The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mikereg
Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 00:12. WISLA -LEGIA 12.11.2010 godz 20.00
Kto wygra ta wojne
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.11.2010, 00:28
mikereg napisał(a):Wyświetl post
Kto wygra ta wojne
Jak dla mnie wojnę już wygraliśmy.Ten mecz to prestiż i mecz o zachowanie szans na czołowe lokaty.Faworytem jest Legia jak dla mnie ale ziobaczymy.Mam tylko nadzieje że gdybyśmy(odpukać) przegrali to nie będzie skandowania nazwiska Skorży...to by było gorsze niż porażka.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2010, 00:30
A co, jakiś fan klub Maćka wybiera na to spotkanie ? )
..
Odpowiedz cytując
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.11.2010, 00:31
Apropo Skorży to według mnie to przydało by się go przywitać brawami (za to co zrobił dla Wisełki) ale to takie moje zdanie .
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 06.11.2010, 00:31
a jak dla mnie faworytem jest Wisła gramy przy naszej twierdzy gdzie nacisk na naszych piłkarzy będzie olbrzymi
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2010, 01:38
Legia nie gra niczego nadzwyczajnego, my też, wyrównane spotkanie się szykuje, mam nadzieje, że nasz doping zrobi swoje i damy sobie z nimi radę.

Trzeba wyjść ofensywnie, prowadzić grę, Legia ma kiepskiego bramkarza, przeciętną obronę i średni atak. Przód mamy zdecydowanie lepszy, a obronę na podobnym poziomie.

Tylko 3 pkt i ratujemy ten sezon!!!
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.11.2010, 01:50
lordes napisał(a):Wyświetl post
a jak dla mnie faworytem jest Wisła gramy przy naszej twierdzy gdzie nacisk na naszych piłkarzy będzie olbrzymi
Twierdza to była kilka lat temu.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 06.11.2010, 06:51
Brawa dla Skorży powinny zdecydowanie być - owszem na koniec kadencji grał co teraz Maaskant, czyli dzida do przodu,ale ogólnie bilans nie był taki zły.
I My, i Legia to średnie drużyny o zbliżonym potencjale- o zwycięstwie zadecyduje forma dnia i taktyka obrana przez trenerów.
Zapowiada się 1 z 2-3 meczy w sezonie kiedy będą pełne trybuny,więc to będzie nasza przewaga. Obyśmy wymęczyli,moze być podobnie jak wczoraj,oby było zwycięstwo.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 08:34
z gra jak wczoraj - wpier..l murowany.
nie wiem czy Maskant cos zmieni czy wpadnie w samouwielbienie po derbach. mam nadzieje, ze zdaje sobie sprawe z tej zenady jaka gralismy z zydami.
zeby chociaz nasze grajki biegaly i wychodzily na pozycje, to juz bedzie postep. a jakby tak Malecki zaczal myslec to juz wogole bylo by wspaniale.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 06.11.2010, 08:41
temat do poprawy

tak to powinno wyglądać:
[11. Kolejka] Lech Poznań - Wisła Kraków 31 października niedziela godz. 17:00
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.11.2010, 09:54
Mój skład na Legię : Pawłek Cikos-Bunoza-Chavez-Pietia-Sobol-Kirm-Mały-Guła-Rios-Broziu
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 06.11.2010, 10:57
Składy podaje sie w innym temacie.
..
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.11.2010, 11:04
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
Mój skład na Legię : Pawłek Cikos-Bunoza-Chavez-Pietia-Sobol-Kirm-Mały-Guła-Rios-Broziu
Zdecydowanie na mecz z Legią trzeba położyć nacisk na nazwisko RIOS... mimo że krótko był no boisku w meczu z cracovią to chyba jako jedyny potrafił cokolwiek rozegrać i podać z pierwszej piłki
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.11.2010, 11:09
Jeżeli gra się nie zmieni to będzie krucho... Zapytam po raz kolejny, może ktoś zna odpowiedź, co oni do k**** nędzy robią na treningach, że z obrony każdą (dosłownie każdą) piłkę wybijają na oślep?! A gdy trzeba ją wybić to się bawią... (przykład |Paljic'ia i Chavez'a)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.11.2010, 11:20
Bede na meczu, jak zawsze zresztą.. A z tym co prezentują nasi śmieszni kopacze to nie nastawiam sie zbyt optymistycznie. Remis bedzie sukcesem.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.11.2010, 11:22
Jak zagramy tak jak z Craxą, to nie mamy czego szukać.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 06.11.2010, 11:23
Rios tak, ale nie jako wysunięty. trzeba będzie walczyć i siły użyć.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.11.2010, 11:42
W Wisle pewnie bedzie jednak lepsza atmosfera po wygranych debrach, u Nas zalezy wiele od dzisiejszego meczu.

Patrzac na ostatnie poczyniania jednej i drugiej druzyny nie mozna byc przekonanym o tym ze bedzie to fajny mecz dla kibica, raczej bedzie to walka o kazdy centymetr boiska i wiekszosc czasu bedziemy zmuszeni ogladac kopanine w srodku pola.

Slabym punktem jednej i drugiej druzyny jest obrona, i tutaj zalezy wszystko od dyspozycji dnia, komunikacji i ustawienia.
Pomoc jaka jest kazdy widzi. U nas robiacy wiatr Manu ktory zalicza wreszcie asysty ale nadal nie prezentuje tego na co czekaja kibice w Warszawie.
Licze ze nie zagra Rybu$.fotka.pl. On musi naprawde odpoczac od gry w podstawowym skladzie.
W Wisle Malecki to chyba jedyny zaowdnik ktorego mimo wszystko sie obawiam. Owszem ostatnio gra piach i jego wrzutki sa raczej zalosne, ale roznie bywa. Mecz z Legia na wlasnym stadionie moze na niego dobrze zadzialac, oby nie
Jest jeszcze Radovic w znakomitej formie i na niego licze najbardziej. Jak wspominalem obrona Legii jak i Wisly nie jest w tej chwili barykada nie do przejscia, wiec Rado powinien spokojnie zrobic kilka groznych akcji.

W ataku mamy z jednej strony Brozka a z drugiej pewnie Kucharczyka. Ten pojedynek naprawde moze byc ciekawy jesli pomocnicy beda zagrywac pilki.

Nie zgodze sie z tym co napisal ktos wyzej, jakoby Legia miala strasznie slabego bramkarza. W tej chwili broni Kostia i nie jest on totalnym cieniasem. Broni poprawnie i to musi na dzien dzisiejszy wystarczyc. Lepszy on niz Marijan zwany recznikiem.

To bedzie ciezki do ogladania mecz, ale licze ze kilka akcji bramkowych podniesie poziom widowiska

PS: Bija troche po oczach te duze litery w nazwach klubow
Ostatnio edytowane przez kreseq : 06.11.2010 o godz. 11:45.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 06.11.2010, 12:17
kreseq napisał(a):Wyświetl post

To bedzie ciezki do ogladania mecz, ale licze ze kilka akcji bramkowych podniesie poziom widowiska

PS: Bija troche po oczach te duze litery w nazwach klubow
Kurde, a ja właśnie paradoksalnie liczę, że w końcu nasz mecz będzie ciekawy do oglądania i emocjonujący.
Trzeba zauwazyc, ze obydwie druzyny są słabe w destrukcji wiec obydwie bedą mialy swoje szanse na pogranie pilką i nie bedzie takiego katowania w srodku.
Skonczy się 3:3, albo 4:3.
..
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.11.2010, 12:35
Uważam tak jak kreseq.
Obie ekipy wiedzą o swoich słabościach w obronie, dlatego pewnie skupią się na grze defensywnej. Będzie więcej przeszkadzania niż grania.
Wg mnie zadecyduje tu przygotowanie fizyczne, w ostatnich 30 minutach powinno dziać się najwięcej (założenia taktyczne będą zależały ile zespoły będą miały sił). Z tego co da się zauważyć, to Legia pod względem fizycznym nie jest źle przygotowana, jest w sumie ok.

Może jestem zbyt wielkim optymistą, ale jak patrzę na grę obu zespołów, to myślę, że faworytem jest Legia i jestem jakoś dziwnie spokojny, że tego meczu nie przegramy. Niby Wisła gra u siebie, ale w tym sezonie Legia na wyjeździe gra zdecydowanie lepiej niż na Ł3.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.11.2010, 12:37
grzybek69 napisał(a):Wyświetl post
skoro Krakovi udało się nam strzelić bramkę w końcówce to na jakiej podstawie twierdzisz że Cwe(L)ce strzelimy trzy Jakies wymeczone 1:0 tudzież remis 1:1 tyle widze!!
Jak to jest ze 14 druzyna naszej ligi wygrywa z 4 z ligi Angielskiej?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.11.2010, 12:51
Ja też przywitał bym brawami Maćka Skorżę i oczywiście fajnie byłoby zrobić jakąś oprawę dla Clebiego,ale to już sprawa Ultras
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.11.2010, 12:54
Mecz meczowi nie równy więc wszystko już możliwe...na chwile obecną Legia mimo wszystko lepiej sie prezentuje ale wierzę że uda nam się ich pokonać
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.11.2010, 13:21
Legia się lepiej prezentuje?
Nie powiedziałbym. Wyniki mają lepsze, ale równie szczęśliwe, co my. 2 bramki w końcówce spotkania z Górnikiem.

Trzeba z nimi wygrać i tyle. Dobrze, ze kartek nie dostali Sobol i Bunoza, bo chyba by pałzowali
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2010, 13:56
Małecki i Maaskant- mózg on. Maaskant- taktyka do wymiany. Rios w 11-tce, Boukhari za Małego (nie tylko za bramce tylko dać do zrozumienia że z taką grą chuja a nie gra).
I będę happy.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.11.2010, 14:01
Mimo że ta druzyna na ten moment jest slaba, musza wygrywac byle jak, żeby atmosfera sie tworzyła i zeby ten mechanizm zaskoczył. Bo z czasem mogą byc z nich ludzie. pameitacie moment jak Chavez niby zle sobie puścił piłkę a jak przyspieszył to minął chyba dwóch i dał Kirmowi zajebista piłe
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2010, 14:30
Chciałbym abyśmy na mecz wyszli w takim zestawieniu

Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Piotr Brożek - Kirm, Sobolewski, Garguła(Boukhari) - Paweł Brożek, Żurawski(?)
lub
Pawełek, Cikos, Chavez, Bunoza, Piotr Brożek - Kirm, Sobolewski, Wilk, Garguła(Boukhari) - Paweł Brożek, Żurawski(Małecki)

Nie podoba mi się gra tym jednym napastnikiem i piłki na osamotnionego Brożka. Żurawski strzelił bramkę z Widzewem w sumie możemy dać mu szansę. ew. do ataku można wziąć też Małeckiego iż nie mogę patrzeć na jego nieudane dośrodkowania.
Odpowiedz cytując
Łysy
Junior Member

Od: 10.2005

Stary 06.11.2010, 14:36
Niewiem co wy chcecie od Małeckiego, ale wkłada najwiecej serca w gre!!
--WIERNOŚĆ--
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 14:57
Ano chcemy, żeby podawał do lepiej ustawionych kolegów na boisku. On jednak woli zakiwać się na śmierć.

Nie zawsze podejmuje się najlepszą decyzję. Ale we wczorajszym meczu, zdecydowana większość zagrań Małego była samolubna i nieprzemyślana.
Odpowiedz cytując
manian
Member

Od: 09.2010

Stary 06.11.2010, 15:01
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Ano chcemy, żeby podawał do lepiej ustawionych kolegów na boisku. On jednak woli zakiwać się na śmierć.

Nie zawsze podejmuje się najlepszą decyzję. Ale we wczorajszym meczu, zdecydowana większość zagrań Małego była samolubna i nieprzemyślana.
Fakt, w wczorajszym meczu za duzo było tych samolubnych akcji ale z drugiej strony nie ma mu się co dziwić ze chciał strzelić bramkę i uciszyć pejsów którzy tak się napinali do niego.
Myślę ze w meczu z legia jeżeli Małecki zagra to już będzie grał na luzie, dokładnie i skutecznie.
Ostatnio edytowane przez manian : 06.11.2010 o godz. 15:08.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów