The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Donki
Banita

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2010, 18:28
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Albo marnują prąd, albo nasi trenują teraz bo przejeżdżałem nieopodal i stadion rozświetlony.Swoją drogą wieczorem, z daleka, monumentalnie się prezentuje

koniak - za 'schyłkowego' Skorży, jak dla mnie , zespół grał gorzej niż dziś.Jedynie żelazna defensywa trzymała to jakoś za pysk i też nie zawsze

A jutro?Gdyby futbol był zawsze przewidywalny to można by oddać mecz walkowerem bo jednak Legia jest na fali wznoszącej a my tak pół metra nad ziemią, ale że nie jest, to liczę na niespodziankę
Trenowali, trenowali bo wlasnie na kamerce bylo to widac
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.11.2010, 18:32
Co sądzicie jakby tak zestawić Kirma w ataku z Brożkiem? Pewnie głupi pomysł bo Kirm jest typowym pomocnikiem ale chciałbym usłyszeć waszą opinię.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.11.2010, 18:47
Kirm z Riosem powinni grac na skrzydle tam jest ich miejsce a nie pchać ich do ataku na siłę
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.11.2010, 19:14
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Kirm z Riosem powinni grac na skrzydle tam jest ich miejsce a nie pchać ich do ataku na siłę
Nie rozumiem. Z tego co widzę, to nasze ustawienie 433 polega właśnie na tym że drugą linię stanowią np. Sobolewski, Garguła i Boukhari, a grający na skrzydłach Kirm i Rios schodzą bliżej Brożka w razie potrzeby. Tak to dla mnie wygląda.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.11.2010, 19:16
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem. Z tego co widzę, to nasze ustawienie 433 polega właśnie na tym że drugą linię stanowią np. Sobolewski, Garguła i Boukhari, a grający na skrzydłach Kirm i Rios schodzą bliżej Brożka w razie potrzeby. Tak to dla mnie wygląda.
Czyli 4-5-1 i nie ma to nic wspolnego z 4-3-3
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 11.11.2010, 19:17
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Czyli 4-5-1 i nie ma to nic wspolnego z 4-3-3
No właśnie bo to jest 451 przechodzące w razie potrzeby na 433. Tak to na boisku wygląda.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.11.2010, 19:27
Piszę tak o Kirmie ponieważ jest w dobrej formie a Paweł potrzebuje kogoś kto mógłby z nim współpracować. Na skrzydło dać Dragana a Piotra Brożka cofnąć do obrony.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.11.2010, 19:29
theOne napisał(a):Wyświetl post
moim zdaniem Skorża poukładał grę legii to widać od pewnego czasu nie pozbywają się piłki szanują ja tworzą przemyślane ataki pozycyjne i to właśnie zasługa Skorży jest naprawdę dobrym trenerem z resztą Wisła też tak grała za jego czasu i dobrze o tym wiecie ,a teraz w Wiśle jest wielki chaos -nieudane transfery(nie mówię tu o wszystkich) pozbywamy się najlepszych, a gdy jest taka rotacja to ciężko poukładać grę..
ale takie mecze to szlagiery w dużym stopniu zależy dyspozycja dnia niektórych piłkarzy i odpowiednia mobilizacja na taki mecz

Za Skorży do 6 miesięcy - słownie pół roku na tą grę dało się patrzeć bez obawy o ból rzęs. Po odejściu Kosowskiego z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej, aż osiągnęliśmy całkowiete dno kiedy ten "dobry" trener jak go określiłeś do spółki z piłkarzami skompromitowali nas przegrywając z amatorami. W jego wypowiedzi po tej kompromitacji jawnie przyznał, że przygotował zespół na III rundę - http://www.youtube.com/watch?v=ebbuznFCpzA filmik oddaje nastrój tamtych chwil kiedy to się we mnie zagotowało. Teraz jesteśmy w tym mule po pas i próbujemy się z niego wyciągnąć jak na razie bez większych efektów.

Co do Legii to ja bym wcale nie powiedział, że jest znaczna poprawa w ich grze. Grają lepiej od nas to fakt, ale widać w tym sezonie to nie sztuka. Serce mówi jedno, a rozum drugie i obawiam się, że po raz pierwszy od 13 przegramy u siebie z nimi.

Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Piszę tak o Kirmie ponieważ jest w dobrej formie a Paweł potrzebuje kogoś kto mógłby z nim współpracować. Na skrzydło dać Dragana a Piotra Brożka cofnąć do obrony.
Ja osobiście Kirma zostawiłbym tam gdzie jest, bo na obecną chwilę tylko on potrafi wrzucić dobrze piłkę. Mam nadzieje, że Małecki nie będzie się brał za wolne, bo ich wykonywać nie potrafi. Niech Małecki zagra w ataku z Brożkiem, a na prawą pomoc Rios.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 11.11.2010 o godz. 19:31.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 11.11.2010, 19:42
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Piszę tak o Kirmie ponieważ jest w dobrej formie a Paweł potrzebuje kogoś kto mógłby z nim współpracować.
2 napastników? to tak nie po holendersku...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.11.2010, 20:53
Kirm z Riosem Na Skrzydle a Mały z Brożkiem w ataku 4-4-2 ale mało realne żeby nasz trenejro wyszedł takim ustawieniem.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Stary 11.11.2010, 21:06
Patrzac na to zupelnie obiektywnie to jak by Maaskant nie ustawil druzyny to i tak mamy jednego nominalnego napastnika ktory na dodatek jest bez formy.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.11.2010, 21:14
Ja mam tylko nadzieje, ze rzeczywiście Małecki będzie grać w ataku a nie w pomocy ...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.11.2010, 21:24
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie nas jutro
Szkoda, bo długi weekend i wolne jutro. Liczyłem, że uda się zobaczyć nie w pełni gotowy stadion Wisły od środka. Trudno, trzeba poczekać na następny sezon.

Na konferencji Maaskanta rzuca się w oczy legijny mikrofon
http://legia.com/www/index.php?akt=18872
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.11.2010 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.11.2010, 21:29
Skorża: w piątek serdecznie przywitam się z zawodnikami Wisły

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2010, 22:30
Idealny sklad:

Pawelek - Cikos, Chavez, Bunoza, Brozek-Wilk,Sobolewski,Gargula-Kirm,Rios,Brozek.

Ale znajac Maaskanta bedzie faworyzowal Maleckiego kosztem Riosa. Szkoda.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Stary 11.11.2010, 22:31
RAF napisał(a):Wyświetl post

Ale znajac Maaskanta bedzie faworyzowal Maleckiego kosztem Riosa. Szkoda.
zapomniales o pupilku trenera ;-)
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 11.11.2010, 22:34
satori napisał(a):Wyświetl post
Patrzac na to zupelnie obiektywnie to jak by Maaskant nie ustawil druzyny to i tak mamy jednego nominalnego napastnika ktory na dodatek jest bez formy.
Brozio jest w dobrej formie, problem w tym że przez cała runde dostał mniej podań niż kiedyś w 1-2 meczach...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 11.11.2010, 22:38
Gdyby Brożek miał formę, to tych bramek miałby 2 razy więcej - tym się odznaczają dobrzy napastnicy, więc zastanówmy się wreszcie, czy jednak Brożek takim dobrym napastnikiem jest...
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.11.2010, 22:41
Jutrzejszy mecz to faktycznie wielka niewiadoma. Jeżeli zagramy jak z Pasami to będzie kiepsko...

Nie podobają mi się natomiast buńczuczne wypowiedzi Skorży: "widzimy plecy lidera", "Po moim odejściu Wisła popełnia błędy" itd. Nieco "odżył" po ostatnich wygranych, i zaczyna smędzić jakby prowadzona przez niego Legia grała co najmniej jak Barca. Według mnie, skądinąd sympatyczny człowiek, był i jest niestety kiepskim/przeciętnym trenerem - mimo 2 MP z nami, a gadane ma jak Engel.

Natomiast Maaskant, sądząc po dzisiejszych wypowiedziach, widzi że może być jutro cienko. Pytanie czy zgramy wreszcie piłką, czy będziemy tylko przeszkadzać Legii. Oby to pierwsze...
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 11.11.2010, 22:44
satori napisał(a):Wyświetl post
(...) Skorża (...) był dobrym trenerem
W mojej ocenie Skorza nie jest dobrym trenerem, mistrzostwo Polski NIE JEST zadna wykladnia. Jest to trener przecietny, wyksztalcony w polskich realiach bardzo odleglych od zachodnich standardow. Za numer z Levadia nie powinien znalezc pracy przez najblizsze piec lat, ktore to piec lat powienien przeznaczyc na doksztalcenie (najlepiej na zachodniej uczelni). A tekst ze "praca w Legii byla jego marzeniem" bedacy zwyklym przypodobaniem sie warszawskim kibicom wystawia mu koncowa laurke. Przez to jak zakonczyl prace w Wisle nie powinienbyl tak mowic. Bo co jak co, ale marka Wisly mimo wszystko wiecej znaczy w Polsce niz Legia (a juz przynajmniej tyle samo). Wisla nie jest tworem, nie jest wynikiem polaczenia sie dwoch klubikow tylko klubem ze 104 letnia tradycja i historia. Pisanie ze ze praca w Legii byla jego marzeniem tylko i wylacznie obniza range Wisly jako klubu i jako miejsca pracy. Dlatego, drogi Macku, do nie zobaczenia!!

Dobrym trenerem jest dla przykladu Niemiec Otto Rahhagel ktory z przecietnych Grekow umial zrobic mistrzow Europy.
Ostatnio edytowane przez RAF : 11.11.2010 o godz. 22:52.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.11.2010, 23:25
RAF - weź pod uwagę, że Skorża w Legii zaczynał trenerską karierę... To, że ktoś prowadził Wisłę nie znaczy, że nie ma marzeń o pracy w innym klubie. Przykład Milanu nie trafiony - przecież Mourinho nie ma nic wspólnego z Milanem...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 11.11.2010, 23:25
Nie wydaje mi się, by rywalizacja Legia - Wisła była jak Real - Barca. Gdyby tak zrobił trener Cracovii to byłoby grubo, ale tu? Oczywiście to może wkurzyć, sam mam w głowie notes z zawodnikami, którzy 'nigdy nie zagrają dla Legii' (miło, że teraz się pałętają gdzieś w rezerwach itp). Kontekst jest, w sumie to dodaje to pikanterii meczowi, więc chyba dobrze
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.11.2010, 23:28
RAF ale dla mnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Słowa Skorzy nie umniejszają rangi Wisły. Każdy człowiek ma inne marzenia i nie można powiedzieć, że czyjeś marzenie sprawia, że w ten sposób dewartościowuje się coś innego.

Podałeś przykład Mou- gdyby przeszedł z Interu do Milanu i tak powiedział również nie obniżałyby rangi Interu.

Guardiola to zupełnie inny przypadek byłby. Zostałby nazwany zdrajcą- wiadomo dlaczego. A Skorża nigdy nie powiedział, że kocha Wisłę, że jej kibicował za młodu itp

W sumie to ja nie popieram takich deklaracji. Słowa są ważne, ale ważniejsze są czyny.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 11.11.2010 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 11.11.2010, 23:30
A jeszcze wezcie pod uwage w jakim stanie Skorza zostawil Wisle, do dzis nie mozemy dojsc do siebie po jego "rzadach". Oczywiscie letnia "ofensywa transferowa" Wisly tez sie do tego przyczynila, ale wiosna w wykonaniu Wisly byla tragiczna (nawet jak byl Glowacki, Marcelo, Alvarez i Diaz). Po prostu zostawil Wisle w rozsypce po czym przechodzi do "lokalnego" rywala i pieprzy glupoty (takie jak dzis) ze Wisla nie doszla jeszcze do siebie. A sam sie to tego przyczynil. Troche to denerwujace

Z wislackim pozdrowieniem
Ostatnio edytowane przez RAF : 11.11.2010 o godz. 23:36.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.11.2010, 23:36
Co do Skorzy ,to mimo wszytsko wykonal u nas dobrą robote i nalezy go przyjac jak kazdego innego trenera na naszym stadionie.

Mecz wydaje mi sie ze im szybciej udalo by sie nam strzelic bramke tym bedzie pozniej latwiej.

Legia napewno przyjedzie wygrac,co zapowiada naprawde dobry mecz,bo ostatnio ten mecz cos wygralismy 1;0 po bramce Marcelo byl mocno przecietny.

DO BOJU WISLO!!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 11.11.2010, 23:39
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Co do Skorzy ,to mimo wszytsko wykonal u nas dobrą robote
Wojtas,

Gdyby wykonal u nas dobra robote to nie wylecialby z hukiem po 3 kolejce rundy wiosennej
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.11.2010, 23:39
W mojej ocenie Skorza nie jest dobrym trenerem, mistrzostwo Polski NIE JEST zadna wykladnia. Jest to trener przecietny, wyksztalcony w polskich realiach bardzo odleglych od zachodnich standardow. Za numer z Levadia nie powinien znalezc pracy przez najblizsze piec lat, ktore to piec lat powienien przeznaczyc na doksztalcenie (najlepiej na zachodniej uczelni). A tekst ze "praca w Legii byla jego marzeniem" bedacy zwyklym przypodobaniem sie warszawskim kibicom wystawia mu koncowa laurke. Przez to jak zakonczyl prace w Wisle nie powinienbyl tak mowic. Bo co jak co, ale marka Wisly mimo wszystko wiecej znaczy w Polsce niz Legia (a juz przynajmniej tyle samo). Wisla nie jest tworem, nie jest wynikiem polaczenia sie dwoch klubikow tylko klubem ze 104 letnia tradycja i historia. Pisanie ze ze praca w Legii byla jego marzeniem tylko i wylacznie obniza range Wisly jako klubu i jako miejsca pracy. Dlatego, drogi Macku, do nie zobaczenia!!

Dobrym trenerem jest dla przykladu Niemiec Otto Rahhagel ktory z przecietnych Grekow umial zrobic mistrzow Europy.
Czyli wg Ciebie gra druzyny w 30 meczach na przestrzeni roku nie jest wykładnią a jeden mecz już jest

Numer z Levadią to robił Piotrek Cwielong co nie potrafił wykorzystać 3 setek sam na sam i jemu podobni... To, że nie mielismy ludzi z zimną krwią i z charakterem, to nie jest wina Skorży... ale tez go za to nie bronie, bronie tylko zdrowego rozsądku... Goście z Warszawy mają rację... Co z tego, że całe zycie marzył o trenerce w Legii? To znaczy, ze Wisle już ma w dupie? Jedyny gość, co starał się żyć z kibicami, a nie mówić do mediów, że zasłużyli na kare jak cos tam zrobili...

Ja go szanuje, ale ze teraz pracuje tam gdzie pracuje jestem do niego neutralny i tyle... a wy szukajcie dalej teorii dziur w całym i podnoście gości typu Kasperczak na piedestał, bo kiedyś ograli pare dobrych ekip w Europie... szkoda, że honor już dla was się nie liczy...

RAF ty widze masz krótką pamięc... To w takim razie w Wiśle nigdy nie było i nie będzie dobrego trenera, bo każdy wyleciał i za coś predzej czy później wyleci... On nie pracował tutaj 3 miechy... pracował najdłuzej ze wszystkich trenerów obok Kasperczaka... zdobył 2 majstry, ograł Barcelone, więc coś osiagnął... miał też swoje wpadki typu Levadia i 3 mecze noworoczne ale temtego mu odmówić nie można
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.11.2010 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
mati1413
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 11.11.2010, 23:49
warto pamietac ze dzieki Skorzy bylismy 2razy mistrzem i jestem pewien ze gdyby go nie wywalili bylibysmy teraz w calkiem innej sytuacji wiec moim zdaniem Mackowi nalezy sie szacunek i jakies godne pozdrowienie na poczatku meczu
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 11.11.2010, 23:52
palikot napisał(a):Wyświetl post
Czyli wg Ciebie gra druzyny w 30 meczach na przestrzeni roku nie jest wykładnią a jeden mecz już jest

Numer z Levadią to robił Piotrek Cwielong co nie potrafił wykorzystać 3 setek sam na sam i jemu podobni... To, że nie mielismy ludzi z zimną krwią i z charakterem, to nie jest wina Skorży... ale tez go za to nie bronie, bronie tylko zdrowego rozsądku... Goście z Warszawy mają rację... Co z tego, że całe zycie marzył o trenerce w Legii? To znaczy, ze Wisle już ma w dupie? Jedyny gość, co starał się żyć z kibicami, a nie mówić do mediów, że zasłużyli na kare jak cos tam zrobili...

Ja go szanuje, ale ze teraz pracuje tam gdzie pracuje jestem do niego neutralny i tyle... a wy szukajcie dalej teorii dziur w całym i podnoście gości typu Kasperczak na piedestał, bo kiedyś ograli pare dobrych ekip w Europie... szkoda, że honor już dla was się nie liczy...

palikot,

To ile jest warte mistrzostwo Polski (a zatem jaki jest w Polsce poziom klubow, trenerow, pilkarzy) pokazala Levadia, Karabach. To ile jest warte mistrzostwo Polski pokazuje fakt ze Polski klub wylosowujac druzyny z Estonii, Azerbejdzanu nie jest pewny awansu i musi drzec o wynik. Wiec ciezko powiedziec ze ktos kto zdobedzie mistrzostwo Polski jest dobrym trenere prawda? Dobrze trenerzy to trenerzy odnoszacy sukcesy w Europie, nie mam tutaj na mysli zdobycia LM i LE; raczej chodzi mi o sprawdzenie co trenowany zespol potrafi na tle zespolow z poziomu np. IV rundy eliminacji do LM. Tam nie ma Realu, Barcelony. Tam jest Sparta Praga i Kopenhaga. Tak samo jak ukonczenie studiow w Birmie z wynikiem "bardzo dobry" nie jest miara poziomu reprezentowanego przez ucznia. Bo ten sam uczen moglby miec problemy w powazniejszej uczelni zachodniej prawda?

Nie mow ze to wina Cwielonga, bo Skorza sam przyznal ze pomylil sie, ze przeliczyl sie z przygotowaniami i zajechal druzyne. Pytasz, czy jeden mecz moze byc wykladnia umiejetnosci trenera. Tak, moze byc, jezeli jest to mecz sezonu dla danego klubu. To byl pierwszy sezon w ktorym obowiazywaly inne reguly eliminacji do Champions League. I on to spieprzyl, zlekcewazyl. Sam sie do tego publicznie przyznal. Sam sie wiec pogrzebal. Ja nie potrafie zrozumiec jak mozna tak przygotowac druzyne, podejsc z lekcewazniem do rywala (i to w dzisiejszych czasach, kiedy doslownie kazdy moze wygrac z kazdym). SKANDAL.

A jezeli chodzi o zycie z kibicami. Dla mnie wazniejsze od medialnsoci trenera sa wyniki i gra druzyny. Moze zakazywac wywiadow miec niechec do mediow aby tylko Wisla grala dobrze i odnosila sukcesy. Pamietaj, ze ta krowa ktora duzy ryczy malo mleka daje.....

P.S. Oby to tez nie odnosilo sie do Maaskanet'a.....
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.11.2010, 00:11
palikot,

To ile jest warte mistrzostwo Polski (a zatem jaki jest w Polsce poziom klubow, trenerow, pilkarzy) pokazala Levadia, Karabach. To ile jest warte mistrzostwo Polski pokazuje fakt ze Polski klub wylosowujac druzyny z Estonii, Azerbejdzanu nie jest pewny awansu i musi drzec o wynik. Wiec ciezko powiedziec ze ktos kto zdobedzie mistrzostwo Polski jest dobrym trenere prawda? Dobrze trenerzy to trenerzy odnoszacy sukcesy w Europie, nie mam tutaj na mysli zdobycia LM i LE; raczej chodzi mi o sprawdzenie co trenowany zespol potrafi na tle zespolow z poziomu np. IV rundy eliminacji do LM. Tam nie ma Realu, Barcelony. Tam jest Sparta Praga i Kopenhaga. Tak samo jak ukonczenie studiow w Birmie z wynikiem "bardzo dobry" nie jest miara poziomu reprezentowanego przez ucznia. Bo ten sam uczen moglby miec problemy w powazniejszej uczelni zachodniej prawda?

Nie mow ze to wina Cwielonga, bo Skorza sam przyznal ze pomylil sie, ze przeliczyl sie z przygotowaniami i zajechal druzyne. Pytasz, czy jeden mecz moze byc wykladnia umiejetnosci trenera. Tak, moze byc, jezeli jest to mecz sezonu dla danego klubu. To byl pierwszy sezon w ktorym obowiazywaly inne reguly eliminacji do Champions League. I on to spieprzyl, zlekcewazyl. Sam sie do tego publicznie przyznal. Sam sie wiec pogrzebal. Ja nie potrafie zrozumiec jak mozna tak przygotowac druzyne, podejsc z lekcewazniem do rywala (i to w dzisiejszych czasach, kiedy doslownie kazdy moze wygrac z kazdym). SKANDAL.

A jezeli chodzi o zycie z kibicami. Dla mnie wazniejsze od medialnsoci trenera sa wyniki i gra druzyny. Moze zakazywac wywiadow miec niechec do mediow aby tylko Wisla grala dobrze i odnosila sukcesy. Pamietaj, ze ta krowa ktora duzy ryczy malo mleka daje.....
P.S. Oby to tez nie odnosilo sie do Maaskanet'a.....
1. Albo Manchester City
2. Ty nie rozumiesz, że mamy slabych piłkarzy? Nie trenerów... Bo ani Engel ani Petrescu, ani Kasperczak ani Skorża ani Maskant ani nikt nie zrobił i nie zrobi z tej bandy druzyny ktora bedzie grac w piłke!! Jedynie kiedy gralismy fajnie w piłke to byl 1 sezon Skorży do drugiego meczu z Barceloną... potem bylo coraz gorzej...
Wine za Levadie mam do linii ofensywnej, bo sytuacji slupkow poprzeczek i sytuacji sam na sam bylo sporo, Nie Skorża ich nie wykorzystał tylko własnie cienki Ćwielong(który teraz nawet w Śląsku sie nie łapie) Sobolewski nie trafiajac z 2 metrów do bramki!!! Kirm i Jop trafiając w poprzeczke, Paweł Brożek trafiając w słupek i 4 metrów głową nad poprzeczka itd. itd. Każdemu przychodzi moment, ze nie idzie, nam przyszedł wtedy, ale to nie znaczy, ze my jestesmy ciency od Estonczków, tak jak Angole od Lecha... Wina Skorży jest taka w tym meczu, że zaufał bandzie nieodpowiedzialnych ludzi, bo Levadia nas nie stłamsiła, żeby mówić, ze Skorża źle przygotował zespół... Drużyna nie była w formie, ale takiego rywala to po trzecim treningu powinni ograć bez problemu...

3. Ciekawe czy dla sukcesu i wyników zgodził bys sie zeby np. w Wisłe zainwestował Filipak, albo, zeby w bramce stał Dolha, albo Uche w pomocy... Oprócz $ukcesów też sie coś liczy... Nie może być tak, że Kasperczak, robi klubowi straty 6 mln zł, dostaje pensje 30 tys/mc za nic nierobienie a potem sie jeszcze o cos chce sądzić... Nie moze być tak, ze Frankowski szantażuje klub, bo on chce odejść w ostatnim dniu okienka bo tak mu sie nagle zachciało... I co dla waszego $ukcesu lepiej dawać się wyruchać każdej rurze, a potem bedziemy pośmiewiskiem jak Amika... oni mają sukces, ale ja w życiu bym nie mógł być kibicem takiego klubu...
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.11.2010 o godz. 00:20.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów