The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2010, 14:54
jak amica dziś przegra to stawiam flaszkę/ki
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.10.2010, 15:06
Zrobiłem printscreena, byś się potem nie wyparł
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.10.2010, 15:26
Stomil dobrze cisnął Ruch, szkoda że nie zakończyli tego w regulaminowych 90 minutach. Ale jak się nie trafia w 2-3 sytuacjach do pustej bramki z dwóch metrów to potem mamy skutki. Dogrywka, Ruch pewnie coś teraz wciśnie bo wątpię żeby Stomil wytrzymał kondycyjnie tym bardziej że przez cały mecz próbowali prowadzić grę.
Przegranej Poznaniaków z ickami nawet nie biorę pod uwagę, tuż to byłby kataklizm! Nie no, bez jaj, aż w takie cuda nie wierzę, nawet tego nie przyjmuje do wiadomości. To byłoby za dużo, stanowczo za dużo
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.10.2010, 15:30
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem ze Lech gra piach ale jesli nie da sobie rady z mega łajzowata Cracovia to tam chyba bedzie jakis zamach...
Byleby mecz trwał 120 min. a trup słał się gęsto
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.10.2010, 18:33
Oby Amica wygrała z żenującymi. Z wielu powodów:
  1. Wszystko, co gnębi pasiastych jest z definicji dobre.
  2. Warto dbać o zgodę handlujących meczami i handlującymi meczami, barwami i tradycją.
  3. Jeżeli wygrają, to być może zlekceważą mecz z Wisła, bo "przecież się już przełamali". Tego, że nasi zlekceważą najbliższy mecz z tego samego powodu jestem pewien...
  4. Samo pozostanie śmiesznych dodatkowo obniża rangę tego turnieju.
  5. Lepiej, żeby się śmieszni nie wychylali przed derbami.

Właśnie sobie uświadomiłem, że ten post to w 90% napinka. Cóż, przynajmniej pozostałe 10% niechęci jest szczere

P.S. Co prawda szanse na odrobienie dwubramkowej straty przez Cracovię są żadne, ale z drugiej strony - nie takie cuda już widziałem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.10.2010 o godz. 18:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.10.2010, 18:40
"Cracovia wyszła na drugą połowę bez trenera."
?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 27.10.2010, 18:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oby Amica wygrała z żenującymi. Z wielu powodów:
  1. Wszystko, co gnębi pasiastych jest z definicji dobre.
  2. Warto dbać o zgodę handlujących meczami i handlującymi meczami, barwami i tradycją.
  3. Jeżeli wygrają, to być może zlekceważą mecz z Wisła, bo "przecież się już przełamali". Tego, że nasi zlekceważą najbliższy mecz z tego samego powodu jestem pewien...
  4. Samo pozostanie śmiesznych dodatkowo obniża rangę tego turnieju.
  5. Lepiej, żeby się śmieszni nie wychylali przed derbami.

Właśnie sobie uświadomiłem, że ten post to w 90% napinka. Cóż, przynajmniej pozostałe 10% niechęci jest szczere

P.S. Co prawda szanse na odrobienie dwubramkowej straty przez Cracovię są żadne, ale z drugiej strony - nie takie cuda już widziałem.
Ale Ula będzie musiał rozpocząć Diasporę.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 27.10.2010, 18:42
52. minW jednej telewizji prof. Janusz Filipiak, prezes MKS Cracovia SSA, powiedział w przerwie, że Ulatowski nie jest już trenerem zespołu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.10.2010, 18:49
Nie ma chyba już czegoś takiego jak SSA, z tego co pamiętam nie było przepisów wykonawczych. Jest SA. Filipak widzę działa wg najlepszych wzorców. U Arabów trenerów zdarzało się zwalniać w przerwach meczu. 15 lat temu. Jak widać jedni mentlanie idą do przodu a inni.......
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 27.10.2010 o godz. 18:53.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 27.10.2010, 18:51
56. minUlatowski wyszedł na pierwszą połowę, ale na drugą się już nie pojawił.
56. minTa wypowiedź Filipiaka miała miejsce tuż przed meczem, przepraszam za wcześniejszy wpis

Czyli blad goscia z Interii :]
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.10.2010, 19:10
Ja jednak dalej nie mogę zrozumieć, jak można było doprowadzić Pasy do takiej sytuacji. Przecież personalnie wcale nie są słabi, w dodatku na transfery wydali kupę kasy. Jak można było budować drużynę bez obrony?

Wniosek jest jeden - Ulatowski to żaden trener. Dziwne, że Filipiak zwlekał z jego zwolnieniem aż tak długo. Teraz jest już chyba za późno.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 27.10.2010, 19:12
Proponuje ciekawy tekst z weszlo, mozna duzo wywnioskowac Przypuszczam, ze nowym trenerem Pasow zostanie Urban
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 27.10.2010, 21:48
Ulatowski niewiele się różni od Skorży (mimo 2 MP z nami), Zielińskiego i.j.p. Filipiak się uniósł dumą i wylał Lenczyka, który potrafił coś wyciągnąć z tej drużyny. Filipiaka stać na dobrego trenera, tylko pytanie czy się na to zdecyduje i czy takowy będzie chciał się w ogóle bawić w takiej sytuacji. Podobnie z jest Lechem. Jak sobie zatrudnią kolejnego Czesia vel 'polska myśl szkoleniowa" to sobie nie pograją - ale to ich problem.

W tym co dziś zobaczyłem ze strony poznaniaków upatruję przy widocznym minimalnym naszym progresie szansę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.10.2010, 22:39
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Ale Ula będzie musiał rozpocząć Diasporę.
Umówmy się - i tak długo by nie wytrzymał. Taka już ich dola garbata

Ulatowski - pamiętamy!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.10.2010, 22:44
Oglądając mecz dwuch drużyn o zbliżonym poziomie z których jedna wygrała tylko dzięki temu że ta druga wogóle obrony nie miała doszedłam do wniosku że obie zasługują na te miejsce w tabeli na którym są. My jadąc do POZnania wydawać by się mogło że powinniśmy ich stuknąć bez większych problemów, ale jak będzie trudno powiedzieć bo życie bywa przewrotne...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.10.2010, 22:56
SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
My jadąc do POZnania wydawać by się mogło że powinniśmy ich stuknąć bez większych problemów, ale jak będzie trudno powiedzieć bo życie bywa przewrotne...
Ja wiem że 2 wygrane poprawiły nastrój ale do zimy nie będzie meczu który powinniśmy wygrać bez większych problemów.Co więcej, gdybym miał tak na zimno postawić kasę , to postawił bym ją na Amike - nie że grają dobrze ale dlatego że nasza gra pozostawia więcej do życzenia(mimo iż mamy więcej punktów).Do tego ciężko przypuszczać by wtopili 5 ligowy mecz pod rząd.

ps. co nie znaczy że nie liczę na dobry wynik
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 27.10.2010 o godz. 23:00.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.10.2010, 23:13
Wg. Onetu Amica odzyskala swoj blask....- szybko
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.10.2010, 23:16
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Proponuje ciekawy tekst z weszlo, mozna duzo wywnioskowac Przypuszczam, ze nowym trenerem Pasow zostanie Urban
O jaki tekst chodzi?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.10.2010, 23:24
Lech gra kiche, ale na puchary się spina.
Mam wrażenie, że Wisła to dla nich będą takie puchary, i się zepną niestety. A potem znów będzie kicha.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2010, 00:47
Wiedzieli po prostu, że przegrana z Cracovią to dla nich koniec. Przesrane u kibiców, przesrane u właściciela. Jednym zdaniem musieli wygrać, więc biegali trochę szybciej. Poza tym Cracovia gra bez obrony więc nietrudno z nimi wygrać.
Dobrze się stało, że w PP gramy dalej, będzie o co na wiosnę grać. No i szczerze mówiąc tak jak nie trawię Zielińskiego, to może teraz chłopak na względnym spokoju dotrwa do zimy, a leśne dziadki będą miały czas na poszukanie KONKRETNEGO trenera.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.10.2010, 07:30
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
No i szczerze mówiąc tak jak nie trawię Zielińskiego, to może teraz chłopak na względnym spokoju dotrwa do zimy, a leśne dziadki będą miały czas na poszukanie KONKRETNEGO trenera.
Ulatowski jest do wzięcia od zaraz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 28.10.2010, 08:13
Czesio M., Rysiek T. także do wzięcia - same tuzy polskiej myśli szkoleniowej młodej generacji
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.10.2010, 08:17
Zapomniales o Janku U.

Osobiscie akurat w Jasiu upatruje faworyta do przejecia tego cyrku z małpami z ulicy Kałuzy
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 28.10.2010, 08:34
My tu gadu gadu, tymczasem czytam na wp.pl, że w meczu z Wisłą Lecha poprowadzi J.M.Bakero
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Od: 10.2006

Stary 28.10.2010, 08:45
Z Lenczyka to jednak burak.
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,85...m_Slasku_.html
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.10.2010, 08:57
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,85...pieniedzy.html a z józka to typowy Jarosłw Kaczyński. Po pierwsze jak podpisął kontrakt to może Smolarka pocałować w dupsko. Po drugie jego zespołowi sie polepszyło to zaczął jątrzyć chyba po to żeby znowu sie atmosfera w zespole popsuła. Po trzecie renegocjować to nie znaczy narzucać.
DYSKOPOLO ŻYCZĘ JAK NAJGORZEJ!
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.10.2010, 09:03
Ale to pokazuje jakimi ....ami są piłkarze. Ja mając do wyboru spokojną normalną dobrze płatną pracę, a zajebiście dobrze płatną pracę ale z kretynem i raptusem za szefa, wybrałbym to pierwsze. Po co miałbym tracić nerwy i wysłuchiwać od gościa kompletnie nie znajacego się na rzeczy takie dyrdymały. Fakt Smolarek gra piach od dawna, ale takich głupot żaden prezes na zachodzie nie wygaduje. Ci kopacze z Dyskopolo wiedzą na co się decydowali. Wojciechowskiego cyrk i jego... małpy. Mam nadzieję że w końcu się gość rozmyśli i zrobi to samo co Ptak, czyli zniknie z piłki raz na zawsze.

Proste.
Ostatnio edytowane przez tomo : 28.10.2010 o godz. 09:05.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.10.2010, 09:24
Za PS:
Kapitan zespołu Marcin Cabaj też nie owijał w bawełnę. - Nie wiem po co wyszliśmy dziś na boisko. Mam nadzieję, że nowy trener coś zmieni w tej drużynie, bo jest bardzo źle. Sami strzelamy sobie bramki. Gramy beznadziejnie zarówno z przodu jak i z tyłu. To jest jakiś skandal.

Sam Cabaj wlai jednego swojaka na mecz minimum hehe
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.10.2010, 09:46
Bakero na trenera Lecha. Chyba rzeczywiście oszczędzają i na piłkarzach i na trenerze bo akurat Bakero do najlepszych daleko
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=1b242

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.10.2010, 09:50
Znowu będziemy grali na przełamanie nowego trenera. Najgorsze co może być. Wolałbym, żeby ich prowadził Zieliński.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów