|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
to jak " witamy " Skorże w piątek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Rios jest zbyt wolny i ślamazarny na gre na skrzydle, tam trzeba zasuwać, a nie kiwać wszystkich, łącznie z sędzią i słupkiem bramki. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Po meczu z Cracovią trudno mi znaleźć optymizm.
Wprawdzie wygraliśmy, ale ... Nie chodzi mi o to, że minimalna wygrana. Nie chodzi mi o to, że grali do bani. Chodzi mi o to, że grając z zespołem, który na tyle nic nie gra, że uskrobał 4 punkty (o 4 więcej niż pewna redakcja nie wstając z kanap), nie byli wstanie strzleić bramki w pierwszym kwadransie, żeby potem spokojnie mecz kontrolować. Nie byli wstanie strzelić w pierwszej połowie, żeby chociaż spokojniej drugą oglądać. Nie byli wstanie strzelić ani zaraz po przerwie ani przez pozostałe 48 minut. Optymizm znika bo to, że strzelili w ostatniej (a nawet w pierwszej po ostatniej) minucie doliczonego czasu gry gry świadczy o farcie nie lada. Gdyby to był drugi czy trzeci gol - spoko. Ale jedyny !!!!!!! Legia ostatnio gra lepiej -> wygrywa, a to znaczy że strzela bramki i strzela ich więcej niż traci. Boję się o wynik i na nic mi tu analizy porównawcze składów - my nie strzelamy bramek, a tracimy je dość "chętnie". |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
niestety C+ i sędziowie za Wami ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Małecki faktycznie się nie nadaje, ale Rios jak najbardziej tak może i nie jest zajebiście szybki, ale dośrodkować potrafi w dryblingu też dobry. Wg. mnie te dwie umiejętności powinny spowodować, że zagra z Legią w piątek. Małeckiego już nie zdzierżę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Tak bym ustawił pomoc :Kirm-Rios-Sobolewski-Małecki .Atak hmmm ja bym postawił na Braci Brożków Paweł-Pietia bo zbyt wielkiego pola manewru nie mamy w tej materii
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.11.2010 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
według mnie na skrzydłach powinni być Paljić z Kirmem, za Brożkiem dał bym Riosa którego styl i charakter gry są wręcz idealne do gry na pozycji cofniętego napastnika/ofensywnego pomocnika, ale mimo to nie doczekał się on jeszcze szansy zagrania na tej pozycji choćby 50 minut i według mnie powien w tym meczu właśnie tam zagrać od pierwszego gwizdka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak Mały strzelał z Lechią to też wytrzymać nie mogłeś? Męczy się chłopak w pomocy, ale gra tam gdzie go TRENER wystawia. Na skrzydła tylko szybkich nam trzeba. Najwiecej asyst i zamieszania robią Kirm i Pajlic. Rios niech gra zamiast Boukhariego, przynajmniej nie bedzie Maaskanta kusiło by zdejmować Pawła Brożka.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Rios jak najbardziej się nadaje do tego ustawienia ale grając wąsko nie przy linii. W nowoczesnej piłce boczni pomocnicy/napastnicy rzadko operują przy linii a od dośrodkowań są boczni obrońcy. Najważniejszy jest drybling i gra kombinacyjna.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Chłopaki, a jak sędzia mógł zauważyć faul Komorowskiego? Biegł za akcją Legii, a żeby to zobaczyć to musiałby mieć oczy w tyłku/
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak Smuda poszedł do Legii, to co śpiewaliśmy, przypomnieć koledze? "Smuda p...ł Wisłę sprzedał!" Czym się różni Maciuś od Smudy? Jednym tytułem MP? W piątek na stadionie ma być piekło, niech czują, gdzie przyjechali. A nie włażenie w d....ę. Ma być taka atmosfera, żeby byli posrani po pachy jeszcze przed pierwszym gwizdkiem! Co do skrzydłowych, to dla mnie ani Mały, ani Rios. Rios za Brożkiem może grać. Na skrzydłach Paljic i Kirm. Paljic nie dlatego, że z niego taki świetny skrzydłowy, tylko dlatego, że Manu by mu zrobił jesień średniowiecza. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...siaca_biletow/
spieszyć się kto nie ma bileciku Moim zdaniem jednak powinniśmy zachować się z klasą i przywitać brawami pana Skrożę. Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez matkur : 08.11.2010 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Może by chociasz go nie wygwizdywać (choćby za to co zrobił dla Wisełki )
Takie moje zdanie . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
1. O gustach się nie rozmawia.
2. Tak, na mój gust lepsza. Pawełek to potencjalna bomba, która prędzej czy później puści babola. Z racji tego, że dawno tego nie było to ryzyko się zwiększa. Kostia jest dużo słabszy od Muchy, ale na razie katastrofy nie ma. Nie piszę o Antoloviciu, bo on rzeczywiście osiągnał wyższy poziom wtajemniczenia i jest gorszy od magnifique trio Pawełek - Cabaj - Przyrowski. Zieniu17 napisał(a):
Zieniu17 napisał(a):
Zieniu17 napisał(a):
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i mu wychodzi?
z taką skutecznością to nie widzę zeby mu cokolwiek wychodziło |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Skład jaki prawdopodobnie wybiegnie na mecz z Legią:
Pawełek Cikos Bunoza Chavez Paljic Kirm Sobolewski Boukhari Wilk Małecki lub Rios Brożek Paweł Z bliskich do pewnych źródeł Maaskant kolejny raz wystawi Palijca na obrobie a Boukhari w 1 składzie
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 08.11.2010 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
leszekpw podałesi 12 graczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Sorry miało byc Małecki lub Rios w ataku....tutaj nie do konca jest pewne ktory wystapi obok Brozka
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
obyśmy Skorżę nie wygwizdali, dużo przez niego straciliśmy ale jeszcze więcej zyskaliśmy. Mały i Rios powinni grać z przodu od pierwszych minut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
kupie bilet na legie sektor G po rozsadnej cenie dorzuce na jakies piwko
( np. od jakiegos fc albo kogos kto ma karnet i nie moze isc na mecz) jak cos to priv |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Na Skorżę raczej nikt gwizdać nie będzie, został zwolniony to polazł za chlebem gdzie indziej a tylko jeden klub jest taki że można by powiedzieć że pedał i Wisłę sprzedał i nie jest to Legia
![]() Natomiast tak jak pisałem - mam nadzieje że jeśli nie daj...przejebiemy, to nie zacznie się jakiś najazd na naszego trenera i złośliwe skandowanie 'Maciej Skorża'.Może mam po prostu paranoje, ale po tekście prezesa SKWK - takie mi warianty przychodzą do łba A co do samego meczu.Ja generalnie to się Manu boje, za mało meczów Legii oglądałem by coś więcej o nim wiedzieć ale ma torpedę w nogach okrutną a w tej rundzie nie tacy sprinterzy, robili z naszej defensywnej formacji sito bądź bieg między tyczkami. Jak jego się poskromi to może nie będzie tragicznie.Generalnie znamy Maćka więc zapowiada się zwykła kopanina...do gola.Jak padnie to mecz powinien się rozkręcić ale czy padnie i kiedy - tego nie wie nikt ![]() Tak jak pisałem - dla mnie faworytem jest Legia , natomiast to nie znaczy że my kibice mamy czekać jak na ścięcie a grajki mieć kilo w majtach. Co do składu.Obrona - Paljic czy Pietia.Mimo wszystko postawił bym na Dragana.Na skrzydła jesteśmy skazani.Mały z Kirmem powinni trochę Realu oglądnąć i tego co robi Ronaldo.To że to ciota to wszyscy wiedzą i w tym nie powinni go naśladować ale koleś gra de facto na skrzydle, ale w żaden sposób nie jest do niego uwiązany Środek....było słuszne(choć przesadzone) narzekanie na Nordina, ale jak zabrakło go na parchach, to ta formacja w ogóle nie istniała.Garguła to jeszcze nie to, choć gra i wygląda na to że na wiosnę będzie już ok.Sobol jak dla mnie gra przyzwoicie ale kreatorem to on nie jest.Zostaje w zanadrzu Wilk który w ofensywie na razie też szału nie robi, no i Rios.Generalnie ciężka sprawa przed trenerem Ja bym jednak chyba postawił na Gargułę,Sobola i Riosa...gdyby to nie szło to szybciej robić zmiany ale tu jak nawet zagra Wilk czy Nordin to pretensji mieć nie będę bo jest problem z zestawieniem a najgorsze to nie jest kłopot bogactwa. Tot tyle ode mnie przed meczem. ps . jest coś w tym że ludzie chcą hitów.Otwarcie stadionu po takiej przerwie.Nie wiem czy sprzedał się ostatni bilet.Śląsk,Lecha...już gdzieniegdzie pustki...Legia 1 dzień i zostało 1.5 tyś wejściówek ![]() Jest potencjał nawet na te 33 tyś ale oni muszą grać, jak nie będą grać to pełnego stadionu nigdy nie uświadczymy a konkretna frekwencja to jedynie na Legii i Amice będzie bo derby nie wywołują niestety takich emocji. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jakie kilo w majtach Iq2
mamy grac o 3 pkt .Legia moze gra lepiej ale my tez chyba cos potrafimy skliec kibice pomogą to nasi zagraja dobry mecz musimy w to wierzyc ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ma ktoś filmik z faulem Komorowskiego, za który może zostać zawieszony?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Skoro w tej rundzie właściwie wciąż eksperymentujemy, to może tym razem tak: -----------------Brożek------------------- -------Kirm------------------Rios--------- ----------------Boukhari------------------ -----------Sobolewski--Wilk------------- -Branco----------------------------Cikos- -------------Chavez-Bunoza------------ -----------------Pawełek----------------- Branco ponoć może grać na obu stronach obrony oraz jako defensywny pomocnik - może i nie jest zbyt kreatywny w ofensywnie, ale jako doświadczony obrońca może nie będzie popełniał takich błędów, jak Paljic lub Piotrek B. będący bez formy. Środek pola z dwoma defensywnymi pomocnikami w osobach Sobolewskiego i Wilka średnio wypalił w Poznaniu, ale na silną drugą linię Legii jest chyba jedynym rozwiązaniem. Boukhari jaki jest - każdy widzi, ale to, co działo się w derbach bez niego, to istna czarna dziura. Kirm w pierwszym składzie, to na dziś oczywistość. Rios - z tego chłopaka szkoda rezygnować, potrafi przyjąć piłkę, podać, dośrodkować, zastawić się, pokiwać. Zdecydowanie wolę Riosa, niż Małeckiego, przynajmniej na chwilę obecną. Przyznam jednak, że wolałbym żeby Rios grał bardziej takiego fałszywego napastnika, pomagał Brożkowi niż brał się za typową grę na skrzydle wraz z destrukcją. W destrukcji niech popiszą się defensywni pomocnicy, których w takim zestawieniu jest dwóch oraz boczni obrońcy, zresztą w takim układzie podczas naszych akcji ofensywnych prawego skrzydłowego może grać Cikos. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Zastanawiam się, czy Komisja Podejmie taka sama reakcje jak po faulu Chaweza czy ze względu na nazwę drużyny i wagę meczu potraktuja gracza Legi ulgowo.
Dalej czekamy na karę dla Lecha, ale pewnie się nie doczekamy. Coś czuje, ze znow przekonamy sie o orwelowskiej rzeczywistosci w polskiej pilce...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.11.2010 o godz. 07:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A jak było z Boguskim kiedyś?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |