The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2010, 20:27
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/5767

Oby wiecej tak zajebistych decyzji
Akurat tu nie ma się do czego przyczepić. Dali walkowera, bo zgodnie z przepisami musieli. Przy okazji zaś nie skrzywdzili zawodników, którzy przecież normalnie walczyli i strzelili gole. IMHO - salomonowe rozwiązanie.
Niechby nie wydali zgodnej z przepisami decyzji, to by dopiero podniósł się wrzask.
Kiedy PZPN, Komisja Ligi etc. zasługują na joby ( tak przy 99% decyzji ) to zasługują, ale warto darować sobie ten jeden procent dobrych decyzji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2010, 21:37
Urban trenerem Cracovii ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.10.2010, 21:40
Chwila, mówimy o trenerze który był na tyle wazeliniarski, ze układał zespół tak jak mówił mu prezes. I mimo kolejnych upokorzeń (słynny komitet ewaluacyjny) trzymał się stołka.

Nie mam pojęcia, czy Bakero ma umiejętności trenerskie (moim zdaniem chyba jednak nie ma), ale na 100% nie ma honoru.

W tym sensie pasuje do Amiki POZnań idealnie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.10.2010, 21:43
Powiem szczerze, że chciałbym Jasia zobaczyć na ławce w drużynie, która jest jedną nogą w I lidze. Może się okaże, że jednak ma on jakiś potencjał?

Większość życzy z pewnością spadku Craxie i za wałki przy zielonym stoliku i za całokształt, ale wydaje mi się, że tak łatwo to oni nie spadną
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.10.2010, 21:52
Widze, że teraz Lech na siłę zatrudnia zagranicznego, który w Polonii wyniki miał.... przeciętne. No, ale ZAGRANICZNY albo i ZAGRAMANICZNY to 'robi wrażenie'.

krystiano napisał(a):Wyświetl post
Z Lenczyka to jednak burak.
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,85...m_Slasku_.html
"Jednak"
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.10.2010, 22:02
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Widze, że teraz Lech na siłę zatrudnia zagranicznego, który w Polonii wyniki miał.... przeciętne. No, ale ZAGRANICZNY albo i ZAGRAMANICZNY to 'robi wrażenie'.

Jest też możliwość że to co go skreśla jako konkretnego trenera, czyli ze dawał aż tak sobą pomiatać, w Poznaniu przyjęli jako rzecz pożądaną
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 28.10.2010, 22:20
"Sezon trenerski" w pełni.

Ja bym się tak nie cieszył, że Bakero idzie do Amiki. Mimo że w Polonii cudów nie zrobił, to trzeba brać poprawkę na ciągłe wtrącanie się i straszenie przez Wojciechowskiego. Poza tym Polonia początek tego sezonu miała dość mocny. Bakero to gość mimo wszystko z innej bajki niż polska myśl szkoleniowa, co nawet kopacze czarnych koszul podkreślali. A potencjał kadrowy w Lechu jest i jak ktoś mocniej dmuchnie w żagle to może być różnie.

W Cracovii panicznie szukają następcę. W tej panice już Czesiu nawet jest brany pod uwagę. Nie wiem na co liczy Filipiak zatrudniając Michniewicza czy Urbana. Dno przykrywać dnem i zmierzać do kolejnego dna...?

Tarasiewicz też moim zdaniem wiele się nie nauczył na zachodzie, bo Śląsk potencjał ma, a za jego panowania jakoś nie wychodził ponad przeciętność.

No i został Skorża. Ten też prędzej czy później wyleci z hukiem z Ległej, to tylko kwestia czasu.

Wielu właścicieli klubów zamiast inwestować w kolejnych grajków z dużym licznikiem płac, powinni te fundusze przeznaczyć na młodych, wykształconych i ambitnych trenerów z zachodu, a potem wraz z progresem sportowym wzmacniać sukcesywnie skład. Póki co jest na odwrót i efekty są takie jak widać w pucharach...
Ostatnio edytowane przez ziz99 : 28.10.2010 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 28.10.2010, 22:38
A źle jest w pucharach? Amica ma wciąż realne szanse na wyjście z grupy LE. Mało jak na Polskę?

Nawet jak byśmy w nocy podwędzili trenerów ze szkółek Barcelony, czy Ajaxu to i tak się nic nie zmieni w ciągu najbliższych lat. Aby był progres konieczna jest ciężka i mozolna praca u podstaw, od nauczycieli wychowania fizycznego w szkołach, przez trenerów w SKS-ach, aź po trenerów na poziomie juniora, czy kadeta.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.10.2010, 22:51
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
"Bakero to gość mimo wszystko z innej bajki niż polska myśl szkoleniowa, co nawet kopacze czarnych koszul podkreślali.
To jest właśnie to. I nic to, że u siebie jest totalnie spalony i wyszydzany jak u nas trener selekcjoner Boniek. Jest zagraniczny, a więc z innej bajki.. A piłkarze podkreślali, bo mają taką samą mentalność.

Majewski: zapieprzać dwa razy. brawo x, spisałeś się!
piłkarze: idź debilu, będziesz mi kazał dwa razy biegać.
x: oceniać to mnie może żona, a twoje zdanie mi powiewa.

Zagraniczny: zapieprzać dwa razy, grać piłką, o to chodzi w futbolu to prosta gra, prawda x?
piłkarze: raz mozemy skoro musimy, piłką gramy, piłką, oby przeciwnik nie grał na ambicji, a my piłką, bo się zle skończy.
x: trener mówi, że mamy grać piłką, bo futbol to prosta gra. Ma rację, widać ze liznał świat.

Przecież to niepoważne jest
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.10.2010, 22:52
Bakero napewno zbiera doswiadczenie ktore byc moze bedzie przydatne w Amice.
osobiscie uwazam go za obiecujacego trenera,ale bez swojego zdania ,gdzie ktos mu cos narzuci a on to wykona.

ale jesli chce sie cos zmienic naprawde to trzeba odejsc od polskich trenerow ,i zagranicznych "na dorobku" ,tylko siegac po tych ktorzy maja juz jakies sukcesy .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.10.2010, 23:04
Cytat:
Na czwartkowym posiedzeniu Zarząd Polskiego Związku Piłki Nożnej przyjął uchwałę dotyczącą zmiany warunków licencyjnych klubów Ekstraklasy i I ligi w zakresie infrastruktury i prowadzenia grup młodzieżowych.

Od sezonu 2012/2013 wszystkie kluby Ekstraklasy i I ligi będą musiały prowadzić minimum sześć drużyn młodzieżowych (dotychczas prowadzą 4), w tym przynajmniej po jednej w następujących kategoriach wiekowych: żak, orlik, młodzik, trampkarz, junior młodszy i junior starszy. Kluby Ekstraklasy będą również musiały posiadać zespół biorący udział w rozgrywkach Młodej Ekstraklasy. Klub może zlecić prowadzenie drużyny stowarzyszeniu, fundacji lub ośrodkowi piłkarskiemu, ale tylko wtedy gdy będą one zależne od niego personalnie, organizacyjnie i kapitałowo. Dotychczas kluby mogły podpisywać umowy z dowolnymi podmiotami, co często powodowało obchodzenie wymogów licencyjnych.

Zmienione zostały również wymogi dotyczące infrastruktury klubowej. Od sezonu 2012/2013 każdy klub Ekstraklasy i I ligi będzie musiał posiadać przynajmniej dwa pełnowymiarowe boiska treningowe z naturalną trawą i jedno pełnowymiarowe boisko ze sztuczną nawierzchnią.

PZPN, Ekstraklasa S.A. i PLP mają świadomość konieczności przeprowadzenia zmian w systemie szkolenia dzieci i młodzieży w Polsce Aby poprawić obecną sytuację zarząd PZPN przyjął dziś uchwałę w sprawie powołania zespołów roboczych, które zajmą się zmianami w szkoleniu najmłodszych. Uchwała została podjęta po wcześniejszych konsultacjach i za zgodą Ekstraklasy S.A. oraz Piłkarskiej Ligi Polskiej.
Moim zdaniem krok w dobrym kierunku
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 28.10.2010, 23:04
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
tylko siegac po tych ktorzy maja juz jakies sukcesy .
tacy z sukcesami jak np.Petrescu (liga mistrzów z Unirea) to już do Polski nie trafią tylko do Rosji.Jeszcze dłuuugo nie będzie naszych klubów stac na utytułowanych szkoleniowców.To są zarobki od 700 tyś € rocznie (Jimenez dostał tyle od AEK-u) a nas stac góra na 300-400 tyś € żeby zapłacic
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.10.2010 o godz. 23:09.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.10.2010, 23:13
Jakby Legia nie wpakowała kasy w el Flaco i Mezenge (dotarly do mnie sluchy, ze zarabiaja 100 tys złotych miesięcznie + wypożyczenie) to by się kasa w stylu 700 tys euro rocznie znalazła. Tylko jeden nie stworzy metody. Polski piłkarz musi nie miec wyboru. Bo jak przyjdzie jeden, to przylepią mu łatkę wariata przeciekami i symulacją kontuzji, przegrają 2-3 mecze i się go pozbędą. Musiałoby przyjść 16 trenerów, centralnym systemem do wszystkich ligowców, każdy z pewnym miejscem na dwa lata. Wtedy krętacze w stylu Łobodzińskiego i Iwańskiego nie byliby panami sytuacji. Taki Maaskant prędzej czy pozniej stanie przed sytuacją 'albo dostosujesz się do naszego tempa i zwyczajów' albo wyniki się skończą (o ile u niego w ogóle się zaczną). Petrescu wybrał wojnę, Okuka w Legii tez. No to jedni płakali u prezesa, a drudzy zgłaszali kontuzje, rzekomo łamiące im kariery przez tytaniczne treningi.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.10.2010, 23:26
Co do tych tam z południa i ich ewentualne spadku. To mam jakoś podobne odczucie do kolegi z Wołomina. Choć im tego życzę to jakoś mi się zdaje że w razi gdyby dziwnym trafem liga zostanie powiększona.

Co do nowych warunków licencyjnych. Niby fajnie, boiska treningowe etc. Ale patrząc na naszą obecną bazę tylko siąść i płakać. Niby Basałaj coś przebąkiwał o rozbudowie ale w eterze przynajmniej jest cisza. Zawsze można zgłosić Skotniki lub Myślenice jako bazę :(.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 28.10.2010, 23:27
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A źle jest w pucharach? Amica ma wciąż realne szanse na wyjście z grupy LE. Mało jak na Polskę?
A wierzysz w to?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.10.2010, 00:29
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem krok w dobrym kierunku
Zespoły młodzieżowe - tak. Boiska treningowe - jak najbardziej. Komisje - jakoś średnio wierzę w konstruktywne wnioski, ale ok.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 29.10.2010, 00:54
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jest też możliwość że to co go skreśla jako konkretnego trenera, czyli ze dawał aż tak sobą pomiatać, w Poznaniu przyjęli jako rzecz pożądaną
dokładnie tak, wydaje mi się że brak umiejętności 'postawienia się' jest jednym z kryteriów. Z drugiej strony cały czas łudzę się, że z Bakero opcja nie wypali/nie jest brana pod uwagę, bowiem chodzą słuchy że szukamy trenera wraz ze sztabem w Rajchu. Zobaczymy jak będzie, choć Bakero to raczej bym nie chciał - koleś w każdym klubie w którym jako trener zawitał dawał dupy.

edit:
co do postu wolfiego to bym uzupełnił te wszystkie zmiany o reorganizację rozgrywek młodzieżowych. Nie wiem jak jest z Waszymi młodzikami, ale u nas jest tak, że juniorzy w województwie jeżdżą na mecze, które na pół gwizdka wygrywają po 10:0. Przecież to żaden trening i rywalizacja. Okres kiedy cokolwiek się młodzi mogą nauczyć zaczyna się w fazie pucharowej MP, czyli trwa jeden miesiąc w roku.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 29.10.2010 o godz. 00:57.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.10.2010, 06:48
parchaci już mają nowego trenera. Fuchę po Ulatowskim przejął Sadko, trener z ME, na co dzień prowadzący lekcje wuefu w jednym z podkrakowskich gimnazjów. Fuszka tymczasowa, ale i tak brawa dla profesura.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.10.2010, 06:58
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,85...lek__Real.html Skoro poniedziałek to nie jest dobry dzięń na mecz Realu z Barceloną to jak Ekstraklasa SA doszła do wniosku, że bęzie to dobry czas na mecz pt. Śląsk-Polonia Bytom
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.10.2010, 07:25
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,85...lek__Real.html Skoro poniedziałek to nie jest dobry dzięń na mecz Realu z Barceloną to jak Ekstraklasa SA doszła do wniosku, że bęzie to dobry czas na mecz pt. Śląsk-Polonia Bytom
Pewnie właśnie dla tego, że nie będzie w tym czasie meczy innych meczy i konkurencji w TV

Co do Bakero: nie rozumiem tej decyzji, chyba Rutkowski dał się nabrać na bajania o wielkiej Barcelonie jak Wojciechowski.

edit
Jak ktoś ładnie napisał "Lech stoi na skraju przepaści, dzięki Bakero uczyni krok naprzód."
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 29.10.2010 o godz. 07:28.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.10.2010, 08:27
Ciekawa ta opcja z Bakero, bo nie jest to bynajmniej trener na miarę mocarstwowych ambicji Lecha.
Bakero to trener, który może, ale wcale nie musi wypalić. Jego hiszpańskie obycie ich system szkolenia to na pewno plus. Minus to to, że tak naprawdę będąc w Polonii nie wiele pokazał poza tym, że jest miękki w stosunku do zarządu.
Jedna wielka niewiadomo.

Co skłoniło Lecha do dogadania się z nim
Syndromy słabej postawy klubu widoczne były dawno dlaczego nikt nie szukał nowego trenera (podobnie w Cracovii )

Wszystko to dziwne trochę.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.10.2010, 08:44
Cytat:
Co skłoniło Lecha do dogadania się z nim
Może to, że uratował Dysco przed spadkiem? Chcą żeby teraz uratował Lecha

Dla mnie dziwne jest przede wszystkim to, że Bakero jest trenerem-niewiadomą. Mam wrażenie, że po jego trenerce w Polonii nie da się wyciągnąć poważniejszych wniosków jakim on jest trenerem. Może słabym, może przeciętnym, może niezłym... Tylko że czy Mistrz Polski to odpowiedni zespół na to, żeby eksperymentować i sprawdzać czy gość da radę, czy nie? Dla mnie to jest największe kuriozum tej sytuacji, że mieliby brać gościa na trenera, który nie tyle co jest dobry, ile może być dobry.

Chociaż z drugiej strony, ja nie mam zamiaru marudzić Niech sobie Lech będzie poligonem dla Bakero, liga będzie ciekawsza

EDIT:

A na dzień dobry, pierwsza zagwostka dla Bakero: jak ustawić obronę w Lechu bez Arboledy.

Cytat:
Jeśli Lech Poznań nie da znacznej podwyżki Manuelowi Arboledzie i nie zgodzi się, by zarabiał więcej od kolegów, to wkrótce może stracić Kolumbijczyka

Kontrakt środkowego obrońcy mistrzów Polski kończy się pod koniec czerwca 2011 roku i 31-letni obrońca nie zamierza go przedłużać na dotychczasowych zasadach. Domaga się znacznej podwyżki, która jest trudna do zaakceptowania dla kierownictwa Kolejorza.

Obecnie Arboleda dostaje ok. 280 tys. euro rocznie. Szefowie klubu zaproponowali mu 20 procent więcej. Zawodnik chciałby przynajmniej pół miliona. Takich pieniędzy nie zarabia żaden zawodnik Lecha.
Ponieważ ten dowcip robi się już bardzo stary, nie powiem: "Uwajaj Bakero! Uwajaj!"

Edit2:

Fajny tekst Arboledy:

Cytat:
Żeby nie było wątpliwości, Lech ma u mnie pierwszeństwo. Jeśli tylko chce, to ja mogę tutaj zostać do końca życia. I na przykład remontować łazienki albo wymieniać żarówki... Wyjadę stąd dopiero wtedy, gdy nie będzie porozumienia. Mogę odejść do innego polskiego klubu albo do zagranicznego - przyznaje obrońca.
Cóż za wierność drużynie. Może nawet do końca życia wkręcać żarówki w siedzibie Amiki albo remontować łazienki... byleby tylko mu zapłacili 500.000.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 29.10.2010 o godz. 08:50.
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.10.2010, 09:36
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
A wierzysz w to?
Ja w wyjście Amiki z grupy nie wierzę, co nie oznacza, że ten rok w pucharach europejskich jest zmarnowany. Drugi najlepszy wynik punktowy po sezonie 2003/2004. Poza tym dawno nie zdarzyło się zremisować z zespołem z czołówki europejskiej (może nie absolutny top) na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.10.2010, 11:25
Widać rzetelność Pana Macieja Kaliszuka, redaktora PS.

Najpierw pisze, że Arboleda zarabia w POZnaniu ok 280 tys. € rocznie, a Amika proponuje mu w nowym kontrakcie 20% więcej. Czyli ok. 340 tys. €. No i że piłkarz chce 500 tys. €.

Trochę nie chciało mi się w to wierzyć, bo Amika słynęła ze stosunkowo niskich (jak na czołówkę ligi) pensji. Czytam dalej i mamy taki kwiatek:

Cytat:
POLSKA LIGA. Oni zarabiają najwięcej:
- Euzebiusz Smolarek - Polonia Warszawa - 400 tys. euro
- Łukasz Garguła - Wisła Kraków - 350 tys. euro [(...) Tylko połowa tej kwoty jest gwarantowana, reszta to wyjściówki i bonusy.]
- Ivica Vrdoljak - Legia Warszawa - 300 tys. euro
- Wojciech Łobodziński - Wisła Kraków - 300 tys. euro [(...) Połowa kwoty gwarantowana, reszta wyjściówki i bonusy.]
- Siergiej Kriwiec - Lech Poznań - 250 tys. euro
- Semir Stilić - Lech Poznań - 250 tys. euro
Czyli autor sam sobie zaprzecza, skoro Kriwec i Stilić zarabiają najwięcej w Amice i jest to "tylko" 250 tys. €. Myślę więc, że Arboleda zarabia mniej, szczególnie że przyszedł do klubu wcześniej niż ta dwójka.

Co do kwoty 500 tys. €. Zbliżony kontrakt może dostać Arboleda w lidze tureckiej. W dodatku chyba w zimie może już podpisać umowę z dowolnym klubem... Ciężko im będzie go zatrzymać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 29.10.2010, 12:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Co do kwoty 500 tys. €. Zbliżony kontrakt może dostać Arboleda w lidze tureckiej. W dodatku chyba w zimie może już podpisać umowę z dowolnym klubem... Ciężko im będzie go zatrzymać.
Ta panienka jakoś niespecjalnie pali się do wyjazdu z Polski, ma wielkie szanse na uzyskanie obywatelstwa i sądzę że właśnie na to liczy(tym bardziej że polski paszport to przepustka do życia w Anglii, Szkocji, Francji czy Hiszpanii.). Poziom życia w Polsce, a Kolumbii(nawet posiadając gigantyczne pieniądze, a takimi są 1-2 mln euro na warunki latynoskie) to przepaść jak między Polską a Norwegią czy Szwajcarią. Nie sądzę by się stąd ruszył, a na pewno nie w najbliższych 2-3 latach
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 29.10.2010, 15:02
Więc trzeba go perfidnie im podpi...olić skoro oni nam Dolhę to my im Manuela
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.10.2010, 15:05
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Broń Boże. Takiego chama, prostaka, symulanta i clowna jeszcze nigdy w Polskiej lidze nie było i mam nadzieję że już nigdy nie będzie. A skoro już jest to przynajmniej niech nie będzie kojarzony z Wisłą
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.10.2010, 15:11
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Broń Boże. Takiego chama, prostaka, symulanta i clowna jeszcze nigdy w Polskiej lidze nie było i mam nadzieję że już nigdy nie będzie. A skoro już jest to przynajmniej niech nie będzie kojarzony z Wisłą
uwajaj uwajaj

Lubie piłkarzy którzy grają ostro, siłowo ale nie sa płaczkami, taki Gattuso np.
A tutaj chłop przypominający t-1000, a w przypadku gdyby go minęła kura, przewróciłby się i zaczął udawać.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 29.10.2010, 16:37
Jakby miał jaja, to nie zwijałby się jak panienka tylko by krzyknął uwajaj i odwinął Przybylskiemu tak, że nogami by się nakrył.
Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]

Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.10.2010, 16:38
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nie zdziwiłbym się. gdyby wylądował w Polonii Chociaż u nas środkowych obrońców dostatek.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów