The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2010, 16:32
Art Media to lider branży marketingowej Polsce. Pokusił się o stworzenie rankingu wyceniającego medialność polskich klubów piłkarskich.Badania wykazały, że głównymi aspektami wpływającymi na badany obszar są: gra w europejskich pucharach, innowacyjność stadionu, medialność zawodników oraz liczba kibiców. Podane kwoty określają wartość wszystkich miejsc reklamowych dostępnych dla reklamodawców.

http://koxik.pl/news.php?readmore=6
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.11.2010, 16:49
Ach ten Górnik i medialni zawodnicy, czy też wartość Śląska o 1/3 mniejsza niż Zagłębia. Domyślam się że Zagłębie ma 1/3 kibiców(w znaczeniu osób identyfikujących się z tym klubem) w regionie więcej niż Śląsk. No i oczywiście wartość marketingu Ruchu równa się 45% wartości Wisły.
Już nie wspominam o Cracovii której prawa marketingowe według tego zestawienia są warte 1/3 Legii...
Zaś Spot Five to typowi frajerzy 80 mln dają za 10 lat praw w Lechii. Ci to trwonią majątek, a mogli to kupić za 30-35 mln... Równie bzdurnego zestawienia ciężko szukać.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 11.11.2010 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.11.2010, 16:54
Co to znaczy "medialni zawodnicy"? Bo jeśli chodzi o obecność w mediach, to Wisła bije wszystkich jednym Patrykiem Małeckim.

Interesuje mnie to szczególnie w przypadku Górnika Zabrze i Korony Kielce. Rozumiem, że medialność Olka Kwieka i Nikoli Mijajlovica przyciąga tabuny reklamodawców i tysiące widzów...

Chłopaki z tej agencji powinni jednak od czasu do czasu przychodzić do pracy na trzeźwo.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.11.2010, 17:31
A do tego jeszcze te słabe wyniki Lechii w porównaniu z Cracovią...
Kiedyś (chyba w tamtym roku) gdzieś było podobne zestawienie najbardziej medialnych klubów ale ze szczegółami. Takie coś to chyba każdy na tym forum mógłby napisać

Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Stary 11.11.2010, 17:48
Myśle że niektórzy nie zrozumieli tego co czytają. Chodzi nie o wykaz najbardziej medialnych klubów a o jej wycene. W przypadku Cracovii 75% tej kwoty stanowi jej nowy stadion. I chęc reklamowania się na nim reklamodawców. Jeśli chodzi o Górnik to pamiętajcie ze aglomeracja śląska liczy kilka milinów ludzi a tam najbardziej medialne sa Ruch i Górnik. Medialni zawodnicy Korony to na pewno Edi i Niedzielan. Po za tym o wiecej pytajcie na artmedia.com.pl
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 11.11.2010, 17:57
Mistal napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o Górnik to pamiętajcie ze aglomeracja śląska liczy kilka milinów ludzi a tam najbardziej medialne sa Ruch i Górnik.
Po pierwsze Aglomeracja Śląska nie liczy nawet 2 mln ludzi(1.94 mln). Po drugie zaś jeśli w ten sposób ktokolwiek wycenia wartość to jest skrajnym debilem. I to z kilku powodów. Po trzecie zaś jeśli Ty doskonale zrozumiałeś tamten tekst to jak to jest że dwie drużyny z Trójmiasta(łącznie 1.35 mln ludzi, nie mające konkurencji innych klubów) są warte mniej niż Ruch który ma konkurencję w postaci: Ruchu Radzionków, Polonii Bytom, Piasta Gliwice, GKS-u Tychy i rzecz jasna Górnika ? Albo jeszcze lepiej jako to jest że Polonia Warszawa na której średnia frekwencja wynosi mniej niż 4.2 tyś ludzi, która ma znacznie gorsze wyniki niż Jagiellonia jest wyżej w tym rankingu?

Zaś firmy artmedia nie zamierzam o nic pytać bo z debilami nie dyskutuję, a zbłaźnili się tym raportem nieziemsko

"Raport" jest tak durny że sam się sobie dziwię że go w jakikolwiek sposób omawiam. Tyle ode mnie, jeśli ktoś im za to zapłacił to jest skrajnym idiotą.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 11.11.2010 o godz. 18:01.
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Stary 11.11.2010, 18:02
90minut to nie jest najlepsze źródło informacji jeśli chodzi o ilość kibiców, bo oni PRAWIE ZAWSZE, źle podają.
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Stary 11.11.2010, 18:10
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze Aglomeracja Śląska nie liczy nawet 2 mln ludzi(1.94 mln). Po drugie zaś jeśli w ten sposób ktokolwiek wycenia wartość to jest skrajnym debilem. I to z kilku powodów. Po trzecie zaś jeśli Ty doskonale zrozumiałeś tamten tekst to jak to jest że dwie drużyny z Trójmiasta(łącznie 1.35 mln ludzi, nie mające konkurencji innych klubów) są warte mniej niż Ruch który ma konkurencję w postaci: Ruchu Radzionków, Polonii Bytom, Piasta Gliwice, GKS-u Tychy i rzecz jasna Górnika ? Albo jeszcze lepiej jako to jest że Polonia Warszawa na której średnia frekwencja wynosi mniej niż 4.2 tyś ludzi, która ma znacznie gorsze wyniki niż Jagiellonia jest wyżej w tym rankingu?

Zaś firmy artmedia nie zamierzam o nic pytać bo z debilami nie dyskutuję, a zbłaźnili się tym raportem nieziemsko

"Raport" jest tak durny że sam się sobie dziwię że go w jakikolwiek sposób omawiam. Tyle ode mnie, jeśli ktoś im za to zapłacił to jest skrajnym idiotą.
Jestem właścicielem portalu koxik.pl , i to oni zapłacili za umieszczenie tego raportu na stronie więc wiem na jego temat trochę więcej. Więc powoli wyjaśnię. Zacznijmy od kwestii medialności. Medialność głównie liczy się po przez częstotliwość bycia w mediach. Sam zobacz ile razy w mediach jest Polonia Warszawa. Co do aglomeracji śląskiej to tutaj masz link http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3...zemys%C5%82owy liczy dokładnie 2,7 mln.Więc jakieś 2 razy więcej niż trójmiasto. Jednka nie to jest najbardziej istotne.Najbardziej istotne w tej kwestii jest jakim "towarem" dla reklamodawcy jest dany klub. Co do Ruchu Chorzów w zeszłym sezonie zajął 3 miejsce grał w europejskich pucharach -to już jest + , drugim + jest ilość firm mających swoją siedzibę na śląsku a ilośc firm mających swoją siedzibę w trójmieście. Podpoweim Ci na śląsku zarejestrowanych jest jakieś 2 razy więcej firm. Więc jeśli jest 2x większa konkurencja to i cena za reklame jest wieksza. Lechia odkad weszla do ekstraklasy nie miala zadnych znaczacych sukcesów które przyciagnelyby w znaczacy sposób inwestorów. To tyle ode mnie . Dodam tylko, ze w tym artykule frekwencja jest wymieniona jako ostatni czynnik
Ostatnio edytowane przez Mistal : 11.11.2010 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 11.11.2010, 18:22
http://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/Raport_Ekstraklasy_2010/$FILE/EY_ekstraklasa_2010_final.pdf

Polecam przeczytać. Jest tam taka część jak medialność łącznie z liczbą publikacji i ilością odpowiedzi na zapytanie w przeglądarce internetowej.

Zaś jak już mówiłem ten kto zapłacił za taki raport jest skrajnym idiotą. Więc nie obraź się ale kończę z Tobą dyskusję. Tylko jeszcze jedno jeśli przekładasz ilość firm w regionie na wysokość dochodów reklamodawców to na prawdę jesteś durniem. Nie obrażając nikogo
Co zaś do Aglomeracji Śląskiej to zdecyduj się czy mówisz o niej czy o GOP bo to dwie różne sprawy. I miast korzystać z wikipedii radzę zajrzeć na stronkę GUS-u.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 11.11.2010 o godz. 18:24.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.11.2010, 18:22
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
^^

szkoda tylko, że ten przeciętny zespół leje nam dupsko regularnie od kilku rund,
szkoda, że to temu przeciętnemu zespołowi udaje się coś grać w europie a nie nam,
szkoda, że ten przeciętny zespół przyciąga najwięcej kibiców w lidze,
i tak by można wymieniać długo...
Ale Marszałek w sumie napisał prawdę.Oni są przeciętni a my jesteśmy zwyczajnie słabi

ps co nie zmienia faktu że jeśli chodzi o puchary to od lat grają jak na polski zespół, bardzo dobrze.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 11.11.2010 o godz. 18:26.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.11.2010, 18:27
Aglomeracja Slaska (a dokladniej GOP) liczy 2.7 mln mieszkancow

Poza tym faktycznie jest duzo klubow, ale taki liczy sie tylko Ruch i Gornik. Gieksa tez juz znaczy coraz mniej i raczej nie zanosi sie na tendencje zwyzkowa. Co to za konkurencja w postaci Ruchu Radzionkow i Piasta Gliwice? W Giwicach tyle co Piasta jest Gornika, W Katowicach Ruchu tez jest sporo, nie duzo mniej niz Gieksy. W Radzionkowie rzadzi Polonia Bytom, ktora w wlasnym miescie ma dzielnice opanowane przez Ruch i Gornik. Tychy to tez juz raczej melodia przeszlosci. Miasta bez powazniejszych klubow w miescie swa opanowane przez GZ i RCH. Z calej aglomeracji to sila Ruchu i Gornika razem to jakies 80%
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.11.2010, 18:30
Undertaker napisał(a):Wyświetl post
90minut to nie jest najlepsze źródło informacji jeśli chodzi o ilość kibiców, bo oni PRAWIE ZAWSZE, źle podają.
Do mnie pijesz? Większość wyników Lecha i Legii jest podana co to osoby (w tym te Legii pokrywają się z tymi ze stadionu - podejrzewam, więc że są autentyczne również w Poznaniu - wątpię, by wymyślali cuda niewidy z dokładnością do 2 osób). Z Wami jest kłopot, ale nie widzę za bardzo głosów polemicznych z liczbami, które podałem.. Zwłaszcza, że wislakrakow.com podaje np. że na Lechii było 15 tys - jak 90min.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 11.11.2010 o godz. 18:33.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.11.2010, 18:35
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale Marszałek w sumie napisał prawdę.Oni są przeciętni a my jesteśmy zwyczajnie słabi

.
Nie opisuje jednego sezonu ale to co się dzieje na przestrzeni kilku lat. To jest wymiernik potencjału a nie jedno sezonowy wyskok.

Zeby nas traktować jak przeciętniaka musielibyśmy co najmniej kilka sezonów z rzędu być w środku tabeli. Jesteśmy za silną marką w tej lidze by jeden nieudany sezon, czy też dwa usprawiedliwiały stawianie nas w jednym rzedzie z przeciętniakami. Od 97 roku jestesmy w czubie, z wyjątkiem na jeden 8 miejsowy wyskok. Jakbys nie kombinował to przeciętni nie jesteśmy. To co przez lata było dla nas podłogą dla innych było sufitem. I w sumie w dalszym ciągu jest. Teraz mają zabawę,bo moga z nami pograć jak równy z równym. Ale to w tym seoznie tak jest. W zeszłym,bardzo słabym wg mnie sezonie już tak nie było. Obecna runda dla nas jest cieniutka, ale nie jeden klub chciałby mieć tak cieniutkie rundy.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 11.11.2010 o godz. 18:49.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.11.2010, 12:15
Mnie ciekawi czy Cracovia dziś zanotuje 11 porażkę w sezonie i 5 pod rząd. Całkiem możliwe, że chcą dobić do 6 jak to zostało przerwane meczem z Arką i Zagłębiem. Nie płakałbym jeśli na koniec sezonu mieliby 15-18 porażek.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.11.2010, 15:05
http://www.weszlo.com/news/5848
Życze Legii tego zblazowanego lenia jak najbardziej
..
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.11.2010, 15:55
tofik napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/5848
Życze Legii tego zblazowanego lenia jak najbardziej
Też jestem za. Swego czasu Skorża nam go chciał ściągnąć jak gdyby mało u nas już było leni i nierobów. Jestem jednak zaskoczony, że po środowym meczu Wojciechowski nic nie powiedział na temat Artura "1 milion euro" Sobiecha po meczu z Lechem. Możliwe, że jednak to przeoczyłem.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 12.11.2010, 20:34
A w Łodzi Cracovia wygrywa z Widzewem. Liczę, ze Kretek opieprzy w przerwie Widzewiaków i zmiotą pasiastych w II połowie
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.11.2010, 21:25
Póki co Widzew remisuje z Cracovia 1:1 .
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.11.2010, 21:45
Widzew zremisował 2:2 z Cracovią.
Powód: 2:2 ; koncowy wynik
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 12.11.2010 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.11.2010, 21:56
No to pora na piwko, słone paluszki i czytanie forum Legii
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.11.2010, 22:02
Cracovia mimo wszystko dalej dolę ma garbatą, karnego nie wykorzystali.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Grodo
Member

Od: 02.2003

Stary 12.11.2010, 22:10
Teleexpres klamie
Mackowi Orlosiowi kuponik dzis nie wszedl
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 12.11.2010, 22:14
Teraz czekam na resztę kolejki i ciekaw jestem jak wyjdzie 11 tygodnia w Canal+. Może w końcu będzie więcej Wiślaków

A co do Widzewa. Ciekawe, czy Kretek poleci. Bo coś się spieprzyło z tą drużyną, jak nawet pasiaki wywożą punkt a powinni 3.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.11.2010, 22:14
Jak można było dostać taki wpier..l w tym meczu to nie mam pojęcia. To już nawet w tym ostatnim meczu co było 3:0 mieli wszystko w d, nikt nie biegał, a dostali tylko 3. Dzisiaj wcale nie zagrali jakoś tragicznie a taki wstyd i blamaż. Manu to niech sie rozpędzi i biegnie w... Żeby strzelił gola to musi mieć chyba piłke na lini i nie być atakowanym przez przeciwnika. Najbardziej denerwujące jest to, że po falstarcie sezonu to już miałem wszystko w d, kolejne porażki po mnie spływały, teraz znowu rozbudzili nadzieje tylko po to żeby mnie kopnąc w ryj.
Sędziów to nie wiem skąd oni biorą bo tylu błedów co w tym meczu to nie ma nieraz przez kilka meczów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2010, 22:30
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Sędziów to nie wiem skąd oni biorą bo tylu błedów co w tym meczu to nie ma nieraz przez kilka meczów.
Oooo - sędziowie skrzywdzili? Ale nie przejmuj się - Komisja Ligi Was zawsze do serca przytuli.

Przyczyna porażki jest oczywista - najważniejsi kibice Legii po naszych ostatnich żałosnych występach zlekceważyli Wisłę. Gdyby zawiesili Chaveza albo Brożka to mecz mógłby się potoczyć zupełnie inaczej, a tak - niespodzianka. No bo to jednak co innego: nie ukarać słabego gracza u "swoich", a zawiesić najlepszego u "tamtych".

Jedyne co mnie martwi, to że pewnie odpowiednie osoby wyciągną wnioski na przyszłość.

Napinka napinką, ale należał się wam taki właśnie blamaż.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.11.2010, 22:31
Widzew psia mać ... miało być zero punktów dla garbatych :/

Ale może jeden to też nie tragicznie ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2010, 22:33
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Widzew psia mać ... miało być zero punktów dla garbatych :/

Ale może jeden to też nie tragicznie ...
Ta - jeden tu, drugi tam i jeszcze się ... utrzymają.
Ulatowski robił dobrą robotę, Szatałow coś miesza
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.11.2010, 22:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oooo - sędziowie skrzywdzili? Ale nie przejmuj się - Komisja Ligi Was zawsze do serca przytuli.
literówki robisz
Legii, Legii ....

.... Komisja

pisz wyraźnie
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.11.2010, 22:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
[1]Oooo - sędziowie skrzywdzili? Ale nie przejmuj się - Komisja Ligi Was zawsze do serca przytuli.

[2]Przyczyna porażki jest oczywista - najważniejsi kibice Legii po naszych ostatnich żałosnych występach zlekceważyli Wisłę. Gdyby zawiesili Chaveza albo Brożka to mecz mógłby się potoczyć zupełnie inaczej, a tak - niespodzianka. No bo to jednak co innego: nie ukarać słabego gracza u "swoich", a zawiesić najlepszego u "tamtych".

Jedyne co mnie martwi, to że pewnie odpowiednie osoby wyciągną wnioski na przyszłość.

Napinka napinką, ale należał się wam taki właśnie blamaż.
Po 1 to nie mam zamiaru pisać, żę nas sędziowie skrzywdzili bo błędy były w jedną jak i drugą stronę.
Po 2 to spoko se masz z tą przyczyną porażki Ciekawe co ma nastawienie kibiców do występu piłkarzy
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.11.2010, 22:45
Gratulację wygranej.

Ale tego karnego w odpowiednim momencie - gdy spiskowcy będą ryczeć, że karny z kapelusza przeciwko Wiślę - przypomnę

P.S. I serdeczne dzięki za LTSK i parę razy legła - jedyne co powodowało dziś uśmiech.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 12.11.2010 o godz. 22:48.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów