The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2010, 19:55
to jak " witamy " Skorże w piątek żeby nie było spin na trybunie że jedni klaszczą, drudzy gwiżdża a jeszcze inni nic nie robią...
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.11.2010, 20:34
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post

.Na prawej pomocy słabiutko idzie ostatnio Małeckiemu i myślę że takie wejście dopiero w drugiej połowie dobrze by mu zrobiło, zawsze z tą sportową złością idzie mu lepiej. Co do Riosa to ja bym go widział na skrzydle, bo chłop ma drybling, a na skrzydle jest na to więcej miejsca niż w napadzie..
Może kiedyś Maaskant wreszcie wystawi Patryka w ataku, żeby przestał miotać się na skrzydle. Na prawo Kirm, na lewo Paijlic albo Piotrek, w ataku Brozio z Małym.

Rios jest zbyt wolny i ślamazarny na gre na skrzydle, tam trzeba zasuwać, a nie kiwać wszystkich, łącznie z sędzią i słupkiem bramki.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.11.2010, 20:35
Po meczu z Cracovią trudno mi znaleźć optymizm.
Wprawdzie wygraliśmy, ale ...
Nie chodzi mi o to, że minimalna wygrana. Nie chodzi mi o to, że grali do bani.
Chodzi mi o to, że grając z zespołem, który na tyle nic nie gra, że uskrobał 4 punkty (o 4 więcej niż pewna redakcja nie wstając z kanap), nie byli wstanie strzleić bramki w pierwszym kwadransie, żeby potem spokojnie mecz kontrolować.
Nie byli wstanie strzelić w pierwszej połowie, żeby chociaż spokojniej drugą oglądać.
Nie byli wstanie strzelić ani zaraz po przerwie ani przez pozostałe 48 minut.
Optymizm znika bo to, że strzelili w ostatniej (a nawet w pierwszej po ostatniej) minucie doliczonego czasu gry gry świadczy o farcie nie lada. Gdyby to był drugi czy trzeci gol - spoko. Ale jedyny !!!!!!!
Legia ostatnio gra lepiej -> wygrywa, a to znaczy że strzela bramki i strzela ich więcej niż traci.
Boję się o wynik i na nic mi tu analizy porównawcze składów - my nie strzelamy bramek, a tracimy je dość "chętnie".
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.11.2010, 20:45
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jedyne czego w tej chwili sie obawiam to konfrontacji Kirm - prawdopodobnie Jedza. Roznie moze byc Z drugiej strony Manu vs Paljic tez nie wyglada kolorowo, o Radovic vs Cikos nie bede w ogole pisac bo mamy tez Brozek vs Koksownik , dobrze ze Astiz bedzie obok.

Tak na spokojnie bez patrzenia tylko i wylacznie przez pryzmat ostatnich meczow ktore rozegraly te druzyny w zakonczonej wczoraj kolejce to roznie moze byc. Moze to byc dla Wisly mecz na przelamanie jak u Nas z Widzewem.
Madrzejsi bedziemy po ogloszeniu skladow i po zakonczeniu meczu

Wygra lepszy albo ten ktoremu sedzia pomoze

niestety C+ i sędziowie za Wami
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.11.2010, 21:13
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
Śmieszą mnie podawane tu przez niektórych propozycje składu Wisły. 4-4-2 z Brożkiem i Riosem albo Małeckim, niektórzy nawet życzyliby sobie 4-3-3, wedle myślenia "więcej napastników - więcej bramek". Silną formacją Legii jest pomoc, gdzie grają pięcioma solidnymi zawodnikami, a Wisła nie może pozwolić sobie na zdominowanie środka pola przez Legię. Maaskant musi wystawić pięciu pomocników, bezapelacyjnie Wilka bo właśnie takich walecznych piłkarzy potrzebujemy w tym meczu w środku. Wystawcie trzech napastników i piłka nawet do nich nie dojdzie, chyba że górą, za wykopywanie piłki i liczenie na błąd przeciwnika to ja dziękuję.
Jeśli chodzi o skład Wisły to ja go widzę dokładnie tak jak ktoś tu wklejał:

Boukhari to może być wzmocnienie, ale na wiosnę jak przepracuję całe przygotowania, bo na razie fizycznie wygląda fatalnie, chłop nadaje się tylko na końcówki. Ale niestety nie zdziwię się jak zacznie w głównym, bo Maaskant coś w nim widzi. Co? Nie mam pojęcia, ale na ten mecz lepszym wyborem jest Garguła, który ciągle próbuje szukać Brożka jakimś niekonwencjonalnym zagraniem. Na prawej pomocy słabiutko idzie ostatnio Małeckiemu i myślę że takie wejście dopiero w drugiej połowie dobrze by mu zrobiło, zawsze z tą sportową złością idzie mu lepiej. Co do Riosa to ja bym go widział na skrzydle, bo chłop ma drybling, a na skrzydle jest na to więcej miejsca niż w napadzie. Na lewej obronie trzeba by się zastanowić kto sobie lepiej poradzi z Manu, jak dla mnie mamy dwóch podobnych, szybkich graczy, jednak Brożek jest bardziej doświadczony na tej pozycji i raczej ma lepszy odbiór. Ale Maaskant pewnie jak zawsze postawi na Paljicia...
Szkoda tylko, że ani Rios, ani tym bardziej Małecki, nie nadają.się.na skrzydłowych.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.11.2010, 21:23
willow napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że ani Rios, ani tym bardziej Małecki, nie nadają.się.na skrzydłowych.
Małecki faktycznie się nie nadaje, ale Rios jak najbardziej tak może i nie jest zajebiście szybki, ale dośrodkować potrafi w dryblingu też dobry. Wg. mnie te dwie umiejętności powinny spowodować, że zagra z Legią w piątek. Małeckiego już nie zdzierżę.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.11.2010, 21:27
willow napisał(a):Wyświetl post
bardziej z nich myśle są jednak skrzydłowi lub pomocnicy niż napastnicy.Piłka ich tak nie szuka w polu karnym jak kiedyś Franka czy Żurawia, nie są też tak skuteczni w polu karnym jak Oni.Riosa spróbowałbym na środku pomocy.
Tak bym ustawił pomoc :Kirm-Rios-Sobolewski-Małecki .Atak hmmm ja bym postawił na Braci Brożków Paweł-Pietia bo zbyt wielkiego pola manewru nie mamy w tej materii
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.11.2010 o godz. 21:35.
Odpowiedz cytując
Wajcha17
Junior Member

Stary 08.11.2010, 21:30
według mnie na skrzydłach powinni być Paljić z Kirmem, za Brożkiem dał bym Riosa którego styl i charakter gry są wręcz idealne do gry na pozycji cofniętego napastnika/ofensywnego pomocnika, ale mimo to nie doczekał się on jeszcze szansy zagrania na tej pozycji choćby 50 minut i według mnie powien w tym meczu właśnie tam zagrać od pierwszego gwizdka.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.11.2010, 21:32
Titto napisał(a):Wyświetl post
Małecki faktycznie się nie nadaje, ale Rios jak najbardziej tak może i nie jest zajebiście szybki, ale dośrodkować potrafi w dryblingu też dobry. Wg. mnie te dwie umiejętności powinny spowodować, że zagra z Legią w piątek. Małeckiego już nie zdzierżę.
Jak Mały strzelał z Lechią to też wytrzymać nie mogłeś? Męczy się chłopak w pomocy, ale gra tam gdzie go TRENER wystawia. Na skrzydła tylko szybkich nam trzeba. Najwiecej asyst i zamieszania robią Kirm i Pajlic. Rios niech gra zamiast Boukhariego, przynajmniej nie bedzie Maaskanta kusiło by zdejmować Pawła Brożka.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.11.2010, 21:36
Rios jak najbardziej się nadaje do tego ustawienia ale grając wąsko nie przy linii. W nowoczesnej piłce boczni pomocnicy/napastnicy rzadko operują przy linii a od dośrodkowań są boczni obrońcy. Najważniejszy jest drybling i gra kombinacyjna.
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Od: 10.2010

Stary 08.11.2010, 21:40
Chłopaki, a jak sędzia mógł zauważyć faul Komorowskiego? Biegł za akcją Legii, a żeby to zobaczyć to musiałby mieć oczy w tyłku/
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.11.2010, 21:49
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
to jak " witamy " Skorże w piątek żeby nie było spin na trybunie że jedni klaszczą, drudzy gwiżdża a jeszcze inni nic nie robią...
A z jakiej racji mamy go witać?
Jak Smuda poszedł do Legii, to co śpiewaliśmy, przypomnieć koledze?
"Smuda p...ł Wisłę sprzedał!"
Czym się różni Maciuś od Smudy? Jednym tytułem MP?

W piątek na stadionie ma być piekło, niech czują, gdzie przyjechali. A nie włażenie w d....ę. Ma być taka atmosfera, żeby byli posrani po pachy jeszcze przed pierwszym gwizdkiem!

Co do skrzydłowych, to dla mnie ani Mały, ani Rios. Rios za Brożkiem może grać. Na skrzydłach Paljic i Kirm. Paljic nie dlatego, że z niego taki świetny skrzydłowy, tylko dlatego, że Manu by mu zrobił jesień średniowiecza.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.11.2010, 22:05
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...siaca_biletow/
spieszyć się kto nie ma bileciku

Moim zdaniem jednak powinniśmy zachować się z klasą i przywitać brawami pana Skrożę.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez matkur : 08.11.2010 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
MaciekNH
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 08.11.2010, 22:14
Może by chociasz go nie wygwizdywać (choćby za to co zrobił dla Wisełki )
Takie moje zdanie .
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.11.2010, 22:24
1. O gustach się nie rozmawia.

Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
W bramce Legia lepsza? Przepraszam, potencjalnie? Kpisz czy o drogę pytasz?
2. Tak, na mój gust lepsza. Pawełek to potencjalna bomba, która prędzej czy później puści babola. Z racji tego, że dawno tego nie było to ryzyko się zwiększa. Kostia jest dużo słabszy od Muchy, ale na razie katastrofy nie ma. Nie piszę o Antoloviciu, bo on rzeczywiście osiągnał wyższy poziom wtajemniczenia i jest gorszy od magnifique trio Pawełek - Cabaj - Przyrowski.

Zieniu17 napisał(a):
W obronie ok zgadzam się, tutaj wskazanie na Legie.
3. No, właśnie moim zdaniem to najgorsza obecnie formacja Legii.

Zieniu17 napisał(a):
Pomoc? W czym Małecki jest gorszy od Szałachowskiego? A para Sobolewski Wilk ma być gorsza od Borysiuka i Vrdoljaka? A wiem ta różnica pewnie wynika z tego, że super-strzelec Manu bije na głowę Kirma? W formie Radović kontra coraz lepiej grający Garguła, to tutaj na plus dla Legii, ale dlaczego napisałeś zdecydowanie, to nie wiem?
4. Szałachowski jest równie nędzny co Małecki (potencjalnie Małecki jest dużo lepszy, ale rundę ma słabiutką). Ja stawiam na taki zestaw w pomocy: Manu - Borysiuk - Vrdoljak - Radović. Wymieniłeś więc mojego rezerwowego i porównujesz do Małeckiego, którego większość z Was chce w pierwszym skłądzie. Sobolewski to był dobry pare lat temu. Vrdoljak ma taki wpływ na drużynę jak nikt w całej lidze (może poza Edim), Borysiuk (mimo, że go nie lubię) gra ostatnio bardzo dobrze, dużo lepiej od Wilka (nie oceniam ich potencjału, a ostatnie mecze, nie przypominam sobie babola-karnego Borysiuka). Radović jest aktualnie w najwyższej formie w karierze - biega i gra pokracznie, ale ma... fantazje i mu wychodzi. Manu jest świetny w destrukcji (czego większość nie zauważa) - chłop cofa się razem z obrońcami i lubi odebrać piłkę 10-20 metrów od naszego pola karnego. A w ataku niech tylko szybko biega (co czyni) i wrzuca (co czyni) i będzie dobrze. Garguła - jak Sobol, kiedyś był dobry.

Zieniu17 napisał(a):
Atak- Brożek w coraz lepszej formie, a naprzeciw Kucharczyk, ja tu widzę kolejny plus dla Wisły, szczególnie, że Brożek jest królem R22, a jak wszyscy wiemy Legii bramki strzelać uwielbia.
5. Zobaczymy.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 08.11.2010, 22:41
i mu wychodzi?

z taką skutecznością to nie widzę zeby mu cokolwiek wychodziło
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.11.2010, 22:48
Skład jaki prawdopodobnie wybiegnie na mecz z Legią:

Pawełek

Cikos
Bunoza
Chavez
Paljic

Kirm
Sobolewski
Boukhari
Wilk

Małecki lub Rios
Brożek Paweł

Z bliskich do pewnych źródeł Maaskant kolejny raz wystawi Palijca na obrobie a Boukhari w 1 składzie
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 08.11.2010 o godz. 22:52.
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Stary 08.11.2010, 22:49
leszekpw podałesi 12 graczy
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.11.2010, 22:52
Sorry miało byc Małecki lub Rios w ataku....tutaj nie do konca jest pewne ktory wystapi obok Brozka
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 08.11.2010, 22:56
obyśmy Skorżę nie wygwizdali, dużo przez niego straciliśmy ale jeszcze więcej zyskaliśmy. Mały i Rios powinni grać z przodu od pierwszych minut.
Odpowiedz cytując
WALDI TSW
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.11.2010, 23:07
kupie bilet na legie sektor G po rozsadnej cenie dorzuce na jakies piwko( np. od jakiegos fc albo kogos kto ma karnet i nie moze isc na mecz) jak cos to priv
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.11.2010, 23:31
Na Skorżę raczej nikt gwizdać nie będzie, został zwolniony to polazł za chlebem gdzie indziej a tylko jeden klub jest taki że można by powiedzieć że pedał i Wisłę sprzedał i nie jest to Legia
Natomiast tak jak pisałem - mam nadzieje że jeśli nie daj...przejebiemy, to nie zacznie się jakiś najazd na naszego trenera i złośliwe skandowanie 'Maciej Skorża'.Może mam po prostu paranoje, ale po tekście prezesa SKWK - takie mi warianty przychodzą do łba

A co do samego meczu.Ja generalnie to się Manu boje, za mało meczów Legii oglądałem by coś więcej o nim wiedzieć ale ma torpedę w nogach okrutną a w tej rundzie nie tacy sprinterzy, robili z naszej defensywnej formacji sito bądź bieg między tyczkami.

Jak jego się poskromi to może nie będzie tragicznie.Generalnie znamy Maćka więc zapowiada się zwykła kopanina...do gola.Jak padnie to mecz powinien się rozkręcić ale czy padnie i kiedy - tego nie wie nikt

Tak jak pisałem - dla mnie faworytem jest Legia
, natomiast to nie znaczy że my kibice mamy czekać jak na ścięcie a grajki mieć kilo w majtach.

Co do składu.Obrona - Paljic czy Pietia.Mimo wszystko postawił bym na Dragana.Na skrzydła jesteśmy skazani.Mały z Kirmem powinni trochę Realu oglądnąć i tego co robi Ronaldo.To że to ciota to wszyscy wiedzą i w tym nie powinni go naśladować ale koleś gra de facto na skrzydle, ale w żaden sposób nie jest do niego uwiązany

Środek....było słuszne(choć przesadzone) narzekanie na Nordina, ale jak zabrakło go na parchach, to ta formacja w ogóle nie istniała.Garguła to jeszcze nie to, choć gra i wygląda na to że na wiosnę będzie już ok.Sobol jak dla mnie gra przyzwoicie ale kreatorem to on nie jest.Zostaje w zanadrzu Wilk który w ofensywie na razie też szału nie robi, no i Rios.Generalnie ciężka sprawa przed trenerem

Ja bym jednak chyba postawił na Gargułę,Sobola i Riosa...gdyby to nie szło to szybciej robić zmiany ale tu jak nawet zagra Wilk czy Nordin to pretensji mieć nie będę bo jest problem z zestawieniem a najgorsze to nie jest kłopot bogactwa.

Tot tyle ode mnie przed meczem.

ps . jest coś w tym że ludzie chcą hitów.Otwarcie stadionu po takiej przerwie.Nie wiem czy sprzedał się ostatni bilet.Śląsk,Lecha...już gdzieniegdzie pustki...Legia 1 dzień i zostało 1.5 tyś wejściówek

Jest potencjał nawet na te 33 tyś ale oni muszą grać, jak nie będą grać to pełnego stadionu nigdy nie uświadczymy a konkretna frekwencja to jedynie na Legii i Amice będzie bo derby nie wywołują niestety takich emocji.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.11.2010, 23:51
Jakie kilo w majtach Iq2

mamy grac o 3 pkt .Legia moze gra lepiej ale my tez chyba cos potrafimy skliec

kibice pomogą to nasi zagraja dobry mecz

musimy w to wierzyc
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 08.11.2010, 23:59
Ma ktoś filmik z faulem Komorowskiego, za który może zostać zawieszony?
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.11.2010, 02:04
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Skład jaki prawdopodobnie wybiegnie na mecz z Legią:

Pawełek

Cikos
Bunoza
Chavez
Paljic

Kirm
Sobolewski
Boukhari
Wilk

Małecki lub Rios
Brożek Paweł

Z bliskich do pewnych źródeł Maaskant kolejny raz wystawi Palijca na obrobie a Boukhari w 1 składzie
Wilk na lewym skrzydle? Albo Boukhari w 4-4-2? Na lewej obronie znowu Paljic?
Skoro w tej rundzie właściwie wciąż eksperymentujemy, to może tym razem tak:

-----------------Brożek-------------------
-------Kirm------------------Rios---------
----------------Boukhari------------------
-----------Sobolewski--Wilk-------------
-Branco----------------------------Cikos-
-------------Chavez-Bunoza------------
-----------------Pawełek-----------------

Branco ponoć może grać na obu stronach obrony oraz jako defensywny pomocnik - może i nie jest zbyt kreatywny w ofensywnie, ale jako doświadczony obrońca może nie będzie popełniał takich błędów, jak Paljic lub Piotrek B. będący bez formy. Środek pola z dwoma defensywnymi pomocnikami w osobach Sobolewskiego i Wilka średnio wypalił w Poznaniu, ale na silną drugą linię Legii jest chyba jedynym rozwiązaniem. Boukhari jaki jest - każdy widzi, ale to, co działo się w derbach bez niego, to istna czarna dziura. Kirm w pierwszym składzie, to na dziś oczywistość. Rios - z tego chłopaka szkoda rezygnować, potrafi przyjąć piłkę, podać, dośrodkować, zastawić się, pokiwać. Zdecydowanie wolę Riosa, niż Małeckiego, przynajmniej na chwilę obecną. Przyznam jednak, że wolałbym żeby Rios grał bardziej takiego fałszywego napastnika, pomagał Brożkowi niż brał się za typową grę na skrzydle wraz z destrukcją. W destrukcji niech popiszą się defensywni pomocnicy, których w takim zestawieniu jest dwóch oraz boczni obrońcy, zresztą w takim układzie podczas naszych akcji ofensywnych prawego skrzydłowego może grać Cikos.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.11.2010, 07:10
Zastanawiam się, czy Komisja Podejmie taka sama reakcje jak po faulu Chaweza czy ze względu na nazwę drużyny i wagę meczu potraktuja gracza Legi ulgowo.

Dalej czekamy na karę dla Lecha, ale pewnie się nie doczekamy.

Coś czuje, ze znow przekonamy sie o orwelowskiej rzeczywistosci w polskiej pilce...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.11.2010 o godz. 07:13.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.11.2010, 08:57
kozuba92 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś filmik z faulem Komorowskiego, za który może zostać zawieszony?
podbijam...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.11.2010, 09:11
Undertaker napisał(a):Wyświetl post
Chłopaki, a jak sędzia mógł zauważyć faul Komorowskiego? Biegł za akcją Legii, a żeby to zobaczyć to musiałby mieć oczy w tyłku/
A jak było z Boguskim kiedyś?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 09.11.2010, 09:13
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A jak było z Boguskim kiedyś?
Pytanie tylko czy komisja ligi zbiera się przed meczem z Legią?
Zwykle posiedzenia maja w czwartek, a w tym tygodniu wypada święto niepodległości.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.11.2010, 09:51
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
podbijam...
Link do Ligi+ Extra:
http://www.jagiellonia.cp2.win.pl/fo...8559a165c45498
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna