The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2010, 12:04
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Diego Simeone to byłby hit To byłoby głośne nazwisko, które mogłoby odwrócić wizerunek klubu. Co to jakiś Bakero - stary dziad, Diego Simeone to już co innego Piłkarz z jajami a'la Sobolewski, trener na początku swojej kariery z małym sukcesem "mistrzostwo Argentyny", z wielkimi znajomościami, z hiszpańskim podejściem. Mówi pewnie biegle po włosku, hiszpańsku, może angielsku. Ma znajomości w lidze włoskiej, argentyńskiej
Takiego coacha nam trzeba, nie jakiś niemców, hiszpanów itp... tylko takiego argentyńczyka.

100% poparcia kandydatury Diego Simeone

W tym wywiadzie nie wiem co mówi ale przynajmniej ten ryj ma znośny i mówi jak dla mnie konkretnie pełnymi zdaniami
http://www.youtube.com/watch?v=SKvmL5ol8P0

Zgadzam się z tym co napisałeś w pełnej rozciągłości.
Włoch i Hiszpan jeszcze brani pod uwagę? - zapewne Scala i Clemente.
Eppur si muove!
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.08.2010, 11:14
a mi się marzy powrót Macieja Skorży...
choć to jest nie możliwe jak na razie. ;/
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2010, 11:32
ostach1906aka napisał(a):Wyświetl post
a mi się marzy powrót Macieja Skorży...
choć to jest nie możliwe jak na razie. ;/
To bardzo Ci współczuję...Skorża to trener który zabił Wisłę piłkarsko, nie miał pomysłu na grę, zero charyzmy, taktyka do dupy...Pisałem kiedyś że on nam drużynę zniszczy i wyszło na moje. To byłby czarny dzień gdyby tu wrócił. A poza tym Legionistów nam tu nie potrzeba. Już wolę Kulawika. Wiem ze zaraz wyskoczysz z argumentem...ze w piewrszym sezonie zdobył tytuł po 8 miejscu...co z tego? Z taką drużyną to i ja bym zdobył. Piłkarze bardzo chcieli odkuć się za zły sezon i myślę ze obojętnie kto by nie prowadził wtedy Wisły i tak byłaby Mistrzem...Nie potrafił zrobić ekipy z tego co miał, to się ciągle transferów domaga....A siła trenera wychodzi nie przy samograju jaki dostał w Legii, tylko własnie przy przeciętnych piłkarzach....Poprowadziłby sobie taki Gornik Zabrze to by zrozumiał...Dajcie spokój już z tym Legionistą! Życzę mu żeby takie niepowodzenia jak u nas miał na Łazienkowskiej....
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2010, 11:49
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze bardzo chcieli odkuć się za zły sezon i myślę ze obojętnie kto by nie prowadził wtedy Wisły i tak byłaby Mistrzem...
Tak sami z siebie chcieli się odkuć? Przecież piszecie w różnych tematach, że piłkarze to lenie, nie mają ambicji, liczy się tylko kasa itd. Raczej ktoś ich musiał zmotywować.
Życzę mu żeby takie niepowodzenia jak u nas miał na Łazienkowskiej....
No tak.W końcu, praca Skorży w Wiśle to pasmo samych porażek...
jason wiślak
Senior Member

Stary 07.08.2010, 11:59
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Tak sami z siebie chcieli się odkuć? Przecież piszecie w różnych tematach, że piłkarze to lenie, nie mają ambicji, liczy się tylko kasa itd. Raczej ktoś ich musiał zmotywować.

No tak.W końcu, praca Skorży w Wiśle to pasmo samych porażek...
No sorry ale to było prawie 3 lata temu. Czasy się zmieniają. Nie ma u nas graczy takich jak Baszczu, Zieniu, Paulista, Cantoro...dopiero teraz widać ile dla nas znaczyli. Poza tym w Wiśle grał lepszy Sobol, Brożek był w kapitalnej formie ( co dotknął to strzelał), Boguski został okrzyknięty drugim Żurawiem a Mały dopiero wchodził do zespołu i nie gwiazdorzył, więc chęci i ambicje były.

Jeśli wziąc pod uwagę puchary to w sumie same porażki ( nie biorę pod uwagę zwycięstwa z Barcą, bo było ono bezużyteczne w ostatecznym rozrachunku). A w lidze także w poprzednim sezonie wszytsko do tego zmierzało...

W sumie to nie mam ochoty już na ten temat dyskutować, bo tylko się denerwuje a wystarczająco dużo nerwów kosztowała mnie jego kadencja...
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.08.2010, 12:09
Jak czytam te "polskie " propopzycje trenerskie to az mi ciary przechodza po plecach...

Wtedy dochodze tez do wniosku ze co niektorzy maja zdecydowanie inna wizje i futbolu niz ta grupa "normalnych"
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2010, 11:55
Wiem ze zaraz wyskoczysz z argumentem...ze w piewrszym sezonie zdobył tytuł po 8 miejscu...co z tego? Z taką drużyną to i ja bym zdobył.
Niewątpliwie.
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2010, 12:36
To bardzo Ci współczuję...Skorża (...) Życzę mu żeby takie niepowodzenia jak u nas miał na Łazienkowskiej....
To nie nazywaj się kibicem Wisły, skoro Legii życzysz dwóch mistrzostw z rzędu. Wierz mi jeszcze kibice zapłaczą za Skorżą i mistrzostwem.
kfilk
Member

Stary 07.08.2010, 11:19
Moim zdaniem Larsson byłby idealny. Nie mam pojęcie jakie ma umiejętności trenerskie ale wiem, że mógłby pokazać naszym gwiazdeczkom co oznacza "profesjonalny piłkarz". Byłby większą gwiazdą niż kopacze i to do niego by kibice na treningach podbiegali po autograf. Myślę, że kilka miesięcy spędzonych ze zdobywcą LM pokazałoby naszym grajkom na jak zachowuje się, pracuje i myśli człowiek który odnosi sukcesy. Tylko, żeby Cupiał się nie ugiął pod lamentami kopaczy, że muszą ciężko trenować...
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.08.2010, 11:31
na sport pl piszą że jest brana jeszcze kandtdatura włocha i hiszpana
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.08.2010, 11:45
Wcześniej, przed przyjściem na Reymonta prowadził przecież Groclin, przeciętną drużynę...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
jason wiślak
Senior Member

Stary 07.08.2010, 11:48
I cudów tam nie dokonał. Poza tym Groclin tez miał niezły zespół jak na polską ligę. Ten trener- ot, zwykły szary szkoleniowiec ligowy...czas to zrozumieć ...
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2010, 11:51
Mnie to tak naprawdę zastanawia kto o tym pierwszy powiedział, że przyjdzie do nas Larsson, czy Simeone? Wydaje mi się, że niektórzy z kibiców powariowali, powypisywali jakieś bzdury, bo tak sobie pomyśleli, a teraz dziennikarzyny z gazety emocjonują się tym, co napiszą forumowicze wislakrakow.com. Była informacja o tym, że trenerem będzie Simeone albo Larson? Bo ja nigdzie takiej nie widziałem... do dzisiaj.
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.08.2010, 12:02
Nawet Mourinho z gówna czekoladki nie zrobi.
Według mnie Wisle potrzeba: Pilkarzy przez duże P z ambicją przez duże A, z wydolnością przez duże W i charakterem przez duże CH.Nie musza to być nazwiska zgrane na naszej krajowej top-liście i nie muszą mieć kontraktów za 400.000 euro rocznie.Ich celem ma być wyprucie żył dla Wisły-tak aby zrobić wynik i pokazać się w Europie.A tener?-Ma ich poukładać takycznie...............bo wola walki i chęć zwycięstwa byłaby poza dyskusją.........Tylko tyle i aż tyle...........
Dlatego marzy mi się trener z otwarta glową, twardą reką i spoza układów............Nawet taki jak ten z Karabachu......
bonawentura
Senior Member

Stary 07.08.2010, 12:05
Tak mi przyszło jeszcze do głowy... a Bogusław Kaczmarek? co z nim? może on byłby skłonny trenować drużynę?
MCX
Senior Member

Stary 07.08.2010, 12:05
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Tak mi przyszło jeszcze do głowy... a Bogusław Kaczmarek? co z nim? może on byłby skłonny trenować drużynę?
Na pewno byłby skłonny.

Ale nikt o zdrowych zmysłach nie powinien mu tego zaproponować.
bonawentura
Senior Member

Stary 07.08.2010, 12:08
Ale dlaczego? Zaszedł dość wysoko w Pucharze UEFA, właściwie tak daleko jak Wisła. Czemu nie dać mu szansy w Krakowie?

Choć sam nie wiem jakiego usposobienia jest Kaczmarek - nam potrzebny jest trener, któremu nikt nie podskoczy - w stylu Petrescu.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2010, 12:12
Ale dlaczego? Zaszedł dość wysoko w Pucharze UEFA, właściwie tak daleko jak Wisła. Czemu nie dać mu szansy w Krakowie?
Mam pomysł - zatrudnijmy Kasperczaka!
Doszedł kiedyś do 1/8 Pucharu UEFA, powinien być chętny. Czemu nie dać mu szansy?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2010, 12:10
0 kandydatur związanych z "polską myślą szkoleniową" Jak widać o dziwo są osoby które jeszcze tego nie rozumieją.
Przeczytałem dzisiaj, że Iwan proponuje "polskiego Mourinho" i Jasia Urbana.O mało nie dostałem zawału...
Eppur si muove!
MCX
Senior Member

Stary 07.08.2010, 12:12
Ja jestem zdania, że jeżeli chodzi o polskich trenerów - przetestowaliśmy wszystkie sensowne rozwiązania. Smuda, Skorża, Engel, Kasperczak - wszyscy, którzy w polskiej piłce coś znaczyli w ostatniej dekadzie u nas byli. I jesteśmy w tym miejscu, gdzie jesteśmy. Potrzebujemy kogoś konkretnego, najlepiej obcokrajowca do którego piłkarze będą mieli szacunek i respekt.

"Myślę, że będziemy szukać za granicą, tak, żeby nowy szkoleniowiec mógł przenieść do nas wartości z dobrej ligi zachodniej".

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ukamy_od_dzis/

I bardzo dobrze.
bonawentura
Senior Member

Stary 07.08.2010, 12:13
Ojej ojej - po prostu szukam kogoś, kto jako polski szkoleniowiec mógłby trenować Wisłę. Więc znalazłem Kaczmarka, który Groclinem zaszedł daleko w europejskich pucharach, a tutaj wielka bura...

Rozumiem, że może i nie ma na horyzoncie jakiegokolwiek dobrego polskiego trenera, który mógłby potrenować Wisłę, ale warto mimo wszystko się zastanawiać. Zresztą decyzja i tak nie jest w naszych rękach, więc dyskutować możemy.
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2010, 12:24
Ojej ojej - po prostu szukam kogoś, kto jako polski szkoleniowiec mógłby trenować Wisłę. Więc znalazłem Kaczmarka, który Groclinem zaszedł daleko w europejskich pucharach, a tutaj wielka bura...
Kaczmarek?
A nie przypadkiem Dusan Radolsky?

Poza tym kiedy Bobo prowadzil jakiś poważny klub z sukcesami? Bo mi się zdaje, że to było 7-8 lat temu.
bonawentura
Senior Member

Stary 07.08.2010, 18:29
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Kaczmarek?
A nie przypadkiem Dusan Radolsky?

Poza tym kiedy Bobo prowadzil jakiś poważny klub z sukcesami? Bo mi się zdaje, że to było 7-8 lat temu.
W sumie chyba racja, że Radolsky...

Ale zostawmy temat trenerów z Polski. Trzeba postawić w najbliższych latach na trenerów zagranicznych. Nie ma chyba żadnego polskiego trenera, który by coś sobą prezentował(no - może poza Skorżą, który z Legii stworzył świetny zespół i będzie stanowić duże zagrożenie - widać jak się ma kasę i dobrych grajków, to Skorża potrafi zrobić dobry team, szkoda że na Reymonta nie miał takiej możliwości).
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 07.08.2010, 12:23
Ksperczak podal sie do dymisji, bo wszyscy tego od niego oczekiwali.
Wszyscy tez oczekuja wyciagniecia konsekwencji z pilkarzy, ktorzy byli sprawcami tego blamazu.
Miejcie honor i usuncie sie z druzyny. Panowie Boguski, Lobodzinski, Kowalski, Piotr Brozek, Jirsak - nie zaslugujecie aby ubierac koszulke Wisly.
Rzadam od sterujacych klubem ukarania pilkarzy za katasrofalna postawe w meczach pucharowych. Potraficie tylko gnoic trenerow, pozstawiajac pilkarskie miernoty w przeswiadczeniu ze sa nietykalni, nawet jak s*******a sezon jeszcze przed startem. Nie interesuja mnie kary finansowe po 10tys zlotych, chce i rzadam usuniecia z klubu winnych.
Nie chce ogladac pilkarzy ktrorzy swoimi wystepami hanbia ta druzyne.
Mam dosc zmanierowanego gwaizdroa Brozka, co do ktorego mam mocne podejrzenia o dywersje i sabotowanie klubu.
Mam dosc beznadziejnosci i bylejakosci Lobodzinskiego, mam dosc tchorzostwa i miekkosci Boguskiego i Jirsaka.
Wynocha z Wisly.

Wasza obecnosc w klubie to policzek w twarz legend Wisly.

Jestescie zalosne pierdoły.

PS. Kula - miej jaja i odsun chociaz na ten mecz od zespolu te miernoty bez honoru.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 07.08.2010 o godz. 12:26.
Boia chi molla !
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 07.08.2010, 13:02
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Miejcie honor i usuncie sie z druzyny. Panowie Boguski, Lobodzinski, Kowalski, Piotr Brozek, Jirsak - nie zaslugujecie aby ubierac koszulke Wisly.
.
To jest bardzo dobry zawodnik, tylko że on jest lewym pomocnikiem/napastnikiem. Ja to widzę, panowie Borek i Kowalczyk to zauważyli przed meczem z Karabachem, ale kolejni trenerzy już tego nie widzą i wrzucają go na obronę. Równie dobrze Guardiola mógłby wrzucić Messiego na lewą obronę w Barcelonie i narzekać, że nie gra jak Roberto Carlos.
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.08.2010, 14:26
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ksperczak podal sie do dymisji, bo wszyscy tego od niego oczekiwali.
Wszyscy tez oczekuja wyciagniecia konsekwencji z pilkarzy, ktorzy byli sprawcami tego blamazu.
Rzadam od sterujacych klubem ukarania pilkarzy za katasrofalna postawe w meczach pucharowych. Potraficie tylko gnoic trenerow, pozstawiajac pilkarskie miernoty w przeswiadczeniu ze sa nietykalni, nawet jak s*******a sezon jeszcze przed startem. Nie interesuja mnie kary finansowe po 10tys zlotych, chce i rzadam usuniecia z klubu winnych.
Nie chce ogladac pilkarzy ktrorzy swoimi wystepami hanbia ta druzyne.
Mam dosc zmanierowanego gwaizdroa Brozka, co do ktorego mam mocne podejrzenia o dywersje i sabotowanie klubu.
Mam dosc beznadziejnosci i bylejakosci Lobodzinskiego, mam dosc tchorzostwa i miekkosci Boguskiego i Jirsaka.
Wynocha z Wisly.

Wasza obecnosc w klubie to policzek w twarz legend Wisly.

Jestescie zalosne pierdoły.

PS. Kula - miej jaja i odsun chociaz na ten mecz od zespolu te miernoty bez honoru.

Brawo 7 kotów. Popieram w całości. Dość tego kiczu boiskowego.

Stawiam dodatkowo od siebie test-warunek Basałajowi i Cupiałowi na sprawdzenie ich kompetencji, co do stworzenia lepszej przyszłosci Wisły.

Najłatwiej jest rzucić hasła o restrukturyzacji klubu i tym pdobnych pierdołach. Tak było po Tibilisi. I co się stało ? Basałaje z Cupiałem wymiękli i szybciutko się rozmienili na drobne. Zmieniali trenerów, jak chorągiewki, bo tak najłatwiej i najtaniej. A gdy znaleźli z Mielcarskim Dana Petrescu a ten domagał się wymiany polskich panienek i darmowego szrotu zagranicznego, na piłkarzy z jajem i sensem, to szybciutko w zmowie z panienkami boiskowymi, usunęli Petrescu także, żeby wszystkim żyło się łatwiej Niestety dla Wisły i Cupiała także, owszem, żyło się łatwiej, ale brak jakości boiskowej, w*******ił pieniądze Cupiała jeszcze bardziej, nie tylko nadmierną iloscią szrotu zastępczego, ale i brakiem jakiejkolwiek wizji przyszłości..

Jeśli klub nie zamierza zrobić porządku ze szrotem i panienkami piłkarskimi, to niech lepiej da sobie spokój z kolejnym trenerem a`la Petrescu, gdyż znowu Basałaj z Cupiałem wymiękną przed nim i wspólnie z przepłacanymi panienkami boiskowymi, usuną go z klubu, gdy tylko upomni się o obiecywane transfery z jajem.

Dość tych pozorów i obiecanek bez pokrycia pod nazwą "restrukturyzacja" albo przebudowa czy rekultywacja spalonej murawy. Bowiem na tak ogromny, nowy stadion, już tylko czyny mogą przyciągnąć kibiców sukcesu, a prawdziwi kibice, raczej ręki, przełacanym panienkom podawać dalej nie powinni, choćby z powodu zasad ludzi honornych, za jakich się uważają. Nie wyobrażam sobie na nowym stadionie, dalszego ciągu, stada nierozgarniętych panienek, mieniących się facetami, tylko z powodu, pomyłkowych klejnotów w kroku, danych im ze strony Boga oraz nieuzasadnionego majątku, becalowanego im ze strony Cupiała. Albo ostatecznie, Cupiała stać na fachowców, albo tani kowboje obeżrą go z kasy i honoru, do gołej dupy. Niech piłkarscy kowboje nie straszą, że jak im Wisła znowu podskoczy, to mistrza już nie zobaczy, bo Wisła to taki klub, który w/g samego Cupiała, ligę powinien wygrywać seryjnie, ale musi wreszcie grać coś w pucharach, żeby Wisła mogła się rozwijać i sama na siebie zarabiać.

Na drzwiach szatni nowego stadionu piłkarzy Wisły, powinien wisieć znak zakazu wstępu kowbojom piłkarskim i śmierdzącym leniom.

Ps. Jeśli nie kolejni trenerzy, to kto w Wiśle od kilku lat odpowiada, za kondycję i przygotowanie fizyczne do pucharów i sezonu, a także za zdrowie piłkarzy Bahr i kto jeszcze Kto toleruje obciążenia fizyczne, zamiast piłkarskie, to a`la fitnes dla kobiet
Pamiętam także, że dawno temu zwolniono lekarza klubowego i o nowym nic nie słyszałem. Natomiast ostatnio słyszałem o kucharzu dla naszych damskich gwiazdeczek, nawet w Azerbejdżanie.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.08.2010 o godz. 15:28.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.08.2010, 14:35
kot napisał(a):Wyświetl post
Natomiast ostatnio słyszałem o kucharzu dla naszych damskich gwiazdeczek, nawet w Azerbejdżanie.
A co w tym dziwnego, że wzięli kucharza do Baku? W Azerbejdżanie trzeba uważać na zatrucie.
Wisła Kraków
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.08.2010, 14:39
K4millo napisał(a):Wyświetl post
A co w tym dziwnego, że wzięli kucharza do Baku? W Azerbejdżanie trzeba uważać na zatrucie.
Może ten pomysł z trenerem Pawłem Janasem nie jest taki zły, moglibyćmy liczyć na obecność kucharza na konferencjach prasowych przed ważnymi meczami

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
nesta
Senior Member

Stary 07.08.2010, 12:34
Czlowieku jaki Kaczmarek... Smieszny gosc bez charyzmy, wymachujacy copka z pomponem jak jego druzyna strzeli bramke.

Ja bym chcial mlodego, utalentowanego trenera z zagranicy. Taki jest obecnie trend, ze stawia sie na glodnych sukcesu, ambitnych szkoleniowcow na dorobku, ktorzy jednoczesnie dzieki bogatej karierze pilkarskiej, charyzmie, sa zdolni prowadzic samodzielnie druzyne. Oczywiscie nie chcemy kogos, dla ktorego Wisla bylaby 1 praca w karierze, ale taki Simeone wydaje sie modelowym kandydatem.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.08.2010, 12:47
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1aa95

Nie wiem czy bylo. Powiem krotko, "PS" to jest dramat jaki poziom osiagnal. Znalezli na naszym forum informacje i sami przekopiowali na swoje...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów