The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 15:11
Titto napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym abyśmy na mecz wyszli w takim zestawieniu

Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Piotr Brożek - Kirm, Sobolewski, Garguła(Boukhari) - Paweł Brożek, Żurawski(?)
lub
Pawełek, Cikos, Chavez, Bunoza, Piotr Brożek - Kirm, Sobolewski, Wilk, Garguła(Boukhari) - Paweł Brożek, Żurawski(Małecki)

Nie podoba mi się gra tym jednym napastnikiem i piłki na osamotnionego Brożka. Żurawski strzelił bramkę z Widzewem w sumie możemy dać mu szansę. ew. do ataku można wziąć też Małeckiego iż nie mogę patrzeć na jego nieudane dośrodkowania.
Wciskajcie nawet Boukhariego do składu, który oprócz wczorajszej bramki i paru zagrań (które można policzyć na palcach jednej ręki) nic ciekawego nie zrobił w Wiśle, ale błagam was, NIE Maćka !
ok, strzelił bramkę Widzewowi. A byłeś na tym meczu? bo grał tyle czasu co Marokańczyk wczoraj, a oprócz bramki zdążył zrobić wiecej błędów niż Kirm przez cały mecz. On teraz ma nawet problem z dobrym przyjęciem i odegraniem piłki w tępo.

Ja chciałbym zobaczyć parę napastników Brożek - Małecki.
I niech ktoś z Wisły pokaże Holendrowi mecz Zagłębie - Wisła z zeszłego sezonu w Lublinie, własnie z wyżej wymienioną parą napastników, bo ja chciałbym żeby Wisełka grała tak jak wtedy !

i nie wiem, Brożek chyba fałszuje swoje dane i pisze że ma 195 cm i 100 kg wagi, ze każdy trener widzi w nim osamotnionego napastnika. Bo kończy się to później tak jak wczoraj że każda górna piłka do niego - stracona, a jak dostanie dołem zastawi sie i musi czekać bo nie ma do kogo odegrać !
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.11.2010, 15:22
Titto napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym abyśmy na mecz wyszli w takim zestawieniu

Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Piotr Brożek - Kirm, Sobolewski, Garguła(Boukhari) - Paweł Brożek, Żurawski(?)
lub
Pawełek, Cikos, Chavez, Bunoza, Piotr Brożek - Kirm, Sobolewski, Wilk, Garguła(Boukhari) - Paweł Brożek, Żurawski(Małecki)
Nie wiem czemu z uporem maniaka chcesz wstawić 10 na boisko Z góry taki skład jest przegrany

Łysy napisał(a):Wyświetl post
Niewiem co wy chcecie od Małeckiego, ale wkłada najwiecej serca w gre!!
Jak Cie prosze... tyle serca to można sobie wkładać w zamiatanie liści
Więcej mordy wkłada w gre niż serca... a wogóle na miejscu Żurawia to tak bym mu wyciął w kły, że śpik by mu warge przeciął.

Prawda jest taka, że z tej mąki chleba póki co nie będzie i przestawianie zawodników z meczu na mecz po pozycjach jak pionki po szachownicy też nie wróży sukcesu! Niech sobie Robert poustawia kogo chce i gdzie chce i niech zobaczy co, jak, komu i gdzie najlepiej wychodzi!
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.11.2010, 16:33
Maciej Skorża w tym meczu będzie prowadził po raz 150 zespół z ekstraklasy, mały jubileusz
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.11.2010, 16:35
Trzeba zepsuć ten jubileusz!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.11.2010, 16:45
Ja bym chętnie zobaczył w wyjściowym składzie Riosa na pozycji jakiej grał z Jagą. Ten chłopak ma nieprzeciętne umiejętności techniczne, tylko jakoś nie potrafimy (a dokładniej Maaskant) z tego skorzystać.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 06.11.2010, 16:48
Pawełek
Chavez Bunoza
Cikos Pajilc

Sobolewski

Małecki Kirm

Garguła

Rios Brożek

I jedziemy z Ległą
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.11.2010, 17:08
Jak wygrają z Jagą to będzie nam łatwiej. To oni będą uznawani przez bukmacherów za faworytów.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2010, 17:17
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czemu z uporem maniaka chcesz wstawić 10 na boisko Z góry taki skład jest przegrany

a wogóle na miejscu Żurawia to tak bym mu wyciął w kły, że śpik by mu warge przeciął.
Biorąc pod uwagę siłę obu Panów to Żuraw miałby problem a nie Mały
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.11.2010, 17:21
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jak wygrają z Jagą to będzie nam łatwiej. To oni będą uznawani przez bukmacherów za faworytów.
Kurs bedzie jakis taki..
2.20 3.10 2.90 więc faworytem bukmacherów na pewno bedzie Wisła.

Dla układu tabeli pasuje zeby Legia dzisaj wygrała z Jaga , ale potem my musimy wygrac z Legia j i bedziemy przed nimi w tabeli a lider straci pkt dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez KaRaSTSW : 06.11.2010 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2010, 17:32
Małecki musi dostać po dupie co kilka kolejek bo mu się w głowie przewraca . Ława i niech wejdzie w 60 minucie .

Nie wiem kto powinien zagrac za niego na skrzydle ale raczej nie Rios, bo na boisku się przyda tylko jeśli będzie grał za plecami Brożka .

Legia jest do pokonania , tylko trzeba powiedzieć szczerze że po jej kryzysie juz nie widać śladu . Z Jagą sobie dzisiaj bardzo dobrze radzi , choc nie ustrzega się błedów .

Jeśli jednak zagramy w obronie tak jak w 1 połowie meczu z Craxa , a w ataku tak jak w 2 połowie z Lechią to nawet zwycięstwo w tym meczu nie jest niemożliwe .
Odpowiedz cytując
Wujor
Member

Od: 05.2008

Stary 06.11.2010, 17:40
To będzie mecz o dupsko Maskanta. Zoobaczymy czy miszczowie zmażą plamę po kompromitacji w Poznaniu. Jezeli bedzie mniej niż 2:0 , niektórym trzeba będzie podziękowac....
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.11.2010, 17:46
Patrzę na Legię teraz i musze przyznać,że grają jedno wielkie dno. Jednak mają Kucarczyka, Manu. Ten pierwszy bardzo fajnie i z dużą łatwością dochodzi do strzału. Manu szybki i silny fizycznie. W pojedynkach z Paljicem może być ciężko dla naszego grajka. Jak widze Chaveza mijającego się z piłką, niezdecydowanego Bunozę to nie wiem co mam sądzić o naszych szansach. Bo gramy tragicznie,zero taktyki,pomysłu. Nic. Bo na szczęście tak jak wczoraj liczyć nie ma co.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Stary 06.11.2010, 17:50
Legia wygrala 2:0 z Jaga.
Znow gol w koncowce. Kryzys w Legii juz dawno sie skonczyl i a my nadal jestesmy w dupie z taka gra jak prezentuje Wiselka. Naprawde obiawiam sie tego meczu. Gdybysmy grali w Wawie to nie widzialbym szans na wygrana ale gramy u siebie wiec po cichu licze ze w koncu Wiselka zacznie cos grac.
I aby utrzymac kontakt z czolowka musimy wygrac z Legia za tydzien.
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
Lintel
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 06.11.2010, 17:55
A co z biletami? Jutro lub w poniedziałek kupie je bezproblemu?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 06.11.2010, 17:56
Tymczasem Legia pokonała Jagę 2:0 po golach Vrdoljak i Rzeźniczak, którego zabraknie w meczu z Wisłą za nadmiar żółtych kartek. Ciekawe czy to Legia jest w dobrej formie czy Jaga przestała już seriami wygrywać. Wynik chyba jednak dobry dla nas, iż Jaga nie powiększyła swojej przewagi nad resztą stawki. Mecz o 6 pkt. nas czeka. Dzięki wygranej możemy przegonić Legię w tabeli. Czeka nas bardzo trudny mecz może i najtrudniejszy jak dotychczas Legia jest bardzo dobrze zorganizowanym zespołem w obronie no i trzeba uważać też na dobrze wykonywane przez Kiełbowicza rzuty wolne. No i oczywiście mam nadzieje, że na trybunach stworzymy coś fajnego i pomożemy drużynie w wygranej
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.11.2010, 17:58
Kolejny mecz prestizowy i wedlug mnie kolejna nerwowka sie szykuje. Legia niby nic nie gra ale z dzisiejszym meczem ma juz 4 kolejne mecze wygrane. Wedlug mnie Oni w tej chwili sa zdecydowanym faworytem i remis biorac pod uwage to co zagralismy z Amica i wczoraj z pejsami to moze byc maks. Nie licze ze nagle sie przebudzimy i zagramy super mecz, wiec z gory zakladam meczarnie i ze kilka razy w meczu skoczy mi puls po zagraniach Naszych zawodnikow. Zyczylbym sobie jednak aby mnie pozytywnie Nasi grajkowie rozczarowali.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2010, 18:17
Przypilnować przy stałych fragmentach i nie stracimy nic.
Będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 06.11.2010, 18:21
bouli76 napisał(a):Wyświetl post
Legia wygrala 2:0 z Jaga.
Znow gol w koncowce. Kryzys w Legii juz dawno sie skonczy i a my nadal jestesmy w dupie z taka gra jak prezentuje Wiselka. Naprawde obiawiam sie tego meczu. Gdybysmy grali w Wawie to nie widzialbym szans na wygrana ale gramy u siebie wiec po cichu licze ze w koncu Wiselka zacznie cos grac.
I aby utrzymac kontakt z czolowka musimy wygrac z Legia za tydzien.
Bez przesady, Legia gra przecietnie, jesli nie stracimy gola po stałym fragmecie gry to bedzie dobrze
Odpowiedz cytując
mobik88
Member

Stary 06.11.2010, 18:34
Wygrana Legii z Jagiellonią to w sumie jest duży plus patrząc na układ tabeli. Nie tracimy już do lidera 10 ptk jak przed tą kolejką tylko 7, no chyba że Korona wygra z Arką dziś to będzie 8 ptk.

Robert do piątku dobrze dobierze zespół na Legie a my na R22 będziemy 12 zawodnikiem Wisły, musimy nim być! Będziemy?

Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.11.2010, 19:22
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie wojnę już wygraliśmy..
Która?

Odpowiedz może być w politycznym albo na priv

A co do meczu to każdy wynik jest możliwy, Legia chyba się ogarnęła natomiast Wisła dla mnie jest niewiadomą. Jeżeli zagra jak z Lechią to raczej gładko z nami wygra. Jeżeli zagra jak w derbach to będzie ciekawie
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 06.11.2010, 19:28
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Która?

Odpowiedz może być w politycznym albo na priv

A co do meczu to każdy wynik jest możliwy, Legia chyba się ogarnęła natomiast Wisła dla mnie jest niewiadomą. Jeżeli zagra jak z Lechią to raczej gładko z nami wygra. Jeżeli zagra jak w derbach to będzie ciekawie
Mysle, że chodzi mu o mecz z pasami
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.11.2010, 19:50
No dokładnie.Nic Legii nie ujmując, ale mecz z żydami to najważniejszy mecz z rundzie, pózniej są Lechy, Legie i Widzewy.
No chyba, że ktoś ma jakiś kompleks Warszawy albo Legii , ewentualnie jest kibicem Wisły wychowanym na erze Cupiała z ciśnieniem tyllko na wyniki sportowe
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.11.2010 o godz. 19:59.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 06.11.2010, 20:00
To będzie mecz, w którym w moim odczuciu będzie decydować dyspozycja dnia. Zarówno oni jak i my mamy nie najlepszą obronę, więc zobaczymy, która będzie lepiej funkcjonować w tym meczu. Na pewno musimy uważać na stałe fragmenty gry wykonywane przez legionistów. Strzelają po nich większość bramek. Maaskant musi ostro popracować nad taktyką na ten mecz i ustalić optymalny skład.

Chętnie zobaczyłbym Małeckiego jako takiego podwieszanego napastnika. Myślę, że jest to dobra pozycja dla niego. Na skrzydle prezentuję się nie najlepiej, za dużo próbuje indywidualnych wejść. W pierwszym składzie powinien zagrać Rios. Kto jak to, ale ten gościu potrafi dograć świetną piłkę i zastawić się z nią. Na skrzydle może siać popłoch.

Chwała, że Sobol i Bunoza nie dostali kartek, więc pole manewru na ten mecz poszerza się.

Mój skład na mecz:

Pawełek

Cikos Bunoza Chavez Pajlić (albo Brożek Piotrek)

Sobolewski Wilk

Rios Małecki Kirm

Paweł Brożek
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2010, 20:12
Forma Legii rośnie, są na gazie. My mamy Cikosa,Chaveza, no i na środku naszą perłe z Bałkanów....czy coś musze jeszcze dodawać?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2010, 20:41
Legia prędzej czy później musiała zaskoczyc, za dobrych zawodników mają.
Palijciowi będzie ciężko Manu upilnowac.
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.11.2010, 21:21
Bracia Wiślacy zapominacie o jednej ważnej osobie- Legia ma przede wszystkim Maćka Skorże!! Kopaczy mają na podobnym poziomie do nas.. na niektórych pozycjach może nawet słabszych.. Ale mają trenera który z tych grajków których miał w Wiśle potrafił wykrzesac maksimum. Wątpię żeby nagle zaczął byc złym trenerem z dnia na dzień.. Obawiam się bardzo poważnie o korzystny wynik dla Wisły.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 06.11.2010, 21:23
mhl_pl napisał(a):Wyświetl post
Bracia Wiślacy zapominacie o jednej ważnej osobie- Legia ma przede wszystkim Maćka Skorże!! Kopaczy mają na podobnym poziomie do nas.. na niektórych pozycjach może nawet słabszych.. Ale mają trenera który z tych grajków których miał w Wiśle potrafił wykrzesac maksimum. Wątpię żeby nagle zaczął byc złym trenerem z dnia na dzień.. Obawiam się bardzo poważnie o korzystny wynik dla Wisły.
A skąd wiesz co np. RM zrobił by z tymi zawodnikami ?
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.11.2010, 21:27
Donki napisał(a):Wyświetl post
A skąd wiesz co np. RM zrobił by z tymi zawodnikami ?
Mówimy o całkiem niedawnych czasach... Idąc twoim tropem myślenia- trzeba by było analizowac co by z tymi zawodnikami zrobił Adam Nawałka, albo Dragomir Okuka.. Maciek zrobił w Polsce dla Wisły dobry wynik. Zespoł prowadzony przez niego dał kibicom mnóstwo radości ogrywając Beitar i Barcelone.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.11.2010, 21:28
lucas1906 napisał(a):Wyświetl post

Mój skład na mecz:

Pawełek

Cikos Bunoza Chavez Pajlić (albo Brożek Piotrek)

Sobolewski Wilk

Rios Małecki Kirm

Paweł Brożek
Malecki za Brozkiem ? Moze lepiej zeby to Rios byl.

Co do meczu bedzie ciezko jak cholera z nasza gra to bedzie ciezko ugrac cokolwiek.
Powód: Jak*
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 06.11.2010 o godz. 21:29.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2010, 21:34
mhl_pl napisał(a):Wyświetl post
Mówimy o całkiem niedawnych czasach... Idąc twoim tropem myślenia- trzeba by było analizowac co by z tymi zawodnikami zrobił Adam Nawałka, albo Dragomir Okuka.. Maciek zrobił w Polsce dla Wisły dobry wynik. Zespoł prowadzony przez niego dał kibicom mnóstwo radości ogrywając Beitar i Barcelone.
Jednocześnie przegrywając z Levadią, Cracovią i chyba przez serię 4 spotkań nie mogąc pokonać Legii, a w podobnej ilości meczy także Lecha.
Ostatnio edytowane przez duce! : 06.11.2010 o godz. 21:37.

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów