|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Od dawna mieszkańcy Kazimierza skarżyli się, że ich dzielnica traktowana jest jak darmowy parking. Wprowadzenie strefy C miałoby zwiększyć rotację i ułatwić znalezienie wolnego miejsca. Ten punkt widzenia podzieliła wczoraj większość radnych. ]Wkrótce więc strefa C obejmie obszar między ulicami Dietla i Podgórską oraz od Wisły od strony ronda Grunwaldzkiego do nasypu kolejowego przy ulicy Halickiej. Płacić trzeba będzie także za parkowanie między Dworcem Głównym a rondem Mogilskim oraz między ulicami Lubomirskiego a Lubicz.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Dyskutowaliśmy kiedyś w "politycznym" na temat lini na Płaszów. Jako, że inwestycja zbliża się ku końcowi mogę Ci powiedzieć: Skrzyżowanie Saska-Lipska będzie musiało być w terminie późniejszym przebudowane (rozkopane) z tego względu, że tory tam idą tylko w linii prostej. Nie ma żadnego "skrętu", ani nie odchodzą "ślepe" tory tak jak to miało miejsce gdy budowano rondo Grzegórzeckie i wyprowadzono linię w kierunku mostu. To tyle na temat wizji ZIKIT. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to głupio, że o tym nie pomyśleli.
Aczkolwiek dołożenie kilkunastu metrów torów nie spowoduje jakiegoś całkowitego rozkopania tego skrzyżowania. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Prestiżowa nominacja dla krakowskich studentów :
Cytat:
![]() http://architektura.muratorplus.pl/k...-,192_9123.htm |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Majchrowski szaleje.
Otworzył właśnie Centrum Obsługi Ruchu Turystycznego, a niebawem otworzy Muzeum Sztuki Współczesnej i linię do Golikówki. Obliczył idealnie ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"Hala w Krakowie bez pieniędzy i operatora
Coraz bardziej oddala się budowa w Krakowie hali widowiskowo-sportowej z prawdziwego zdarzenia. Kraków jest jednym z niewielu miast wojewódzkich, które nie dysponuje takim obiektem - informuje "Dziennik Polski". Ponieważ banki nie złożyły oferty finansowania budowy hali w Czyżynach, ogłoszono nowy przetarg, by zdobyć pieniądze na tę inwestycję. - Liczymy, że w połowie grudnia otrzymamy ostateczne oferty z banków. Teraz chcemy pozyskać 300 a nie 350 mln zł - mówi Bartłomiej Cieciak, prezes Agencji Rozwoju Miasta. To jednak nie koniec problemów. Unieważniono bowiem także kolejny przetarg - na przyszłego operatora hali. W ARM od dłuższego czasu prowadzono w tej sprawie rozmowy z konsorcjum SMG Polska, (wcześniej zostało wybrane m.in. na operatora stadionu we Wrocławiu), ale odstąpiło ono od negocjacji. Na razie więc gmina ma jedynie wykonawcę hali i jest znana kwota, za którą firma deklaruje, że ją postawi." interia.pl
Ostatnio edytowane przez Coglin : 10.11.2010 o godz. 09:14.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Sprawdzony prezydent.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Błagam Was ludzie, nie głosujcie na Jacka....
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po przeczytaniu Twojego posta dochodzę do wniosku, że właśnie z takim apelem powinniśmy się zwrócić do wszystkich. A nie przekrzywiać się czy Duda lepszy od Kracika czy odwrotnie.
Nie głosujmy na Majchrowskiego, a to przy którym z pozostałych kandydatów postawisz krzyżyk jest już obojętne. Gorzej nie będzie. Raczej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
na osłodę kilka informacji i perspektyw dla lotniska w Balicach :]
http://www.tvp.pl/krakow/publicystyk...i-2010/3266643 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Mnie najbardziej interesuje kiedy zaczną budować i kiedy zamierzają skończyć linię tramwajową na Ruczaj.
O ile się nie mylę to miesiąc temu zakończono przetarg coś koło 150 mln złotych wyszło, ktoś coś wie o terminach ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...stwa,id,t.html
Północna obwodnica Krakowa zupełnie wyleciała z planów Ministerstwa Infrastruktury. Na razie nie ma też pieniędzy na połączenie Rybitw z Nową Hutą trasą S7. Lokalne władze same nie udźwigną inwestycji wartych ok. 2 mld złotych. A bez nich Kraków będzie wiecznie miał problemy z korkami. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydatki na inwestycje w 2011:
centrum kongresowe 43,4 mln zł stadion Wisły Kraków 127,6 mln zł budowa ratusza miejskiego (ul. Centralna) 20,1 mln zł rozbudowa węzła Ofiar Katynia 36,7 mln zł parking podziemny "Nowy Kleparz" 38,4 mln zł odbudowa żłobka przy ul. Majora 18 4 mln zł rozwój Systemu Zarządzania Transportem 11,6 mln zł stadion Cracovii 34,5 mln zł linia tramwajowa od ul. Brożka do kampusu UJ 30,1 mln zł estakada w ciągu ul. Nowohuckiej i Powstańców Wielkopolskich 20,7 mln zł Dzisiaj otwarto budynek Muzeum Sztuki Współczesnej. Fotki niżej. ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 17.11.2010 o godz. 00:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
czy ktos orientuje się, czy dzieje sie cos w okolicach wyjazdu z Krakowa na Warszawę ? (al 29go - Węgrzce, Michałowice) ? wyjazd i wjazd do Krakowa od tamtej strony jest w fatalnym stanie (na wysokosci hotelu system itd), takich dziur dawno nie widziałem. Są jakies plany remontu tej trasy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
to chyba tak powinno zostać wyboldowane
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no napisałem, że budynek
. Swoją drogą naprawdę bardzo ładny. Jeszcze tylko Lipową wyremontują i będzie cacy.PS. Kraków awansował na pierwsze miejsce w rankingu najbardziej atrakcyjnych miast na świecie pod względem usług dla biznesu - informuje "Dziennik Polski". W poprzednim rankingu Kraków był na 4. miejscu. Drugie miejsce w tegorocznej klasyfikacji zajął Pekin. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiaj otwarto nowy odcinek Krakowskiego Szybkiego Tramwaju, odcinek Rondo Grzegórzeckie - Lipska.
![]() Trasa liczy 4,2 km. Tramwaj pokonuje ją w 10 minut. Prękość handlowa wynosi 25.2 km/h W założeniu szybki tramwaj ma osiągąć prędkość większą niż 24 km/h.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 18.11.2010 o godz. 21:51.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
I dlatego 8 na 10 firm wybiera Wrocław ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Wiesz Siwy, szukam od pewnego czasu lepszej pracy i mnie wali niższe bezrobocie jeśli w Krakowie średnia REALNA płaca plasuje się gdzieś daleko za Wrockiem, Poznaniem, Katowicami i pewnie jeszcze kilkoma miastami.
Na ostatnich wirtualnych targach pracy na 34 ogłoszenia z branży IT, które mnie interesowały 8 było z Warszawy, 2 z Krakowa i 24 z Wrocławia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pomogę przy okazji w szukaniu pracy: http://www.deon.pl/wiadomosci/biznes...-krakowie.html Branża IT będzie zatrudniać w Krakowie 200 nowych miejsc pracy zamierza utworzyć Comarch. Poszukiwani są przede wszystkim programiści z doświadczeniem, najlepiej 2-5-letnim. Mile widziani są również eksperci znający się na planowaniu sieci radiowej i transportowej. Ich wiedza i kompetencje mogą być przydatne w projektach, które firma właśnie rozpoczyna.
![]() Powyższy wykres nie potwierdza, byśmy plasowali się daleko za Katowicami i innymi miastami. Aczkolwiek jeśli masz jakieś inne dane, chętnie je przeglądne.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 18.11.2010 o godz. 22:55.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
puścili ten tramwaj pod estakadą na nowohuckiej, tylko teraz moje pytanie, nowohucka nie korkuje się jeszcze bardziej teraz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Do Was trzeba jak do chłopów na budowie? Okej... do kur__y nędzy sami domagaliście się inwestycji drogowych to macie inwestycje drogowe!
ps. Kto frajer ten sobie nie radzi! Dziś o godzinie 16.30 przeprowadziliśmy test... trasa Mistrzejowice-Kurdwanów... trzy samochody... trzy trasy. Rozpiętość w czasie 35 minut do 2 godzin. Dziękuje nie mam pytań! Na miłość boską nie bądźcie bardziej debilni niż ludzie jeżdżący po Krk z nawigacją ![]() A może Pan Marszałek wytłumaczy mi pojęcie zakorkowany? CZy był Pan kiedyś w którymkolwiek z cywilizowanych miast typu Berlin, Monachium, Paryż, Marsylia, Londyn w godzinach szczytu?
![]()
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 18.11.2010 o godz. 23:15.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Siwy - przejdź się na rozmowę kwalifikacyjną a nie rzucaj danymi z tabelek. Siedzę w branży IT prawie 10 lat i wiem osobiście ile ja proponuję ludziom na rozmowie kwalifikacyjnej i ile mnie proponują jak sam idę.
Mój kot ma cztery nogi a ja mam dwie - statystycznie rzec biorąc mamy po trzy nogi To a'propos statystyk ile zarabia się w Krakowie.Wiem co mówię bo wiem jaki są w krakowskich korporacjach zarobki. A Comarch może sobie szukać - programiście z 5 letnim stażem zapłacą 3-4 brutto i faktycznie można poszaleć Nie obchodzą mnie teksty z gazet ile to firm w Krakowie się nie otworzy - zwłaszcza że większość tych informacji jest typu "w Krakowie rozwijają się usługi". Amway w Zabierzowie zatrudnia 50 osób, Twój Comarch "chce" przyjąć 200 - a od początku roku sam IBM we Wrocku przyjął koło 500. Pomijają fakt że właśnie wspomniany IBM olał Kraków bo się spotkał z bardzo szerokim zrozumieniem w magistracie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie możesz znaleźć choć jednego źródła, które potwierdzałoby twoje słowa, że Kraków od innych miast dzieli przepaść w kwestii zarobków? niżej masz kolejne źrodło, dotyczy zarobków pracownika szeregowego w branży IT - w tej, w której siedzisz od 10 lat. ![]() ![]() z tych danych wynika jedynie, że nie masz bladego pojęcia w kwestii zarobków w branży IT, mimo że w niej siedzisz. Cały czas czekam na dane, dzięki którym stwierdziłeś, że w Krakowie zarabia się fatalnie. Chyba że miałeś na myśli Lublin ;-) a europejskie centrum usług informatycznych i outsourcingu CapGemini zatrudnia 3 592 osoby, Centrum Shell (1 392 osoby), Centrum Księgowości IBM (1 150 osób)...
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 19.11.2010 o godz. 01:09.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|