|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Niechby nie wydali zgodnej z przepisami decyzji, to by dopiero podniósł się wrzask. Kiedy PZPN, Komisja Ligi etc. zasługują na joby ( tak przy 99% decyzji ) to zasługują, ale warto darować sobie ten jeden procent dobrych decyzji. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Urban trenerem Cracovii ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chwila, mówimy o trenerze który był na tyle wazeliniarski, ze układał zespół tak jak mówił mu prezes. I mimo kolejnych upokorzeń (słynny komitet ewaluacyjny) trzymał się stołka.
Nie mam pojęcia, czy Bakero ma umiejętności trenerskie (moim zdaniem chyba jednak nie ma), ale na 100% nie ma honoru. W tym sensie pasuje do Amiki POZnań idealnie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Powiem szczerze, że chciałbym Jasia zobaczyć na ławce w drużynie, która jest jedną nogą w I lidze. Może się okaże, że jednak ma on jakiś potencjał?
Większość życzy z pewnością spadku Craxie i za wałki przy zielonym stoliku i za całokształt, ale wydaje mi się, że tak łatwo to oni nie spadną ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Widze, że teraz Lech na siłę zatrudnia zagranicznego, który w Polonii wyniki miał.... przeciętne. No, ale ZAGRANICZNY albo i ZAGRAMANICZNY to 'robi wrażenie'.
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
"Sezon trenerski" w pełni.
Ja bym się tak nie cieszył, że Bakero idzie do Amiki. Mimo że w Polonii cudów nie zrobił, to trzeba brać poprawkę na ciągłe wtrącanie się i straszenie przez Wojciechowskiego. Poza tym Polonia początek tego sezonu miała dość mocny. Bakero to gość mimo wszystko z innej bajki niż polska myśl szkoleniowa, co nawet kopacze czarnych koszul podkreślali. A potencjał kadrowy w Lechu jest i jak ktoś mocniej dmuchnie w żagle to może być różnie. W Cracovii panicznie szukają następcę. W tej panice już Czesiu nawet jest brany pod uwagę. Nie wiem na co liczy Filipiak zatrudniając Michniewicza czy Urbana. Dno przykrywać dnem i zmierzać do kolejnego dna...? Tarasiewicz też moim zdaniem wiele się nie nauczył na zachodzie, bo Śląsk potencjał ma, a za jego panowania jakoś nie wychodził ponad przeciętność. No i został Skorża. Ten też prędzej czy później wyleci z hukiem z Ległej, to tylko kwestia czasu. Wielu właścicieli klubów zamiast inwestować w kolejnych grajków z dużym licznikiem płac, powinni te fundusze przeznaczyć na młodych, wykształconych i ambitnych trenerów z zachodu, a potem wraz z progresem sportowym wzmacniać sukcesywnie skład. Póki co jest na odwrót i efekty są takie jak widać w pucharach...
Ostatnio edytowane przez ziz99 : 28.10.2010 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A źle jest w pucharach? Amica ma wciąż realne szanse na wyjście z grupy LE. Mało jak na Polskę?
![]() Nawet jak byśmy w nocy podwędzili trenerów ze szkółek Barcelony, czy Ajaxu to i tak się nic nie zmieni w ciągu najbliższych lat. Aby był progres konieczna jest ciężka i mozolna praca u podstaw, od nauczycieli wychowania fizycznego w szkołach, przez trenerów w SKS-ach, aź po trenerów na poziomie juniora, czy kadeta. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I nic to, że u siebie jest totalnie spalony i wyszydzany jak u nas trener selekcjoner Boniek. Jest zagraniczny, a więc z innej bajki.. A piłkarze podkreślali, bo mają taką samą mentalność.Majewski: zapieprzać dwa razy. brawo x, spisałeś się! piłkarze: idź debilu, będziesz mi kazał dwa razy biegać. x: oceniać to mnie może żona, a twoje zdanie mi powiewa. Zagraniczny: zapieprzać dwa razy, grać piłką, o to chodzi w futbolu to prosta gra, prawda x? piłkarze: raz mozemy skoro musimy, piłką gramy, piłką, oby przeciwnik nie grał na ambicji, a my piłką, bo się zle skończy. x: trener mówi, że mamy grać piłką, bo futbol to prosta gra. Ma rację, widać ze liznał świat. Przecież to niepoważne jest ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Bakero napewno zbiera doswiadczenie ktore byc moze bedzie przydatne w Amice.
osobiscie uwazam go za obiecujacego trenera,ale bez swojego zdania ,gdzie ktos mu cos narzuci a on to wykona. ale jesli chce sie cos zmienic naprawde to trzeba odejsc od polskich trenerow ,i zagranicznych "na dorobku" ,tylko siegac po tych ktorzy maja juz jakies sukcesy . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tacy z sukcesami jak np.Petrescu (liga mistrzów z Unirea) to już do Polski nie trafią tylko do Rosji.Jeszcze dłuuugo nie będzie naszych klubów stac na utytułowanych szkoleniowców.To są zarobki od 700 tyś € rocznie (Jimenez dostał tyle od AEK-u) a nas stac góra na 300-400 tyś € żeby zapłacic
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.10.2010 o godz. 23:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby Legia nie wpakowała kasy w el Flaco i Mezenge (dotarly do mnie sluchy, ze zarabiaja 100 tys złotych miesięcznie + wypożyczenie) to by się kasa w stylu 700 tys euro rocznie znalazła. Tylko jeden nie stworzy metody. Polski piłkarz musi nie miec wyboru. Bo jak przyjdzie jeden, to przylepią mu łatkę wariata przeciekami i symulacją kontuzji, przegrają 2-3 mecze i się go pozbędą. Musiałoby przyjść 16 trenerów, centralnym systemem do wszystkich ligowców, każdy z pewnym miejscem na dwa lata. Wtedy krętacze w stylu Łobodzińskiego i Iwańskiego nie byliby panami sytuacji. Taki Maaskant prędzej czy pozniej stanie przed sytuacją 'albo dostosujesz się do naszego tempa i zwyczajów' albo wyniki się skończą (o ile u niego w ogóle się zaczną). Petrescu wybrał wojnę, Okuka w Legii tez. No to jedni płakali u prezesa, a drudzy zgłaszali kontuzje, rzekomo łamiące im kariery przez tytaniczne treningi.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Co do tych tam z południa i ich ewentualne spadku. To mam jakoś podobne odczucie do kolegi z Wołomina. Choć im tego życzę to jakoś mi się zdaje że w razi gdyby dziwnym trafem liga zostanie powiększona.
Co do nowych warunków licencyjnych. Niby fajnie, boiska treningowe etc. Ale patrząc na naszą obecną bazę tylko siąść i płakać. Niby Basałaj coś przebąkiwał o rozbudowie ale w eterze przynajmniej jest cisza. Zawsze można zgłosić Skotniki lub Myślenice jako bazę :(. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zespoły młodzieżowe - tak. Boiska treningowe - jak najbardziej. Komisje - jakoś średnio wierzę w konstruktywne wnioski, ale ok.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
edit: co do postu wolfiego to bym uzupełnił te wszystkie zmiany o reorganizację rozgrywek młodzieżowych. Nie wiem jak jest z Waszymi młodzikami, ale u nas jest tak, że juniorzy w województwie jeżdżą na mecze, które na pół gwizdka wygrywają po 10:0. Przecież to żaden trening i rywalizacja. Okres kiedy cokolwiek się młodzi mogą nauczyć zaczyna się w fazie pucharowej MP, czyli trwa jeden miesiąc w roku.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 29.10.2010 o godz. 00:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
parchaci już mają nowego trenera. Fuchę po Ulatowskim przejął Sadko, trener z ME, na co dzień prowadzący lekcje wuefu w jednym z podkrakowskich gimnazjów. Fuszka tymczasowa, ale i tak brawa dla profesura.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,85...lek__Real.html Skoro poniedziałek to nie jest dobry dzięń na mecz Realu z Barceloną to jak Ekstraklasa SA doszła do wniosku, że bęzie to dobry czas na mecz pt. Śląsk-Polonia Bytom
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Co do Bakero: nie rozumiem tej decyzji, chyba Rutkowski dał się nabrać na bajania o wielkiej Barcelonie jak Wojciechowski. edit Jak ktoś ładnie napisał "Lech stoi na skraju przepaści, dzięki Bakero uczyni krok naprzód."
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 29.10.2010 o godz. 07:28.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ciekawa ta opcja z Bakero, bo nie jest to bynajmniej trener na miarę mocarstwowych ambicji Lecha.
Bakero to trener, który może, ale wcale nie musi wypalić. Jego hiszpańskie obycie ich system szkolenia to na pewno plus. Minus to to, że tak naprawdę będąc w Polonii nie wiele pokazał poza tym, że jest miękki w stosunku do zarządu. Jedna wielka niewiadomo. Co skłoniło Lecha do dogadania się z nim Syndromy słabej postawy klubu widoczne były dawno dlaczego nikt nie szukał nowego trenera (podobnie w Cracovii ) Wszystko to dziwne trochę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
||
|
Cytat:
Dla mnie dziwne jest przede wszystkim to, że Bakero jest trenerem-niewiadomą. Mam wrażenie, że po jego trenerce w Polonii nie da się wyciągnąć poważniejszych wniosków jakim on jest trenerem. Może słabym, może przeciętnym, może niezłym... Tylko że czy Mistrz Polski to odpowiedni zespół na to, żeby eksperymentować i sprawdzać czy gość da radę, czy nie? Dla mnie to jest największe kuriozum tej sytuacji, że mieliby brać gościa na trenera, który nie tyle co jest dobry, ile może być dobry. Chociaż z drugiej strony, ja nie mam zamiaru marudzić Niech sobie Lech będzie poligonem dla Bakero, liga będzie ciekawsza ![]() EDIT: A na dzień dobry, pierwsza zagwostka dla Bakero: jak ustawić obronę w Lechu bez Arboledy. Cytat:
![]() Edit2: Fajny tekst Arboledy: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 29.10.2010 o godz. 08:50.
![]()
Legionista
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja w wyjście Amiki z grupy nie wierzę, co nie oznacza, że ten rok w pucharach europejskich jest zmarnowany. Drugi najlepszy wynik punktowy po sezonie 2003/2004. Poza tym dawno nie zdarzyło się zremisować z zespołem z czołówki europejskiej (może nie absolutny top) na wyjeździe.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Widać rzetelność Pana Macieja Kaliszuka, redaktora PS.
Najpierw pisze, że Arboleda zarabia w POZnaniu ok 280 tys. € rocznie, a Amika proponuje mu w nowym kontrakcie 20% więcej. Czyli ok. 340 tys. €. No i że piłkarz chce 500 tys. €. Trochę nie chciało mi się w to wierzyć, bo Amika słynęła ze stosunkowo niskich (jak na czołówkę ligi) pensji. Czytam dalej i mamy taki kwiatek: Cytat:
Co do kwoty 500 tys. €. Zbliżony kontrakt może dostać Arboleda w lidze tureckiej. W dodatku chyba w zimie może już podpisać umowę z dowolnym klubem... Ciężko im będzie go zatrzymać. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ta panienka jakoś niespecjalnie pali się do wyjazdu z Polski, ma wielkie szanse na uzyskanie obywatelstwa i sądzę że właśnie na to liczy(tym bardziej że polski paszport to przepustka do życia w Anglii, Szkocji, Francji czy Hiszpanii.). Poziom życia w Polsce, a Kolumbii(nawet posiadając gigantyczne pieniądze, a takimi są 1-2 mln euro na warunki latynoskie) to przepaść jak między Polską a Norwegią czy Szwajcarią. Nie sądzę by się stąd ruszył, a na pewno nie w najbliższych 2-3 latach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więc trzeba go perfidnie im podpi...olić
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Broń Boże. Takiego chama, prostaka, symulanta i clowna jeszcze nigdy w Polskiej lidze nie było i mam nadzieję że już nigdy nie będzie. A skoro już jest to przynajmniej niech nie będzie kojarzony z Wisłą
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Lubie piłkarzy którzy grają ostro, siłowo ale nie sa płaczkami, taki Gattuso np. A tutaj chłop przypominający t-1000, a w przypadku gdyby go minęła kura, przewróciłby się i zaczął udawać. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jakby miał jaja, to nie zwijałby się jak panienka tylko by krzyknął uwajaj i odwinął Przybylskiemu tak, że nogami by się nakrył.
![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie zdziwiłbym się. gdyby wylądował w Polonii
Chociaż u nas środkowych obrońców dostatek.![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|