The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2010, 20:45
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Jak ŁKS i Podbeskiedzie nie dostaną licencji, to zdaje się, że wchodzą za nie następne drużyny z 1. ligi (co innego, gdyby licencji nie dostały kluby z Ekstraklasy)
regulamin zawsze można zmienić w trakcie rozgrywek , już pare razy dał taki popis pzpnb
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.11.2010, 20:46
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Jak ŁKS i Podbeskiedzie nie dostaną licencji, to zdaje się, że wchodzą za nie następne drużyny z 1. ligi (co innego, gdyby licencji nie dostały kluby z Ekstraklasy)
No to profesorek sypnie trzy razy większą kasą i jakoś się utrzymają
Odpowiedz cytując
scofield
Member

Od: 08.2010

Stary 20.11.2010, 20:48
4:1 brawo Jaga!!! Zapowiada się kolejka zwycięstw gospodarzy, więc tylko żeby jutro Wisełka wygrała i będzie super
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki''
H. Reyman
Odpowiedz cytując
scofield
Member

Stary 20.11.2010, 20:49
4:1 brawo Jaga!!! Zapowiada się kolejka zwycięstw gospodarzy, więc tylko żeby jutro Wisełka wygrała i będzie super
H. Reyman
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.11.2010, 20:49
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Czyżby kibice Jagielloni chcieli zaznaczyć, że grają z narodem wybranym i nie są z tego powodu zadowoleni?
o co chodzi ? bo nie oglądam meczu
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.11.2010, 20:50
Źle stanął to go tłuką

Oj kurcze w złym momęcie. Ale wygrywają połowę
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 20.11.2010, 20:53
Karherop napisał(a):Wyświetl post
ŁKS i Podbeskidzie nie dostaną licencji i tyleśmy widzieli parchy w 1 lidze

dobrze wiemy że cuda (po drugiej stronie błoń) się zdarzają
Też nie wierzę, że Cracovia spadnie...
Szkoda po prostu takiego stadionu na pierwszą ligę i PZPN dobrze o tym wie. Dzięki nowym stadionom rośnie prestiż polskiej piłki i lepiej, żeby kluby z takimi stadionami grały w ekstraklasie, niż ma powrócić jakaś Odra WŚ.
Wg. mnie powinni zaostrzyć wymogi licencyjne i BEZ nowego stadionu NIE MA ekstraklasy...i tą furtką podejrzewam, ze Parchy wejdą do ekstraklasy (po oczywistym spadku) kosztem jakiegoś Podbeskidzia..i dobrze. Niech budują stadiony na miarę XXI wieku a później myślą o ekstraklasie..Wyjdzie wszystkim na dobre.
Takie moje zdanie. Bez napinki..
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.11.2010, 20:53
Luu... napisał(a):Wyświetl post
o co chodzi ? bo nie oglądam meczu
Delegat z PZPR..tfuu PZPN przerwał na chwilę spotkanie bo kibice Jagi wywiesili coś ze swastyką.

Może tak na koniec ten drwal Cionek coś by podziałał w nogi Nitbandzonkizifhajkjakizy, bo to jedyna osoba, która potrafi grać w piłkę w tym śmiesznym klubie.
the end
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 20.11.2010, 20:58
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Szkoda po prostu takiego stadionu na pierwszą ligę i PZPN dobrze o tym wie. Dzięki nowym stadionom rośnie prestiż polskiej piłki i lepiej, żeby kluby z takimi stadionami grały w ekstraklasie, niż ma powrócić jakaś Odra WŚ.
Wg. mnie powinni zaostrzyć wymogi licencyjne i BEZ nowego stadionu NIE MA ekstraklasy...i tą furtką podejrzewam, ze Parchy wejdą do ekstraklasy (po oczywistym spadku) kosztem jakiegoś Podbeskidzia..i dobrze. Niech budują stadiony na miarę XXI wieku a później myślą o ekstraklasie..Wyjdzie wszystkim na dobre.
Jakie znaczenie ma stadion jak tam kibice nie przychodzą, jeszcze napisz że mają im inni dać wygrywać żeby taki piękny stadion pusty nie stał...

Oni mają spaść, najlepiej na samo dno, a jeszcze lepiej żeby ich rozwiązali, a ty o jakiś stadionach mi tu piszesz? A jak gmina węgrzce postawi stadion to też ma grać? Co ty tu jakieś zasady z NFL przynosisz.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.11.2010, 21:06
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post

Może tak na koniec ten drwal Cionek coś by podziałał w nogi Nitbandzonkizifhajkjakizy, bo to jedyna osoba, która potrafi grać w piłkę w tym śmiesznym klubie.
Jakby ten cały Cionek trafił w nogę Nabidonikzywyskaidgdbizm przy drugiej bramce strzelonej przez niego, to byłaby masakra.Co to w ogóle za kosmos dziadostwa. Nabi coś tam coś tam, nie umie grać w piłkę tylko zwyczajnie szybko przebiera nogami i kopie ją przed siebie. I tyle. Chodź na ten klub aż tyle. W ten piękny przy białoruski wieczór wszyscy się do siebie dostawowali
Stadion hujowy, mgła, kopacze, i komentatorzy pożal się. Takie mecze utwierdzają mnie w przekonaniu,że nasza liga jest beznadziejna i z roku na rok coraz bardziej hujowa.

Do wypowiedzi powyżej. A jak w pewien piękny słoneczny dzień ich rozwiążą, to trzeba to co po nich zostanie zakopać 3 metry pod ziemią i prosić Najwyższego o wybaczenie,że pozwoliliśmy aby takie bezeceństwo miało miejsce w naszym pięknym mieście. I to przez tyle lat.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.11.2010 o godz. 21:12.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 20.11.2010, 21:07
Argument ze stadionem dobry.
Pomyślcie jak wzrośnie prestiż 2 ligi.
Jedyne co, to srednia frekwencja ligowa spadnie. Wiadomo, ze buce tłumnie tylko kraść chodzą, jak swego czasu pod urzędem miasta.
Ewentualnie na gejparady.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.11.2010, 21:11
Gra ten co awans wywalczy i wisi mi to czy ma stadion czy nie. Wywalczył sportowo awans to powinien grać w ekstraklasie. Cracovia w tej kolejce zagrała tak jak się spodziewałem czyli przegrała jeszcze przegrana za tydzień i wyjątkowo za 2 tygodnie będę im życzył 3 pkt lub co najmniej remisu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Stary 20.11.2010, 21:14
Nikt nie każe ci Marszałek oglądać ligi jak się nie podoba, swoją wypowiedzą podkreślasz swój poziom kultury, twierdząc, że Białystok to Białoruś, boli, że lider wygrywa. No cóż, na szczęście nie wszyscy kibice Wisły są tacy, większość prezentuje wyższy poziom kultury i kibicowania.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.11.2010, 21:15
(...)
Szkoda po prostu takiego stadionu na pierwszą ligę i PZPN dobrze o tym wie. Dzięki nowym stadionom rośnie prestiż polskiej piłki i lepiej, żeby kluby z takimi stadionami grały w ekstraklasie, niż ma powrócić jakaś Odra WŚ. (...)

Co ty za pierdoły wypisujesz, że tak uprzejmie zapytam?

Mówimy o sporcie, czy o przyznawaniu punktów za walory architektoniczne obiektu? Ba, żeby jeszcze na tym obiekcie była atmosfera przynajmniej taka, jak we Wronkach (zapomniałem, w POZnaniu) - to byłby jakiś argument. Głupi, ale zawsze.

Tymczasem ten zajebisty obiekt świeci pustkami niemal na każdym meczu. Można nawet powiedzieć, że spadek jest dla frekwencji na Kałuży korzystny. Zaczną lać przeciwników w I lidze, to i może ktoś przyjdzie to oglądać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 20.11.2010, 21:18
calieri napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie każe ci Marszałek oglądać ligi jak się nie podoba, swoją wypowiedzą podkreślasz swój poziom kultury, twierdząc, że Białystok to Białoruś, boli, że lider wygrywa. No cóż, na szczęście nie wszyscy kibice Wisły są tacy, większość prezentuje wyższy poziom kultury i kibicowania.
Napisałem przy białoruski. Umiesz Ty czytać ze zrozumieniem czy nie jest to Twoja mocna strona.
Mów mi chamie, nieokrzesany chamie. Zapomniałeś napisać jeszcze,że to przez kompleksy tak pisze.
Co do ligi, niektore mecze są fajne i miło się na nie patrzy. Ale czegoś tak słabego jak w Krainie Zubra nie widziałem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.11.2010, 21:20
Do: Antystenes.Każdy kto oglądał derby widział, jaka była na tym stadionie ,,atmosfera" , a co dopiero na zwykłych meczach. Nie może tak być , że poziom drużyny 3-ligowy a Ekstraklasa ma się należeć za ładny stadion.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 20.11.2010, 21:20
Antystenes jest po prostu koneserem pięknej architektury i stąd jego troska, ale spokojnie, stadionu nikt im nie odbierze. Z takiego punktu widzenia korzystna jest również niska frekwencja gdyż lepiej widać krzesełka

Powiedz mi kolego jeszcze które stadiony jesteś w stanie zaakceptować, aby "prestiż" ligi nie ucierpiał
Odpowiedz cytując
paszczak
Member

Od: 10.2010

Stary 20.11.2010, 21:22
Argument o dziejowym sprzyjaniu losu i innych szatanów Legii to typowa spiskowa teoria dziejów niczym nie poparta , śmiać mi sie chce zawsze jak tego slucham.
Karny na Arce nie słuszny ? prawda , kilka kontrowersyjnych decyzji na meczu z Jaga na korzyśc (L)? prawda.Tylko ,ze nie ma kolejki ligowej ,żeby nie było 1-2 sytuacji knotrowersyjnych mających wpływ na losy meczów , i takie miała również Wisła.Do przekręcenia Legii w Chorzowie dodalbym jeszcze np mec z GKS B , gdzie pierwszy gol padł po faulu na Manu , sytuacja identyczna jak z Arka bo otwierajaca wynik , tylko że w odwrotna strone.Ktoś podał wg mnie najdoskonalszy argument 2 tytułów mistrzowskich Legii w minionej dekadzie...przypominam,że piszemy o kulbie z od kilku lat najwiekszym budżetem,swietnymii warunkami i zawsze najwyższymi aspiracjami! Gdyby istniał spisek , to tytułów Legia miala by 6 , a nie 2.Moge sie zgodzić,że w tej rundzie akurat suma błędnych decyzji gra na krozyśc Legii , ale jestem pewien , że do końca sezonu sie wyrowna.Zobaczcie na taką Lechie - skrzywdzeni w trzech meczach dzisiaj już sobie odrobili część na Widzewie

Wracając do analizy szans Cracovii to nie mam już wątpliwości,że bez zielonostolikowych sztuczek się nie utrzymają , nawet gdyby zaczęli grać ŚREDNIO czyli po 4 pkt na 3 mecze , po prostu za duża strata już , a stawka uciekająca przed drugim spadkowym miejscem bardzo wyrównana.Widać już,że 30 pkt nie wystarczy raczej do utrzymania (przez to,że jedna druzyna wyraznie odstaje i cala stawka jest spłaszczona) wg mnie będzie to jakieś 31-32 pkt czyli wynik nieosiągalny dla Pasów

Jeśli by sie okazało,że PZPN wykombinuje coś z powiekszeniem ligi i Cracovia drugi raz utrzyma sie przy stole to dla mnie wogole ogladanie i interesowanie sie ekstraklasa straci sens , jestem za powiekszeniem ligii ale raczej na zasadzie awansu 4 zespołów , chociaż też trudno sobie wyobrazic gdyby nagle zalapały sie do ekstraklasy Podbeskidzie , Flota i choćby Sandecja z nieistiejąca infrastrukturą i perspektywami , także moim zdaniem z 2 lata trzeba poczekać na rozszerzenie jak takie Katowice czy Pogoń doszlusują do czołówki.
Odpowiedz cytując
scofield
Member

Stary 20.11.2010, 21:24
tylko ciekawe kim parchy bedą grały w 1 lidze gdy wszyscy z tamtąd odejdą
H. Reyman
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.11.2010, 21:25
kosztem jakiegoś Podbeskidzia..i dobrze. Niech budują stadiony na miarę XXI wieku a później myślą o ekstraklasie..Wyjdzie wszystkim na dobre.
niewiem czy kolega wie , ale Podbeskidzie zabiera się do budowy stadionu o takich rozmiarach jak parchy . Zreszta czynnik stadionowy nie powinien być żadnym wykładnikiem tego czy ktos ma grać w ekstraklasie czy nie (w wypadkach gdy nie spełnia wymogów niech gra gdzie indziej i tyle) . Może sobie przerzućmy dajmy na to Zawidze Bydgoszcz do ekstraklasy bo mają fajniejszy stadion niż np Bełchtów ?

co do stadionów jeszcze, to tak za 5 lat w ekstraklasie może brakowac miejsc na drużyny z nowymi stadionami bo będzie ich więcej niż miejsc
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.11.2010 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.11.2010, 21:29
*Antystenes*- Naprawdę wolisz beznadziejną (kolejny sezon) Craxe w Eklasie niż dobrze grający np. ŁKS? o.O Tylko dlatego, że Cracovia ma nowy stadion? Przecież to głupoty jakich mało! Owszem niech te wymogi licencyjne będą i z czasem niech je zaostrzają ale najpierw to trzeba przestrzegać tych, które obowiązują teraz, a wiadomo, że z tym różnie. A Cracovii spadek należy się jak nikomu innemu!

Btw. Mam nadzieję, że ta kolejka do końca będzie kolejką pt. "dla gospodarzy".
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.11.2010, 21:34
scofield napisał(a):Wyświetl post
tylko ciekawe kim parchy bedą grały w 1 lidze gdy wszyscy z tamtąd odejdą
no jak to kto? ludzie z łapanki Jakby nie było, stadion na I ligę jest Raczej już się nie utrzymają tak samo było z Górnikiem Zabrze
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 20.11.2010, 21:41
Przeca z Bielska z Krakowa blisko, to mogą na parchatym stadionie grać

Po co od razu budować
Odpowiedz cytując
scofield
Member

Stary 20.11.2010, 21:42
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
no jak to kto? ludzie z łapanki Jakby nie było, stadion na I ligę jest
chyba kurnik
a tak po za tym to jutro Bełchatów mógłby zremisować z Polonią
H. Reyman
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 20.11.2010, 21:45
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Antystenes jest po prostu koneserem pięknej architektury i stąd jego troska, ale spokojnie, stadionu nikt im nie odbierze. Z takiego punktu widzenia korzystna jest również niska frekwencja gdyż lepiej widać krzesełka

Powiedz mi kolego jeszcze które stadiony jesteś w stanie zaakceptować, aby "prestiż" ligi nie ucierpiał
Agresja bije od twoich wypowiedzi "niesamowita" jak to mówi Foremniak w "Mam Talent"...normalnie bym z taką osobą nie dyskutował, ale ciekawe pytanie zadałeś..
Zaakceptowal bym nawet stadion Bełchatowa...czyli wielkich wymagań nie mam
PZPN musi wywierać presję na kluby, żeby inwestowały w infrastrukture. Postraszenie takiej np. Pogoni cz ŁKSu, że grają o pietruszkę, bo bez konkretnego stadionu i tak ich w ekstraklasie nikt nie będzie chciał, bo sami będą się w niej czuli ze swoimi stadionami z lat 50tych jak paź w Luwrze to by było dobre posunięcie.
Zresztą tą tendencję już realizują od dłuższego czasu. Najpierw oświetlenie, zadaszenie trybun, podgrzewana murawa...itp, albo klasa niżej. Tym sposobem znalazły się fundusze na supernowoczesny dach na Polonii. Oczywiście żart. Ale w dobrym kierunku to idzie. Poprzeczkę trzeba podnosić, by nie było więcej wstydu, jak przy meczu Wisła-Lazio i gnojówki na murawie, bo "zamarzała". Gdyby nie wymogi PZPN to kto wie czy dalej by nie było takich jaj. Tak przynajmniej takim stadionem Cracovii jest się czym pochwalić i skusi taka infrastruktura być może( choć IMO na pewno) jakiś sponsorów i lepszych zagranicznych piłkarzy by grać w Polsce.
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 20.11.2010, 21:48
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
no jak to kto? ludzie z łapanki Jakby nie było, stadion na I ligę jest Raczej już się nie utrzymają tak samo było z Górnikiem Zabrze
Mogą zrobić tak jak ten klub w 'Skrzydlatych świniach' z Nowego Miasta, który po prostu kupił sobie kibiców Tak a propos fajny film.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.11.2010, 21:52
W temacie meczu Jaga - KSC i jego poziomu. Nie jest winą gospodarzy że grali przeciwko tak "dennemu" rywalowi. Dużo goli , zwycięstwo , publika się cieszy , lider , brawo gratulacje i tak trzymać.

Dla mnie i wielu innych "Kraksa" spadła 2 lata temu, dzisiaj wisi na nich swoista "klątwa" za haniebne machinacje przy zielonym stoliku i utrzymanie kosztem ŁKS.
Puki nie odsiedzą swojej kary w 1 lidze to nie będą sportowo NIC znaczyć.
Na dziś prócz bogatego chorobliwie ambitnego sponsora , kilku średnich grajków i ładnego w sumie stadionu nie mają nic , drużyny , atmosfery ani normalnych kibiców. Nawet dopingować swoich piłkarzy nie potrafią ( nie chcą).
Ich obecność w "extraklasie" jest zbędna. Derby 2 razy w roku , zero poziomu , w takim razie po co ? żeby było komu h... powiedzieć ? oni to wiedzą ale to za mało.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.11.2010, 21:53
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Btw. Mam nadzieję, że ta kolejka do końca będzie kolejką pt. "dla gospodarzy".
Ja wolę tytuł "Ta niedziela dla gości, następna dla gospodarzy"
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 20.11.2010, 21:58
Cracovia masakra
W skrótach z ligi+ to obrona wygląda jak dywersja, obrońcy się usuwają z drogi Jadze żeby miała drogę wolną na bramkę
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.11.2010, 22:06
Marszałek, ty masz jakis ewidentny problem z tą Jagą

Mecz bardzo fajnie się oglądało - radosny futbol.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów