|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
No to ja polecam Chińczyka na Mogilskiej Vis a Vis siłowni Relax - a kilkadziesiąt metrów dalej Tawerna z browarkiem lanym za 3,5
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Obiło mi się o uszy, że gdzieś w Wieliczce (lub okolicy) jest knajpa, gdzie podają porcję tej wielkości, że w zestawie jest pudełko do wzięcia na wynos tego, co zostanie...
Może to ktoś sprostować, a najlepiej podać adres tego miejsca ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
jak sobie przypomne gdzie to jest to napisze ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma nikogo z Wieliczki lub odwiedzającego wyżej opisane miejsce
? A teraz nie do końca o jedzeniu, mianowicie, gdzie w Krakowie jest jakieś fajne miejsce z dużym wyborem piwa w tym z piwami ciemnymi? Polecicie coś... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Karczma pod Wielką Solą się lokal wspomniany wyżej w Wieliczce zwie...
znajduje się przy obwodnicy Wieliczki po prawej stronie jadac od Krakowa tuż za Herzem a przed skrzyzowaniem na niepołomice.. całkiem słuszne porcje - Kotlet Karczmarza polecam ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
restauracje; Pasieka na Miodowej-warto naprawde tam sie wybrać.
na św Tomasza Stara Kuchnia,całkiem przyjemna restauracja jedzenie b.dobre i słuszne porcje obsługa bardzo dobra .Kebab; Tylko i wyłącznie na Grodzkiej (pod osłona Nieba) chyba najlepszy kebab w KRK. chinczynki; na Stradomiu jest taki mała knajpa,też warto sie wybrać i całkiem dobre jedzenie mają,jeszcze jest na kapelance też dobry kitajec .Z Włoskich knajp też na św Tomasza Del Papa,dobra kuchnia włoska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Co do Kebabów- według mnie lepszy od "Pod osłona nieba" jest ten na Plantach, naprzeciwko Bagateli. Idąc od strony rynku Szewską, po wyjściu z niej skręcając w prawo.
Widzę, że nikt nie napisał nic o lokalu "Koko" na Gołębiej. Za 14 zł zupka plus drugie danie. Pierwszorzędne! Powód: koko
Ostatnio edytowane przez pchelas : 26.03.2010 o godz. 13:55.
|
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
a wcale ja bym tak nie rozplywal sie nad chwaleniem Koko.
zalezy co kto oczekuje. czekalismy z 15 minut, kompot to woda bez smaku, sztucce brudne, zimny ziemniak. cena adekwatna do podawanych smakolykow. pewnie tak trafilem , moze nie zawsze tak jest, ale no sie zdarzylo |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
a propo kebabów - szukam żeby jakiegoś spałaszować kebaba z jagnięciny wie ktoś co , jak i gdzie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
w gruzinie od 12-16 jest luncz, i mozna za 9.90 jedno z 4 wszamac. Wiec talerz gruzinski za 9.90 to cena wporzo ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dzisiaj się skusiłem na Azja2go na Grodzkiej. Bardzo mi smakowało. To jest makaron taki na modłę "chińską" (czy jakąś inną, nie znam się, w każdy razie stereotypowy chiński smak
) z kurczakiem i warzywami. Do tego do wyboru sos słodko-ostry, sojowy lub orzechowy oraz posypka: sezam lub taka cebulka co często jest na hot-dogach. Wszystko to w pojemniku takim jak często są na filmach Fajna sprawa i odmiana od kebaba. No i można zjeść bez obawy o upapranie się sosami. Cena 9.99.Powód: sosy:)
Ostatnio edytowane przez Awe : 26.03.2010 o godz. 17:16.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Może trochę odbiegam od tematu, ale jako, że święta tuż tuż, to ...co jadacie, lub czego nie jadacie na Wielkanoc? Na marginesie polecam http://smaker.pl/kulinarne-fajerwerki
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A gdzie byście jakąś meksykańską albo włoską kuchnię polecili? ;>
Mam ochotę na coś ciężkostrawnego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jak już tak o tych kebabach to wg mnie bardzo dobry jest w Pronto na wprost Prozaca
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Odświeżę,
Zna ktoś lokal w Krakowie gdzie dobra rybke można zjeść ? ![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://www.poezjasmaku.pl/
Wczoraj miałem przyjemność zajrzeć tam po raz pierwszy. Dostałem bon więc zabrałem narzeczoną i poszliśmy na darmową wyżerkę. Wnętrze. Bardzo ładne, nie ma zbędnych przestrzeni, przytulne. W powietrzu unosi się dyskretny zapach.. sianka (przynajmniej tak to odebrałem). Jedzenie. Bardzo smaczne. Wcinałem przekąskę, zupę, drugie danie, deser i kawę mrożoną więc mogę się wypowiedzieć, że tak powiem przekrojowo. Oscypek grilowany z żurawiną, barszczyk z uszkami i pieczona wołowinka palce lizać. Ceny. Cenami byłem zaskoczony in plus. Bałem się, że bon na 200 zł może mi nie starczyć na dwie osoby bo byliśmy faktycznie głodni. Moje obawy okazały się być bezzasadnymi. Pewnie, że jest drożej niż w Chaczapuri ale zdecydowanie taniej niż w np. Herubino. Obsługa ok. Fajnym bonusem jest to, że grają na żywo na pianinie i co jakiś czas kobitka śpiewa. Jednym słowem polecam. ![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
pytanie odnośnie Kazimierza... jakieś fajnie i w miarę niedrogie jedzenie (oprócz zapiekanek oczywiście...) macie jakieś sprawdzone miejsca?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ogródek w Scandalach, mega wypas krem z zupy, jedna z moich ulubionych zup w całym mieście jak nie najlepsza. Pizza też smaczna. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pomidorowy Krem pomidorowy ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jadl ktos w "Pod Wawelem - Kampania Kuflowa" ?
Ostatnio edytowane przez kms : 27.10.2010 o godz. 19:45.
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jada ktoś w Was w barze Smakosz na Mogilskiej ?
Obiad dnia za 10, często tam bywam. ![]()
KOPER
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
Tak, golonkę. Trzeba jednak uważać na tamtejsze kelnerki bo lubią wciskać więcej jedzenia niż człowiek jest w stanie zjeść. Braliśmy ostatnio golonko i usłyszeliśmy, że jedno starczy max na dwie osoby. Kupiliśmy je jednak na cztery bo nie byliśmy zbytnio głodni. Szczerze powiedziawszy z wielkim trudem udało się je całe zjeść. Szama tak jest smaczna i w sporych ilościach. Obsługa miła i klimat taki, hm.. bawarski? Sznapsik jako gratis od firmy na koniec konsumpcji to fajna rzecz ![]() Polecam. ![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja polecam zdecydowanie pizzerie Magillo na Starym Bieżanowie. Dla mnie najlepsza w Krakowie absolutnie, duze rozmiary, w miare przystepne ceny, świetny smak. warto zabrac znajomych jak są spoza Krakowa, bo miejsce i otoczenie dość interesujace , bo wystrój lokalu jest w naprawde wielu stylach, a dookola mają własne zoo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żartujesz z tym Magillo?
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
na początku jak tam był jeszcze mały ruch starali soę duuuużo bardziej ostatnio wziąłem tam znajomych i okrutnir się rozczarowałem jedzenie było w dużej części zimne i niedogotowane, zarówno mięcho jak i kapucha chyba ich ruch przerasta w niedzielne popołudnia podobnie miałem kiedy ś w tym gruzińskim chaczapuri co do tematu chinczyk na stradomiu, BALATON i ichek po węgiersku ale najchetniej w domu obiadki lubie ![]() ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wczoraj poszliśmy na imprę firmową do Mexicany na Floriańskiej.
Nie pamiętam nazwy ale wiszą flagi Meksyku przed wejściem. Jedzenie pyszne i pierwszy raz naprawdę tak ostre że 2 piwa do jednego posiłku to minimum żeby przetrwać. Obsługa też bardzo miła. No i szczytem był Zorro który wyje... na schodach jak biegł przez całą knajpę ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Co do Magillo: tylko, że w wielu stylach przeważnie oznacza bez stylu. Pizza nie ma nic wspólnego z pizzą włoską. Nie wiem - może mam skrzywienie bo często bywam we Włoszech. Zoo ( mini) faktycznie jest ale np mnie jak raz tam byłem do szału doprowadzała drąca mordę papuga. Mieszkam w Starym Bieżanowie ale omijam szerokim łukiem. Pizzerie w Krakowie przypominające prawdziwą pizze włoską to jedynie: na Karmelickiej Mamma mia- po lewej w bramie idąc od Rynku - prawdziwe cienkie ciasto ( czyli takie jak ma być). Druga włoska z dobrą pizzą to Cosa Nostra na Kazimierzu. Kolejna Trzy Papryczki - nie byłem akurat tam dawno ale było ok kiedyś. Kolejna - Vulcano na Librowszczyźnie też ostatnio się poprawiło - kiedyś pizza ociekała tłuszczem - teraz już to wyeliminowali. Meksykańskie właściwie nie istnieją ( bo Taco czy inne wynalazki nie maja nic z Meksykiem wspólnego). Jest parę sensownych z polskim żarciem. W kategorii tanie i dobre - bar August na Kazimierzu - za 12 zł żarcie prawie jak w domu ( zupa plus drugie). Mają tylko jedno danie i jedną zupę ( codziennie inne) ale właśnie to jest atut bo robią sami. Jest kupę fajnych restauracji z różnymi kuchniami - niekoniecznie powszechnie znanych ale to można by cały elaborat pisać. |
|
|