The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 21:51
Ja się nie dziwię, że pojawił się temat zmiany trenera. Na pewno w klubie są osoby, którym nowe holenderskie porządki się nie podobają.

No i niestety te osoby mają pewne argumenty - jasne, Maaskant przejmował Wisłę na dnie ale nie widać wielkich efektów jego pracy. Tu nie chodzi o punkty, a o styl gry. Po meczach z Lechią i Widzewem, w których coś drgnęło przyszły spotkania z Amiką i Pasami - w których gramy tragicznie.

Natomiast moim zdaniem sam Cupiał chyba jednak da popracować Maaskantowi. Dał popracować Skorży, nawet po klęsce z Levadią. Dopiero gdy pogrążył się w lidze i widać było że zawodnicy i trener się nie rozumieją - dokonał zmian. I to w sytuacji, gdy i tak Skorży kończył się kontrakt.

Tak naprawdę zmiana trenera teraz nic nie da, a jest kosztowna. Bo Maaskantowi trzeba by sporo zapłacić. Tu trzeba nowych, lepszych piłkarzy nie nowego trenera.

Niestety, ciągle musimy mieć nadzieję że Maaskant w końcu "odpali". Nawet, jeśli obecny styl musi niepokoić.

Na plus dla holenderskiego trenera działają wygrane derby. Osiągnął plan minimum, który może mu pozwolić przetrwać do zimy. A jeśli w zimie Cupiał pozwoli na wzmocnienia (na ogół każdy nowy trener mógł w pierwszym okienku kupić 2-3 grajków), to może będzie lepiej.

Co do Jacka Zielińskiego... Uważam tą kandydaturę za niesmaczny żart. To trener solidny, ale do walki o środek tabeli. W dodatku z tymi zawodnikami nawet Mourinho wyniku nie zrobi.

PS. Pisanie z nostalgią o Adamie Nawałce, który wierzył w talent snajperski Dawidowskiego to nie naiwność. To sabotaż.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.11.2010, 21:51
willow napisał(a):Wyświetl post
Odejść może każdy, piłkarz, trener, prezes, masażysta, kosiarz trawnika... istotne jest, aby w to miejsce przyszedł ktoś co najmniej równorzędny lub (lepiej, wiadomo), znacznie lepszy. Tak jest w sporcie, tak jest w biznesie, nawet żona może odejść jak przyjdzie lepsza
Twój pomysł jest głupi, bardzo głupi. Jeżeli - przykładowo - w jednym okienku sprzedamy dwóch podstawowych stoperów, to choćby nie wiem kto za nich przyszedł - będą kłopoty. Inna rzecz, że zawodnicy na których nas stać zazwyczaj mogą się sprawdzić, ale niekoniecznie muszą.
Na coś takiego mogą sobie pozwolić ( ale z umiarem ) zachodnie zespoły, które zazwyczaj mają w miarę szeroką ławkę. Czyli - gość na niej siedzący może i jest słabszy od tego co gra, ale zazwyczaj ma opanowane podstawy futbolowego rzemiosła i wpuszczenie go to niekoniecznie strzelanie sobie w stopę. U nas zazwyczaj do gry na jako - takim poziomie nadaje się dwóch do czterech piłkarzy, reszta to zapchajdziury. Gdy więc tracimy jednego z tych mniej kopiących się po czole na jego miejsce wchodzi kolejna ofiara z ławki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.11.2010 o godz. 21:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.11.2010, 21:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
oby z Zielińskim była tylko plotka , bo nawet w obecnej sytuacji były by to dwa kroki wstecz .
Jaki by ten Zielinski nie był, jego druzyny cos tam soba reprezentowaly...

poza tym jeśli Cupiał wytrzymał zeszłoroczne porażki z Cracovią i Legią to kiepski styl nie powinien byc wykładnikiem zwolnienia Maaskanta . Wygramy w piątek z Legią i byle do przodu ;].
Problem w tym, ze za Petrescu moze i tez gralismy piach ale punktowalismy. Od 10 lat nikt nie mial tak slabych wyników jak Maaskant, jesli sie mylę to mnie popraw...

nie mniej jednak w tym klubie nic nie powinno nas zdziwić.
z tym sie zgodze

PS. Nawałka juz ostatnio pokazał , jak wyciągnął Wisłę z kryzysu to skończyli ligę na 8 miejscu . A przed samą rundą oświadczył że nie potrzebuje żadnych wzmocnień bo ma super piłkarzy których stać na mistrzostwo Polski .
Z tm tez sie zgodze, a potem jeszcze ocenial Petrescu choc sam g..osiagnal.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Natomiast moim zdaniem sam Cupiał chyba jednak da popracować Maaskantowi. Dał popracować Skorży, nawet po klęsce z Levadią. Dopiero gdy pogrążył się w lidze i widać było że zawodnicy i trener się nie rozumieją - dokonał zmian. I to w sytuacji, gdy i tak Skorży kończył się kontrakt. .
Maaskant to moze tylko pomarzyc o takim pogrążaniu sie.. przy Skorzy jego wyniki to 2 m ponizej dna.
Ostatnio edytowane przez Filippo : 07.11.2010 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.11.2010, 22:01
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja się nie dziwię, że pojawił się temat zmiany trenera. Na pewno w klubie są osoby, którym nowe holenderskie porządki się nie podobają.
Byc może Zidchu Kapka znowu zaczyna mieszac. Na pewno zrobił to już ROBERT SZYMANSKI ze stowarzyszenia próbując nastawić kibiców negatywnie do Maaskanta. Ciekawe jaki w tym ma business.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.11.2010, 22:02
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Wydaję się, że temat zmiany trenera jest dosyć mocno poruszany na górze. Pierwsze info poszło od naszego forumowego proroka zbymaka którego informacje czasami się sprawdzały. Czytałem, że gdyby nie wygrana z Lechią Maaskanta by tu już nie było.
Ktoś tu też powoływał się na informacje od Wilczka.
Również media wywęszyły temat i kilka źródeł podaje, że ktoś od nas kontaktował się z Zielińskim.

Nie spodziewałem się jednak jednej rzeczy.... nie spodziewałem się tego, że chamsko wjeżdżać na osobę Maaskanta będzie pan Robert Szymański. Wpychanie w usta słowa których nasz trener nie wypowiedział, zmieszał go po prostu z błotem za jedno zdanie. Sprawa jest prosta szykowany jest grunt pod nowego trenera, tekst o Maaskancie ma na celu załagodzić atmosferę wśród kibiców która będzie panować po jego zwolnieniu. Podobnie oczerniany był Kasperczak przed zwolnieniem. Co ciekawe komentarze na stronie SKWK są usuwane.
To również na tej stronie były zamieszczane informacje jak to Cupiał ma inwestować miliony...
Boli mnie po prostu to, że po tych wszystkich cyrkach z trenerami, ktoś kto wydaję się być blisko Wisły robi takie rzeczy.

Cupiałowi odechciało się budowanie Wielkiej Wisły, lepiej wsiąść tańszego Zielinskiego , który nie będzie marudził, nie będzie chciał transferów.
Kurde czlowieku stale masz jakies ale do mojej osoby? Nigdzie nie pisałem o Zielinskim bo takiego tematu na dzien dzisiejszy w Wisle niema.Jesli chodzi o mecz z Lechia i niby ultimatum dla Maaskanta to wiadomo bylo tylko ,ze jesli nie wygramy to trener "moze "zostac zwolniony.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.11.2010, 22:02
Byc może Zidchu Kapka znowu zaczyna mieszac. Na pewno zrobił to już ROBERT SZYMANSKI ze stowarzyszenia próbując nastawić kibiców negatywnie do Maaskanta. Ciekawe jaki w tym ma business.
Przysługa wobec Skorży przed meczem z Wisłą?
Wygląda na to, że teraz każdy trener, który nie będzie Maciusiem z miejsca popadnie w konflikt z SKWK.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.11.2010 o godz. 22:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.11.2010, 22:12
Wichniarek nieoficjalnie za weszło:
Cytat:
- Wiesz, pierwszy raz się spotykam z czymś takim, że gramy ważny mecz, a trener mówi, że mamy grać "swoje". Żadnego przygotowania pod przeciwnika, żadnych analiz, nikt nic nie wie. Co to właściwie znaczy grać "swoje"? - pyta w typowy dla siebie sposób Wichniarek.
- No, po prostu macie grać to, co ćwiczycie na treningach.
- Aha... A co my w zasadzie ćwiczymy na treningach?
- Coś przecież robicie.
- Bo ja wiem?
Nie chce mi sie rozpisywać wiec krótko
rozważać zatrudnienie Zielińskiego za Maaskanta moze tylko ktoś kto zamiast ilorazu inteligencji ma iloczyn
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 07.11.2010, 22:23
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Kurde czlowieku stale masz jakies ale do mojej osoby? Nigdzie nie pisałem o Zielinskim bo takiego tematu na dzien dzisiejszy w Wisle niema.Jesli chodzi o mecz z Lechia i niby ultimatum dla Maaskanta to wiadomo bylo tylko ,ze jesli nie wygramy to trener "moze "zostac zwolniony.
Powiem tak.
Jestem cholernie przeciwny roszadom na tym stanowisku, o czym już pisalem w tym temacie. Coś jednak jest na rzeczy bo dość mocno Rudzki argumentował to w Lidze+Ekstra dzisiaj. Zazwyczaj info Rudzkiego, chociaż podlane odrobiną sensacji, mają jakieś racjonalne podstawy.

Nic to nie zmieni nawet jak do takiej zmiany dojdzie to Zieliński nie miał wpływu na piłkarzy Lecha - są podobnie chimeryczni jak nasi, tylko mają tam jeszcze puchary w których chce im się grać i jak to się zwykło mówić "mają kłopoty z mobilizacją na mecz z ligowym rywalem" bo im się w głowach przewraca od czwartku.
Za co Ruchowi jestem wdzięczny, że Lech znowu się zatrzymał.

Zmiana trenera (w zależności od kształtu kontraktu Maaskanta) będzie tylko i wyłącznie zejściem z kosztów, bo Zieliński obniży loty a do Wojciechowskiego nie wróci - a jak wróci to jest pajacem i takiego też byśmy nie chcieli.
Chyba tyle.
Natomiast lepiej nie szerzyć fermentu i nie srać do cudzych (trenerskich) majtek bo takie utyskiwania tylko usprawiedliwią takie beznadziejne zmiany i J.O. Basałaj I będzie z dumą mógł powiedzieć że zmiana była konieczna.

Nasza szatnia teraz to stajnia Augiasza, ale sra tam więcej niż jedna kobyła, a nie woźnica.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 07.11.2010, 22:31
Ciezko pojąć ,ze jak sie zrobi goraco to kazdy bedzie ratowal swoj tyłek?Zwalniajac Maaskanta Wisla z kosztow nie zejdzie bo nie ona mu placi pensje.
Przestancie juz pisac o Zielinskim bo rzeczywiscie jeszcze Cupiał podłapie taki pomysł
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.11.2010, 22:36
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Wichniarek nieoficjalnie za weszło:

rozważać zatrudnienie Zielińskiego za Maaskanta moze tylko ktoś kto zamiast ilorazu inteligencji ma iloczyn
Gdyby na tym forum można było punktować posty, miałbyś ode mnie 10.
Tym bardziej jest dla mnie tajemnicą, jak im się udało zdobyć mistrza w zeszłym roku.
Ostatnio edytowane przez willow : 07.11.2010 o godz. 22:38.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2010, 22:37
Mistrza to my straciliśmy willow, a nie Amica zdobyła...
Smutne, ale prawdziwe..
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.11.2010, 22:38
Jak maja zamiar zwalniac Maskanta to lepiej zeby to zrobili w grudniu i juz rozgladac sie za kolejnym trenerem tak zeby przygotowal zespol do drugiej czesci sezonu. Dla mnie bład z trenerami popełniony został po zwolnieniu Skorzy i teraz sie to odbija czkawka .....
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.11.2010, 23:03
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Jaki by ten Zielinski nie był, jego druzyny cos tam soba reprezentowaly...

....

Problem w tym, ze za Petrescu moze i tez gralismy piach ale punktowalismy. Od 10 lat nikt nie mial tak slabych wyników jak Maaskant, jesli sie mylę to mnie popraw...
na to odpowiem jednym zdaniem , żaden trener który przyszedł do klubu gdzie rozpieprzono w pył najważniejszą formację w drużynie czytaj defensywe nie ma prawa nic ugrać po dwóch miesiącach

pominę już fakt że trener jest zmuszony do wystawienia w 1 składzie 8 zawodników którzy 2 miesiace wcześniej nie wiedzieli nawzajem o swoim istnieniu

drużyna jest najsłabsza personalnie od lat i trzeba to sobie powiedzieć szczerze

Filippo napisał(a):Wyświetl post
Maaskant to moze tylko pomarzyc o takim pogrążaniu sie.. przy Skorzy jego wyniki to 2 m ponizej dna.
między 13 a 20 kolejką Skorża zanotował bilans 3 zwycięstwa - remis - 4 porażki
więc za Skorzy tez bywało nieciekawie , powiem więcej to za Skorży Wisła przezyła 2 największe kompromitacje ostatnich lat ( czytaj porażka z Craxa i Levadia ).
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2010, 23:24
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Zdzisiek K.?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.11.2010, 23:25
Nie ma poprawy jakosci gry to i zaczely sie zbierac ciemniejsze cumulusy nad naszym trenejro
to bylo pewne ze taka sytauacja moze miec miejsce

wywalac teraz Maaskanta to glupota do potegi n,mam nadzieje ze Cupial ma choc troche oleju w glowie i zostawi Holandra przynajmniej do konca tego sezonu.

bo inaczej to przjdzie Orest Lenczyk,albo Jerzy Fiutowski i jeszcze zatesknimy za Robertem
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.11.2010, 23:25
wwf napisał(a):Wyświetl post
Jak Cupiała nie stać na dobrego trenera z zagranicy to należy postawić na swojego zaufanego człowieka, Wiślaka - Adama Nawałkę.

Dobrze on sobie radzi w Górniku, lubi stawiać na młodych (to on postawił kiedyś na Brożków w Wiśle). Już kiedyś w Wiśle trenował i miał sukcesy. Na pewno wymagałby od Cupiała wzmocnień, bo kiedyś zrezygnował po tym jak usłyszał że transferów nie będzie a on z tym składem co ma nie jest pewny co do sukcesów w europejskich pucharach.

Ja myslę że to byłby dobry trener jak dla nas na te złe czasy.
ale ja nie wiem czy tu akurat jest się czym chwalić.

Maaskant jest cholernie niewygodny dla polakow związanych z piłką. Przeszkadza wszystkim którzy mogą obecnie lub w przyszłości zarobić w/na Wiśle. A nuż mu wpadnie sprowadzić swój sztab - zwolnienia w klubie. A nuż mu wyjdzie - inne kluby pójdą tym śladem, mniej pracy na rynku. Piłkarzom też nie leży - mówi po angielsku, wprowadza inne standardy, ma inne spojrzenie na pewne sprawy. Wszystkim związanym z piłka w Polsce zależy na utrzymaniu status quo. Trenerom, piłkarzom działaczom. Nie spodziewałem się tylko że niektórym kibicom też. Maaskant może się okazać przeciętnym trenerem - tego nie wiemy. Ale jeśli wytrwa na swoim stanowisku dłuższy czas przy okazji zrobi coś innego - przetrze szlak dla innych obcokrajowców,być może tych z nazwiskiem. Trener anglojęzyczny już nie będzie złym snem dla piłkarzy, chwilowa koniecznością, kaprysem prezesa. Stanie się codziennością. Kto pierwszy w Polsce przejmie zachodnie standardy prowadzenia klubu, sprowadzi fachowców, zdominuje tą ligę. Tyle że fachowcy w tej branży nie mówią po Polsku. Albo idziemy w stronę zachodu, albo w stronę Nawałki, Kapki, Edka Lorensa i reszty towarzystwa wzajemnej adoracji mającego obecnie lub czekającego grzecznie w kolejce na etat w Wiśle.

Każdy optujący obecnie za polską myślą szkoleniową w Wiśle albo nie zdaje sobie sprawy jaki jest stan naszego futbolu albo ma w tym jakiś interes. Innego wyjścia nie widzę.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.11.2010, 23:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przysługa wobec Skorży przed meczem z Wisłą?
Wygląda na to, że teraz każdy trener, który nie będzie Maciusiem z miejsca popadnie w konflikt z SKWK.
offtopując
lol
przed chwilą oglądnąłem The Damned United (przeklęta liga)
też były motywy z "lubieniem" trenerów, zresztą parę ciekawych wniosków można było wyciągnąć

myślałem, że się raczej klubowi kibicuje a nie swoim "racjom"
krótkowzrocznością zalatuje
koniec wypowiedzi

witeq napisał(a):Wyświetl post
Maaskant jest cholernie niewygodny dla polakow związanych z piłką. Przeszkadza wszystkim którzy mogą obecnie lub w przyszłości zarobić w/na Wiśle.
w ciemno stawiam, że tak jest (może to po tym filmie)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 07.11.2010 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.11.2010, 23:59
na to odpowiem jednym zdaniem , żaden trener który przyszedł do klubu gdzie rozpieprzono w pył najważniejszą formację w drużynie czytaj defensywe nie ma prawa nic ugrać po dwóch miesiącach

pominę już fakt że trener jest zmuszony do wystawienia w 1 składzie 8 zawodników którzy 2 miesiace wcześniej nie wiedzieli nawzajem o swoim istnieniu

drużyna jest najsłabsza personalnie od lat i trzeba to sobie powiedzieć szczerze
Przeciez nie kto inny jak Maaskant wrzucił z ulicy do składu 2 ludzi: Branco i Boukhariego..Z miejsca posadził na ławie Brożków i Kirma..a wiec pilkarzy którzy (oprócz Piotrka) jako jedyni robią coś pozytecznego w ataku...pilkarzy zgranych ze sobą. Poza tym jak sam sie chwali, napisał książke, jest więc co najmniej profesorem jesli chodzi o tworzenie druzyny..niech wreszcie wprowadzi teorię w czyn.

między 13 a 20 kolejką Skorża zanotował bilans 3 zwycięstwa - remis - 4 porażki
więc za Skorzy tez bywało nieciekawie , powiem więcej to za Skorży Wisła przezyła 2 największe kompromitacje ostatnich lat ( czytaj porażka z Craxa i Levadia ).
4 porażki, pewnie pucharowe wliczyłeś. Obyśmy mieli okazje kompromitować się w pucharach po tym sezonie...najpierw trzebaby się do nich załapać...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.11.2010, 00:12
Filippo przelicz sobie bo kolega Karherop ma racje w LIDZE 4 porażki zaliczyliśmy wtedy ;]

no właśnie Maaskant ściągną tylko 2 a resztę nasz wspaniały zarząd.. a co do posadzenia Brożków jak widać nie wyszło to źle.. Pamiętaj że w tym czasie Pi Brożek miał kontuzje więc siłą rzeczy wypadł ze składu..

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 08.11.2010, 00:14
Tak jak niektórzy Koledzy, mam również wątpliwości dokąd zmierzamy. Były symptomy lepszej gry, ale ostatnie mecze, zwłaszcza z Pasami to z naszej strony chwilami poziom B-klasy. Kopanie nie wiadomo do kogo, górą, zero klepy ... słowem tragedia. Tak słabo grającej Wisły za rządów Cupiała raczej nie widziano.

Pytanie gdzie leży problem? Bunt, Maaskant za słaby jednak, a może jakieś tarcia w drużynie? Jeżeli bunt to surowo karać gwiazdeczki! Jeżeli za słaby Holender to ostatecznie zmienić na kogoś klasy od Jimenez'a wzwyż, kogoś kto będzie silnie preferował grę bez piłki, bo tylko w taki sposób można zniwelować różnicę w starciu z silnymi europejskimi firmami. Jak się kłócą to drastycznie zakończyć przepychanki "przedszkolaków".

Nie do końca mnie przekonuje twierdzenie, że mamy b. słabych grajków. Obrona faktycznie mogłaby być lepsza, ale przecież większość to ludzie, którzy się ocierali, bądź są aktualnymi reprezentantami swojego kraju na różnych szczeblach.

Reasumując, nie jestem zwolennikiem wywalania teraz Maaskanta, bo obawiam się że Cupiał nie wyłoży kasy na kogoś b. wartościowego na jego miejsce. Jeżeli zdecydował by się na zatrudnienie Zielińskiego, to będzie oznaczało że stracił kontakt z rzeczywistością.

PS. Że można z porównywalnych do nas klubów zrobić drużynę, której styl gry pozwala na równorzędną walkę z czołowymi firmami to dwa linki do statystyk meczowych. Z resztą Kopenhagę co dopiero zachwalalem po pierwszym meczu z Barcą.

http://soccernet.espn.go.com/gamecas...UEFA.CHAMPIONS
http://soccernet.espn.go.com/gamecas...UEFA.CHAMPIONS
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.11.2010, 00:15
Każdy mówi dać mu czas dać mu lepszych piłkarzy a nie ten szrot co ma.
Tylko ja się pytam ile tego czasu jeszcze potrzeba.
Powiedzcie mi czy widzicie jakąś zmianę na lepsze jakieś zaczątki czegoś co w przyszłości mogłoby stać się naszą bronią.
Nasza taktyka to lanca do przodu do samotnego Brożka. Piłkarze obijają się o siebie. Brak jakiś wyćwiczonych schematów. Do wolnych rwie się Mały i wszystkie je p.i.er.do.li.

Nie wymagam by wygrywali każdy mecz nawet nie będę płakał jak MP nie będzie czy brak pucharów nawet widowiskowej gry nie wymagam ale niech coś będzie widać że idzie ku lepszemu niech na 10 akcji wyjdą 2.
Mecz z Cracovią to było dno dna. Zero jakiejś myśli w tym nie było widać zero taktyki.

Druga popularna myśl Dajcie mu piłkarzy a nie te panienki co ma.

Czy naprawdę mamy jeden z najgorszych składów w Polsce
Czy Brożek, Małecki, Garguła, Wilk, Sobolewski, Kirm, Piotrek Brożek, Pawełek, Rios, Żuraw, Cikos, a nawet Bunoza to najgorsi piłkarze ligi. To taki zupełny szrot
To nie są wirtuozi piłki ale też nie są totalnymi ignorantami.
Pewnie że teraz nie można go zwolnić, ale dla mnie Maaskant nie gwarantuje że będziemy znowu potęgą
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.11.2010 o godz. 00:17.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 08.11.2010, 00:20
ziz99 to co piszesz miałby sens gdyby jedna rzecz.. Maaskant ma tych grajków na okres przygotowawczy i wszyscy się przegotowują, zgrywają pod jego okiem.. wtedy można oceniać go w taki sposób jak Ty robisz <czyli pisząc o naszych kopaczach>

ale jak 90% osób tutaj piszaćych zapominasz że tak nie było! Okres przygotowawczy za Kasperczaka, w dodatku miał na wszystkich zgrupowaniach z 12 grajków z czego część sprzedano!! Doszli nowi w RÓŻNYCH etapach okrasu przygotowawczego i jak to ma poskładać KTOKOLWIEK kto przejmie drużynę w czasie sezonu !! Odp sobie sami..

Oceniać trenera to możemy na koniec sezonu bez względu na wynik to będzie wtedy najsprawiedliwsza ocena jego pracy.

KOMINEK to u mnie masz odp czemu należy dać mu czas. Ludzie poczytajcie sobie podstawy treningu , jak ważny jest okres przygotowawczy i jak to mniej więcej wygląda to może zrozumiecie czemu teraz tak gramy,,

jeszcze jedno ziz99 a spr od kiedy jest obecny trener i jakie roszady były w składzie przed sezonem w Kopenhadze że ją tak chcesz przyrównywać do nas, że da się zrobić drużynę?
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 08.11.2010 o godz. 00:27.

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.11.2010, 00:26
jeśli tak jest to jaki jest sens zatrudniać trenera niew 1/4 sezonu skoro bez okresu przygotowawczego i tak nie ma szans na zmianę.

Myślę że przesadasz zresztą nie raz było widać jak przyjście nowego trenera zmieniało grę.

U nas nic się nie zmniena nic nic nic
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 08.11.2010, 00:31
KOMINEK ale nie nie neguję że się nie da ale pokazuje że to ma mocny wpływ na naszą obecną grę i jeszcze fakt że mamy tylu nowych grajków bierzcie do pod uwagę. Jakby byli wprowadzani systematycznie to śmiem twierdzić że gralibyśmy pomimo wszystko lepiej jak teraz.

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.11.2010, 00:33
Słyszałem z tajnego źródła, że ponoć wąska grupa z prezesem SKWK i Zdzichem Kapką na czele, mają plan wzniecenia sztucznej mgły na meczu z Legią, przez co ma się ona przyczynić do katastrofy naszej drużyny i wysokiej porażki z Legią 0:3 i zwolnienia trenera z Hollandii, który jest niewygodnym trenerem tak jak Kasperczak, bo nie daje na oprawy, jak Skorża...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2010, 00:36
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tylko ja się pytam ile tego czasu jeszcze potrzeba.
Najlepiej tak z rok czasu, choć i to będzie pewnie mało bo mamy burdel w kadrze.Tak na prawdę ciężko tu nie zwariować , bo jak tu coś budować jak połowa składu jest na wypożyczeniu lub na wylocie.
W normalnych warunkach to rok - do zimy jak wyjdzie.Szybkich kilka trafnych transferów w zimie ale kilka a nie tabun którego ogarnąć nie można.Wiosna, lepsza gra, lato kolejna niewielka korekta, i z nowym sezonem jedziemy.

Tak to powinno wyglądać, natomiast tak to wyglądać nie będzie więc to nie jest pytanie ile czasu Maaskantowi potrzeba, tylko za ile czasu Wisła wróci do gry i tu nie ma odpowiedzi bo mamy same niewiadome.

Jak ktoś nie rozumie podstawowych prawideł w futbolu to trudno a jak ktoś nie wynosi żadnych wniosków z przeszłości ani z innych klubów/lig, to już powinien się zastanowić czy jest sens by wypowiadał się na tematy o których nie ma pojęcia.

Jak jest ciśnienie, to niech zwolnią Maaskanta, zatrudnią kogoś innego, tylko po to by przekonać się że nic to w dłuższej perspektywie nie dało.Przykre jest tylko to że Ty i Tobie podobni nie napiszą - ....a, pomyliłem się, tylko przy kolejnym trenerze będą pisać - ile jeszcze czasu potrzeba.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.11.2010 o godz. 00:41.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.11.2010, 00:36
Czy Brożek, Małecki, Garguła, Wilk, Sobolewski, Kirm, Piotrek Brożek, Pawełek, Rios, Żuraw, Cikos, a nawet Bunoza to najgorsi piłkarze ligi. To taki zupełny szrot
Wow. Ale demagogia.

Kiedy ostatnio Garguła miał dobrą rundę?
Kiedy ostatnio Żurawski strzelił przynajmniej dziesięć bramek w sezonie?
Kiedy ostatnio Piotrek Brożek zagrał naprawdę dobry mecz?
Ile tak naprawdę dobrych meczy rozegrał Kirm?
Kim do k... nędzy są Bunoza i Cikos?
A ten Rios, to ile goli w dorosłej piłce strzelił?
Czy Sobolewski to faktycznie ten sam piłkarz, co dwa lata temu?

Demagogia.
Wymieniłeś nazwiska, z których część kiedyś coś znaczyła, większość zaś - ani nie znaczyła, ani znaczyć nie będzie.

To co, może zreaktywujemy Szymkowiaka, bo też kiedyś świetnie grał?

Najważniejsze pytanie jednak: jakim prawem oczekujesz od średnio - słabych piłkarzy przyzwoitej gry? Nie są najgorsi w lidze ( może poza Bunozą i Cikosem, bo to drewna w sam raz na Cracovię ), są po prostu mierni. W sam raz na środek tabeli. Zapytam jeszcze raz - o co to halo? Jesteśmy tam, gdzie powinniśmy biorąc pod uwagę sportowy potencjał.

Ja wiem jaki trener by Ci przypasował. Taki z notesem pełnym telefonów, co to wynik zrobi od razu bez względu na materiał piłkarski jakim dysponuje.

Jesteście genialni - jak się zaczynało palić, to byliście ślepi i głusi, a teraz, kiedy dym wali po nozdrzach i już nie da się udawać, że wszystko jest OK - napierdalacie na strażaków czemu tak wolno gaszą.

Jesteście też do bólu przewidywalni w tych swoich histerycznych reakcjach.

Mistrzostwa nie będzie, puchary jeżeli już, to z PP. Tak po prostu - jest kilka lepszych piłkarsko drużyn i sporo o podobnym do nas potencjale. W lidze liczy się regularność, a tej przy naszych możliwościach nie będzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.11.2010 o godz. 00:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.11.2010, 00:53
To nie są wirtuozi piłki ale też nie są totalnymi ignorantami.
Pewnie że teraz nie można go zwolnić, ale dla mnie Maaskant nie gwarantuje że będziemy znowu potęgą
To jest tak że chyba nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie czy Maskaant gwarantuje sukcesy. Pytanie jest następujący, czy na takowego nas stać. Nie oszukujmy się na trenera z sukcesami w ostatnich latach może nas nie stać finansowo a i Wisła dla takiego nie byłby wymarzonym miejscem pracy.
Gdyby Maskaant prowadził PSV czy Ajax i zdobył mistrzostwo to byśmy mogli o nim pomarzyć.

Nie oszukujmy się nie przez przypadek odpadliśmy z Levadią czy straciliśmy mistrzostwo. Oczywiście przy dobrym przygotowaniu i ponownym zmobilizowaniu zawodników pewnie moglibyśmy z tych zawodników coś skleić. Tylko na jak długo, i czy nie powtórzylibyśmy kolejnej Levadi czy Qarabagu w pucharach.

Druga sprawa okres przygotowawczy, dobór zawodników tego obecny trener nie miał. Sprowadziliśmy kilku zawodników którzy nie muszą odpowiadać naszemu trenerowi. Zobacz że trener po przyjściu zaczął od scalania grupy bo chłopaki się nie dogadywali (a poprzedni trener miał to w gdzieś).
U nas cały okres przygotowawczy został zmarnowany, zawodnicy przychodzili w jego trakcie, co tydzień nowy zawodnik z innego kraju.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.11.2010, 01:01
Fizycznie wyglądamy średnio nadal, ale lepiej jak na początku rundy. Jak patrze na te nasze spotkania, to wydaje mi sie ze ci zawodnicy dopiero sie zgrywaja w trakcie.
W sumie nic dziwnego. Przyłączam się do zdania, że lato było zmarnowane.
..
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.11.2010, 01:26
Niektórzy nasi piłkarze mają spory potencjał. Z tym, że nie ma żadnego który byłby teraz w gazie i ciągnął ten wózek. Mam nadzieje, że Maskaant z kilku z nich wykrzesa choćby tyle, żeby się do pucharów załapać.

Tak jak Skorża wykrzesał z Brożka, Zieńczuka czy Boguskiego dwa lata temu, a teraz z Radovica, Rzeźniczaka czy Borysiuka.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów