|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Owszem RN jest organem nadrzędnym nad Komisją Ligi. Z tymże nie ma żadnej realnej władzy jedyne co może to przyjąć lub nie sprawozdanie z działalności.
Co do meczu to przypomnij sobie zeszłoroczne spotkanie u was, następnie popatrz na układ tabeli w tym roku, odrzuć emocjonalne podejście do spotkania i sam sobie odpowiedz na jaki wynik liczę |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Moje emocjonalne podejście to... frustracja, niepokój.
Zeszłoroczne znaczy zeszłosezonowe rozumiem Fakt. Było ciężko. Jak zawsze z Lechią. I może dlatego Lech się zepnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mecz fajny. Tylko nie powinno tracić się punktów przedostatnim zespołem.
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ten zespół to aktualny Mistrz Polski. Jak Sobiech nie strzela z 4 metrów to się nie wygrywa. Tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Na drugim biegunie Mierzejewski, mmm, co grał to aż się patrzeć chciało. Dla mnie najlepszy skrzydłowy polskiej lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
) nie strzelają z takich pozycji![]() ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() Remis- myślę, że wręcz wymarzony dla nas wynik. Oby tylko nasi zrobili swoje w piątek.. . ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Obserwuje tego Mierzejewskiego i to chyba jedyny Polak ktory potrafi prowadzic pilke i dryblowac jak pikarze z Ligi Hiszpanskiej,naprawde fajnie sie go oglada,ciekawe czy sie wypromuje i ktos go bedzie chcial kupic natomiast tabela,zwlaszcza 2 ostatnie miejsca niezmiernie mi sie podobają ,kończymy ten sezon ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy zauwazyliscie w pierwszej polowie sytuacje glowkowe Lech vs Polonia. Zawodnicy Lecha w 90% przypadkow odbijali sie od sciany i wymachiwali lapami z rozpaczy, bo przeciez nie wolno tak
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Drugi Rasiak? To znaczy że będą z niego ludzie. Rasiak w zeszłym sezonie 9 i 7 asyst w Champinship, dwa lata temu 8 goli i 6 asyst. 4 lata temu 19 goli i 5 asyst, a mimo wszystko Championship to dość wymagająca liga
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Sobiech ma problem bo jest to typ "stojacy" czy jak kto woli taki Pippo z mniejsza technika i gorszym ustawianiem sie
Lewandowskim to on nigdy nie bedzie.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak w temacie Komorowskiego... to niezły z niego rzeźnik. Obejrzyjcie (jak możecie) sytuację z 48 minuty meczu Korona-Legia... Nakładeczka Komorowskiego i piękne nadepnięcie na nogę zawodnika z nr 31... i nawet żółtej nie dostał.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 11.11.2010 o godz. 09:06.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja takie male spostrzezenie co do kar.
Dziwn ze Lech dostaje kare 30 tys zł za takie uchybienia. CHyba wieksza kara byloby zamkniecie stadionu na 1 mecz. tedy by finansowo to odczuli a tutaj 30 tys. Kibice biegaja sobie po calym stadionie, inni biegaja sobie obok linii bocznej murawy i taka kara za to... Cracovia ukarana natomiast jeszcze smiesznieja kara 3 tys zl. Za wyzywanie 1/3 meczu Małeckiegi i wyzywanie 1/3 meczu Wisły. Pamietacie tamten sezon i kare dla Lechii za wyzywanie Muchy (a tutaj jeszcze Mucha prowokowal Lechie). Wtedy Lechia dostala 5 tys zł. A z tego co ja pamietam to jakos mocno go nie meczyli ze tak powiem, dostalo mu sie jeden raz i tyle. utaj wyzywali Maleckiego pewnie z kilka minut, po Wisle jechali pewnie ze 45 minut a kara 3 tys. Cos malo W 3 kolejce tego szonu natomiast ukarano m.in Widzew i Wisle. Widzew dostala za wulgarne okrzyki (takze antysemickie) oraz wulgarne okrzyki skierowane pod adresem jednego z graczy Wisly kare 10 tys zł zas WIsla za wulgarne okrzyki w strone Widzewa (takze antysemickie) kare 5 tys zł. I ja sie pytam gdzie tu jest sprawiedliwosc? Nie chce mowic o zadnym spisku tylko powiedziec gdzie tu ....a jest jakakolwiek sprawiedliwosc. Na Lechu czesc kibicow biega sobie po calm stadionie szukajac bojki, inni kibice robia za ochrone, na Cracovii sloma wystaje z butow przez caly mecz, wyzywana jest WIsla co minute i mocno sponiewierany Malecki i ....a dostaja takie smieszne kary? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja jestem przeciw zamykaniu stadionów, uważam to za słabe rozwiązanie (właściwie brak rozwiązania) problemu. Dodatkowo jeśli pod uwagę wezmę fakt, że w sobotę wybieram się do Poznania to nawet brak kary zamknięcia stadionu dla Lecha mnie po prostu cieszy
![]() Sprostowanie wyżej odnośnie Muchy - Mucha ewidentnie prowokował kibiców (różne gesty w kierunku publiczności), jednak trzeba przyznać, że pozdrowień dla Muchy było znacznie więcej niż jeden raz (ale też bez przesady), to tak gwoli ścisłości. Cóż, byłem na tym meczu - na trybunach była z tego zwyczajna zabawa i dużo śmiechu. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Hehe taka analogia akurat wczoraj po meczu byłem na filmie Skrzydlate Świnie.
I tak mi sie skojarzyło porównanie Czarni - Lech Skytech - Warta. I tak mi się spodobało że tak będzie - bo w sumie za wzór dla Skytechu był akurat Lech. Też taka dziwna analogia, że akurat dla klubu kupującego kibiców za wzór pokazuje się Lecha ![]() Co do kar - żenada |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
W Poznaniu wypaczyłem tylko kilka szalików starozakonnych (nie licząc flag) i żadnych barw Arki. U nas zawsze jest pełno barw Lechii albo WKSu. Ta ich triada dla mnie jest trzymana na siłę. Więc nie obrażaj słowa przyjaźń ![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
O ile mi wiadomo, kibiców Lecha nie łączą już przyjacielskie stosunki z sympatykami Arki Gdynia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]() ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Frajerstwo roku w wykonaniu Polonii...miec tyle sytuacji w I-szej polowie(drugiej nie ogladalem) i wywiezc tylko 1 pkt
Z tym spadkiem Lecha, to oczywiscie zarty? Roznica punktowa miedzy 15 a 3 miejscem, to zaledwie 9 pkt, a mamy do rozegrania jeszcze 18 kolejek. Z powodzeniem moga jeszcze walczyc o europejskie puchary, patrzac na kadre i reszte stawki. Wszyscy sa masakrycznie slabi w tym sezonie. Mistrz na luzie bedzie mial te 8 porazek w 30 kolejkach i to w wersji optymistycznej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Uważam, że to jest lepsze ![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bo ta cała Amika to przeciętny zespół. Czasami tak jest,że rozegrasz jeden dobry sezon,coś zdobędziesz, a Ty zwyczajnie szczęście miałeś
Pozbyli się grajka robiącego różnicę, Lewandowskiego i nie mając innych atutów grają na tyle na ile wystarcza im potencjału. Proste. Nie doszukiwałbym się w tym jaiegoś drugiego dna. Powtarzalność,to pokazuje ile jest wart zespół. MP obrnonisz a póżniej jesteś w czubie,rok do roku to już o czymś świadczy. A tak. Lubin też kiedyś zdobył MP,i co?Co do meczów w LE Amiki. Spinają się na nie grają na dużym szczęściu. Czy potrafiliby się zbliżyć jeszcze raz do wyniku z Turynu tudzież z City gdyby tym chciało się grać?Splot okoliczności,niedyspozycja, olewactwo przeciwnika i tyle. Pewnie,że tak też można osiągać wyniki,ale nie są one absolutnie w niczym wymierne. Przychodzi co do czego i wszyscy zdziwni,że taki dobry a przeciętny. Bo jest to przeciętny zespół. Rzecz jasna Amika nie jest zespołem na spadek,ale na środek tabeli jak najbardziej. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
^^
szkoda tylko, że ten przeciętny zespół leje nam dupsko regularnie od kilku rund, szkoda, że to temu przeciętnemu zespołowi udaje się coś grać w europie a nie nam, szkoda, że ten przeciętny zespół przyciąga najwięcej kibiców w lidze, i tak by można wymieniać długo... |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Na pewno ?
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.kibice.net/forum/viewtopi...7e385b7486d5e8
Trzeci post od góry. Może coś się zmieniło od tamtego czasu, albo to nie była prawdziwa informacja. A co do wczorajszego meczu, powiem tylko tyle. Niech sobie zobaczą Kołtoń razem z Kowalczykiem i Borkiem jak młody, "utalentowany" napastnik i przede wszystkim POLAK marnuje taką okazję, że można osiwieć. Oni co tydzień w Cafe Futbol pier***ą o tym, żeby sprowadzać zdolnych Polaków, a jak patrzę na gościa, który kosztował milion euro i z 3 metrów nie umie trafić do pustej bramki to ja podziękuje, o wiele bardziej podoba mi się polityka Wisły, niż polityka przepłacania za polskich zawodników. Ch*j, że Polak, ale jak drewno to wole Paljic'ów, Rios'ów, Boukhari'ch czy Kirmów, którzy są o wiele tańsi, od "gwiazdeczek" z Polski. Oczywiście w rozsądnej cenie wolę Polaka o takich samych umiejętnościach co obcokrajowiec i po takich samych cenach, ale jak włodarze klubu z Chorzowa wołają kolosalne pieniądze za Sobiecha i nie mniejsze za Sadloka to się to po prostu nie opłaca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Lech: - Polonia 18 tysięcy - Zagłębie 20 tysięcy - Wisła 24 tysiące Legia: - Cracovia 15 tysięcy - GKS 18 tysięcy - Lech 22 tysiące - Lechia 17 tysięcy - Górnik 19 tysięcy - Jagiellonia 22 tysiące Wisła - Lechia 15 tysięcy - Śląsk 16 tysięcy - Korona 18 tysięcy Wszystko na podstawie 90minut.pl zaokrąglane do góry w sytuacji gdy ponad 500 osób. Legia i Wisła nie mają jeszcze całego stadionu do dyspozycji jak Lech, na Legię krzesełek jest około 23 tysięcy ale ze względu na sektor buforowy i sektory, na które jeszcze ze względów bezpieczeństwa (blisko budowy Krytej) nie sprzedaje się biletów, miejsc dla kibiców jest około 22 tysięcy. A na Wiśle chyba 18 tysięcy - z tego co czytam apropos meczu z Legią. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ,
|
|
|