The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2010, 21:42
flamengista napisał(a):Wyświetl post
W Pasach z ciekawych grajków są tylko dwaj: Klich i Saidi. Z obu Filipiak łatwo nie zrezygnuje.
Ja czuję, że zimą jak piłkarze będą wracać z urlopów, to zabranie wśród nich Saidiego. Usłyszymy, że przedłużono mu urlop z powodów "osobistych, piłkarz musi przedłużyć wizę... bla, bla, bla". A w tym czasie cała Cracovia będzie go szukać, bo murzyn zniknął. Może uznacie to za rasizm, ale pamięta ktoś choćby Costly'ego? Oni mają to we krwi.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.11.2010, 21:57
Od dziecka się ich uczy kiedy mają uciekać
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.11.2010, 22:01
To pisemko piłkarek z Kałuży lekko żenujące ale...

Dla mnie tak samo żenująca była postawa niejakiego Paulisty Jeana, który z powodu niezwrócenia mu przez klub kosztów bodajże biletu samolotowego do Brazylii chciał odmówić wyjazdu na mecz. A to był jakiś procencik w porównaniu do jego kontraktu.

Także takie sytuacje zdarzają się wszędzie. To są wszystko najemnicy i tyle.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.11.2010, 22:03
Nie jest tajemnicą, że Cantoro i Frankowski robili podobnie...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 16.11.2010, 22:35
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Od dziecka się ich uczy kiedy mają uciekać

lubię Twój humor dj_ibutti

Saidi na pewno jest bardzo dobrym piłkarzem. Ale jest chyba nie do wyciągnięcia.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.11.2010, 22:44
- Prestiż mojej firmy jest narażony na ogromne straty, dlatego musieliśmy zareagować - przyznał prezes Cracovii i Comarchu, Janusz Filipiak. Dziś po południu w specjalnym oświadczeniu kapitan zespołu i rada drużyny poinformowała, że zawodnicy nie otrzymali wypłaty za ostatni miesiąc.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html mi się podoba
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.11.2010, 22:44
skoro tak piszemy o piłkarzach zza drugiej str Błoń to mam do was pytanie, potraktujcie je luźno

Bylibyście za takimi transferami z Cracovii do Nas? oczywiście tych najlepszych którzy mogli by nas wzmocnić, nie piszę że akurat teraz miałby przyjść ktoś z nich..
Chodzi mi o to czy bylibyście skłonni na takie "nawrócenie" ze starozakonnego na porządnego Krakusa hehe

Tak czytam was i zacząłem się zastanawiać nad tym

ps to tylko luźne dywagacje, wręcz z przymrużeniem oka pozdro
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 16.11.2010 o godz. 22:47.

Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.11.2010, 23:08
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
skoro tak piszemy o piłkarzach zza drugiej str Błoń to mam do was pytanie, potraktujcie je luźno

Bylibyście za takimi transferami z Cracovii do Nas? oczywiście tych najlepszych którzy mogli by nas wzmocnić, nie piszę że akurat teraz miałby przyjść ktoś z nich..
Chodzi mi o to czy bylibyście skłonni na takie "nawrócenie" ze starozakonnego na porządnego Krakusa hehe

Nigdy w życiu.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 16.11.2010, 23:20
Nie. To kwestia godności Naszego klubu. I w drugą stronę każdy były piłkarz Wisły który szanował ten klub i Nas jako kibiców nigdy nie powinien przechodzić na drugą stronę Błoń.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.11.2010, 23:31
To zależy
wiadomo, że kogos całującego herb- czy gadajacego głupoty( wide Slusarski czy Goliński przed majowym meczem ) to nie
ale taki Saidi Czemu nie
Tylko, ze on by w Krakowie potem życia nie miał
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.11.2010, 23:36
Swoją drogą to wie ktoś czy Skrzyński usunął ten tatuaż z herbem Wisły ? Czy tylko się przebiera w kiblu?
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 17.11.2010, 09:12
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

ja nie wiem co biorą "dziennikarze" fucktu
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.11.2010, 09:44
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
To się nie zdarzy bo np. Saidi drogi, zagrać może i umie, ale pod kopułą niezbyt równo. Poza tym ten ramadan... Spory wydatek obciążony sporym ryzykiem z paru stron.
Klichowi by chyba połamali nogi i urwali siuraka jakby to zrobił. A inni-to nie wiem po co nam.
Ogólnie to jestem zdania, że jak kopacz jest dobry i ma poukładane to nie ma sensu mu patrzeć tendencyjnie w cv. Ale ze względu na że tak powiem warunki zewnętrzne nie widzę w tej chwili możliwości transferu żadnego znaczącego gracza na linii Wisła-Cracovia. Co najwyżej 17-ty zawodnik w kadrze i do tego obcokrajowiec.
Co do zachowania graczy Pejsów - jest dość bezmyślne jak dla mnie... Może ze 3 ma coś (większe pieniądze, lepszy klub) do ugrania jakby ich rozwiązano, ale taki Ślusarski, Radomski, Pawlusiński, Matusiak - to Pana Boga za nogi złapali przechodząc do KSC.
Co do utrzymania - jestem zdania że z Szatałowem (niezłe osiągi w Bytomiu, osoba z kręgu Fryzjera) mają większe szanse aniżeli mieliby np. ze Stawowym, którego zatrudnienie byłoby moim zdaniem ich gwoździem do trumny.
Jeszcze jedna kwestia - w weekend Jaga-KSC... z kim tu sympatyzować... Pejsy-wróg, ale jakby tak ugrali remisik to byłaby woda na nasz młyn
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.11.2010, 10:22
Malecki,Bandrowski,Arboleda - zal komentowac... Proponuje jeszcze Reissa na trenera napastnikow Fuckt i wszystko jasne

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 17.11.2010, 11:45
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Malecki,Bandrowski,Arboleda - zal komentowac... Proponuje jeszcze Reissa na trenera napastnikow Fuckt i wszystko jasne
W przypadku tych transferów tylko kluby by je zablokowały, co do zawodników wystarczyłby dobry kontrakt i Legia ma ich podpis.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.11.2010, 11:51
Legia po prostu zaczęła imitować naszą strategię PR. Zapowiada wielkie transfery, których oczywiście nie będzie.

Kupno Mierzejewskiego, Bandrowskiego i Małeckiego? Proszę bardzo, nie ma zawodników na sprzedaż. Ale w ich wypadku oznaczałoby to konieczność wyłożenia ok. 10 mln €.

Niemniej efekt już osiągnęli. O Legii jest głośno w mediach i o to chodziło.

Co do Arboledy, to też szanse są nikłe, ale podoba mi się to:

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,86...rboledzie.html

Cytat:
Nie ma opcji, by którykolwiek z naszych piłkarzy kiedykolwiek przeniósł się do Legii - zareagował na wiadomości o podchodach Legii dyrektor sportowy klubu z Wielkopolski Marek Pogorzelczyk.
A to ciekawe... Żeby się kiedyś nie zdziwili, jak my kiedyś z Dolhą. Widocznie Pan Pogorzelczyk ma kiepską wyobraźnię. A już na pewno jest zbyt naiwny jak na dyrektora sportowego.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.11.2010, 11:56
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Co do Arboledy, to też szanse są nikłe, ale podoba mi się to:

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,86...rboledzie.html

A to ciekawe... Żeby się kiedyś nie zdziwili, jak my kiedyś z Dolhą. Widocznie Pan Pogorzelczyk ma kiepską wyobraźnię. A już na pewno jest zbyt naiwny jak na dyrektora sportowego.
Może ma strategię - albo podpisze z nami albo sprzedamy go za każdą cenę do Turcji/Rosji w zimie?
200tys euro może nawet więcej pewnie ktoś rzuci...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.11.2010, 12:17
Wisła Bandrowskiemu tez powinna kontrakt zaproponować
w najgorszym wypadku wyciagnie wiecej kasy od Lecha
a w najlepszym bedzie z Wilkiem rywalizował jako nastepca Sobola
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.11.2010, 12:45
Zgadzam sie z Podpalaczem Mostów - mało tego, powinniśmy pójść drogą Legii, i też wszystkim tym graczom zaproponować kontrakty A co..niech się dzieje.

A tak poza tym, to plotki transferowe Legii podobają mi się bardziej, niż plotki transferowe Wisły

Skoro za Vdorljaka dali 1 mln EUR, skoro Polonia dała za Sobiecha 1 mln EUR, skoro my z Jirsaka daliśmy 700 tys EUR to pytanie, czy zawodnicy z "koncertu życzeń Legii" powinni być tańsi?

Jedyny problem to pensja, bo nie wyobrażam sobie, ze np. Arboledzie dadzą 500 tys EUR kontraktu - to by całkowicie rozpieprzyło atmosfere w drużynie. Nie wiem jakie są pensje w Legii, ale np. w Wiśle nagle by się okazało, ze nowy Arboleda zarabia 2x wiecej niż Brożek, Małecki, Sobolewki a na 100% dwa razy lepszy nie jest (choć jest świetny, powiedzmy porównywalny do wymienionej trójki)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.11.2010, 12:55
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Wisła Bandrowskiemu tez powinna kontrakt zaproponować
w najgorszym wypadku wyciagnie wiecej kasy od Lecha
a w najlepszym bedzie z Wilkiem rywalizował jako nastepca Sobola
Racja... czemu nie powq.wiać rywali...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.11.2010, 13:43
arti napisał(a):Wyświetl post
Może ma strategię - albo podpisze z nami albo sprzedamy go za każdą cenę do Turcji/Rosji w zimie?
200tys euro może nawet więcej pewnie ktoś rzuci...
Jest tylko drobna rysa na tej strategii. Arboleda musi się na to zgodzić. A pamiętając to, co się działo w Zagłębiu chłopak nie boi się zesłania do rezerw/na trybuny.

Albo Arboleda wymięknie i zejdzie z oczekiwań finansowych do max. 250 tys. €, albo podpisze już w zimie kontrakt z nowym klubem. Może wtedy liczyć na pieniądze za podpisanie umowy i do tego znacznie wyższy kontrakt.

Stawiam jednak na ten drugi wariant. Po prostu jest on bardziej prawdopodobny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.11.2010, 15:00
Akurat Legia moze zaproponowac najwyzszy kontrakt w lidze. Wystarczy sobie przypomniec sprawe Muchy i pieniadze jakie dawalo ITI. Jesli beda chcieli wyciagnac Arbolede z Lecha, to wyciagna . Potem jest chyba Polonia i szalenstwa JW. Nastepnie Lech i dopiero potem my(chociaz to miejsce tez tak nie do konca, bo wiadomo, ze u nas sa te tzw. kontrakty motywacyjne). Napewno pod wzgledem placowym jestesmy obecnie malo konkurecyjni.
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.11.2010, 15:14
Wracając jeszcze do sytuacji u sąsiadki
tam jest jakis dziwny system
W momencie przyjścia nowego trenejro i w miare poprawiającego sie stylu gry ( vide derby czy widzew ) pieprzą atmosfere w szatni blokując wypłaty, które tak czy inaczej bedą musieli przelać na konta grajków, jeśli tego nie zrobią przez 3 miesiące będą mogli wystąpić piłkarzyny do PZPNu o rozwiazanie kontraktu , a i tak pieniądze ściągną, najwyżej przez komornika.
jeszcze to śmieszne oswiadczenie zawodników i wogóle kuriozalne profesorka w którym potwierdza fakt łamania prawa poprzez umyślne niewypłacanie kontraktów zawodnikom, przcież to jakiś prokurator powinien z urzedu się sprawie przyjżeć
pozatym coś słyszałem o nowym zimowym zaciągu u nich, tylko jak jakikolwiek zawodnik podpisze kontrakt z takim nieobliczalnym pracodawcom
dziwny klub , dziwni kibice , dziwni działacze
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.11.2010, 15:34
witam.czy ktoś może się orientuje kiedy zostanie ogłoszony wynik przetargu na transmitowanie ekstraklasy na następne 3 lata?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.11.2010, 15:35
panew napisał(a):Wyświetl post
pozatym coś słyszałem o nowym zimowym zaciągu u nich, tylko jak jakikolwiek zawodnik podpisze kontrakt z takim nieobliczalnym pracodawcom
dziwny klub , dziwni kibice , dziwni działacze
ale on im zapłaci tą sałatę bo ją ma. jak się dogadają z klubem to każdy z klubu typu Polonia Bytom, Ara, Widzew, Ruch, Zabrze przejdzie do nich z pocałowaniem ręki
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.11.2010, 15:35
Dzisiaj czytalem ze zostalo 2 telewizje TVN i Cyfra. Ekstraklasa moze teraz negocjowac z tymi firmami i moze anulowac rowniez przetarg. W artykule tym pisali, ze wynik przetargu poznamy prawdopodobnie na wiosne.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.11.2010, 15:50
Mam nadzieję, że będzie to wciąż Cyfra... Najlepsze jest obecne połączenie: Cyfra+ i Orange. Dają radę, mimo iż często mam jakieś "ale" do "ekspertów" w C+, ale generalnie każdy może być zadowolony (kto widział, ten wie).
No zobaczymy, jakby nie było to Eklasa jest pożądanym produktem i niewątpliwie korzystnie ją mieć w swojej ofercie.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.11.2010, 16:15
a ajk to jest w tym przetargu podzielone ?
są jakies pakiety?
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.11.2010, 16:21
Na Orange Sport następnego sezonu naszej piłki nie będzie ponieważ telekomunikacja nie przystąpiła do przetargu. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że bardzo prawdopodobne jest rozdzielenie Ekstraklasy na 2 platformy cyfrowe...to byłaby mega chvjnia. Tak to dokupowało się Orange za 10zl i oglądało się wszystko co sie chce
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.11.2010, 16:23
Cytat:
Przypomnijmy, że w ramach przetargu dostępne są trzy pakiety na transmisje meczów Ekstraklasy w kanałach Premium - jeden pakiet czterech meczów oraz dwa pakiety po dwa mecze. Wszystkie pakiety może wykupić jeden nadawca, lub kilku nadawców może wykupić kilka pakietów.
źródło: wp

Cytat:
Według nieoficjalnych informacji oferty na wszystkie mecze, wahające się między 380 a 450 mln zł, złożyły tylko Canal+ i Grupa TVN. To mniej, niż oczekiwała zrzeszająca kluby Ekstraklasa SA, która w poprzednim przetargu sprzedała prawa za 360 mln zł za trzy lata. Szefowie klubów liczyli teraz nawet na pół miliarda złotych.
źródło: sport.pl

Cytat:
Cichym sojusznikiem TVN jest Telekomunikacja Polska. Brak oferty ze strony jej stacji Orange Sport, która dziś dzieli się ligą z Canal+, nie oznacza bowiem wcale braku zainteresowania. Grupa TVN podpisała niedawno dziesięcioletnią umowę o współpracy z TP, a więc także z Orange. Prezes zarządu Grupy TVN Markus Tellenbach zapowiadał w wywiadach, że obie firmy mogą wystartować w przetargu razem. Ostatecznie tego nie zrobiły, ale stacja Waltera w przypadku zwycięstwa chce się podzielić sublicencją z Orange. - To możliwy scenariusz. Tellenbach przyszedł do TVN od Ruperta Murdocha, a jego spółki zawsze stawiały w Europie na piłkę i zdobywały prawa do ligi - usłyszeliśmy od osoby znającej rynek. Ligowe transmisje pokazywałby jednak nie otwarty TVN, tylko dostępny na platformie N i w kablówkach nSport.

Według nieoficjalnych informacji to właśnie Walter i Tellenbach złożyli wyższą ofertę - na 450 mln zł. Wyższą, bo jest w niej już zawarta sublicencja dla Orange. To ponoć nie podoba się Ekstraklasie, bo formalnie sublicencje miały być zakazane w warunkach przetargowych, ale oba koncerny liczą, że uda im się to obejść.

Polsat stoi z boku, bo właściciel stacji Zygmunt Solorz mógłby być zainteresowany jedynie meczami Śląska Wrocław, którego jest współwłaścicielem. Niewykluczone, że teraz włączy się do negocjacji z którąś ze stron, np. Canal+.
źródło: sport.pl
Ostatnio edytowane przez satori : 17.11.2010 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów