The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 19:48
Oby to był żart,niech przejrzą na oczy to nie problemem jest trener tylko piłkarze i czas!!!

My tworzymy nową Wisłę,Maskant potrzebuje czasu i transferów lepszych piłkarzy.

Maskant 1906% poparcia,przynajmniej na razie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2010, 19:49
bakiagh napisał(a):Wyświetl post
Właśnie w programie Liga+ Extra zostało powiedziane, że zarząd Wisły ma powoli dość stylu prezentowanego przez Wisełke i zastanawia się nad zaproponowaniem pracy Jackowi Zielinskiemu. Podobno nawet miała paść propozycja.

Co o tym sądzicie

Nie wydaje mi się żeby po niecałej rundzie już mieli Maaskantowi dziękować.
Po kilku słabych meczach na wiosne już prędzej ale teraz ? Nie wydaje mi się.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 07.11.2010 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.11.2010, 19:51
Żeby Zieliński osiągnął dobry wynik z Wisłą, trenować konkurentów powinien Kasperczak.
Mam tylko nadzieję, że ten cyrk nie okaże się prawdą. Zatrudnienie teraz jakiegokolwiek wolnego polskiego szkoleniowca jest bezsensem. Maaskant nie jest może wielkim trenerem, ale swojej misji jeszcze nie spełnił. Powinno mu się dać okazję przygotować zespół do sezonu, bo widać, że letnie przygotowania zostały spieprzone dzięki trenerowi, ale zarząd dorzucił swoje kilka groszy. Albo inaczej, przez nie dorzucenie grosza nie można było przygotować całej drużyny.
Chcę, żeby Maaskant pozostał na swoim stanowisku. Chyba, że zarząd ma przygotowanego w zanadrzu Dumbledore'a. Może być też Petrescu. Byle nie przedstawiciel PMS.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.11.2010, 19:53
a na chwilę obecną mamy 2 środkowych obrońców, z czego jeden zaraz będzie wykartkowany i jak nie wróci Kowalski to znowu będzie trzeba kombinować
na szpicy mamy wybór pomiędzy Brożkiem a Małeckim, który "robi wiatr"
do tego w środku stary Sobolewski, Graguła , który przez ostanie 1,5 roku mało grał bo się leczył, i Boukhariego, który może i ma umiejętności, ale w formie nie jest

co do boków, to wystarczy porównać umiejętności piłkarzy, którzy grali kiedyś a grają teraz...

PS. Maaskant pracuje dopiero 2,5 miesiąca!
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.11.2010, 19:58
Swiete slowa na temat Maleckiego. To jest paranoja, zeby 22letni pilkarz ....owal na 34 letniego zasluzonego Wislaka jakim jest Zurawski czy Sobol. Kiedy Żuraw strzelał gole w Lazio czy Schalke, Malecki chodzil do podstawowki, nie wiedzac ile jest 2 razy 2 a teraz jebie na wszystkich pilkarzy. Paranoja wg mnie
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.11.2010, 20:00
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Prezio - Basałaj
Dyrektor - Edzio
Szef scotów - Zdzisio
Doradca Bossa - Rogala
Boss - Boss

I gra gitara...
a Lorens?
ewentualnie Wójcik
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.11.2010, 20:16
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Skoro prezesem może zostać w naszym klubie byle dyletant Basałaj (czy to czasem nie jego nazwał tak Olo Moskalewicz i musiał pożegnać się z klubem?) - nie zdziwię się, jeśli na prawdę rozważa się na górze zmianę trenera... To może z rozpędu niech już myślą nad sprowadzeniem nowego dyrektora sportowego? Edek Socha zdaje się wolny jest - dyrektor w sam raz dla nas!

Prezio - Basałaj
Dyrektor - Edzio
Szef scotów - Zdzisio
Doradca Bossa - Rogala
Boss - Boss

I gra gitara...
A trenerem Żurek. I mamy super wyjazd do Niecieczy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 07.11.2010, 20:18
willow napisał(a):Wyświetl post
A trenerem Żurek. I mamy super wyjazd do Niecieczy.
Oj tam... przynajmniej nadal będziemy mieli derby Krakowa
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.11.2010, 20:27
Może Bobo przyjdzie do nas, prawie na zimę w czapce.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.11.2010, 20:31
ehh jeżeli prawda że Maaskant jest na wylocie to ten klub nie potrafi dać czasu na zbudowanie czegoś fajnego...

Maaskant pracuje raptem 2,5 miecha a wszyscy go od czci i wiry odsądzają...ja wierzę że wygra z Ległą w piątek i nie da podstaw do zwolnienia go.
Ten klub potrzebuje stabilizacji, nowego patrzenia, nowych metod, Kirm cały mecz biegał jakby go łańcuchami powiązali -> daję im wycisk na treningach i tak wygląda praca w profesjonalnym zespole. A zwycięstwa takie budują drużyny i wiarę w siebie.

Zieliński co on zrobi...bez transferów->niewiele

JA JESTEM ZA MAASKANTEEM!!! BO CHŁOPU TRZA DAĆ CAŁĄ OKRES PRZYGOTOWAWCZY

ŁAPY PRECZ OD MAASKANTA!
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.11.2010, 20:34
Chyba przydało by się jakieś wotum zaufania dla Maaskanta jak za Skorży. Skandowanie nazwiska przez cały stadion (no, prawie cały)

ED - szczepan - no właśnie, a przydałoby się. Chyba że ktoś woli Zielińskiego, Bobo, Czesia albo nie daj boże Majewskiego...
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 07.11.2010 o godz. 20:39.

Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 07.11.2010, 20:35
Jakoś nie widzę żelaznego poparcia ze strony kibiców...
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.11.2010, 20:36
Nie po prostu Maaskant jest sam sobie winien.

Jak do nas przychodził to mógł mówić. Jetem młody, zdolny, a w Holandii jest inny piłkarski świat niż w Polsce, duża konkurencja to nie miałem się jak wybić.

No i Basałaj z Cupiałem mogli się dać nabrać.

Tymczasem Maaskant to jest trener który w Holandii trenował kluby 2 ligowe i teraz niestety to widać.

Ktoś w klubie powiedział sprawdzam i okazało się że 2 ligowy trener niestety ale sobie nie radzi.

Więc mnie wcale nie dziwią sygnały o tym że chcą się go pozbyć.

Ja czekam do meczu z Legią. Jak Maaskant go przegra to niestety ale trener leci. Sezon już będzie stracony. Mistrzostwa nie będzie. Tymczasem my dostaniemy trochę czasu na szukanie nowego trenera i szukanie zawodników na wzmocnienia. Cała przyszła runda to będzie selekcja a po sezonie znów transfery i kolejna przebudowa. Tak aby w przyszłym roku bić się już o mistrza.

Co do nowego trenera.

Jak by tak stworzyć duet Nawałka, Jurek Kowalik to ja uważam że Wisła nie grała by gorzej niż za Maaskanta. A dodatkowo Nawałka lubi wprowadzać młodych do składu.
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.11.2010 o godz. 20:39.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.11.2010, 20:38
Robert to dobry trener, który może osiągnąć coś z tą drużyną niektórzy chyba tego nie rozumieją mam nadzieje że nasz zarząd mu zaufa nie chcę w Wiśle oglądać żadnego Zielińskiego albo Michniewicza bo ch*j wie co z tego będzie.
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.11.2010, 20:39
nie no jaja sobie robicie, nie wierze ze znow sie zacznie. jesli by tak bylo oznacza to ze komus w zarzadzie ''sufit sie na leb spadl''. I to w dodatku Zielinski, prosze was, spojrzcie na kluby z jakimi odnosil sukcesy, ze tak powiem szemrane towarzycho, jakies Gorniki Leczne, Korony Kielce, lata tez zblizone do tych szemranych lat. Nic nie sugeruje
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 07.11.2010, 20:43
Jak Cupiała nie stać na dobrego trenera z zagranicy to należy postawić na swojego zaufanego człowieka, Wiślaka - Adama Nawałkę.

Dobrze on sobie radzi w Górniku, lubi stawiać na młodych (to on postawił kiedyś na Brożków w Wiśle). Już kiedyś w Wiśle trenował i miał sukcesy. Na pewno wymagałby od Cupiała wzmocnień, bo kiedyś zrezygnował po tym jak usłyszał że transferów nie będzie a on z tym składem co ma nie jest pewny co do sukcesów w europejskich pucharach.

Ja myslę że to byłby dobry trener jak dla nas na te złe czasy.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.11.2010, 20:45
oby z Zielińskim była tylko plotka , bo nawet w obecnej sytuacji były by to dwa kroki wstecz

poza tym jeśli Cupiał wytrzymał zeszłoroczne porażki z Cracovią i Legią to kiepski styl nie powinien byc wykładnikiem zwolnienia Maaskanta . Wygramy w piątek z Legią i byle do przodu ;]

nie mniej jednak w tym klubie nic nie powinno nas zdziwić

PS. Nawałka juz ostatnio pokazał , jak wyciągnął Wisłę z kryzysu to skończyli ligę na 8 miejscu . A przed samą rundą oświadczył że nie potrzebuje żadnych wzmocnień bo ma super piłkarzy których stać na mistrzostwo Polski .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.11.2010 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 07.11.2010, 20:46
Cytat:
Z jednej strony, pan Robert M mnie nie przekonuje i nie widzę jakiejś niesamowitej poprawy.
Niesamowitej poprawy!?

Trzymajcie mnie...
Niektórzy to na jakieś cuda liczą, dwa lata graliśmy gówno, ma przyjść Robert z Holandii i odmienić nas zespół w 2 miesiące
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 07.11.2010, 20:53
przede wszystkim okres przygotowawczy!!! tam chłop robi swoją szkołę ma ich cały czas. Testuje i pokazuje.

popatrzmy na zasoby : dramat, nie ma co najmniej 4 zawodników którzy powinni być

A teraz odniosę się delikatnie do Bunozy i Chaveza-> powiem Wam że nie wiem jak Wy ale oni zagrali jeden z lepszych meczów w barwach Wisły.

Popatrzcie jak zawodnicyi się ustawiają i poruszają po boisku-> mecz z pejsami pokazał ze każda wybita piłka spadała pod nogi wiślaka...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.11.2010, 20:59
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
I BLAGAM nie piszcie takich bzdur jak kolega Griszka...
I jak tam,oglądałeś dzisiejszą Ligę + Extra ....?Znajomośc ,życia i Wisły kolego...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.11.2010, 21:02
Niech idzie, szkoda, żeby sie tu marnował jak go i tak w zimie w chuja zrobią. A Wiśle bedzie po staremu, półśrodki i dalsze oszukiwanie się. Tylko neich się Cupiał nie zdziwi, jak w końcu s.......imy się z ligi, a na mecze bedzie chodzilo po tysiac osób. Na czym wtedy zarobi ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.11.2010 o godz. 21:05.
..
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 07.11.2010, 21:05
tofik ja i tak myślę że wpływy z biletów to małe piwo w porównaniu z tym co sam Cupiał mógłby przeznaczacz. Więc go to nie ruszy jak nie będzie frekwencji.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 07.11.2010, 21:06
wwf napisał(a):Wyświetl post
Jak Cupiała nie stać na dobrego trenera z zagranicy to należy postawić na swojego zaufanego człowieka, Wiślaka - Adama Nawałkę.

Dobrze on sobie radzi w Górniku, lubi stawiać na młodych (to on postawił kiedyś na Brożków w Wiśle). Już kiedyś w Wiśle trenował i miał sukcesy. Na pewno wymagałby od Cupiała wzmocnień, bo kiedyś zrezygnował po tym jak usłyszał że transferów nie będzie a on z tym składem co ma nie jest pewny co do sukcesów w europejskich pucharach.

Ja myslę że to byłby dobry trener jak dla nas na te złe czasy.
Nawałka? Jak przypominam sobie co grała Wisła za jego czasów, jeszcze mnie trzęsie. Gorzej i brzydziej gralismy chyba tylko za Liczki i Okuki.
Trenerem który juz kiedys trenował Wisłe, miał sukcesy i jest zaufanym wiślakiem jest A. Musiał.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 07.11.2010, 21:07
weźmy Jacka Gmocha
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 07.11.2010, 21:09
wwf napisał(a):Wyświetl post
tofik ja i tak myślę że wpływy z biletów to małe piwo w porównaniu z tym co sam Cupiał mógłby przeznaczacz. Więc go to nie ruszy jak nie będzie frekwencji.

uwierz, ruszy. Bo będzie musiał płacić za wynajem stadionu, a to najprawdopodobniej nie mała suma .
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.11.2010, 21:25
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Jacek Zieliński- hmm... No szczerze mówiąc to sama nie wiem. Nigdy mnie koleś nie przekonywał, ale wyniki robił dobre, na miarę swoich zespołów.
Z jednej strony, pan Robert M mnie nie przekonuje i nie widzę jakiejś niesamowitej poprawy. Jednak krótko u nas pracuje, nie miał okazji przepracować przerwy w lidze.
Z drugiej jednak, nie wydaje mi się, że zrobi coś niesamowitego, w dodatku posprowadza jakichś obcokrajowców, którzy niekoniecznie sie zaadaptują w Polsce [no i też utożsamienie z klubem będzie inne].
A pana Jacka znamy. Na pewno oddaje się w pełni klubowi i jak wyżej wspomniałam daje rade. Być może właśnie on potrafiłby poskromić Małeckiego- on [tak myślę] nie będzie się patyczkował i jak Mały na niego coś krzyknie to ten mu odpowie. Taki trener w sam raz do naszej ligi.

Definitywnie nie opowiadam się za żadną ze stron, ale tak luźno rzucę: żebyśmy później nie żałowali Zielińskiego.

Tytułem OT:
Natomiast apropo Ligi+Extra, Mielcarski zwrócił uwagę na rzecz, o której zapomniałam napisać wczoraj odnośnie derbów. Coś co mnie raziło w oczy po meczu.
Mianowicie: radość po meczu. Na tą "kupkę" przed trybuną Craxy "najzagorzalszą" poszli sami zagraniczni piłkarze! Czyli z tą atmosferą w naszym klubie to chyba jednak słabo...
Nie zgodzę się z panem Grześkiem w kwestii Małego i Żurawia. To, że Żurawski był u nas kiedyś niemalże prawdziwym królem i wyjechał za granice do dobrego klubu (potem tendencja spadkowa, ale coś tam grał) to nie znaczy, ze teraz każdy mu będzie do stóp padał. Małecki miał w tym meczu złe wybory, gdzie Paweł Brożek miał/mógł mieć uzasadnione pretensje, ale ta ostatnia kłótnia między Maćkiem a Patrykiem- Żuraw, idź już na emeryturę.

1. Jej, naprawdę? To niesamowite, przyszedł aż 2 miesiące temu (z drobnym hakiem) do drużyny, która w okresie przygotowawczym była totalnie rozbita a piłkarze zjeżdżali się przez cały czas poświęcony na pracę. I jeszcze nie ma wyników, a styl nie jest powalający, ponieważ oni są zwyczajnie SŁABYMI PIŁKARZAMI. Ale i tak SKANDAL!!!!!!!!!

2. Popatrz, niżej napisałaś, że to sami obcokrajowcy cieszyli się w owej "kupie". Od razu widać, że zwycięstwo było im ZUPEŁNIE OBOJĘTNE.

3. Lech jest na przedostatnim miejscu. Wygrywa w lidze europejskiej, ale obawiam się, że nie są to wyniki wymierne, chociaż szacunek i tak im się należy. Jednak popatrz, zajmują przedostatnie miejsce. To Jacek Zieliński, którego wszyscy znamy, odpowiada za taki stan rzeczy. Wątpię, aby były to sprawy kondycji itp., tam jest naprawdę mocny skład. Moim zdaniem to kwestia psychiki. Zaprawdę doskonale na nich wpłynął, skoro tak sobie olewają ekstraklasę, a mobilizują ich tylko mecze z poważniejszymi rywalami. Już widzę, jak taki trener OGARNIA MAŁECKIEGO.

Nie rozumiem czego Wy oczekujecie po Maaskancie. Koleś robi błędy, owszem, ale w ostatnich derbach to jego "błąd" (namiętnie wypominany przez pół forum) dał nam 3 punkty. Nie mówcie, że każdy by to strzelił, bo sytuacja Brożka pokazała co innego.

Nie chcę nawet słyszeć o Zielińskim w Wiśle. Wolę, aby, w razie czegoś, zespół prowadził Tomek Kulawik. Chociaż żaden oszroniony WFista nie będzie w panteonie trenerów. AMEN.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 07.11.2010 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 07.11.2010, 21:28
speedfashion wódki mu dać
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.11.2010, 21:36
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
weźmy Jacka Gmocha
Jestem za i czekam na wywiady pomeczowe
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 07.11.2010, 21:37
Panowie my możemy sobie dyskutować, a bardzo mozliwe że już pewne decyzje zostały podjęte.

Maaskant też ostatnio sprawia wrażenie jakby mu mniej zależało.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.11.2010, 21:45
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
3. Lech jest na przedostatnim miejscu. Wygrywa w lidze europejskiej, ale obawiam się, że nie są to wyniki wymierne,
Albo zwycięstwa w LE nie są wymierne, albo porażki w Ekstraklasie. Stawiam raczej na to drugie. Amica ma najlepszy skład w Polsce, niestety chłopcy siadają mentalnie. Dzisiaj wyglądali na mocno oburzonych faktem, że Ruch nie położył się i nie oddał za darmo punktów wielkiemu pogromcy Manchesteru.
Ale to off top.

Moja teoria jest prosta jak konstrukcja cepa i aż dziw bierze, że Cupiał na to nie wpadł

Odejść może każdy, piłkarz, trener, prezes, masażysta, kosiarz trawnika... istotne jest, aby w to miejsce przyszedł ktoś co najmniej równorzędny lub (lepiej, wiadomo), znacznie lepszy. Tak jest w sporcie, tak jest w biznesie, nawet żona może odejść jak przyjdzie lepsza
Tymczasem nasi sprzedali w sroc piłkarzy nie dokupiwszy nikogo, kto choćby trochę.zbliżył się do nich poziomem.

Tak więc jeśli chcą.wywalić Maaskanta - proszę.bardzo, ale tylko pod warunkiem zatrudnienia 2 x lepszego trenera.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów