The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marjan
Junior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2010, 14:40
Nie psioczcie na Macka Skorże, bo nie on się z Wisły zwalniał. Uwagi do Skorży to jakbyście nie rozumieli jak goracym krzesłem jest posada trenera piłkarskiego w polsce. Pewnie Maciek Skorża w prace w Wisle wkładał całe serce i marudzenie teraz to błazenada.

Po za tym miałem wizję
Kirm 8' - Radovic 26', Kucharczyk, 51' - Wisła 1 - 2 Legia
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.11.2010, 14:46
Napinka na Skorżę?
Za co?
Skupcie się lepiej jak dojechać na mecz a nie kim Skrorża jest dla Was. BO jest kimś więcej niż myślicie.
Jak był z nami i wygrywał to było tip top.

Nie jego wina że odszedł, sam nie zrezygnował, z Legią się nie dogadywał za naszymi plecami.

....a kocham te szlagiery.
Towarzystwo dostaje takiej intelektualnej sraczki że...
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.11.2010, 14:54
Cytat:
"Po meczu w którym Patryk Małecki strzelił bramkę, pytano mnie dlaczego na dwa kolejne spotkania wypadł ze składu. Strzelona bramka nie oznacza automatycznie, że grasz dobre spotkanie. Zależy, co jeszcze dałeś drużynie. Ile miałeś podań, ile sprintów, ile strat - stwierdził Maaskant"

Trenerze, rozlicze Cię z tych słów...Boukhari na ławe..
Odpowiedz cytując
KoTu1906
Member

Od: 11.2009

Stary 12.11.2010, 14:55
A ja jestem jakoś dziwnie spokojny,że wygramy dzisiaj! Stawiam 2:0!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.11.2010, 14:55
Witajcie go jak chcecie najważniejszy jest WYNIK i atmosfera na boisku.Kim Był Skorża to był 2 Mistrzostwa zdobył z naszymi kopaczami i to wystarczy , życie toczy się dalej.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.11.2010, 15:08
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Kosa? Kosowski zagrał w 13 meczach tylko, po czym rozstał się w niezbyt elegancki sposób z zespołem... Nie przesadzałbym w jego roli jeśli chodzi o te dwa tytuły Skorży...

No wlasnie mialo to samo na mysli co Ci napisal kolega 1q2. Przeciez po rundzie jak Kosa odchodzil mielismy 14 punktow przewagi a po odejsciu Kosy druga runda juz taka udana nie byla. Oczywiscie Zienczuk tez swoje zrobil super forma ale mimo wszystko Ja to tak widze. Nikt zgadzac sie nie musi
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.11.2010, 15:10
Cytat:
Po za tym miałem wizję
Kirm 8' - Radovic 26', Kucharczyk, 51' - Wisła 1 - 2 Legia
Ja miałem sen, ze wysoko przegramy, ale moje sny zawsze się nie sprawdzają i często jest odwrotnie, więc może tez być też w tym wypadku, czyli wysokie zwycięstwo Wiselki.

Jedno jest pewne.Przegrana powoduje, iż Maaskant będzie miał ultimatum
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.11.2010, 15:14
Faworytem jest Legia, ale wynik moze byc kazdy . Wydaje sie jednak, ze gladko sobie z nami poradza, czyli 0 : 2. U nas postepu nie ma zadnego patrzac na ostatnie spotkania z Lechem czy Cracovia, bo to byla profanacja futbolu.

Macka Skorze nalezaloby dobrze przyjac, bo 2 MP i zostawienie zespolu na pierwszym miejscu w tabeli, to naprawde cos. Sam sie nie zwolnil, jak koledzy wyzej pisali.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.11.2010, 15:23
Kosa i jego 10 asyst + 1 gol w 13 meczach, dzięki niemu była taka przewaga i dzięki niemu Zieniu grał jak grał, potem równia pochyła.

Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.11.2010, 15:40
palikot napisał(a):Wyświetl post
1. Albo Manchester City
2. Ty nie rozumiesz, że mamy slabych piłkarzy? Nie trenerów... Bo ani Engel ani Petrescu, ani Kasperczak ani Skorża ani Maskant ani nikt nie zrobił i nie zrobi z tej bandy druzyny ktora bedzie grac w piłke!! Jedynie kiedy gralismy fajnie w piłke to byl 1 sezon Skorży do drugiego meczu z Barceloną... potem bylo coraz gorzej...
Wine za Levadie mam do linii ofensywnej, bo sytuacji slupkow poprzeczek i sytuacji sam na sam bylo sporo, Nie Skorża ich nie wykorzystał tylko własnie cienki Ćwielong(który teraz nawet w Śląsku sie nie łapie) Sobolewski nie trafiajac z 2 metrów do bramki!!! Kirm i Jop trafiając w poprzeczke, Paweł Brożek trafiając w słupek i 4 metrów głową nad poprzeczka itd. itd. Każdemu przychodzi moment, ze nie idzie, nam przyszedł wtedy, ale to nie znaczy, ze my jestesmy ciency od Estonczków, tak jak Angole od Lecha... Wina Skorży jest taka w tym meczu, że zaufał bandzie nieodpowiedzialnych ludzi, bo Levadia nas nie stłamsiła, żeby mówić, ze Skorża źle przygotował zespół... Drużyna nie była w formie, ale takiego rywala to po trzecim treningu powinni ograć bez problemu...

3. Ciekawe czy dla sukcesu i wyników zgodził bys sie zeby np. w Wisłe zainwestował Filipak, albo, zeby w bramce stał Dolha, albo Uche w pomocy... Oprócz $ukcesów też sie coś liczy... Nie może być tak, że Kasperczak, robi klubowi straty 6 mln zł, dostaje pensje 30 tys/mc za nic nierobienie a potem sie jeszcze o cos chce sądzić... Nie moze być tak, ze Frankowski szantażuje klub, bo on chce odejść w ostatnim dniu okienka bo tak mu sie nagle zachciało... I co dla waszego $ukcesu lepiej dawać się wyruchać każdej rurze, a potem bedziemy pośmiewiskiem jak Amika... oni mają sukces, ale ja w życiu bym nie mógł być kibicem takiego klubu...

Palikot Pier****lisz jak twój klon w TV.

Nie znasz się na piłce , a chcesz udawać znawcę. Skorża wtedy żle przygotował zespół kondycyjnie. Więc to on ponosi winę w całości za ten mecz. A nie jakieś Cwielongi, Jopy, Brożki.

Chcesz wielkiej Wisły, chcesz wyników.

To zasponsoruj fizjologa + kadrę medyczną która wkońcu przygotuje fizycznie tą badę nieodpowiedzialnych ludzi.

Co do Skorży.

Ten trener to niesamowity fra**jer. Wielce dr. z zawodu trenera, ale co to za fachowiec w swojej dziedzinie który nie potrafi stworzyć sztabu szkoleniowego na poziomie.
Oczywiście od naszego terażniejszego II ligowego Holenderskiego złotomówcy Maaskanta wielkiego, jest o wiele lepszy. Ale i tak uważam że dziś na Wiśle nie wygra.
Ostatnio edytowane przez wwf : 12.11.2010 o godz. 15:50.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.11.2010, 15:54
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/b...ualny_1024.jpg
ale boisko pięknie wykoszone ;D
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 12.11.2010, 15:59
. Wina Skorży jest taka w tym meczu, że zaufał bandzie nieodpowiedzialnych ludzi, bo Levadia nas nie stłamsiła, żeby mówić, ze Skorża źle przygotował zespół... Drużyna nie była w formie, ale takiego rywala to po trzecim treningu powinni ograć bez problemu...
Przecież sam Skorża się przyznał, że źle przygotował zespół. Dosłownie tak powiedział.

Druga sprawa, sytuacje z Levadią były, ale nie było widać specjalnej różnicy klas. Naprawdę nie próbuj bronić Levadii, bo w Tallinie graliśmy dramatycznie...
Ddf
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.11.2010, 16:15
Levadia była drużyną lepszą i zasłużenie awansowała. Wyglądali lepiej nie fizycznie - choć może trochę też,ale przede wszystkim PILKARSKO. I to jest największy dramat, w końcu wtedy jeszcze grali Głowacki i Marcelo.
W kontekście pucharów trzeba patrzeć tak - w lidze: zwycięstwa fartowne, słaba gra, ale wysoka pozycja w tabeli = w pucharach kompromitacja
słaba pozycja w lidze jak teraz = w pucharach pogrom od Levadii
dobra dyspozycja w lidze = w pucharach jest szansa przejść pierwszą runde, może dwie
dominacja ligi wygrane po 4:0, 5:0 = szansa na dojście do ostatniej rundy eliminacji

To taka ściąga jakbyśmy kiedyś mieli grac jeszcze mecze w Europie
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.11.2010 o godz. 16:19.
..
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.11.2010, 16:27
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Faworytem jest Legia, ale wynik moze byc kazdy . Wydaje sie jednak, ze gladko sobie z nami poradza, czyli 0 : 2. U nas postepu nie ma zadnego patrzac na ostatnie spotkania z Lechem czy Cracovia, bo to byla profanacja futbolu.

Macka Skorze nalezaloby dobrze przyjac, bo 2 MP i zostawienie zespolu na pierwszym miejscu w tabeli, to naprawde cos. Sam sie nie zwolnil, jak koledzy wyzej pisali.
On jest trenerem Wisły, że mamy go dobrze przyjmować? Za 2 mistrzostwa już my mu podziękowali w czasie fet na rynku. Ten sam trener również nas skompromitował z amatorami z Estonii więc może trzeba mu za to podziękować Wyniki go zwolniły.

mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/b...ualny_1024.jpg
ale boisko pięknie wykoszone ;D
Tak trochę dziwnie to wygląda. Takie koło przypominające kręgi w trawniku, gdzie zaraz zlecą się amatorzy UFO
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.11.2010, 16:35
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
On jest trenerem Wisły, że mamy go dobrze przyjmować? Za 2 mistrzostwa już my mu podziękowali w czasie fet na rynku. Ten sam trener również nas skompromitował z amatorami z Estonii więc może trzeba mu za to podziękować Wyniki go zwolniły.
Nikt nie mowi o dziekowaniu. Chodzilo mi o to(szkoda, ze musze robic rozpiske, bo to chyba oczywiste), zeby zaden "kolega" nie probowal bluzgac na niego w czasie meczu, bo jednak zapisal ladna karte w historii Wisly.

Zwolnil go Cupial, ktory wybral wariant oszczednosciowy(czytaj sprzedawania najlepszych pilkarzy w kazdym okienku i sprowadzaniu slabszych). Akurat Skorza wyciagal max. z grajkow, ktorymi dysponowal. Dzisiaj widzimy, co robi Maaskant, ktory ma silniejsza linie pomocy i linie ataku w porownaniu do pana Macieja.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 12.11.2010, 16:47
Nie może być tak, że Kasperczak, robi klubowi straty 6 mln zł, dostaje pensje 30 tys/mc za nic nierobienie a potem sie jeszcze o cos chce sądzić...
palikot,

Nie jestem fanem Kasperczaka ale gdyby nie rozpi....ono mu druzyny w lecie 2003 to jestem przekonany ze na 85% bylaby LM w Krakowie (nawet przy ciezszych eliminacjach) Te 15% to mega pech wylosowania Barcelony, Manchesteru i innej mega ciezkiej druzyny. Wiec jezeli chodzi o bilans Kasperczaka to trzeba byc uczciwym ile tez pieniedzy przyniosl / mogl przyniesc klubowi gdyby nie SABOTAZ w postaci braku inwestowania w druzyne ktora grala jak z nut (nie utrzymanie Kosowskiego i sprawa Uche). A jezeli chodzi o pieniadze.... Ktos z nim ten kontrakt podpisal, prawda?
Ostatnio edytowane przez RAF : 12.11.2010 o godz. 16:56.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 12.11.2010, 16:47
Już za kilka godzin mecz naszych drużyn.
Prawdziwy,ligowy,polski klasyk piłkarski.
Wisła:Legia,Derby Polski(bez względu na zajmowane miejsce w tabeli).
Śpiewacie:"Legia to stara k...a..."aby zaraz zaśpiewać:"Wisłę trzeba szanować..."
Domagacie się szacunku od innych a sami...
Wiem,obie strony okopały się w nienawiści do siebie.
Ale niech każdy mówi i pisze tylko za siebie.

Ja Wisłę Kraków szanuję z prostej przyczyny.
Za jej historię w którą wplecione jest powstanie mojej Legii na Kresach Rzeczypospolitej,kiedy właśnie żołnierze - piłkarze z Krakowa oraz Lwowa stanowili większość Drużyny Legionowej.
Tam walczono o Niepodległość a dzisiaj nasze kochane drużyny powalczą o ligowe punkty.

Oby w dzisiejszym meczu nie było żadnych kontrowersji.

Pozdrawiam wszystkich kibiców Białej Gwiazdy,pozdrawiam nawet tych co źle mi życzą...

Trzymajcie się zdrowo.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 12.11.2010, 17:10
Niech wygra lepszy I mam nadzieję, że bedzie to Wisła. Licze na Riosa za Gargule/Nordina, i mam nadzieję, że Małecki przypomni sobie poprzedni mecz z Legią i zagra tak samo. Do zobaczenia na R22!
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.11.2010, 17:22
Jupitery juz zapalone! Do zobaczenia na R22! Tylko zwyciestwo!
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.11.2010, 17:24
No łatwo nie będzie. Ale mam nadzieję, że klasyk będzie dla Nas Niestety ja mecz będę oglądał w TV, bo nie udało mi się zdobyć biletu.

Tylko Wisła
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 12.11.2010, 17:25
dobra koniec pieprzenia dzisiaj tylko zwyciĘstwo !!!! Jazda jazda jazda
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.11.2010, 17:27
wwf napisał(a):Wyświetl post
Palikot Pier****lisz jak twój klon w TV.

Nie znasz się na piłce , a chcesz udawać znawcę. Skorża wtedy żle przygotował zespół kondycyjnie. Więc to on ponosi winę w całości za ten mecz. A nie jakieś Cwielongi, Jopy, Brożki.

Chcesz wielkiej Wisły, chcesz wyników.

To zasponsoruj fizjologa + kadrę medyczną która wkońcu przygotuje fizycznie tą badę nieodpowiedzialnych ludzi.

Co do Skorży.

Ten trener to niesamowity fra**jer. Wielce dr. z zawodu trenera, ale co to za fachowiec w swojej dziedzinie który nie potrafi stworzyć sztabu szkoleniowego na poziomie.
Oczywiście od naszego terażniejszego II ligowego Holenderskiego złotomówcy Maaskanta wielkiego, jest o wiele lepszy. Ale i tak uważam że dziś na Wiśle nie wygra.
Po co ta napinka? Lepiej ci już? Spoko... Nie wiem czy przygotowanie kondycyjne odpowiada, za umiejętnosć trafienia z dwóch metrów do bramki... moze sie faktycznie nie znam, co nie zmienia faktu ze napisałem, ze forma była słaba, nie byli przygotowani dobrze do tego spotkaniq, ale na Levadie to powinno wystarczyć. Co miał mówić? Zwalic winę na piłkarzy jak Kasperczak?

http://www.youtube.com/watch?v=xlHHrIo1Vx0 - Zobacz sobie ten skrót jeszcze raz... i jakoś nie widze ze Levadia zasłużyla, żeby nas stłamsiła... widze tylko sam na sam i sam na sam itd. i nie ma ze 2 sytuacji pod koniec meczu...

Ja go nie bronie, za ten mecz ale jak ktoś pisze, że Skorża był słaby to mnie to w....ia i tyle...
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.11.2010, 17:27
Gdzie można w necie obejrzeć mecz?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.11.2010, 17:31
a przed chwilą w teleexpresie był zapowiedz meczu , jako hit bla bla , i spiker mowi.. ze w krakowie odbedzie sie mecz gdzie Wisła przegra... to znaczy zagra z Legią..

przejęzyczenie w stylu "podaj mi sól"

ok, to ja juz lece na meczyk. bo ostatnio stanąłem chyba bliżej domu niż stadionu
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 12.11.2010 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.11.2010, 17:32
RAF napisał(a):Wyświetl post
palikot,

Nie jestem fanem Kasperczaka ale gdyby nie rozpi....ono mu druzyny w lecie 2003 to jestem przekonany ze na 85% bylaby LM w Krakowie (nawet przy ciezszych eliminacjach) Te 15% to mega pech wylosowania Barcelony, Manchesteru i innej mega ciezkiej druzyny. Wiec jezeli chodzi o bilans Kasperczaka to trzeba byc uczciwym ile tez pieniedzy przyniosl / mogl przyniesc klubowi gdyby nie SABOTAZ w postaci braku inwestowania w druzyne ktora grala jak z nut (nie utrzymanie Kosowskiego i sprawa Uche). A jezeli chodzi o pieniadze.... Ktos z nim ten kontrakt podpisal, prawda?
....a!!!!!!!!!!!! Tak? Co mu rozjebali? Przed Tibilisi mieli najmocnieszą kadrę w historii klubu!!! Weź się ....a już nie odzwywaj, bo .......isz takie głupoty ze szkoda gadać... Najpierw poczytaj troche historii jak interesujesz się Wisłą od 3,4 lat a potem coś mów...

a i zeby nie było... 6 mln zł klub miał straty w 2004 a nie w 2003 roku
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.11.2010 o godz. 17:34.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.11.2010, 17:32
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
a przed chwilą w teleexpresie był zapowiedz meczu , jako hit bla bla , i spiker mowi.. ze w krakowie odbedzie sie mecz gdzie Wisła przegra... to znaczy zagra z Legią..

przejęzyczenie w stylu "podaj mi sól"

dokładnie...

jakby ktoś nie widział:

http://www.youtube.com/watch?v=ca1nQa2Feb0
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.11.2010, 17:36
Orłoś ma historię takich freudowskich błędów Cóż, ja już rączki zacieram przed tym dzisiejszym meczem, w którym Wisła przegra... yy... zagra z Legią
Legionista
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.11.2010, 17:40
Orlos to taki wlasnie frajer...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.11.2010, 17:41
Domyślam się że to nie było przejęzyczenie tylko coś ala Dyzma, tzn trener
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 12.11.2010, 17:43
....a!!!!!!!!!!!! Tak? Co mu rozjebali? Przed Tibilisi mieli najmocnieszą kadrę w historii klubu!!! Weź się ....a już nie odzwywaj, bo .......isz takie głupoty ze szkoda gadać... Najpierw poczytaj troche historii jak interesujesz się Wisłą od 3,4 lat a potem coś mów...

a i zeby nie było... 6 mln zł klub miał straty w 2004 a nie w 2003 roku
posluchaj kolego jak chcesz wiedziec to zarejestrowalem sie na tym forum cale szesc lat przed Toba wiec daruj sobie te teksty ze interesuje sie Wisla 3-4 lata, bo jak ja pisalem tutaj to Ty jeszcze chodziles do podstawowki (optymistyczna wersja). Nie pieprz glupot ze najcmocniejsza kadre Wisla miala przed Tibilisi bo jest to zwyczajne klamstwo! Najmocniejsza kadre Wisla miala przed sezonem 2002-2003 bo jezeli Ty, palikocie, porownujesz Gorawskiego do Uche, a Kosowskiego do Zienczuka to gratuluje poczucia humoru. Uwazasz ze nie rozpieprzyli mu druzyny? Dla mnie puszczenie Kosowskiego (zamiast dania mu podwyzki), puszczenie Kuzby i sprawa Uche to jest po prostu sabotaz i rozpieprzenie druzyny, co Ci trzej pilkarze (wraz z Zurawiem i Szymkiem) decydowali o ofendywnej grze Wisly.
Ostatnio edytowane przez RAF : 12.11.2010 o godz. 17:50.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów