|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
ok, strzelił bramkę Widzewowi. A byłeś na tym meczu? bo grał tyle czasu co Marokańczyk wczoraj, a oprócz bramki zdążył zrobić wiecej błędów niż Kirm przez cały mecz. On teraz ma nawet problem z dobrym przyjęciem i odegraniem piłki w tępo. Ja chciałbym zobaczyć parę napastników Brożek - Małecki. I niech ktoś z Wisły pokaże Holendrowi mecz Zagłębie - Wisła z zeszłego sezonu w Lublinie, własnie z wyżej wymienioną parą napastników, bo ja chciałbym żeby Wisełka grała tak jak wtedy ! i nie wiem, Brożek chyba fałszuje swoje dane i pisze że ma 195 cm i 100 kg wagi, ze każdy trener widzi w nim osamotnionego napastnika. Bo kończy się to później tak jak wczoraj że każda górna piłka do niego - stracona, a jak dostanie dołem zastawi sie i musi czekać bo nie ma do kogo odegrać ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Z góry taki skład jest przegrany ![]() Jak Cie prosze... tyle serca to można sobie wkładać w zamiatanie liści Więcej mordy wkłada w gre niż serca... a wogóle na miejscu Żurawia to tak bym mu wyciął w kły, że śpik by mu warge przeciął. Prawda jest taka, że z tej mąki chleba póki co nie będzie i przestawianie zawodników z meczu na mecz po pozycjach jak pionki po szachownicy też nie wróży sukcesu! Niech sobie Robert poustawia kogo chce i gdzie chce i niech zobaczy co, jak, komu i gdzie najlepiej wychodzi! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Maciej Skorża w tym meczu będzie prowadził po raz 150 zespół z ekstraklasy, mały jubileusz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Trzeba zepsuć ten jubileusz!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja bym chętnie zobaczył w wyjściowym składzie Riosa na pozycji jakiej grał z Jagą. Ten chłopak ma nieprzeciętne umiejętności techniczne, tylko jakoś nie potrafimy (a dokładniej Maaskant) z tego skorzystać.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pawełek
Chavez Bunoza Cikos Pajilc Sobolewski Małecki Kirm Garguła Rios Brożek I jedziemy z Ległą |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak wygrają z Jagą to będzie nam łatwiej. To oni będą uznawani przez bukmacherów za faworytów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
2.20 3.10 2.90 więc faworytem bukmacherów na pewno bedzie Wisła. Dla układu tabeli pasuje zeby Legia dzisaj wygrała z Jaga , ale potem my musimy wygrac z Legia j i bedziemy przed nimi w tabeli a lider straci pkt dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez KaRaSTSW : 06.11.2010 o godz. 17:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Małecki musi dostać po dupie co kilka kolejek bo mu się w głowie przewraca . Ława i niech wejdzie w 60 minucie .
Nie wiem kto powinien zagrac za niego na skrzydle ale raczej nie Rios, bo na boisku się przyda tylko jeśli będzie grał za plecami Brożka . Legia jest do pokonania , tylko trzeba powiedzieć szczerze że po jej kryzysie juz nie widać śladu . Z Jagą sobie dzisiaj bardzo dobrze radzi , choc nie ustrzega się błedów . Jeśli jednak zagramy w obronie tak jak w 1 połowie meczu z Craxa , a w ataku tak jak w 2 połowie z Lechią to nawet zwycięstwo w tym meczu nie jest niemożliwe . |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
To będzie mecz o dupsko Maskanta. Zoobaczymy czy miszczowie zmażą plamę po kompromitacji w Poznaniu. Jezeli bedzie mniej niż 2:0 , niektórym trzeba będzie podziękowac....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Patrzę na Legię teraz i musze przyznać,że grają jedno wielkie dno. Jednak mają Kucarczyka, Manu. Ten pierwszy bardzo fajnie i z dużą łatwością dochodzi do strzału. Manu szybki i silny fizycznie. W pojedynkach z Paljicem może być ciężko dla naszego grajka. Jak widze Chaveza mijającego się z piłką, niezdecydowanego Bunozę to nie wiem co mam sądzić o naszych szansach. Bo gramy tragicznie,zero taktyki,pomysłu. Nic. Bo na szczęście tak jak wczoraj liczyć nie ma co.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia wygrala 2:0 z Jaga.
Znow gol w koncowce. Kryzys w Legii juz dawno sie skonczyl i a my nadal jestesmy w dupie z taka gra jak prezentuje Wiselka. Naprawde obiawiam sie tego meczu. Gdybysmy grali w Wawie to nie widzialbym szans na wygrana ale gramy u siebie wiec po cichu licze ze w koncu Wiselka zacznie cos grac. I aby utrzymac kontakt z czolowka musimy wygrac z Legia za tydzien. ![]()
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A co z biletami? Jutro lub w poniedziałek kupie je bezproblemu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tymczasem Legia pokonała Jagę 2:0 po golach Vrdoljak i Rzeźniczak, którego zabraknie w meczu z Wisłą za nadmiar żółtych kartek. Ciekawe czy to Legia jest w dobrej formie czy Jaga przestała już seriami wygrywać. Wynik chyba jednak dobry dla nas, iż Jaga nie powiększyła swojej przewagi nad resztą stawki. Mecz o 6 pkt. nas czeka. Dzięki wygranej możemy przegonić Legię w tabeli. Czeka nas bardzo trudny mecz może i najtrudniejszy jak dotychczas Legia jest bardzo dobrze zorganizowanym zespołem w obronie no i trzeba uważać też na dobrze wykonywane przez Kiełbowicza rzuty wolne. No i oczywiście mam nadzieje, że na trybunach stworzymy coś fajnego i pomożemy drużynie w wygranej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Kolejny mecz prestizowy i wedlug mnie kolejna nerwowka sie szykuje. Legia niby nic nie gra ale z dzisiejszym meczem ma juz 4 kolejne mecze wygrane. Wedlug mnie Oni w tej chwili sa zdecydowanym faworytem i remis biorac pod uwage to co zagralismy z Amica i wczoraj z pejsami to moze byc maks. Nie licze ze nagle sie przebudzimy i zagramy super mecz, wiec z gory zakladam meczarnie i ze kilka razy w meczu skoczy mi puls po zagraniach Naszych zawodnikow. Zyczylbym sobie jednak aby mnie pozytywnie Nasi grajkowie rozczarowali.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przypilnować przy stałych fragmentach i nie stracimy nic.
Będzie dobrze. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wygrana Legii z Jagiellonią to w sumie jest duży plus patrząc na układ tabeli. Nie tracimy już do lidera 10 ptk jak przed tą kolejką tylko 7, no chyba że Korona wygra z Arką dziś to będzie 8 ptk.
Robert do piątku dobrze dobierze zespół na Legie a my na R22 będziemy 12 zawodnikiem Wisły, musimy nim być! Będziemy? Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Która?
![]() Odpowiedz może być w politycznym albo na priv ![]() A co do meczu to każdy wynik jest możliwy, Legia chyba się ogarnęła natomiast Wisła dla mnie jest niewiadomą. Jeżeli zagra jak z Lechią to raczej gładko z nami wygra. Jeżeli zagra jak w derbach to będzie ciekawie ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No dokładnie.Nic Legii nie ujmując, ale mecz z żydami to najważniejszy mecz z rundzie, pózniej są Lechy, Legie i Widzewy.
No chyba, że ktoś ma jakiś kompleks Warszawy albo Legii , ewentualnie jest kibicem Wisły wychowanym na erze Cupiała z ciśnieniem tyllko na wyniki sportowe
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.11.2010 o godz. 19:59.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To będzie mecz, w którym w moim odczuciu będzie decydować dyspozycja dnia. Zarówno oni jak i my mamy nie najlepszą obronę, więc zobaczymy, która będzie lepiej funkcjonować w tym meczu. Na pewno musimy uważać na stałe fragmenty gry wykonywane przez legionistów. Strzelają po nich większość bramek. Maaskant musi ostro popracować nad taktyką na ten mecz i ustalić optymalny skład.
Chętnie zobaczyłbym Małeckiego jako takiego podwieszanego napastnika. Myślę, że jest to dobra pozycja dla niego. Na skrzydle prezentuję się nie najlepiej, za dużo próbuje indywidualnych wejść. W pierwszym składzie powinien zagrać Rios. Kto jak to, ale ten gościu potrafi dograć świetną piłkę i zastawić się z nią. Na skrzydle może siać popłoch. Chwała, że Sobol i Bunoza nie dostali kartek, więc pole manewru na ten mecz poszerza się. Mój skład na mecz: Pawełek Cikos Bunoza Chavez Pajlić (albo Brożek Piotrek) Sobolewski Wilk Rios Małecki Kirm Paweł Brożek |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Forma Legii rośnie, są na gazie. My mamy Cikosa,Chaveza, no i na środku naszą perłe z Bałkanów....czy coś musze jeszcze dodawać?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Legia prędzej czy później musiała zaskoczyc, za dobrych zawodników mają.
Palijciowi będzie ciężko Manu upilnowac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bracia Wiślacy zapominacie o jednej ważnej osobie- Legia ma przede wszystkim Maćka Skorże!! Kopaczy mają na podobnym poziomie do nas.. na niektórych pozycjach może nawet słabszych.. Ale mają trenera który z tych grajków których miał w Wiśle potrafił wykrzesac maksimum. Wątpię żeby nagle zaczął byc złym trenerem z dnia na dzień.. Obawiam się bardzo poważnie o korzystny wynik dla Wisły.
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Mówimy o całkiem niedawnych czasach... Idąc twoim tropem myślenia- trzeba by było analizowac co by z tymi zawodnikami zrobił Adam Nawałka, albo Dragomir Okuka.. Maciek zrobił w Polsce dla Wisły dobry wynik. Zespoł prowadzony przez niego dał kibicom mnóstwo radości ogrywając Beitar i Barcelone.
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Co do meczu bedzie ciezko jak cholera z nasza gra to bedzie ciezko ugrac cokolwiek. Powód: Jak*
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 06.11.2010 o godz. 21:29.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez duce! : 06.11.2010 o godz. 21:37.
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|