The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2011, 22:23
yes !!!!!!!!!
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 25.11.2011, 22:24
Mamy zwycięstwo na pohybel naszym żałosnym płaczkom !

thechris napisał(a):Wyświetl post
Do Wrocławia jedziemy trochę jak na Apoel. Głodni sukcesu Wrocławianie, jeszcze bardziej głodni kibice... i Wisła, która nie radzi sobie nawet z najmniejszą presją. Obstawiam gładkie 3:0.

PS. Ale byłby obciach jak skończymy rundę 1pkt nad Podbeskidziem...
Hahahahaha ! Bez komentarza.
Ostatnio edytowane przez milosz : 25.11.2011 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.11.2011, 22:24
Jak zwykle Pareiko najlepszy.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 25.11.2011, 22:25
no i jak Wisla taka dobra czy Slask taki slaby ?
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.11.2011, 22:26
Brawo Kaziu, brawo kopacze.
Lechia,BB,derby, Żabole - po co nam to było...
Teraz musimy tłuc wszystkich jak leci... kto następny do sklepania?
Ostatnio edytowane przez arti : 26.11.2011 o godz. 06:36.
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 25.11.2011, 22:30
arti napisał(a):Wyświetl post
Brawo Kaziu, brawo kopacze.
Lechia,BB, Żabole - po co nam to było...
Teraz musimy tłuc wszystkich jak leci... kto następny do sklepania?
Rownie dobrze za tydzien mozemy zagrac piach jak tydzien temu i przegramy....wiec nie ma sie co podniecac.
Po meczu z amica tez byl huraoptymizm.
Wygralismy, zagralismy poprawnie, pomimo bledow w obronie i tyle.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 25.11.2011, 22:33
Glova91 napisał(a):Wyświetl post
Rownie dobrze za tydzien mozemy zagrac piach jak tydzien temu i przegramy....wiec nie ma sie co podniecac.
Wisla nie grala piachu tydzien temu tylko miala pecha dzis zagrala lepiej za tydzien zagramy jeszcze lepiej odbudowa trwa

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 25.11.2011, 22:37
moce napisał(a):Wyświetl post
Wisla nie grala piachu tydzien temu tylko miala pecha dzis zagrala lepiej za tydzien zagramy jeszcze lepiej odbudowa trwa
Pecha? Bo przegralismy grajac slabo? Jezeli po slabej grze remis z tym zespolem to byl dobry wynik to mamy rozne priorytety.
Przypomnij sobie podniecenie po meczu z Lechem.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 25.11.2011, 22:45
Pecha? Bo przegralismy grajac slabo? Jezeli po slabej grze remis z tym zespolem to byl dobry wynik to mamy rozne priorytety.
Przypomnij sobie podniecenie po meczu z Lechem.
ostatnio tak samo Wisla mogla wygrac jak i przegrac wygralismy dzis z liderem nie popadam w huuuraoptymizm ale dzis Wisla zagrala bardzo dobry mecz Kaziu ma moje pelne zaufanie cos sie dzieje i zmienia sie na lepsze
Ostatnio edytowane przez moce : 25.11.2011 o godz. 22:47.

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.11.2011, 06:44
Nie podniecam się tylko napisałem, że musimy wygrywać wszystko jeśli chcemy obronić MP.
No i liczyć, że Legia i Śląsk stracą w kilku meczach pkt ze słabszymi drużynami.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 25.11.2011, 22:43
Wreszcie dało się oglądać naszą grę, zwłaszcza w pierwszej połowie. W drugiej dobrze że Kaziu zrobił szybkie zmiany bo gra wyraźne siadała.

Jak widać po dzisiejszym meczu, wystarczyło 45 min gry piłką i można wygrać z kandydatem na mistrza. Warto podkreślić, że dalej gramy eksperymentalnym składem, a jednak "magiczna" gra bez piłki może rozłożyć nawet najlepszych.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.11.2011, 22:53
Mecz dobry. Podsumowanie:
Pareiko - wraca stary, dobry Sergiej
Lamey - poprawnie
Czekaj - dobrze zagrał, oby ta kontuzja to nic poważnego
Diaz - poprawnie
Pajlic - DNO, niewiele brakowało a przez niego przegralibyśmy
Iliev - indywidualista, powinien grać bardziej zespołowo
Wilk - grał jak na kapitana przystalo
Jirsak - poprawnie
Nunez - dobry mecz, ale nie potrzebna kartka przez co pauzuje z Widzewem
Boguski - bardzo dobry mecz, widać że dobrze rozumie się z Jirsakiem
Genkov - dobry mecz, dużo walczył

Chavez - porawnie
Garguła - ładnie dzielił piłkami, OK
Małecki - dobry mecz, z Odense powinien zagrać od początku.

I od razu moja propozycja składu na Odense :
Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Chavez, Diaz - Małecki, Wilk, Nunez, Garguła, Boguski - Genkov
Odpowiedz cytując
mac(TS)
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 25.11.2011, 23:10
To co zagrał dziś Garguła to dramat straszny - niewiem co on robi w naszej drużynie.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 25.11.2011, 23:13
mac(TS) napisał(a):Wyświetl post
To co zagrał dziś Garguła to dramat straszny - niewiem co on robi w naszej drużynie.
Jak to co robi...zarabia .
I pomysleć że są tacy co krytykują Stana za transfery. Melikson (niech wraca szybko !) i Iliew, a z drugiej strony taki Garguła ...jest różnica.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.11.2011, 23:29
Momentami widać było poprawe ,udało sie fajnie wyjśc klepą czy tez te wejścia Nuneza w pole karne w pierwszej polowie, ale dobre akcje były przeplatane tez duzymi bledami ,a biorac pod uwage ze Slask mial ze 3 setki to wynik móglbyc rozny. Valcxx mowil ze zima nie bedzie duzo transferow (o ile w ogole jakies beda) ,ale blagam ,sciagnijcie jakiegos nominalnego lewego obronce ,bo to co wyrabia Paljic to jest dramat .Diaz sie nie nadje na lewa obrone ,on niestety tez.. Gargula nie gral dlugo ,ale nic nie pokazal ,jak dla mnie kolejny do odstrzalu ,bo jest po prostu slaby. Czekaj oprocz jednego bledu ,zagral dobrze ,dobrze zagrali tez Iliev (w pierwszej polowie sie kozacko woził z pilka ) Genkov,Wilk,Nunez
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.11.2011, 00:47
Atmosfera świetna. Stadion też świetny. Jak zobaczyłem skład to myślałem, że będzie krucho. Jednak z każdą minutą nabierałem wiary w to, że ten skład da radę wywieźć korzystny rezultat. Potrafiliśmy utrzymywać się przy piłce, przeprowadzać ciekawe akcje i wychodzić spod pressingu Śląska. Iliev pokazał kilka fajnych zagrań technicznych i przeprowadził kilka fajnych akcji, ale denerwowało mnie, że za każdym razem podawał niemal z linii końcowej. Tak samo Nunez w pierwszej połowie powinien gola strzelić, a Genkov po błędzie Kelemena też. Boguski kilka razy się przewrócił, ale podobało mi się to, że się często wracał, walczył o piłki. Kogoś takiego brakowało w Derbach. Czekaj gra bardzo dojrzale jak na swój wiek. Fajnie też, że angażuje się w grę ofensywną. Miejmy nadzieję, że nie jest to poważna kontuzja. Jak dla mnie na tę chwilę powinien grać nadal w pierwszym składzie. Jest pierwszym od dawna wychowankiem Wisły, który naprawdę może przebić się do składu na długie lata. Diaz też zaskakująco dobrze sobie radzi. Gdy wchodził Garguła podchodziłem sceptycznie do jego gry, ale z ławki wniósł trochę więcej niż ostatnio grając w podstawowym składzie. No i na koniec słowa uznania dla Sergeia! Ojciec sukcesu.

PS Może mi ktoś wytłumaczyć za co dostał kartkę Jirsak?
Odpowiedz cytując
Feliwald
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 25.11.2011, 22:27
Nareszcie wygrana...tego potrzebowaliśmy. Na plus zdecydowanie Pareiko, był dziś niesamowity.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.11.2011, 22:27
Lamey, Jirsak, Genkov, Palijć - słaby mecz. Świetnie Pareiko, bardzo dobrze Boguski i Wilk, nieźle Iliev i Czekaj.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.11.2011, 22:28
Naprawdę fajnie się oglądało ten mecz. Cios za cios, akcje raz pod jedną, raz pod drugą bramką, przyjemnie było popatrzeć. Sporo walki i determinacji u naszych piłkarzy, to się chwali. Pareiko świetne interwencje. Dobry mecz. Dziękuję za widowisko i pozdrowienia dla braci z Śląsk Wrocław. Jeżeli ktoś miałby zdobyć mistrza oprócz nas, to z całego serca życzę tego właśnie Śląskowi.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 25.11.2011, 22:28
http://deplus.pl/news.php?readmore=21

"Wisła zagrałą dojrzalej dlatego wygrała, Iliev grał jak Ljuboja w środę"

komentarz po meczu
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.11.2011, 22:29
brawo dla Pareiki
kawal dobrej roboty w przodzie zrobil Genkov, fajnie gral Iliev tylko czesciej moglby on wykonywac ostatnie podanie
Nunez cwaniak, dobrze sie zachowal w polu karnym
i gdzie ten wielki Slask pana Oresta Lenczyka?

Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.11.2011, 22:30
Wreszcie Wisła zagrała tak że dało się to oglądać. Wrewszcie zawodnicy mieli jakis pomysł jak wspólnie zrobić jakąś akcje. Brawo Kazek !
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.11.2011, 22:32
widze ze nasi zawodnicy zmotywowali sie, widmo wielkiej rewolucji w zimie ich wystraszyla

Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Mecz fajny emocjonujący. Zawodnikom naszym nie brakowało zaangażowania, Boguski nareszcie po kontuzji niezły mecz, świetny mecz Wilka, no i nawet Mały już w pierwszym meczu po kontuzji mógł strzelić. Genkov mi się podobał bo walczył na całym boisku, na pewno jest bardziej zaangażowany w grę niż zazwyczaj Biton, który jest bardziej łowcą goli niż walczakiem i pewnie dlatego dzisiaj na niego postawił Moskal
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.11.2011, 22:48
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Mecz fajny emocjonujący. Zawodnikom naszym nie brakowało zaangażowania, Boguski nareszcie po kontuzji niezły mecz, świetny mecz Wilka, no i nawet Mały już w pierwszym meczu po kontuzji mógł strzelić. Genkov mi się podobał bo walczył na całym boisku, na pewno jest bardziej zaangażowany w grę niż zazwyczaj Biton, który jest bardziej łowcą goli niż walczakiem i pewnie dlatego dzisiaj na niego postawił Moskal
Bo to był pierwszy mecz Boguskiego po kontuzji. W limanowej to można kapuste tarasić. Jak złapie formę to Melikson ława. Przez Maaskanta Boguś marnował sie pół roku. A na siłę pchali Gułę który jest już prawie emerytem i to po przejściach.

Mecz niemrawy ślizgają się, przewracają, potykają na piłce. Jak okręgówka tylko trawa równiejsza i światła włączyli.

A tym co piszą ze wynik to fart proponuję rozpęd i baranka. Tak do sprawy podchodzac wszystko w naszej lidze to fart albo niefart.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
majomajo
Member

Od: 04.2011

Wygraliśmy bo grajkowie chcieli wygrać. Determinacja + trochę wyobraźni i są 3 pkt, prosta recepta na zdobywanie pkt do końca rundy jesiennej..
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 25.11.2011, 23:21
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie dzisiaj Lamey. Boguski jak za dawnych lat, Iliev i Genkov do czasu jak mieli siły nieźle, potem coraz słabiej. Smiem twierdzić, że po powrocie MelGibsona, Sobola i odzyskaniu pewności przez Malego rozdupcamy wszystkich po kolei i decydujący o mistrzostwie będzie mecz z Legią, która na dzisiaj mam nadzieję że tylko chwilowo nam odjechała. Terminarz nam sprzyja jak nigdy wczesniej.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.11.2011, 23:24
gigant napisał(a):Wyświetl post
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie dzisiaj Lamey. Boguski jak za dawnych lat, Iliev i Genkov do czasu jak mieli siły nieźle, potem coraz słabiej. Smiem twierdzić, że po powrocie MelGibsona, Sobola i odzyskaniu pewności przez Malego rozdupcamy wszystkich po kolei i decydujący o mistrzostwie będzie mecz z Legią, która na dzisiaj mam nadzieję że tylko chwilowo nam odjechała. Terminarz nam sprzyja jak nigdy wczesniej.

Hah tez o tym pomyslałem

Na wiosne jeszcze cos mamy do udowodnienia.Rewanze u siebie + wroca kontuzjowani .Jeszcze zobaczymy czy ta Wisła sie skonczyła
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 25.11.2011, 22:34
Gdyby nie Pareiko nie byłoby tak fajnie. Fart i tyle, pomimo dużo lepszej gry. Dobranoc.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 25.11.2011, 22:35
A tak na spokojnie, bohaterem meczu Parejko, ale i Nunez (bo wypracował bramkę i dobrze grał). Najsłabszy Paljić, transfer LO absolutnie niezbędny. Jak wróci jeszcze Melikson to nie jest źle.

To co niepokoi to proste błędy w obronie (Lamey regularnie pozwalał na dośrodkowania, a zwłaszcza Paljić który sam w sobie jest zagrożeniem dla gry obronnej) i brak spokoju w wykańczaniu akcji w kontekście tzw. ostatniego podania (tu niezbędny jest powrót Meliksona i również 2-gi transfer kogoś podobnego do Iliewa).
Ostatnio edytowane przez milosz : 25.11.2011 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów