej, żeby kluby z takimi stadionami grały w ekstraklasie, niż ma powrócić jakaś Odra WŚ. Wg. mnie powinni zaostrzyć wymogi licencyjne i BEZ nowego stadionu NIE MA ekstraklasy...i tą furtką podejrzewam, ze Parchy wejdą do ekstraklasy (po oczywistym spadku) kosztem jakiegoś Podbeskidzia..i dobrze. Niech budują stadiony na miarę XXI wieku a później myślą o ekstraklasie..Wyjdzie wszystkim na dobre. Takie moje zdanie. Bez napinki.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Delegat z PZPR..tfuu PZPN przerwał na chwilę spotkanie bo kibice Jagi wywiesili coś ze swastyką.
Może tak na koniec ten drwal Cionek coś by podziałał w nogi Nitbandzonkizifhajkjakizy, bo to jedyna osoba, która potrafi grać w piłkę w tym śmiesznym klubie. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oni mają spaść, najlepiej na samo dno, a jeszcze lepiej żeby ich rozwiązali, a ty o jakiś stadionach mi tu piszesz? A jak gmina węgrzce postawi stadion to też ma grać? Co ty tu jakieś zasady z NFL przynosisz. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Stadion hujowy, mgła, kopacze, i komentatorzy pożal się. Takie mecze utwierdzają mnie w przekonaniu,że nasza liga jest beznadziejna i z roku na rok coraz bardziej hujowa. Do wypowiedzi powyżej. A jak w pewien piękny słoneczny dzień ich rozwiążą, to trzeba to co po nich zostanie zakopać 3 metry pod ziemią i prosić Najwyższego o wybaczenie,że pozwoliliśmy aby takie bezeceństwo miało miejsce w naszym pięknym mieście. I to przez tyle lat.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.11.2010 o godz. 21:12.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Argument ze stadionem dobry.
Pomyślcie jak wzrośnie prestiż 2 ligi. Jedyne co, to srednia frekwencja ligowa spadnie. Wiadomo, ze buce tłumnie tylko kraść chodzą, jak swego czasu pod urzędem miasta. Ewentualnie na gejparady. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie każe ci Marszałek oglądać ligi jak się nie podoba, swoją wypowiedzą podkreślasz swój poziom kultury, twierdząc, że Białystok to Białoruś, boli, że lider wygrywa. No cóż, na szczęście nie wszyscy kibice Wisły są tacy, większość prezentuje wyższy poziom kultury i kibicowania.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Co ty za pierdoły wypisujesz, że tak uprzejmie zapytam? Mówimy o sporcie, czy o przyznawaniu punktów za walory architektoniczne obiektu? Ba, żeby jeszcze na tym obiekcie była atmosfera przynajmniej taka, jak we Wronkach (zapomniałem, w POZnaniu) - to byłby jakiś argument. Głupi, ale zawsze. Tymczasem ten zajebisty obiekt świeci pustkami niemal na każdym meczu. Można nawet powiedzieć, że spadek jest dla frekwencji na Kałuży korzystny. Zaczną lać przeciwników w I lidze, to i może ktoś przyjdzie to oglądać. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mów mi chamie, nieokrzesany chamie. Zapomniałeś napisać jeszcze,że to przez kompleksy tak pisze. Co do ligi, niektore mecze są fajne i miło się na nie patrzy. Ale czegoś tak słabego jak w Krainie Zubra nie widziałem. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Do: Antystenes.Każdy kto oglądał derby widział, jaka była na tym stadionie ,,atmosfera" , a co dopiero na zwykłych meczach. Nie może tak być , że poziom drużyny 3-ligowy a Ekstraklasa ma się należeć za ładny stadion.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Antystenes jest po prostu koneserem pięknej architektury i stąd jego troska, ale spokojnie, stadionu nikt im nie odbierze. Z takiego punktu widzenia korzystna jest również niska frekwencja gdyż lepiej widać krzesełka
![]() Powiedz mi kolego jeszcze które stadiony jesteś w stanie zaakceptować, aby "prestiż" ligi nie ucierpiał ![]()
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Argument o dziejowym sprzyjaniu losu i innych szatanów Legii to typowa spiskowa teoria dziejów niczym nie poparta , śmiać mi sie chce zawsze jak tego slucham.
Karny na Arce nie słuszny ? prawda , kilka kontrowersyjnych decyzji na meczu z Jaga na korzyśc (L)? prawda.Tylko ,ze nie ma kolejki ligowej ,żeby nie było 1-2 sytuacji knotrowersyjnych mających wpływ na losy meczów , i takie miała również Wisła.Do przekręcenia Legii w Chorzowie dodalbym jeszcze np mec z GKS B , gdzie pierwszy gol padł po faulu na Manu , sytuacja identyczna jak z Arka bo otwierajaca wynik , tylko że w odwrotna strone.Ktoś podał wg mnie najdoskonalszy argument 2 tytułów mistrzowskich Legii w minionej dekadzie...przypominam,że piszemy o kulbie z od kilku lat najwiekszym budżetem,swietnymii warunkami i zawsze najwyższymi aspiracjami! Gdyby istniał spisek , to tytułów Legia miala by 6 , a nie 2.Moge sie zgodzić,że w tej rundzie akurat suma błędnych decyzji gra na krozyśc Legii , ale jestem pewien , że do końca sezonu sie wyrowna.Zobaczcie na taką Lechie - skrzywdzeni w trzech meczach dzisiaj już sobie odrobili część na Widzewie Wracając do analizy szans Cracovii to nie mam już wątpliwości,że bez zielonostolikowych sztuczek się nie utrzymają , nawet gdyby zaczęli grać ŚREDNIO czyli po 4 pkt na 3 mecze , po prostu za duża strata już , a stawka uciekająca przed drugim spadkowym miejscem bardzo wyrównana.Widać już,że 30 pkt nie wystarczy raczej do utrzymania (przez to,że jedna druzyna wyraznie odstaje i cala stawka jest spłaszczona) wg mnie będzie to jakieś 31-32 pkt czyli wynik nieosiągalny dla Pasów Jeśli by sie okazało,że PZPN wykombinuje coś z powiekszeniem ligi i Cracovia drugi raz utrzyma sie przy stole to dla mnie wogole ogladanie i interesowanie sie ekstraklasa straci sens , jestem za powiekszeniem ligii ale raczej na zasadzie awansu 4 zespołów , chociaż też trudno sobie wyobrazic gdyby nagle zalapały sie do ekstraklasy Podbeskidzie , Flota i choćby Sandecja z nieistiejąca infrastrukturą i perspektywami , także moim zdaniem z 2 lata trzeba poczekać na rozszerzenie jak takie Katowice czy Pogoń doszlusują do czołówki. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
tylko ciekawe kim parchy bedą grały w 1 lidze gdy wszyscy z tamtąd odejdą
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
co do stadionów jeszcze, to tak za 5 lat w ekstraklasie może brakowac miejsc na drużyny z nowymi stadionami bo będzie ich więcej niż miejsc
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.11.2010 o godz. 21:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
*Antystenes*- Naprawdę wolisz beznadziejną (kolejny sezon) Craxe w Eklasie niż dobrze grający np. ŁKS? o.O Tylko dlatego, że Cracovia ma nowy stadion? Przecież to głupoty jakich mało! Owszem niech te wymogi licencyjne będą i z czasem niech je zaostrzają ale najpierw to trzeba przestrzegać tych, które obowiązują teraz, a wiadomo, że z tym różnie. A Cracovii spadek należy się jak nikomu innemu!
Btw. Mam nadzieję, że ta kolejka do końca będzie kolejką pt. "dla gospodarzy". ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no jak to kto? ludzie z łapanki
Jakby nie było, stadion na I ligę jest ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeca z Bielska z Krakowa blisko, to mogą na parchatym stadionie grać
Po co od razu budować ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
chyba kurnik
a tak po za tym to jutro Bełchatów mógłby zremisować z Polonią ![]() ![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
Zaakceptowal bym nawet stadion Bełchatowa...czyli wielkich wymagań nie mam PZPN musi wywierać presję na kluby, żeby inwestowały w infrastrukture. Postraszenie takiej np. Pogoni cz ŁKSu, że grają o pietruszkę, bo bez konkretnego stadionu i tak ich w ekstraklasie nikt nie będzie chciał, bo sami będą się w niej czuli ze swoimi stadionami z lat 50tych jak paź w Luwrze to by było dobre posunięcie. Zresztą tą tendencję już realizują od dłuższego czasu. Najpierw oświetlenie, zadaszenie trybun, podgrzewana murawa...itp, albo klasa niżej. Tym sposobem znalazły się fundusze na supernowoczesny dach na Polonii . Oczywiście żart. Ale w dobrym kierunku to idzie. Poprzeczkę trzeba podnosić, by nie było więcej wstydu, jak przy meczu Wisła-Lazio i gnojówki na murawie, bo "zamarzała". Gdyby nie wymogi PZPN to kto wie czy dalej by nie było takich jaj. Tak przynajmniej takim stadionem Cracovii jest się czym pochwalić i skusi taka infrastruktura być może( choć IMO na pewno) jakiś sponsorów i lepszych zagranicznych piłkarzy by grać w Polsce. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
W temacie meczu Jaga - KSC i jego poziomu. Nie jest winą gospodarzy że grali przeciwko tak "dennemu" rywalowi. Dużo goli , zwycięstwo , publika się cieszy , lider , brawo gratulacje i tak trzymać.
Dla mnie i wielu innych "Kraksa" Puki nie odsiedzą swojej kary w 1 lidze to nie będą sportowo NIC znaczyć. Na dziś prócz bogatego chorobliwie ambitnego sponsora , kilku średnich grajków i ładnego w sumie stadionu nie mają nic , drużyny , atmosfery ani normalnych kibiców. Nawet dopingować swoich piłkarzy nie potrafią ( nie chcą). Ich obecność w "extraklasie" jest zbędna. Derby 2 razy w roku , zero poziomu , w takim razie po co ? żeby było komu h... powiedzieć ? oni to wiedzą ale to za mało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Cracovia masakra
W skrótach z ligi+ to obrona wygląda jak dywersja, obrońcy się usuwają z drogi Jadze żeby miała drogę wolną na bramkę |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Marszałek, ty masz jakis ewidentny problem z tą Jagą
Mecz bardzo fajnie się oglądało - radosny futbol. |
|
|