The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2010, 13:17
No to ja polecam Chińczyka na Mogilskiej Vis a Vis siłowni Relax - a kilkadziesiąt metrów dalej Tawerna z browarkiem lanym za 3,5
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.03.2010, 13:50
Obiło mi się o uszy, że gdzieś w Wieliczce (lub okolicy) jest knajpa, gdzie podają porcję tej wielkości, że w zestawie jest pudełko do wzięcia na wynos tego, co zostanie... Może to ktoś sprostować, a najlepiej podać adres tego miejsca
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 25.03.2010, 14:03
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Obiło mi się o uszy, że gdzieś w Wieliczce (lub okolicy) jest knajpa, gdzie podają porcję tej wielkości, że w zestawie jest pudełko do wzięcia na wynos tego, co zostanie... Może to ktoś sprostować, a najlepiej podać adres tego miejsca
tez o tym slyszałem, czyli na to wychodzi ze prawda, konkretnie o takich porcjach schaboszczaka :]
jak sobie przypomne gdzie to jest to napisze
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 26.03.2010, 10:53
Nie ma nikogo z Wieliczki lub odwiedzającego wyżej opisane miejsce ?

A teraz nie do końca o jedzeniu, mianowicie, gdzie w Krakowie jest jakieś fajne miejsce z dużym wyborem piwa w tym z piwami ciemnymi? Polecicie coś...
Odpowiedz cytując
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.03.2010, 11:10
Nie ma nikogo z Wieliczki lub odwiedzającego wyżej opisane miejsce ?

A teraz nie do końca o jedzeniu, mianowicie, gdzie w Krakowie jest jakieś fajne miejsce z dużym wyborem piwa w tym z piwami ciemnymi? Polecicie coś...
Omerta na kazimierzu, ul Kupa czy coś takiego, maja piwa regionalne z Polski, również ciemne, nie kupisz tam Tyskiego lub innego badziewia produkowanego masowo
Odpowiedz cytując
Robin
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.03.2010, 12:41
Karczma pod Wielką Solą się lokal wspomniany wyżej w Wieliczce zwie...
znajduje się przy obwodnicy Wieliczki po prawej stronie jadac od Krakowa tuż za Herzem a przed skrzyzowaniem na niepołomice..
całkiem słuszne porcje - Kotlet Karczmarza polecam
Odpowiedz cytując
<3 Wisla Kraków
Member

Od: 05.2008

Stary 26.03.2010, 13:06
restauracje; Pasieka na Miodowej-warto naprawde tam sie wybrać.
na św Tomasza Stara Kuchnia,całkiem przyjemna restauracja jedzenie b.dobre i słuszne porcje obsługa bardzo dobra .
Kebab; Tylko i wyłącznie na Grodzkiej (pod osłona Nieba) chyba najlepszy kebab w KRK.
chinczynki; na Stradomiu jest taki mała knajpa,też warto sie wybrać i całkiem dobre jedzenie mają,jeszcze jest na kapelance też dobry kitajec .
Z Włoskich knajp też na św Tomasza Del Papa,dobra kuchnia włoska.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.03.2010, 13:49
Co do Kebabów- według mnie lepszy od "Pod osłona nieba" jest ten na Plantach, naprzeciwko Bagateli. Idąc od strony rynku Szewską, po wyjściu z niej skręcając w prawo.

Widzę, że nikt nie napisał nic o lokalu "Koko" na Gołębiej. Za 14 zł zupka plus drugie danie. Pierwszorzędne!
Powód: koko
Ostatnio edytowane przez pchelas : 26.03.2010 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 26.03.2010, 13:57
a wcale ja bym tak nie rozplywal sie nad chwaleniem Koko.
zalezy co kto oczekuje.
czekalismy z 15 minut, kompot to woda bez smaku, sztucce brudne, zimny ziemniak. cena adekwatna do podawanych smakolykow.
pewnie tak trafilem , moze nie zawsze tak jest, ale no sie zdarzylo

Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.03.2010, 16:15
pchelas napisał(a):Wyświetl post
Co do Kebabów- według mnie lepszy od "Pod osłona nieba" jest ten na Plantach, naprzeciwko Bagateli. Idąc od strony rynku Szewską, po wyjściu z niej skręcając w prawo.

Widzę, że nikt nie napisał nic o lokalu "Koko" na Gołębiej. Za 14 zł zupka plus drugie danie. Pierwszorzędne!

a propo kebabów - szukam żeby jakiegoś spałaszować kebaba z jagnięciny

wie ktoś co , jak i gdzie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.03.2010, 16:28
West napisał(a):Wyświetl post
a wcale ja bym tak nie rozplywal sie nad chwaleniem Koko.
zalezy co kto oczekuje.
czekalismy z 15 minut, kompot to woda bez smaku, sztucce brudne, zimny ziemniak. cena adekwatna do podawanych smakolykow.
pewnie tak trafilem , moze nie zawsze tak jest, ale no sie zdarzylo
e tam
w gruzinie od 12-16 jest luncz, i mozna za 9.90 jedno z 4 wszamac. Wiec talerz gruzinski za 9.90 to cena wporzo
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.03.2010, 17:09
Dzisiaj się skusiłem na Azja2go na Grodzkiej. Bardzo mi smakowało. To jest makaron taki na modłę "chińską" (czy jakąś inną, nie znam się, w każdy razie stereotypowy chiński smak ) z kurczakiem i warzywami. Do tego do wyboru sos słodko-ostry, sojowy lub orzechowy oraz posypka: sezam lub taka cebulka co często jest na hot-dogach. Wszystko to w pojemniku takim jak często są na filmach Fajna sprawa i odmiana od kebaba. No i można zjeść bez obawy o upapranie się sosami. Cena 9.99.
Powód: sosy:)
Ostatnio edytowane przez Awe : 26.03.2010 o godz. 17:16.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 31.03.2010, 14:45
Może trochę odbiegam od tematu, ale jako, że święta tuż tuż, to ...co jadacie, lub czego nie jadacie na Wielkanoc? Na marginesie polecam http://smaker.pl/kulinarne-fajerwerki
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.03.2010, 19:06
A gdzie byście jakąś meksykańską albo włoską kuchnię polecili? ;>

Mam ochotę na coś ciężkostrawnego
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.04.2010, 22:12
jak już tak o tych kebabach to wg mnie bardzo dobry jest w Pronto na wprost Prozaca
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.05.2010, 21:03
Odświeżę,
Zna ktoś lokal w Krakowie gdzie dobra rybke można zjeść ?
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 23.06.2010, 22:47
http://www.poezjasmaku.pl/

Wczoraj miałem przyjemność zajrzeć tam po raz pierwszy. Dostałem bon więc zabrałem narzeczoną i poszliśmy na darmową wyżerkę.

Wnętrze.

Bardzo ładne, nie ma zbędnych przestrzeni, przytulne. W powietrzu unosi się dyskretny zapach.. sianka (przynajmniej tak to odebrałem).

Jedzenie.

Bardzo smaczne. Wcinałem przekąskę, zupę, drugie danie, deser i kawę mrożoną więc mogę się wypowiedzieć, że tak powiem przekrojowo. Oscypek grilowany z żurawiną, barszczyk z uszkami i pieczona wołowinka palce lizać.

Ceny.

Cenami byłem zaskoczony in plus. Bałem się, że bon na 200 zł może mi nie starczyć na dwie osoby bo byliśmy faktycznie głodni. Moje obawy okazały się być bezzasadnymi. Pewnie, że jest drożej niż w Chaczapuri ale zdecydowanie taniej niż w np. Herubino.

Obsługa ok. Fajnym bonusem jest to, że grają na żywo na pianinie i co jakiś czas kobitka śpiewa.

Jednym słowem polecam.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.06.2010, 22:59
duze porcje wlasnie schaboszczaka sa w restauracjii" pod wielka sola " cos takiego przy obwodnicy jadac od Krk mijasz Herc i salony hondy po prawej stronie
.....
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 26.10.2010, 20:24
pytanie odnośnie Kazimierza... jakieś fajnie i w miarę niedrogie jedzenie (oprócz zapiekanek oczywiście...) macie jakieś sprawdzone miejsca?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.10.2010, 13:02
krzysiek92 napisał(a):Wyświetl post
pytanie odnośnie Kazimierza... jakieś fajnie i w miarę niedrogie jedzenie (oprócz zapiekanek oczywiście...) macie jakieś sprawdzone miejsca?
Lafuente się przeniosło, a było bardzo fajne nie wiem czy nowa lokalizacja już otwarta ale można sprawdzić Bożego Ciała i Meiselsa.

Ogródek w Scandalach, mega wypas krem z zupy, jedna z moich ulubionych zup w całym mieście jak nie najlepsza. Pizza też smaczna.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.10.2010, 13:08
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Lafuente się przeniosło, a było bardzo fajne nie wiem czy nowa lokalizacja już otwarta ale można sprawdzić Bożego Ciała i Meiselsa.

Ogródek w Scandalach, mega wypas krem z zupy, jedna z moich ulubionych zup w całym mieście jak nie najlepsza. Pizza też smaczna.
Jak się robi krem z zupy?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 27.10.2010, 14:00

pomidorowy Krem pomidorowy
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Stary 27.10.2010, 19:42
Jadl ktos w "Pod Wawelem - Kampania Kuflowa" ? Fajne miejsce a ostatnio wszystko co zjadlem to beczke piwa ze znajomymi ; )

DominoForza napisał(a):Wyświetl post
duze porcje wlasnie schaboszczaka sa w restauracjii" pod wielka sola " cos takiego przy obwodnicy jadac od Krk mijasz Herc i salony hondy po prawej stronie
Kotlet Karczmarza tego misiek 200kilowy sam nie zje karczma na zakrecie zaraz przed krzyzówka na Niepolomice kolo salonu Renault.
Ostatnio edytowane przez kms : 27.10.2010 o godz. 19:45.
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
kubamusial
Member

Od: 02.2005

Stary 27.10.2010, 20:27
Jada ktoś w Was w barze Smakosz na Mogilskiej ?
Obiad dnia za 10, często tam bywam.
KOPER
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 27.10.2010, 21:44
kms napisał(a):Wyświetl post
Jadl ktos w "Pod Wawelem - Kampania Kuflowa" ? Fajne miejsce a ostatnio wszystko co zjadlem to beczke piwa ze znajomymi ; )

Tak, golonkę. Trzeba jednak uważać na tamtejsze kelnerki bo lubią wciskać więcej jedzenia niż człowiek jest w stanie zjeść. Braliśmy ostatnio golonko i usłyszeliśmy, że jedno starczy max na dwie osoby. Kupiliśmy je jednak na cztery bo nie byliśmy zbytnio głodni. Szczerze powiedziawszy z wielkim trudem udało się je całe zjeść. Szama tak jest smaczna i w sporych ilościach. Obsługa miła i klimat taki, hm.. bawarski? Sznapsik jako gratis od firmy na koniec konsumpcji to fajna rzecz

Polecam.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.10.2010, 01:08
Ja polecam zdecydowanie pizzerie Magillo na Starym Bieżanowie. Dla mnie najlepsza w Krakowie absolutnie, duze rozmiary, w miare przystepne ceny, świetny smak. warto zabrac znajomych jak są spoza Krakowa, bo miejsce i otoczenie dość interesujace , bo wystrój lokalu jest w naprawde wielu stylach, a dookola mają własne zoo.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 28.10.2010, 01:34
Żartujesz z tym Magillo?
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.10.2010, 05:19
macyo napisał(a):Wyświetl post
Tak, golonkę. Trzeba jednak uważać na tamtejsze kelnerki bo lubią wciskać więcej jedzenia niż człowiek jest w stanie zjeść. Braliśmy ostatnio golonko i usłyszeliśmy, że jedno starczy max na dwie osoby. Kupiliśmy je jednak na cztery bo nie byliśmy zbytnio głodni. Szczerze powiedziawszy z wielkim trudem udało się je całe zjeść. Szama tak jest smaczna i w sporych ilościach. Obsługa miła i klimat taki, hm.. bawarski? Sznapsik jako gratis od firmy na koniec konsumpcji to fajna rzecz

Polecam.
a ja nie polecam
na początku jak tam był jeszcze mały ruch starali soę duuuużo bardziej
ostatnio wziąłem tam znajomych i okrutnir się rozczarowałem
jedzenie było w dużej części zimne i niedogotowane, zarówno mięcho jak i kapucha
chyba ich ruch przerasta w niedzielne popołudnia
podobnie miałem kiedy ś w tym gruzińskim chaczapuri
co do tematu
chinczyk na stradomiu, BALATON i ichek po węgiersku
ale najchetniej w domu obiadki lubie
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.10.2010, 06:45
Wczoraj poszliśmy na imprę firmową do Mexicany na Floriańskiej.
Nie pamiętam nazwy ale wiszą flagi Meksyku przed wejściem.

Jedzenie pyszne i pierwszy raz naprawdę tak ostre że 2 piwa do jednego posiłku to minimum żeby przetrwać.
Obsługa też bardzo miła.
No i szczytem był Zorro który wyje... na schodach jak biegł przez całą knajpę
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.10.2010, 07:34
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Ja polecam zdecydowanie pizzerie Magillo na Starym Bieżanowie. Dla mnie najlepsza w Krakowie absolutnie, duze rozmiary, w miare przystepne ceny, świetny smak. warto zabrac znajomych jak są spoza Krakowa, bo miejsce i otoczenie dość interesujace , bo wystrój lokalu jest w naprawde wielu stylach, a dookola mają własne zoo.

Co do Magillo: tylko, że w wielu stylach przeważnie oznacza bez stylu. Pizza nie ma nic wspólnego z pizzą włoską. Nie wiem - może mam skrzywienie bo często bywam we Włoszech. Zoo ( mini) faktycznie jest ale np mnie jak raz tam byłem do szału doprowadzała drąca mordę papuga. Mieszkam w Starym Bieżanowie ale omijam szerokim łukiem.
Pizzerie w Krakowie przypominające prawdziwą pizze włoską to jedynie: na Karmelickiej Mamma mia- po lewej w bramie idąc od Rynku - prawdziwe cienkie ciasto ( czyli takie jak ma być). Druga włoska z dobrą pizzą to Cosa Nostra na Kazimierzu. Kolejna Trzy Papryczki - nie byłem akurat tam dawno ale było ok kiedyś. Kolejna - Vulcano na Librowszczyźnie też ostatnio się poprawiło - kiedyś pizza ociekała tłuszczem - teraz już to wyeliminowali.
Meksykańskie właściwie nie istnieją ( bo Taco czy inne wynalazki nie maja nic z Meksykiem wspólnego).
Jest parę sensownych z polskim żarciem.

W kategorii tanie i dobre - bar August na Kazimierzu - za 12 zł żarcie prawie jak w domu ( zupa plus drugie). Mają tylko jedno danie i jedną zupę ( codziennie inne) ale właśnie to jest atut bo robią sami.

Jest kupę fajnych restauracji z różnymi kuchniami - niekoniecznie powszechnie znanych ale to można by cały elaborat pisać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów