|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja czuję, że zimą jak piłkarze będą wracać z urlopów, to zabranie wśród nich Saidiego. Usłyszymy, że przedłużono mu urlop z powodów "osobistych, piłkarz musi przedłużyć wizę... bla, bla, bla". A w tym czasie cała Cracovia będzie go szukać, bo murzyn zniknął. Może uznacie to za rasizm, ale pamięta ktoś choćby Costly'ego? Oni mają to we krwi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Od dziecka się ich uczy kiedy mają uciekać
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To pisemko piłkarek z Kałuży lekko żenujące ale...
Dla mnie tak samo żenująca była postawa niejakiego Paulisty Jeana, który z powodu niezwrócenia mu przez klub kosztów bodajże biletu samolotowego do Brazylii chciał odmówić wyjazdu na mecz. A to był jakiś procencik w porównaniu do jego kontraktu. Także takie sytuacje zdarzają się wszędzie. To są wszystko najemnicy i tyle. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jest tajemnicą, że Cantoro i Frankowski robili podobnie...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
- Prestiż mojej firmy jest narażony na ogromne straty, dlatego musieliśmy zareagować - przyznał prezes Cracovii i Comarchu, Janusz Filipiak. Dziś po południu w specjalnym oświadczeniu kapitan zespołu i rada drużyny poinformowała, że zawodnicy nie otrzymali wypłaty za ostatni miesiąc.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html mi się podoba ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skoro tak piszemy o piłkarzach zza drugiej str Błoń to mam do was pytanie, potraktujcie je luźno
![]() Bylibyście za takimi transferami z Cracovii do Nas? oczywiście tych najlepszych którzy mogli by nas wzmocnić, nie piszę że akurat teraz miałby przyjść ktoś z nich.. Chodzi mi o to czy bylibyście skłonni na takie "nawrócenie" ze starozakonnego na porządnego Krakusa heheTak czytam was i zacząłem się zastanawiać nad tym ![]() ps to tylko luźne dywagacje, wręcz z przymrużeniem oka pozdro ![]()
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 16.11.2010 o godz. 22:47.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Nie. To kwestia godności Naszego klubu. I w drugą stronę każdy były piłkarz Wisły który szanował ten klub i Nas jako kibiców nigdy nie powinien przechodzić na drugą stronę Błoń.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To zależy
wiadomo, że kogos całującego herb- czy gadajacego głupoty( wide Slusarski czy Goliński przed majowym meczem ) to nie ale taki Saidi Tylko, ze on by w Krakowie potem życia nie miał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swoją drogą to wie ktoś czy Skrzyński usunął ten tatuaż z herbem Wisły ? Czy tylko się przebiera w kiblu?
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Klichowi by chyba połamali nogi i urwali siuraka jakby to zrobił. A inni-to nie wiem po co nam. Ogólnie to jestem zdania, że jak kopacz jest dobry i ma poukładane to nie ma sensu mu patrzeć tendencyjnie w cv. Ale ze względu na że tak powiem warunki zewnętrzne nie widzę w tej chwili możliwości transferu żadnego znaczącego gracza na linii Wisła-Cracovia. Co najwyżej 17-ty zawodnik w kadrze i do tego obcokrajowiec. Co do zachowania graczy Pejsów - jest dość bezmyślne jak dla mnie... Może ze 3 ma coś (większe pieniądze, lepszy klub) do ugrania jakby ich rozwiązano, ale taki Ślusarski, Radomski, Pawlusiński, Matusiak - to Pana Boga za nogi złapali przechodząc do KSC. Co do utrzymania - jestem zdania że z Szatałowem (niezłe osiągi w Bytomiu, osoba z kręgu Fryzjera) mają większe szanse aniżeli mieliby np. ze Stawowym, którego zatrudnienie byłoby moim zdaniem ich gwoździem do trumny. Jeszcze jedna kwestia - w weekend Jaga-KSC... z kim tu sympatyzować... Pejsy-wróg, ale jakby tak ugrali remisik to byłaby woda na nasz młyn ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Malecki,Bandrowski,Arboleda - zal komentowac... Proponuje jeszcze Reissa na trenera napastnikow
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Legia po prostu zaczęła imitować naszą strategię PR. Zapowiada wielkie transfery, których oczywiście nie będzie.
Kupno Mierzejewskiego, Bandrowskiego i Małeckiego? Proszę bardzo, nie ma zawodników na sprzedaż. Ale w ich wypadku oznaczałoby to konieczność wyłożenia ok. 10 mln €. Niemniej efekt już osiągnęli. O Legii jest głośno w mediach i o to chodziło. Co do Arboledy, to też szanse są nikłe, ale podoba mi się to: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,86...rboledzie.html Cytat:
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
200tys euro może nawet więcej pewnie ktoś rzuci... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wisła Bandrowskiemu tez powinna kontrakt zaproponować
w najgorszym wypadku wyciagnie wiecej kasy od Lecha a w najlepszym bedzie z Wilkiem rywalizował jako nastepca Sobola |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zgadzam sie z Podpalaczem Mostów - mało tego, powinniśmy pójść drogą Legii, i też wszystkim tym graczom zaproponować kontrakty
A co..niech się dzieje. A tak poza tym, to plotki transferowe Legii podobają mi się bardziej, niż plotki transferowe Wisły ![]() Skoro za Vdorljaka dali 1 mln EUR, skoro Polonia dała za Sobiecha 1 mln EUR, skoro my z Jirsaka daliśmy 700 tys EUR to pytanie, czy zawodnicy z "koncertu życzeń Legii" powinni być tańsi? Jedyny problem to pensja, bo nie wyobrażam sobie, ze np. Arboledzie dadzą 500 tys EUR kontraktu - to by całkowicie rozpieprzyło atmosfere w drużynie. Nie wiem jakie są pensje w Legii, ale np. w Wiśle nagle by się okazało, ze nowy Arboleda zarabia 2x wiecej niż Brożek, Małecki, Sobolewki a na 100% dwa razy lepszy nie jest (choć jest świetny, powiedzmy porównywalny do wymienionej trójki) ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Albo Arboleda wymięknie i zejdzie z oczekiwań finansowych do max. 250 tys. €, albo podpisze już w zimie kontrakt z nowym klubem. Może wtedy liczyć na pieniądze za podpisanie umowy i do tego znacznie wyższy kontrakt. Stawiam jednak na ten drugi wariant. Po prostu jest on bardziej prawdopodobny. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Akurat Legia moze zaproponowac najwyzszy kontrakt w lidze. Wystarczy sobie przypomniec sprawe Muchy i pieniadze jakie dawalo ITI. Jesli beda chcieli wyciagnac Arbolede z Lecha, to wyciagna
. Potem jest chyba Polonia i szalenstwa JW. Nastepnie Lech i dopiero potem my(chociaz to miejsce tez tak nie do konca, bo wiadomo, ze u nas sa te tzw. kontrakty motywacyjne). Napewno pod wzgledem placowym jestesmy obecnie malo konkurecyjni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do sytuacji u sąsiadki
tam jest jakis dziwny system W momencie przyjścia nowego trenejro i w miare poprawiającego sie stylu gry ( vide derby czy widzew ) pieprzą atmosfere w szatni blokując wypłaty, które tak czy inaczej bedą musieli przelać na konta grajków, jeśli tego nie zrobią przez 3 miesiące będą mogli wystąpić piłkarzyny do PZPNu o rozwiazanie kontraktu , a i tak pieniądze ściągną, najwyżej przez komornika. jeszcze to śmieszne oswiadczenie zawodników i wogóle kuriozalne profesorka w którym potwierdza fakt łamania prawa poprzez umyślne niewypłacanie kontraktów zawodnikom, przcież to jakiś prokurator powinien z urzedu się sprawie przyjżeć pozatym coś słyszałem o nowym zimowym zaciągu u nich, tylko jak jakikolwiek zawodnik podpisze kontrakt z takim nieobliczalnym pracodawcom dziwny klub , dziwni kibice , dziwni działacze ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
witam.czy ktoś może się orientuje kiedy zostanie ogłoszony wynik przetargu na transmitowanie ekstraklasy na następne 3 lata?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
ale on im zapłaci tą sałatę bo ją ma. jak się dogadają z klubem to każdy z klubu typu Polonia Bytom, Ara, Widzew, Ruch, Zabrze przejdzie do nich z pocałowaniem ręki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dzisiaj czytalem ze zostalo 2 telewizje TVN i Cyfra. Ekstraklasa moze teraz negocjowac z tymi firmami i moze anulowac rowniez przetarg. W artykule tym pisali, ze wynik przetargu poznamy prawdopodobnie na wiosne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że będzie to wciąż Cyfra... Najlepsze jest obecne połączenie: Cyfra+ i Orange. Dają radę, mimo iż często mam jakieś "ale" do "ekspertów" w C+, ale generalnie każdy może być zadowolony (kto widział, ten wie).
No zobaczymy, jakby nie było to Eklasa jest pożądanym produktem i niewątpliwie korzystnie ją mieć w swojej ofercie. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
a ajk to jest w tym przetargu podzielone ?
są jakies pakiety? ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Na Orange Sport następnego sezonu naszej piłki nie będzie ponieważ telekomunikacja nie przystąpiła do przetargu. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że bardzo prawdopodobne jest rozdzielenie Ekstraklasy na 2 platformy cyfrowe...to byłaby mega chvjnia. Tak to dokupowało się Orange za 10zl i oglądało się wszystko co sie chce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez satori : 17.11.2010 o godz. 16:27.
|
|||
|