The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2010, 22:45
Owszem RN jest organem nadrzędnym nad Komisją Ligi. Z tymże nie ma żadnej realnej władzy jedyne co może to przyjąć lub nie sprawozdanie z działalności.

Co do meczu to przypomnij sobie zeszłoroczne spotkanie u was, następnie popatrz na układ tabeli w tym roku, odrzuć emocjonalne podejście do spotkania i sam sobie odpowiedz na jaki wynik liczę
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.11.2010, 22:56
Moje emocjonalne podejście to... frustracja, niepokój.
Zeszłoroczne znaczy zeszłosezonowe rozumiem Fakt. Było ciężko. Jak zawsze z Lechią. I może dlatego Lech się zepnie.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.11.2010, 23:04
Mecz fajny. Tylko nie powinno tracić się punktów przedostatnim zespołem.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.11.2010, 23:06
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Ten zespół to aktualny Mistrz Polski. Jak Sobiech nie strzela z 4 metrów to się nie wygrywa. Tyle.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.11.2010, 23:09
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Ten zespół to aktualny Mistrz Polski. Jak Sobiech nie strzela z 4 metrów to się nie wygrywa. Tyle.
Jak dzisiaj patrzyłem na Sobiecha to stwierdziłem ze to jest totalne drewno.. Ja pi***** i pomyśleć że biły się o niego Lech i Wisła a podobno też Legia Oo. Drugi Rasiak.

Na drugim biegunie Mierzejewski, mmm, co grał to aż się patrzeć chciało. Dla mnie najlepszy skrzydłowy polskiej lidze.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.11.2010, 23:09
bebeto napisał(a):Wyświetl post
nie wiesz że najlepsi napastnicy, bo domniemam że to najlepszy zawodnik na swojej pozycji w Polsce) nie strzelają z takich pozycji to by było za proste
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.11.2010, 23:10
piszesz te słowa na złym forum

Remis- myślę, że wręcz wymarzony dla nas wynik.

Oby tylko nasi zrobili swoje w piątek.. .
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.11.2010, 23:21
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Jak dzisiaj patrzyłem na Sobiecha to stwierdziłem ze to jest totalne drewno.. Ja pi***** i pomyśleć że biły się o niego Lech i Wisła a podobno też Legia Oo. Drugi Rasiak.

Na drugim biegunie Mierzejewski, mmm, co grał to aż się patrzeć chciało. Dla mnie najlepszy skrzydłowy polskiej lidze.

Obserwuje tego Mierzejewskiego i to chyba jedyny Polak ktory potrafi prowadzic pilke i dryblowac jak pikarze z Ligi Hiszpanskiej,naprawde fajnie sie go oglada,ciekawe czy sie wypromuje i ktos go bedzie chcial kupic

natomiast tabela,zwlaszcza 2 ostatnie miejsca niezmiernie mi sie podobają ,kończymy ten sezon
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.11.2010, 23:31
Nie wiem czy zauwazyliscie w pierwszej polowie sytuacje glowkowe Lech vs Polonia. Zawodnicy Lecha w 90% przypadkow odbijali sie od sciany i wymachiwali lapami z rozpaczy, bo przeciez nie wolno tak

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.11.2010, 23:37
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Drugi Rasiak? To znaczy że będą z niego ludzie. Rasiak w zeszłym sezonie 9 i 7 asyst w Champinship, dwa lata temu 8 goli i 6 asyst. 4 lata temu 19 goli i 5 asyst, a mimo wszystko Championship to dość wymagająca liga
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.11.2010, 23:42
Sobiech ma problem bo jest to typ "stojacy" czy jak kto woli taki Pippo z mniejsza technika i gorszym ustawianiem sie Lewandowskim to on nigdy nie bedzie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.11.2010, 00:18
Kiedys z Wami tracono punkty
,
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.11.2010, 00:30
Tak w temacie Komorowskiego... to niezły z niego rzeźnik. Obejrzyjcie (jak możecie) sytuację z 48 minuty meczu Korona-Legia... Nakładeczka Komorowskiego i piękne nadepnięcie na nogę zawodnika z nr 31... i nawet żółtej nie dostał.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.11.2010, 00:42
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
No to trudno,
posypia sie tu bany. : /

Sprawiedliwosc musi byc.
Ciekawe Planc czy będziesz konsekwetny
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.11.2010, 08:42
brakuje tylko Arki -> http://demotywatory.pl/2266322/przyjazn

głosujcie
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 11.11.2010 o godz. 09:06.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.11.2010, 09:35
Ja takie male spostrzezenie co do kar.
Dziwn ze Lech dostaje kare 30 tys zł za takie uchybienia. CHyba wieksza kara byloby zamkniecie stadionu na 1 mecz. tedy by finansowo to odczuli a tutaj 30 tys. Kibice biegaja sobie po calym stadionie, inni biegaja sobie obok linii bocznej murawy i taka kara za to...

Cracovia ukarana natomiast jeszcze smiesznieja kara 3 tys zl. Za wyzywanie 1/3 meczu Małeckiegi i wyzywanie 1/3 meczu Wisły.
Pamietacie tamten sezon i kare dla Lechii za wyzywanie Muchy (a tutaj jeszcze Mucha prowokowal Lechie). Wtedy Lechia dostala 5 tys zł. A z tego co ja pamietam to jakos mocno go nie meczyli ze tak powiem, dostalo mu sie jeden raz i tyle. utaj wyzywali Maleckiego pewnie z kilka minut, po Wisle jechali pewnie ze 45 minut a kara 3 tys. Cos malo
W 3 kolejce tego szonu natomiast ukarano m.in Widzew i Wisle. Widzew dostala za wulgarne okrzyki (takze antysemickie) oraz wulgarne okrzyki skierowane pod adresem jednego z graczy Wisly kare 10 tys zł zas WIsla za wulgarne okrzyki w strone Widzewa (takze antysemickie) kare 5 tys zł.
I ja sie pytam gdzie tu jest sprawiedliwosc? Nie chce mowic o zadnym spisku tylko powiedziec gdzie tu ....a jest jakakolwiek sprawiedliwosc. Na Lechu czesc kibicow biega sobie po calm stadionie szukajac bojki, inni kibice robia za ochrone, na Cracovii sloma wystaje z butow przez caly mecz, wyzywana jest WIsla co minute i mocno sponiewierany Malecki i ....a dostaja takie smieszne kary?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.11.2010, 10:02
Ja jestem przeciw zamykaniu stadionów, uważam to za słabe rozwiązanie (właściwie brak rozwiązania) problemu. Dodatkowo jeśli pod uwagę wezmę fakt, że w sobotę wybieram się do Poznania to nawet brak kary zamknięcia stadionu dla Lecha mnie po prostu cieszy

Sprostowanie wyżej odnośnie Muchy - Mucha ewidentnie prowokował kibiców (różne gesty w kierunku publiczności), jednak trzeba przyznać, że pozdrowień dla Muchy było znacznie więcej niż jeden raz (ale też bez przesady), to tak gwoli ścisłości. Cóż, byłem na tym meczu - na trybunach była z tego zwyczajna zabawa i dużo śmiechu.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.11.2010, 10:08
Hehe taka analogia akurat wczoraj po meczu byłem na filmie Skrzydlate Świnie.
I tak mi sie skojarzyło porównanie Czarni - Lech
Skytech - Warta.
I tak mi się spodobało że tak będzie - bo w sumie za wzór dla Skytechu był akurat Lech. Też taka dziwna analogia, że akurat dla klubu kupującego kibiców za wzór pokazuje się Lecha

Co do kar - żenada
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.11.2010, 11:39
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

głosujcie
Taką przyjaźń to sobie w dupe można wsadzić.
W Poznaniu wypaczyłem tylko kilka szalików starozakonnych (nie licząc flag) i żadnych barw Arki. U nas zawsze jest pełno barw Lechii albo WKSu. Ta ich triada dla mnie jest trzymana na siłę. Więc nie obrażaj słowa przyjaźń
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.11.2010, 12:11

głosujcie
Polonii w zasadzie też brakuje, wszak przyśpiewka Polonia i Cracovia znana jest chyba każdemu.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 11.11.2010, 12:21
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Taką przyjaźń to sobie w dupe można wsadzić.
W Poznaniu wypaczyłem tylko kilka szalików starozakonnych (nie licząc flag) i żadnych barw Arki. U nas zawsze jest pełno barw Lechii albo WKSu. Ta ich triada dla mnie jest trzymana na siłę. Więc nie obrażaj słowa przyjaźń
O ile mi wiadomo, kibiców Lecha nie łączą już przyjacielskie stosunki z sympatykami Arki Gdynia.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 11.11.2010, 13:11
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
O ile mi wiadomo, kibiców Lecha nie łączą już przyjacielskie stosunki z sympatykami Arki Gdynia.
To albo cos zle wiesz albo ta cala ich triada to tylko fotomontaz
DysoN
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.11.2010, 13:30
Frajerstwo roku w wykonaniu Polonii...miec tyle sytuacji w I-szej polowie(drugiej nie ogladalem) i wywiezc tylko 1 pkt . Janasowi juz "dupka sie pali", natomiast Bakero zacznie sie palic po 2-3 podobnych meczach, jak ostatnie w lidze.

Z tym spadkiem Lecha, to oczywiscie zarty? Roznica punktowa miedzy 15 a 3 miejscem, to zaledwie 9 pkt, a mamy do rozegrania jeszcze 18 kolejek. Z powodzeniem moga jeszcze walczyc o europejskie puchary, patrzac na kadre i reszte stawki. Wszyscy sa masakrycznie slabi w tym sezonie. Mistrz na luzie bedzie mial te 8 porazek w 30 kolejkach i to w wersji optymistycznej.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.11.2010, 14:04

głosujcie
http://demotywatory.pl/2265159/Downloading-66-

Uważam, że to jest lepsze
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.11.2010, 15:20
Bo ta cała Amika to przeciętny zespół. Czasami tak jest,że rozegrasz jeden dobry sezon,coś zdobędziesz, a Ty zwyczajnie szczęście miałeśPozbyli się grajka robiącego różnicę, Lewandowskiego i nie mając innych atutów grają na tyle na ile wystarcza im potencjału. Proste. Nie doszukiwałbym się w tym jaiegoś drugiego dna. Powtarzalność,to pokazuje ile jest wart zespół. MP obrnonisz a póżniej jesteś w czubie,rok do roku to już o czymś świadczy. A tak. Lubin też kiedyś zdobył MP,i co?

Co do meczów w LE Amiki. Spinają się na nie grają na dużym szczęściu. Czy potrafiliby się zbliżyć jeszcze raz do wyniku z Turynu tudzież z City gdyby tym chciało się grać?Splot okoliczności,niedyspozycja, olewactwo przeciwnika i tyle. Pewnie,że tak też można osiągać wyniki,ale nie są one absolutnie w niczym wymierne. Przychodzi co do czego i wszyscy zdziwni,że taki dobry a przeciętny. Bo jest to przeciętny zespół. Rzecz jasna Amika nie jest zespołem na spadek,ale na środek tabeli jak najbardziej.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.11.2010, 15:44
^^

szkoda tylko, że ten przeciętny zespół leje nam dupsko regularnie od kilku rund,
szkoda, że to temu przeciętnemu zespołowi udaje się coś grać w europie a nie nam,
szkoda, że ten przeciętny zespół przyciąga najwięcej kibiców w lidze,
i tak by można wymieniać długo...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 11.11.2010, 15:48
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
^^

szkoda tylko, że ten przeciętny zespół leje nam dupsko regularnie od kilku rund,
szkoda, że to temu przeciętnemu zespołowi udaje się coś grać w europie a nie nam,
Na pewno ?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 11.11.2010, 15:54
DysoN napisał(a):Wyświetl post
To albo cos zle wiesz albo ta cala ich triada to tylko fotomontaz
http://www.kibice.net/forum/viewtopi...7e385b7486d5e8

Trzeci post od góry. Może coś się zmieniło od tamtego czasu, albo to nie była prawdziwa informacja.

A co do wczorajszego meczu, powiem tylko tyle. Niech sobie zobaczą Kołtoń razem z Kowalczykiem i Borkiem jak młody, "utalentowany" napastnik i przede wszystkim POLAK marnuje taką okazję, że można osiwieć. Oni co tydzień w Cafe Futbol pier***ą o tym, żeby sprowadzać zdolnych Polaków, a jak patrzę na gościa, który kosztował milion euro i z 3 metrów nie umie trafić do pustej bramki to ja podziękuje, o wiele bardziej podoba mi się polityka Wisły, niż polityka przepłacania za polskich zawodników. Ch*j, że Polak, ale jak drewno to wole Paljic'ów, Rios'ów, Boukhari'ch czy Kirmów, którzy są o wiele tańsi, od "gwiazdeczek" z Polski. Oczywiście w rozsądnej cenie wolę Polaka o takich samych umiejętnościach co obcokrajowiec i po takich samych cenach, ale jak włodarze klubu z Chorzowa wołają kolosalne pieniądze za Sobiecha i nie mniejsze za Sadloka to się to po prostu nie opłaca.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.11.2010, 16:27
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
^^

Lech:
- Polonia 18 tysięcy
- Zagłębie 20 tysięcy
- Wisła 24 tysiące

Legia:
- Cracovia 15 tysięcy
- GKS 18 tysięcy
- Lech 22 tysiące
- Lechia 17 tysięcy
- Górnik 19 tysięcy
- Jagiellonia 22 tysiące

Wisła
- Lechia 15 tysięcy
- Śląsk 16 tysięcy
- Korona 18 tysięcy

Wszystko na podstawie 90minut.pl zaokrąglane do góry w sytuacji gdy ponad 500 osób. Legia i Wisła nie mają jeszcze całego stadionu do dyspozycji jak Lech, na Legię krzesełek jest około 23 tysięcy ale ze względu na sektor buforowy i sektory, na które jeszcze ze względów bezpieczeństwa (blisko budowy Krytej) nie sprzedaje się biletów, miejsc dla kibiców jest około 22 tysięcy. A na Wiśle chyba 18 tysięcy - z tego co czytam apropos meczu z Legią.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.11.2010, 16:31
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Bo ta cała Amika to przeciętny zespół. Czasami tak jest,że rozegrasz jeden dobry sezon,coś zdobędziesz, a Ty zwyczajnie szczęście miałeśPozbyli się grajka robiącego różnicę, Lewandowskiego i nie mając innych atutów grają na tyle na ile wystarcza im potencjału. Proste. Nie doszukiwałbym się w tym jaiegoś drugiego dna. Powtarzalność,to pokazuje ile jest wart zespół. MP obrnonisz a póżniej jesteś w czubie,rok do roku to już o czymś świadczy. A tak. Lubin też kiedyś zdobył MP,i co?

Co do meczów w LE Amiki. Spinają się na nie grają na dużym szczęściu. Czy potrafiliby się zbliżyć jeszcze raz do wyniku z Turynu tudzież z City gdyby tym chciało się grać?Splot okoliczności,niedyspozycja, olewactwo przeciwnika i tyle. Pewnie,że tak też można osiągać wyniki,ale nie są one absolutnie w niczym wymierne. Przychodzi co do czego i wszyscy zdziwni,że taki dobry a przeciętny. Bo jest to przeciętny zespół. Rzecz jasna Amika nie jest zespołem na spadek,ale na środek tabeli jak najbardziej.
Amen, zaraz bezdie ze masz kompleksy.Jestem dokladnie takiego samego zdania.
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów