The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2010, 12:33
Wojciechowski jak odejdzie to tam bedzie zbiorowe samobojstwo. Raz ze nikt z taka kasa tego klubu nie kupi, dwa ze Wojciechowski moze nawet sprzedac komus licencje a wtedy Polonia laduje na samym dole klas rozgrywkowych w Polsce.

Przewiduje ze Wojciechowski zostanie, ale zaden normalny trener nie bedzie chcial tam isc, bo trzeba byc samobojca zeby pracowac w tak chorych warunkach.
Oczywiscie przyjdzie jakas miernota, ktorej zalezy na kasie i ktora da sobie ustalac sklad i wchodzic na glowe, ale jak wiemy tacy trenerzy g*** osiagaja.

Nieciekawie u nich, ale im u nich gorzej tym lepiej u Nas

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.11.2010, 13:19
Garbaci będą szukać jakieś licencji po kosztach

A właśnie jak to jest? Oni spadną, a Januszek kupi licencję np od kogoś kto się utrzymał np Polonia Bytom... I co leśne dziadki im na to pozwolą?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.11.2010, 13:32
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Okuka to byl koles. Konkretny w stosunku do panieniek biegajacych po boisku Tak mi sie zawsze Okuka w parze z Petrescu jawil jako dobrze "motywujacy" trenerzy
Ja tam go dobrze nie wspominam....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.11.2010, 13:35
Obecnie już sąsiadki nie mówią o garbatej doli ale o kibicowaniu cracovia jako o wyższym stanie umysłowym. Cokolwiek by ty znaczyło .
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.11.2010, 13:37
szprotson - No coz, kazdy ma inne odczucia Mowie raczej o jego podejsciu do pilkarzy i "mobilizowaniu" ich, a nie o jego umiejetnosciach stricte taktycznych. Dodatkowo jako kibic Legii moge nie byc do konca obiektywny w stosunku do tego czlowieka

Ogladam sobie 3 raz "Tajemnice Fryzjera" i nie moge sie nadziwic ze kibice Lecha moga spac spokojnie i miec czyste sumienie

Te ....y ktore dawaly kase Fryzjerowi na przekrety nadal pracuja tam gdzie pracuja... To jest szopka i kpina.

Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.11.2010, 13:39
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Obecnie już sąsiadki nie mówią o garbatej doli ale o kibicowaniu cracovia jako o wyższym stanie umysłowym. Cokolwiek by ty znaczyło .
Typowy przykład redukowania dysonansu poznawczego :]
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.11.2010, 14:13
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tu lubi statystyki i ciekawostki? Z jakim NAJMNIEJSZYM dorobkiem punktowym drużyna zakończyła sezon? Oczywiście grając, a nie poddając walkowerami?
Taki wynik zapamietalem
W sumie jak masz duzo czasu i Cie to bardzo interesuje to wejdz na http://www.hppn.pl/ i tam masz rok po roku tabele i wyniki.

PS: Kiedys nie dosc ze w pewnych sezonach byly grupy to jeszcze 2 punkty sie dostawalo nie 3. To z pewnoscia przeklamuje statystyki wzgledem Cracovii
Dlatego trzeba obliczać średnią liczbę punktów.
Obliczając wg. wikipedii (czyli prawdopodobnie nie zważając na walkowery) sytuacja wśród nieistniejących klubów przedstawia się tak:

Jutrzenka Kraków - 26m - 3-5-18 - 11p. (0,42/2,0 na mecz) [14p. wg. nowych zasad - 0,54/3,0 na mecz)
ŁTS-G Łódź - 22m - 3-6-13 - 12p. (0,55/2 / mecz) [15p - 0,68/mecz)

A z istniejących klubów:

Świt Nowy Dwór Mazowiecki - 26m - 5-7-14 - 22p. (0,85/3,0/mecz)

Idąc dalej tym tropem ... Cracovia - 12m - 1-1-10 - 4p (0,25/3,0/mecz )
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.11.2010, 15:03
Wojciechowski jak odejdzie to tam bedzie zbiorowe samobojstwo. Raz ze nikt z taka kasa tego klubu nie kupi, dwa ze Wojciechowski moze nawet sprzedac komus licencje a wtedy Polonia laduje na samym dole klas rozgrywkowych w Polsce.

wydaje mi sie że Warszawa jest na tyle zamożnym miastem że nawet jak Wojciechowski odejdzie jak piszesz to szybko znajdzie sie jakiś nowy sponsor z podobną kasą co JW
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.11.2010, 15:08
AYALA - Tak zamozne miasto ze Legia musiala czekac az ja kibic Wisly z Lwowa kupi

Polonia jest jeszcze mniej medialnym klubem i po tym co tam zostawi Nadprezes z ADHD bedzie trzeba duzo czasu i pieniedzy zeby cokolwiek zbudowac. Chora sytuacja.

W sumie w Legii jakby sie ITI spakowalo to by byla tragedia finansowa w podobnym a moze nawet wiekszym stylu

PS: Patrze tak na to co sie dzieje z Maleckim i dochodze do wniosku ze ja bym Maleckiego i Rybusa wyslal do pomocy Grzelakowi w Rosji

Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 08.11.2010, 15:10
AYALA napisał(a):Wyświetl post
wydaje mi sie że Warszawa jest na tyle zamożnym miastem że nawet jak Wojciechowski odejdzie jak piszesz to szybko znajdzie sie jakiś nowy sponsor z podobną kasą co JW

no nie wiem jakoś się specjalnie nie garną do naszej kopanej Ci sponsorzy
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.11.2010, 17:09
A kto przy zdrowych zmysłach zainwestowałby na tak niepewnym rynku? Oczywiście budują się stadiony za nasze pieniądze, idzie EURO2012, a nawet ostatnio Amica pokonuje MC, jednak cała otoczka naszej kopanej może powodować jedynie mdłości.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.11.2010, 17:18
(...)
Ogladam sobie 3 raz "Tajemnice Fryzjera" i nie moge sie nadziwic ze kibice Lecha moga spac spokojnie i miec czyste sumienie

Te ....y ktore dawaly kase Fryzjerowi na przekrety nadal pracuja tam gdzie pracuja... To jest szopka i kpina.
Jak Afrodyta po każdym puszczeniu się odnawiała swe dziewictwo kąpiąc się w Pafos, tak dla Amiki fuzja z nieistniejącym już Lechem Poznań była okazją do moralnego odnowienia.

Po prostu Panowie z zarządu obiecali sobie solennie, że już od teraz nie kupują i nie sprzedają meczów. Wypada tak szlachetny akt pochwalić, zamiast niechrześcijańsko szydzić z bliźnich.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.11.2010, 20:03
Jeśli o sponsorach mowa, to ciekawa inicjatywa w Łodzi. Widzew i ŁKS będą wspólnie sprzedawać prawa reklamowe. Działacze wyszli z założenia, że wiele firm nie chce reklamować się poprzez piłkę, bo boją się negatywnej reakcji potencjalnych klientów związanych z drugim klubem.
http://www.sport.pl/pilka/1,79004,86...sponsorow.html
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.11.2010, 20:27
Zeby juz nie bylo teorii spiskowych i jekow niektorych osobnikow (pozdrowienia z legijnych portali... ) :
http://legia.net/wiadomosci,39238-ko...morowskim.html

Sprawa wydaje sie oczywista. Komor zawieszony i wszyscy beda zadowoleni
Ostatnio edytowane przez kreseq : 08.11.2010 o godz. 20:30.

Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 08.11.2010, 21:37
Tak szczerze, to tego Komorowskiego i tak wszyscy mają gdzieś, bo nie jest żadnym asem Gdyby zawiesili Vrdoljaka, to byłoby co innego
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.11.2010, 21:47
Komorowski nie jest asem ale jest solidnym obronca ( jednak tralkowac nie umie ) to raz, dwa ze mamy w obronie w tym momencie szpital.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.11.2010, 22:00
Zeby juz nie bylo teorii spiskowych i jekow niektorych osobnikow (pozdrowienia z legijnych portali... ) :

I wtedy wszyscy spiskowcy będą musieli odszczekiwać..

P.S. Chociaż nie, pewnie znowu coś wymyślą.

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.11.2010, 22:17

Nie mów hop. komisja dopiero sie zbierze a co ustali to zobaczymy.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 08.11.2010, 22:25
Dostanie najwyzej kare finansową

Nic złego zioma(L)e z KL nam nie zrobią
Ostatnio edytowane przez killzone : 08.11.2010 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 08.11.2010, 22:43
No to trudno,
posypia sie tu bany. : /

Sprawiedliwosc musi byc.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 09.11.2010, 01:50
Sie warsiawiaki wystraszyły. Od razu przeszła im ochota do żartów.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 09.11.2010, 08:48
Czy Amica dostala juz jakas kare za zajscia na meczu z nami ?
My z miejsca dostalismy zakaz na dwa mecze a im sie miano "przygladac" ale nie zanotowalem zadnej informacji o karach.
DysoN
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.11.2010, 09:48
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Sie warsiawiaki wystraszyły. Od razu przeszła im ochota do żartów.
Ja tam się niczego nie przestraszyłem

Uważam jednak, że ewentualna absencja Komora zwiększa bardzo mocno szanse Wisły na zwycięstwo. Linia defensywna Jędrzejczyk - Astiz - Wawrzyniak - Kiełbowicz to kolejny eksperyment przypominający defensywę Legii w meczach z Disco, czy Cracovią i nie zwiastuje to nic dobrego (dla Nas).
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 09.11.2010, 10:31

No ale Ty jesteś z Wołomina.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.11.2010, 11:06
wislak68 napisał(a):Wyświetl post

No ale Ty jesteś z Wołomina.
Ale obecnie mieszkam w W-wie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.11.2010, 14:29
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Tak szczerze, to tego Komorowskiego i tak wszyscy mają gdzieś, bo nie jest żadnym asem Gdyby zawiesili Vrdoljaka, to byłoby co innego
Dokładnie,nie wiem o co ten cały harmider. Lepiej szukać coś na Kucharczyka,Manu
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 09.11.2010, 14:30
"Jeśli piłkarze Polonii Warszawa przez trzy miesiące nie dostaną pensji, to mogą wystąpić o rozwiązanie umów z winy klubu. Józef Wojciechowski nie bardzo się tym jednak przejmuje.

Biznesmen płaci w lidze najlepiej, ale i wymagania ma największe. W swoim klubie robi co chce, tylko nie wszystko jest zgodne z piłkarskim prawem. Na pewno nie jest nim zawieszanie wypłat, a taka kara spotkała zawodników i cały sztab szkoleniowy po przegranym meczu z Lechią Gdańsk. Co ważne, Wojciechowski nie powiedział, kiedy dokładnie odda swoim pracownikom należne im pieniądze. - Mają jeszcze pięć meczów. Jeśli trzy wygrają, to będziemy mieli 25 punktów i wtedy porozmawiamy. Może im wówczas te pieniądze wypłacę - uściśla na łamach "Przeglądu Sportowego".

Tymczasem dziennik porozmawiał z Bartoszem Urbańczykiem, czyli dyrektorem wykonawczym Polskiego Związku Piłkarzy. Jak mówi, zawieszenie wynagrodzeń to jedno z najpoważniejszych naruszeń zapisów kontaktowych. I jest karane. Jeśli poloniści do 10 lub 15 listopada nie dostaną wypłat za październik, to powinni złożyć wniosek do Komisji Ligi. Klub może być ukarany finansowo, zawieszeniem, wykluczeniem z PZPN. Po trzech miesiącach piłkarz może wystąpić o rozwiązanie umowy z winy klubu.

Jak wynika z wypowiedzi Wojciechowskiego... to ostatnie rozwiązanie byłoby mu chyba nawet na rękę. - Niech rozwiązują, będę miał problem z głowy. Czy oni uważają mnie za idiotę, który będzie dawał im pieniądze za nic? Ci ludzie są bez charakteru! Obłowili się w tłuste kontrakty i myślą, że mają mnie w garści. A przecież jeżeli ja nie wyłożę swoich prywatnych pieniędzy, to oni ich nie dostaną - mówi Wojciechowski w "Przeglądzie Sportowym".

I na koniec cytat dnia. Też Wojciechowski, też cytat z "PS": "Wolę dać biednym dzieciom niż tym łobuzom, którym nie chce się biegać po boisku"."

No to czekam zeby nie placil, moze sie uda
Watpie by po takich cykrach jakikolwiek zawodnik chcial tam grac bo albo strzeli 3039393 bramek albo nie dostanie kasy

PS: Marszalek - On nie jest asem ale :
1) Gra przyzwoicie
2) Co najwazniejsze : Mamy przetrzebiona obrone.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 09.11.2010, 15:33
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie,nie wiem o co ten cały harmider. Lepiej szukać coś na Kucharczyka,Manu
Żeby się pośmiać potem z tych, którzy stawiają się w roli wiecznie pokrzywdzonych i wszędzie widzą spisek na swój klub.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.11.2010, 15:36
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Żeby się pośmiać potem z tych, którzy stawiają się w roli wiecznie pokrzywdzonych i wszędzie widzą spisek na swój klub.
Nie rozumiem skąd tu nagle temat Parchów się wplątał
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 09.11.2010, 15:47
Mam podobne skojarzenia niestety..
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów