The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 22:40
biziu25 napisał(a):Wyświetl post
w ostatnim sezonie jak graliśmy w Sosnowcu to przegraliśmy i z ległą i z sraxą, teraz z sraxą już wygraliśmy jeszcze z ległą trzeba powalczyć o 3pkt i suma pechu do szczęścia się wyrówna ;-) mam taką nadzieję.
Przynajmniej nazwę warszawskiego zespołu napisałbyś poprawnie, bo o starozakonnych się nie czepiam.
Pisząc w ten sposób nie stajesz się bardziej fanatyczny.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.11.2010, 22:45
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
Oby po meczu znow mozna bylo zaspiewac:

http://www.youtube.com/watch?v=49BVadeyz4A

Ale pamietajcie, dajemy z siebie wszystko i zeby bylo tak jak w maju 2009 - WSZYSCY NA CZERWONO !
A nie lepiej po (daj Boże) wygranym meczu zaśpiewać coś dla Wisły a nie na drużyne z Warszawy?
Też za nimi nie przepadam, ale żeby mysleć tylko o tym by pobluzgać?Co nie oznacza, że parę pozdrowień musi być , ale by nie były one najgłośniejszą częścią dopingu, jak np jest na żydach jak o nas śpiewają.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.11.2010, 23:02
Oj tam oj tam - wygramy ten mecz i tyle. Żadne Vrdoljaki nie będą nam teraz wchodziły w drogę.
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Od: 10.2010

Stary 07.11.2010, 23:09
Skeba i Tomi jedynymi jełopami tam to jesteście wy. Od czasu do czasu wchodzę tam kulturalnie pogadać, ale niestety skeba, który pisze tam jeszcze jako wwwzela robi kibicom taką siarę, że po prostu wstyd. Ile ty kolego masz lat? Jakby Legioniści wchodzili na nasze strony i wypisywali takie brednie to też bym się wkurzył.,,
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.11.2010, 23:19
Człowieku. Ktoś ci powiedział, że pisze jako wwzela i już w to uwierzyłeś ?
Wwzela to dziwak. Ja jednak piszę trochę logicznie, a że mówię rzeczy trudne dla legii to tak mówią o mnie, jak mówią.

Sprawdź ip sobie, to zobaczysz.

Undertaker - widzę 2 posty masz - gratulacje, jestes nowym, więc pewnie kibicem Legii
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.11.2010, 00:07
kto normalny dyskutuje na Legia.net w komentarzach ? No ludzi, od tego jest LL a dokladniej mowiac forum Szydera ale z klasa Reszta to poziom onetu i pelno onanistow ktorym e-penis rosnie jak pocisna przeciwnikowi

Sorry za ofa.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Stary 08.11.2010, 01:01
Cytat:
Undertaker - widzę 2 posty masz - gratulacje, jestes nowym, więc pewnie kibicem Legii
Ahaa, a ile postów muszę mieć, żeby być kibicem Wisły?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.11.2010, 01:38
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
Oby po meczu znow mozna bylo zaspiewac:

http://www.youtube.com/watch?v=49BVadeyz4A!

I sezon udany, prawda?

Moim zdaniem:

w bramce remis, potencjalnie Legia silniejsza - ale klops może wydarzyć się z obu stron, dlatego remis

w obronie remis, potencjalnie Legia silniejsza, ale pewnie zagra Wawrzyniak i mimo wszystko nieograny Jędrzejczyk, a do tego od samego początku meczu to Wisła będzie atakować i na obronie Legii będzie presja - więcej szans na klopsa u nas, dlatego remis

w pomcy lepsza Legia i to zdecydowanie, potencjalnie remis, ale aktualnie Vrdoljak z Borysiukiem powoli zaczynają wymiatać, a Rado - mimo, że to były alkoholik - to po prostu wymiata, nie widziałem go jeszcze w takiej formie (chociaż to może być tylko wrażenie spowodowane dramatyczną dyspozycją sprzed roku i dwóch lat - przepaść)

w ataku potencjalnie lepsza wydaje się Wisła, ale generalnie jest słabo, aczkolwiek wydaje mi się, że mamy przewagę w osobie Kucharczyka. Wisła nie ma takiego ambitnego walczaka, który umie świetnie zgrać piłkę.

mentalnie: jesteśmy w gazie, Wy gracie u siebie. Remis nie jest dla nas tragedią, porażka tez, dla Was porażka to lądowanie na deskach. Was pewnie będzie pełny stadiony i wielka presja na naszych - punkt dla Was.

Podsumowanie: remis, remis, Legia, Legia/remis, Wisła.

Remis będzie albo nasze minimalne zwycięstwo. No, chyba ze w pierwszych 20 minutach Wam coś wpadnie - wtedy raczej po jakbłach. Czyli generalnie remis albo ktoś wygra
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 08.11.2010 o godz. 01:47.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 08.11.2010, 05:47
Wisla Krakow - Legia Warszawa
2 : 1

Bramki: Rios, Pawel Brozek

Sklad:

Pawelek
Cikos Bunoza Chavez Brozek
Sobolewski Gargula Wilk
Rios Brozek Kirm

Wydaje mi sie ze to najoptymalniejszy sklad na obecna chwile. Maleckiego - zaleznie od przebiegu wydarzen - mozna wpuscic w II polowie na podmeczonych warszawian. Bramkarz - wiadomo. Obrona - wiadomo. Dwojka defensywnych pomocnikow czysci srodek pola. W srodku Gargula. Atak: pozycja Kirma po ostatnich meczach nie podlega dyskusji, dla Brozka nie ma alternatywy a Rios wydaje sie lepszy od Malego.
Ostatnio edytowane przez RAF : 08.11.2010 o godz. 05:51.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.11.2010, 07:32
Cytat:
Wisla Krakow - Legia Warszawa
2 : 1

Bramki: Rios, Pawel Brozek
Też jestem za tym, by w końcu Rios trafił. Trochę już spotkań zaliczył, a bramki jak nie było tak nie ma. Może się przełamie i w końcu pokaże, że dobra technika, idzie w parze z efektywnością.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.11.2010, 09:14
Wygrywając z Legią przy równoczesnym zwyciestwie Korony nad Jagą badż remisie na dobre wrocimy do gry.łatwo niestety nie bedzie.Legia jest na fali.My niestety ciagle gramy fatalnie.Nas remis nie urzadza.A zeby wygrac trzeba zagrac na 120%.Mysle ze nalezy zagrac w miare ofensywnie jesli chcemy wygrac.

moja propozycja wyjsciowej 11

---------------Pawełek---------------
Cikos ---Chavez ----Bunoza ----Paljic

----------Sobolewski Wilk------------
Malecki --------------------------Kirm

---------------Brozek----------------
----------------Rios----------------

Wg mnie Pa.Brozek zajebiscie sprawdzilby sie jak podwieszony napastnik.umie sie zastawic,potrafi szybko rozegrac i odegrac pilke.natomiast Rios mógłby byc odpowiedzialny za pojedynki głowkowe i szybkie zgrania piłek do Brozka badz skrzydlowych.Mozna by bylo tez ich ustawic odwrotnie.Rios podwieszony Brozek wysuniety.Wiem ze brakuje w skladzie Guły ale wydaje mi sie ze nie jest jeszcze w takiej formie jakbysmy chcieli.a nam potrzeby zawodników zdolnych na 100% na juz.
Takie moje małe spostrzezenia co do meczu i składu.pzdr
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.11.2010, 09:23
Nie wystawiał bym Paljica na lewej obronie, bo go Manu wkręci w ziemie. Według mnie już lepszy Pietja, choć też daleki od optymalnej formy. Ale przynajmniej ma doświadczenie i ogranie na lewej obronie.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.11.2010, 10:20
---------------Pawełek---------------
Cikos ---Chavez ----Bunoza ----Brożek

----------Sobolewski Wilk------------
Kirm--------------------------Palić
----------------Bukhari----------------
---------------Brozek----------------

Malecki wpuścić w 65 minucie nad podmeczonych obrońców
Bukhari 45 minut drugie tyle Garguła
Palić zamienić z riosem w zelznosci od wyniku
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.11.2010, 12:13
0 22 napisał(a):Wyświetl post
I sezon udany, prawda?

Moim zdaniem:

w bramce remis, potencjalnie Legia silniejsza - ale klops może wydarzyć się z obu stron, dlatego remis

w obronie remis, potencjalnie Legia silniejsza, ale pewnie zagra Wawrzyniak i mimo wszystko nieograny Jędrzejczyk, a do tego od samego początku meczu to Wisła będzie atakować i na obronie Legii będzie presja - więcej szans na klopsa u nas, dlatego remis

w pomcy lepsza Legia i to zdecydowanie, potencjalnie remis, ale aktualnie Vrdoljak z Borysiukiem powoli zaczynają wymiatać, a Rado - mimo, że to były alkoholik - to po prostu wymiata, nie widziałem go jeszcze w takiej formie (chociaż to może być tylko wrażenie spowodowane dramatyczną dyspozycją sprzed roku i dwóch lat - przepaść)

w ataku potencjalnie lepsza wydaje się Wisła, ale generalnie jest słabo, aczkolwiek wydaje mi się, że mamy przewagę w osobie Kucharczyka. Wisła nie ma takiego ambitnego walczaka, który umie świetnie zgrać piłkę.

mentalnie: jesteśmy w gazie, Wy gracie u siebie. Remis nie jest dla nas tragedią, porażka tez, dla Was porażka to lądowanie na deskach. Was pewnie będzie pełny stadiony i wielka presja na naszych - punkt dla Was.

Remis będzie albo nasze minimalne zwycięstwo. No, chyba ze w pierwszych 20 minutach Wam coś wpadnie - wtedy raczej po jakbłach. Czyli generalnie remis albo ktoś wygra
haha Analiza Instant. Wsyp, zaparz i gotowe!
Ale spoko, krótko, treściwie, prawidłowo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.11.2010, 12:39
Jedyne czego w tej chwili sie obawiam to konfrontacji Kirm - prawdopodobnie Jedza. Roznie moze byc Z drugiej strony Manu vs Paljic tez nie wyglada kolorowo, o Radovic vs Cikos nie bede w ogole pisac bo mamy tez Brozek vs Koksownik , dobrze ze Astiz bedzie obok.

Tak na spokojnie bez patrzenia tylko i wylacznie przez pryzmat ostatnich meczow ktore rozegraly te druzyny w zakonczonej wczoraj kolejce to roznie moze byc. Moze to byc dla Wisly mecz na przelamanie jak u Nas z Widzewem.
Madrzejsi bedziemy po ogloszeniu skladow i po zakonczeniu meczu

Wygra lepszy albo ten ktoremu sedzia pomoze

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 08.11.2010, 13:18
Tak na prawdę każdy wynik może paść. Wg mnie żadna z drużyn (obiektywnie) nie jest "w gazie", jedna wygrała, druga też, Legia lepiej się zaprezentowała ostatnio, ale Jaga grała inaczej niż Pasy itd. Jak będzie zobaczymy.

Trochę rozleciała im się obrona. Jeszcze słyszałem w L+, że jakiś zawodnik Legii w ostatniej minucie w polu karnym kogoś uderzył i możliwe, że komisja ligii się tym zajmie. Coś wiecie na ten temat? Choć jakoś ciężko mi uwierzyć że go ukarają jeszcze przed meczem z nami..

Bilety na G się skończyły. Podobno kolejki są. Mam nadzieję, że znowu zapełnimy stadion bo drużyna potrzebuje naszego wsparcia!
Odpowiedz cytując
maxim
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 08.11.2010, 13:36
..Komorowski kogoś kopnął bez piłki w polu karnymi. Powinna być czerwona kartka i karny, ale żaden z sędziów nic nie zauważył. A komisja też nie zauważy.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.11.2010, 13:59
willow napisał(a):Wyświetl post
Zwłaszcza w środku pola, my takiego gracza jak Vrdoljak nie mamy.
A Sobol to co.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 08.11.2010, 18:03
Mnie tylko zastawia ilość bramek jaką wpakuje Legii Brozio. Muchy już nie ma, wiec jest nadzieja na kolejny hattrick.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.11.2010, 18:08
maxim napisał(a):Wyświetl post
..Komorowski kogoś kopnął bez piłki w polu karnymi. Powinna być czerwona kartka i karny, ale żaden z sędziów nic nie zauważył. A komisja też nie zauważy.
Zauważy, ale po meczu z Wisłą.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.11.2010, 18:09
. Czyli generalnie remis albo ktoś wygra
Zgadzam się. Mam takie samo zdanie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.11.2010, 18:16
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
A Sobol to co.
Nie te lata, nie te płuca :/
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.11.2010, 18:25
I sezon udany, prawda?

Moim zdaniem:

W bramce Legia lepsza? Przepraszam, potencjalnie? Kpisz czy o drogę pytasz?

W obronie ok zgadzam się, tutaj wskazanie na Legie.

Pomoc? W czym Małecki jest gorszy od Szałachowskiego? A para Sobolewski Wilk ma być gorsza od Borysiuka i Vrdoljaka? A wiem ta różnica pewnie wynika z tego, że super-strzelec Manu bije na głowę Kirma? W formie Radović kontra coraz lepiej grający Garguła, to tutaj na plus dla Legii, ale dlaczego napisałeś zdecydowanie, to nie wiem?

Atak- Brożek w coraz lepszej formie, a naprzeciw Kucharczyk, ja tu widzę kolejny plus dla Wisły, szczególnie, że Brożek jest królem R22, a jak wszyscy wiemy Legii bramki strzelać uwielbia.

Podsumowanie: Wisła wygra 1:0, no chyba, że wpadnie 2 bramka może być wyżej. Legia jedyną szansę na wywiezienie punktów ma jeśli będzie egzekwowała stałe fragmenty tak jak do tej pory.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Stary 08.11.2010, 18:46
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
W bramce Legia lepsza? Przepraszam, potencjalnie? Kpisz czy o drogę pytasz?

W obronie ok zgadzam się, tutaj wskazanie na Legie.

Pomoc? W czym Małecki jest gorszy od Szałachowskiego? A para Sobolewski Wilk ma być gorsza od Borysiuka i Vrdoljaka? A wiem ta różnica pewnie wynika z tego, że super-strzelec Manu bije na głowę Kirma? W formie Radović kontra coraz lepiej grający Garguła, to tutaj na plus dla Legii, ale dlaczego napisałeś zdecydowanie, to nie wiem?

Atak- Brożek w coraz lepszej formie, a naprzeciw Kucharczyk, ja tu widzę kolejny plus dla Wisły, szczególnie, że Brożek jest królem R22, a jak wszyscy wiemy Legii bramki strzelać uwielbia.

Podsumowanie: Wisła wygra 1:0, no chyba, że wpadnie 2 bramka może być wyżej. Legia jedyną szansę na wywiezienie punktów ma jeśli będzie egzekwowała stałe fragmenty tak jak do tej pory.
Chciałbym żebyś miał racje ale patrząc na nasza grę nie byłbym tego taki pewien. Legia jest na wyraźnej fali wznoszącej, a my na sinusoidzie. W naszym przypadku nie ma mowy o czymś takim jak stała forma. Jeśli uda nam się strzelić bramkę jako pierwsi to istnieje szansa na wywalczenie 3 pkt, im dłużej będzie utrzymywał się bezbramkowy remis to w naszej grze będzie coraz więcej nerwowości a co za tym idzie większa szansa na popełnienie błędu przez nasz obronę która i tak nie stanowi monolitu.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 08.11.2010, 18:55
A Sobol to co.
Porządny człowiek, ale piłkarsko to już wyłącznie solidny ligowiec, z coraz rzadszymi przebłyskami ponad przeciętność. Na dzień dzisiejszy raczej klasa niżej niż Vrdoljak, który liderem jest pełną gębą. Metryki nie oszukasz - mimo całej sympatii dla Radka to on najlepsze pokazał 2-3 lata temu, od tego czasu już równia pochyła.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.11.2010, 19:02
felipe napisał(a):Wyświetl post
Porządny człowiek, ale piłkarsko to już wyłącznie solidny ligowiec, z coraz rzadszymi przebłyskami ponad przeciętność. Na dzień dzisiejszy raczej klasa niżej niż Vrdoljak, który liderem jest pełną gębą. Metryki nie oszukasz - mimo całej sympatii dla Radka to on najlepsze pokazał 2-3 lata temu, od tego czasu już równia pochyła.
Ty chyba ostatnich spotkań nie oglądałeś, w Poznaniu to Sobol był jednym z lepszych (o ile nie najlepszym), z Lechią to niby kto pociągnął zespół?
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.11.2010, 19:04
Śmieszą mnie podawane tu przez niektórych propozycje składu Wisły. 4-4-2 z Brożkiem i Riosem albo Małeckim, niektórzy nawet życzyliby sobie 4-3-3, wedle myślenia "więcej napastników - więcej bramek". Silną formacją Legii jest pomoc, gdzie grają pięcioma solidnymi zawodnikami, a Wisła nie może pozwolić sobie na zdominowanie środka pola przez Legię. Maaskant musi wystawić pięciu pomocników, bezapelacyjnie Wilka bo właśnie takich walecznych piłkarzy potrzebujemy w tym meczu w środku. Wystawcie trzech napastników i piłka nawet do nich nie dojdzie, chyba że górą, za wykopywanie piłki i liczenie na błąd przeciwnika to ja dziękuję.
Jeśli chodzi o skład Wisły to ja go widzę dokładnie tak jak ktoś tu wklejał:

Boukhari to może być wzmocnienie, ale na wiosnę jak przepracuję całe przygotowania, bo na razie fizycznie wygląda fatalnie, chłop nadaje się tylko na końcówki. Ale niestety nie zdziwię się jak zacznie w głównym, bo Maaskant coś w nim widzi. Co? Nie mam pojęcia, ale na ten mecz lepszym wyborem jest Garguła, który ciągle próbuje szukać Brożka jakimś niekonwencjonalnym zagraniem. Na prawej pomocy słabiutko idzie ostatnio Małeckiemu i myślę że takie wejście dopiero w drugiej połowie dobrze by mu zrobiło, zawsze z tą sportową złością idzie mu lepiej. Co do Riosa to ja bym go widział na skrzydle, bo chłop ma drybling, a na skrzydle jest na to więcej miejsca niż w napadzie. Na lewej obronie trzeba by się zastanowić kto sobie lepiej poradzi z Manu, jak dla mnie mamy dwóch podobnych, szybkich graczy, jednak Brożek jest bardziej doświadczony na tej pozycji i raczej ma lepszy odbiór. Ale Maaskant pewnie jak zawsze postawi na Paljicia...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 08.11.2010, 19:25
Ty chyba ostatnich spotkań nie oglądałeś, w Poznaniu to Sobol był jednym z lepszych (o ile nie najlepszym), z Lechią to niby kto pociągnął zespół?

W Poznaniu to tak sobie radził, że po 45 minutach powinien wylecieć (sędziemu powinien flaszkę postawić za łagodność)... Ratował się faulami, tak go wkręcali.
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Stary 08.11.2010, 19:40
a Cacovia co grala? tez nic, a mordowalismy sie z nia przez 94min. Takie mecze jak derby, Legia, Lech nie ma znaczenia ktora pozycje zajmuje przeciwnik. mecze sa wyrowanae i kazdy moze wygrac!
Odpowiedz cytując
djfleszu
Junior Member

Stary 08.11.2010, 19:43
Bede na meczu jak zwykle chciałbym by zagrali tak jak z Lechią dużo bramek fajna atmosfera na stadionie o to przecież chodzi wynik jaki będzie zobaczymy w 90 min bo WISŁA to my !!!!!!!!!!! nie możemy zaprezętować sie tak jak ze Śląskiem ma być miazga na maxa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów