|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wojciechowski jak odejdzie to tam bedzie zbiorowe samobojstwo. Raz ze nikt z taka kasa tego klubu nie kupi, dwa ze Wojciechowski moze nawet sprzedac komus licencje a wtedy Polonia laduje na samym dole klas rozgrywkowych w Polsce.
Przewiduje ze Wojciechowski zostanie, ale zaden normalny trener nie bedzie chcial tam isc, bo trzeba byc samobojca zeby pracowac w tak chorych warunkach. Oczywiscie przyjdzie jakas miernota, ktorej zalezy na kasie i ktora da sobie ustalac sklad i wchodzic na glowe, ale jak wiemy tacy trenerzy g*** osiagaja. Nieciekawie u nich, ale im u nich gorzej tym lepiej u Nas ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Garbaci będą szukać jakieś licencji po kosztach
![]() A właśnie jak to jest? Oni spadną, a Januszek kupi licencję np od kogoś kto się utrzymał np Polonia Bytom... I co leśne dziadki im na to pozwolą? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja tam go dobrze nie wspominam....
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Obecnie już sąsiadki nie mówią o garbatej doli ale o kibicowaniu cracovia jako o wyższym stanie umysłowym. Cokolwiek by ty znaczyło .
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
szprotson - No coz, kazdy ma inne odczucia
Mowie raczej o jego podejsciu do pilkarzy i "mobilizowaniu" ich, a nie o jego umiejetnosciach stricte taktycznych. Dodatkowo jako kibic Legii moge nie byc do konca obiektywny w stosunku do tego czlowieka ![]() Ogladam sobie 3 raz "Tajemnice Fryzjera" i nie moge sie nadziwic ze kibice Lecha moga spac spokojnie i miec czyste sumienie ![]() Te ....y ktore dawaly kase Fryzjerowi na przekrety nadal pracuja tam gdzie pracuja... To jest szopka i kpina. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Obliczając wg. wikipedii (czyli prawdopodobnie nie zważając na walkowery) sytuacja wśród nieistniejących klubów przedstawia się tak: Jutrzenka Kraków - 26m - 3-5-18 - 11p. (0,42/2,0 na mecz) [14p. wg. nowych zasad - 0,54/3,0 na mecz) ŁTS-G Łódź - 22m - 3-6-13 - 12p. (0,55/2 / mecz) [15p - 0,68/mecz) A z istniejących klubów: Świt Nowy Dwór Mazowiecki - 26m - 5-7-14 - 22p. (0,85/3,0/mecz) Idąc dalej tym tropem ... Cracovia - 12m - 1-1-10 - 4p (0,25/3,0/mecz ) |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wydaje mi sie że Warszawa jest na tyle zamożnym miastem że nawet jak Wojciechowski odejdzie jak piszesz to szybko znajdzie sie jakiś nowy sponsor z podobną kasą co JW
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
AYALA - Tak zamozne miasto ze Legia musiala czekac az ja kibic Wisly z Lwowa kupi
Polonia jest jeszcze mniej medialnym klubem i po tym co tam zostawi Nadprezes z ADHD bedzie trzeba duzo czasu i pieniedzy zeby cokolwiek zbudowac. Chora sytuacja. W sumie w Legii jakby sie ITI spakowalo to by byla tragedia finansowa w podobnym a moze nawet wiekszym stylu PS: Patrze tak na to co sie dzieje z Maleckim i dochodze do wniosku ze ja bym Maleckiego i Rybusa wyslal do pomocy Grzelakowi w Rosji ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A kto przy zdrowych zmysłach zainwestowałby na tak niepewnym rynku? Oczywiście budują się stadiony za nasze pieniądze, idzie EURO2012, a nawet ostatnio Amica pokonuje MC, jednak cała otoczka naszej kopanej może powodować jedynie mdłości.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Po prostu Panowie z zarządu obiecali sobie solennie, że już od teraz nie kupują i nie sprzedają meczów. Wypada tak szlachetny akt pochwalić, zamiast niechrześcijańsko szydzić z bliźnich. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jeśli o sponsorach mowa, to ciekawa inicjatywa w Łodzi. Widzew i ŁKS będą wspólnie sprzedawać prawa reklamowe. Działacze wyszli z założenia, że wiele firm nie chce reklamować się poprzez piłkę, bo boją się negatywnej reakcji potencjalnych klientów związanych z drugim klubem.
http://www.sport.pl/pilka/1,79004,86...sponsorow.html |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Zeby juz nie bylo teorii spiskowych i jekow niektorych osobnikow (pozdrowienia z legijnych portali... ) :
http://legia.net/wiadomosci,39238-ko...morowskim.html Sprawa wydaje sie oczywista. Komor zawieszony i wszyscy beda zadowoleni
Ostatnio edytowane przez kreseq : 08.11.2010 o godz. 20:30.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak szczerze, to tego Komorowskiego i tak wszyscy mają gdzieś, bo nie jest żadnym asem
Gdyby zawiesili Vrdoljaka, to byłoby co innego ![]() ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Komorowski nie jest asem ale jest solidnym obronca ( jednak tralkowac nie umie
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
P.S. Chociaż nie, pewnie znowu coś wymyślą. ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dostanie najwyzej kare finansową
Nic złego zioma(L)e z KL nam nie zrobią ![]()
Ostatnio edytowane przez killzone : 08.11.2010 o godz. 22:28.
![]() ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No to trudno,
posypia sie tu bany. : / Sprawiedliwosc musi byc. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sie warsiawiaki wystraszyły. Od razu przeszła im ochota do żartów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Czy Amica dostala juz jakas kare za zajscia na meczu z nami ?
My z miejsca dostalismy zakaz na dwa mecze a im sie miano "przygladac" ale nie zanotowalem zadnej informacji o karach. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tam się niczego nie przestraszyłem
![]() Uważam jednak, że ewentualna absencja Komora zwiększa bardzo mocno szanse Wisły na zwycięstwo. Linia defensywna Jędrzejczyk - Astiz - Wawrzyniak - Kiełbowicz to kolejny eksperyment przypominający defensywę Legii w meczach z Disco, czy Cracovią i nie zwiastuje to nic dobrego (dla Nas). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tam się niczego nie przestraszyłem
![]() No ale Ty jesteś z Wołomina. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
"Jeśli piłkarze Polonii Warszawa przez trzy miesiące nie dostaną pensji, to mogą wystąpić o rozwiązanie umów z winy klubu. Józef Wojciechowski nie bardzo się tym jednak przejmuje.
Biznesmen płaci w lidze najlepiej, ale i wymagania ma największe. W swoim klubie robi co chce, tylko nie wszystko jest zgodne z piłkarskim prawem. Na pewno nie jest nim zawieszanie wypłat, a taka kara spotkała zawodników i cały sztab szkoleniowy po przegranym meczu z Lechią Gdańsk. Co ważne, Wojciechowski nie powiedział, kiedy dokładnie odda swoim pracownikom należne im pieniądze. - Mają jeszcze pięć meczów. Jeśli trzy wygrają, to będziemy mieli 25 punktów i wtedy porozmawiamy. Może im wówczas te pieniądze wypłacę - uściśla na łamach "Przeglądu Sportowego". Tymczasem dziennik porozmawiał z Bartoszem Urbańczykiem, czyli dyrektorem wykonawczym Polskiego Związku Piłkarzy. Jak mówi, zawieszenie wynagrodzeń to jedno z najpoważniejszych naruszeń zapisów kontaktowych. I jest karane. Jeśli poloniści do 10 lub 15 listopada nie dostaną wypłat za październik, to powinni złożyć wniosek do Komisji Ligi. Klub może być ukarany finansowo, zawieszeniem, wykluczeniem z PZPN. Po trzech miesiącach piłkarz może wystąpić o rozwiązanie umowy z winy klubu. Jak wynika z wypowiedzi Wojciechowskiego... to ostatnie rozwiązanie byłoby mu chyba nawet na rękę. - Niech rozwiązują, będę miał problem z głowy. Czy oni uważają mnie za idiotę, który będzie dawał im pieniądze za nic? Ci ludzie są bez charakteru! Obłowili się w tłuste kontrakty i myślą, że mają mnie w garści. A przecież jeżeli ja nie wyłożę swoich prywatnych pieniędzy, to oni ich nie dostaną - mówi Wojciechowski w "Przeglądzie Sportowym". I na koniec cytat dnia. Też Wojciechowski, też cytat z "PS": "Wolę dać biednym dzieciom niż tym łobuzom, którym nie chce się biegać po boisku"." No to czekam zeby nie placil, moze sie uda Watpie by po takich cykrach jakikolwiek zawodnik chcial tam grac bo albo strzeli 3039393 bramek albo nie dostanie kasy PS: Marszalek - On nie jest asem ale : 1) Gra przyzwoicie 2) Co najwazniejsze : Mamy przetrzebiona obrone. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam podobne skojarzenia niestety..
![]()
Habemus Dubletum
|
|