The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2011, 07:37
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jestem zalamany... Dostalismy 3:0 od jakiegos PSV, ktore nasz balon przebilo... Wolski to jest cienias, Skorza konczy sie jak zwykle, media znowu nam sprzyjaja, spuchniemy i skonczymy w ciemnej dupie...
Jak dobrze ze kibice Wisly mnie uswiadomili jak naprawde jest z tym moim klubem.
Ide sie pociac...
Weź sie lepiej nie osmieszaj z tym jakims PSV bo to co Oni osiagaja to Wy i My mozemy o tym pomarzyc
Odpowiedz cytując
loskolczoneros
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 01.12.2011, 00:44
mają rozmach sk..........

http://www.youtube.com/watch?v=dYr3jR_Zrfw
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.12.2011, 15:40
loskolczoneros napisał(a):Wyświetl post
mają rozmach sk..........

http://www.youtube.com/watch?v=dYr3jR_Zrfw
co to w ogole za nielad byl , chyba ktos im psikusa zrobil i kartoniki zle poukladal , wpatruje sie i wpatruje i widze tylko jakies , hmm kolorki , jak to im chodzilo ze ta ich zyleta jest teczowa to juz kumam ta oprawe
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.12.2011, 16:03
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
co to w ogole za nielad byl , chyba ktos im psikusa zrobil i kartoniki zle poukladal , wpatruje sie i wpatruje i widze tylko jakies , hmm kolorki , jak to im chodzilo ze ta ich zyleta jest teczowa to juz kumam ta oprawe
Mysle, ze kibic Wisły powinien byc ostatnim ktory ocenia oprawy Legii, patrzac przez pryzmat dzialalnosci w tej dziedzinie.

Licze, ze ultrasi Wisły na twente zrobią taka choreografie, ze NS'ą bedzie poprostu głupio i zakoncza działalnosc.

Cytat:
Na złotą gwiazdkę to jeszcze sobie poczekasz
Taaa, bo my mamy takie cisnienie na ta gwiazdke ze łeb urywa. Wystarczy nam to, ze na 95% stadionów w Polsce gdzie przyjezdza Legia jest ustanawiany sezonowy rekord frekwencji.
Ostatnio edytowane przez killzone : 01.12.2011 o godz. 16:09.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 01.12.2011, 16:10
killzone napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy nam to, ze na 95% stadionów w Polsce gdzie przyjezdza Legia jest ustanawiany sezonowy rekord frekwencji.
szkoda, ze w domu nie ustanawiacie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.12.2011, 16:12
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
szkoda, ze w domu nie ustanawiacie.
Czego? :(

10 znaków
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Mówcie sobie co chcecie, ja wróciłem z meczu względnie zadowolony Różnica klas oczywista i nieszczególnie zaskakująca, wynik fatalny, ale do czerwonej kartki wyglądało to tak, że wszystko się w tym meczu może wydarzyć - także to, że psim swędem coś wciśniemy, bo akcje były. Potem mogłem tylko doceniać, że grając w 10 nie usiedli na dupach - robili to, co my kibice z Łazienkowskiej lubimy najbardziej, czyli walczyli. Żyleta to doceniła, nikt do piłkarzy nie miał pretensji, a pazie...? Pazie - na razie!

Wstydu nie było. Była rzeczywistość. Zimny prysznic, no sorry, ok, LE nie wygramy Dobrze, że ktoś nam to w końcu uświadomił, bo przecież ten mityczny balon...

Wolski jest kotem i kto twierdzi inaczej, ten chce się bić!
Legionista
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Cytat:
Jestem zalamany... Dostalismy 3:0 od jakiegos PSV, ktore nasz balon przebilo... Wolski to jest cienias, Skorza konczy sie jak zwykle, media znowu nam sprzyjaja, spuchniemy i skonczymy w ciemnej dupie...
Jak dobrze ze kibice Wisly mnie uswiadomili jak naprawde jest z tym moim klubem.
Ide sie pociac...
z całym szacunkiem, ale ogarnij się - ile Ty masz lat, że takie teksty piszesz (z resztą któryś raz). Co Ty sobie myślisz, że wszyscy będą z zachwytu piali bo Legia jest taka i taka, a Wolski to normalnie Zidane ?Jak masz pisać takie farmazony jak przed chwilą to daj sobie spokój.Jak masz się isć pociąć to idź i nie zawracaj nam dupy.
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Stary 01.12.2011, 00:49
Krav napisał(a):Wyświetl post
z całym szacunkiem, ale ogarnij się - ile Ty masz lat, że takie teksty piszesz (z resztą któryś raz). Co Ty sobie myślisz, że wszyscy będą z zachwytu piali bo Legia jest taka i taka, a Wolski to normalnie Zidane ?Jak masz pisać takie farmazony jak przed chwilą to daj sobie spokój.Jak masz się isć pociąć to idź i nie zawracaj nam dupy.
Jakbyś nie zauważył to kolega kreseq ironizował. Nikt tu się nie przechwala. Poczytaj sobie jednak to forum, a zobaczysz, że zaślepieni kibice Wisły przeginają w druga stronę byle tylko się dowartościować. Ani nie jest tak zajebiście, ani tak beznadziejnie. Bez nerw
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 01.12.2011, 00:58
Dzieki Bogu ze powstalo nowe forum z ograniczeniami bo tu już chyba więcej legionistow niż wislakow. Sobie rozkminki tu wala na kogo trafić... Naprawde nie macie gdzie tego robić? Co do meczu można pisać ze byl wyrownany itp itd ale jakby psv mialo strzelic jeszcze 3 gole to by strzelilo. Niektorym już się w glowach poprzweracalo bo ograli psim swedem izraelczykow i rumunow... psv to byl pierwszzy poważny przeciwnikk legii w tym sezonie i 2 wtopy. W tym kontekscie nasz dwumecz z apoelem nie wygląda tak źle. A poziom psv i apoel podobny.
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Stary 01.12.2011, 01:01
legol napisał(a):Wyświetl post
Dzieki Bogu ze powstalo nowe forum z ograniczeniami bo tu już chyba więcej legionistow niż wislakow. Sobie rozkminki tu wala na kogo trafić... Naprawde nie macie gdzie tego robić? Co do meczu można pisać ze byl wyrownany itp itd ale jakby psv mialo strzelic jeszcze 3 gole to by strzelilo. Niektorym już się w glowach poprzweracalo bo ograli psim swedem izraelczykow i rumunow... psv to byl pierwszzy poważny przeciwnikk legii w tym sezonie i 2 wtopy. W tym kontekscie nasz dwumecz z apoelem nie wygląda tak źle. A poziom psv i apoel podobny.
Psim swędem z rumunami i izraelczykami. To już będą łącznie trzy mecze Psi swąd to chyba jednorazowy fuks. To samo serio bez straty gola. Też fuks, Spartak fuks, turcy fuks. Tylko Wasze mecze, gdzie sędziowie wam pomagają są wywalczone Daj żyć człowieku, daj żyć
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 01.12.2011, 01:19
KorteZ napisał(a):Wyświetl post
Psim swędem z rumunami i izraelczykami. To już będą łącznie trzy mecze Psi swąd to chyba jednorazowy fuks. To samo serio bez straty gola. Też fuks, Spartak fuks, turcy fuks. Tylko Wasze mecze, gdzie sędziowie wam pomagają są wywalczone Daj żyć człowieku, daj żyć
Specjalnie się dzis zalogowales żeby się wyzyc czy co? Więcej oczojebnych emotek wrzucaj w tekst to już się go wogole nie będzie dalo przeczytać... psim swedem dotyczylo tylko izraelczykow. Po turkach tez jakoś się specjalnie nie przejechaliscie... a spartak, nie umniejszajac sukcesu, gdyby to byly mecze o awans do LM to skonczylo by się jak z psv... a co do niezliczonej masy legionistow na tym forum po prostu w....ia mnie jak wchodze na forum wisly i widze w awatarach elki i ryje jakiegos pajaca ljuboji. 1 post 2 posty na stronę ok ale nie 3 strony pod rząd co już się zdarzalo...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.12.2011, 00:59
Akurat dzisiaj z tym staniem było nieźle. Jak Szczęściarz zaintonował, że "wszyscy wstają i śpiewają" to z tyłu słyszałem: "o co mu, k****, chodzi, przecież wszyscy stoją!"

Ale zazwyczaj boczne sektory się nie fatygują do takiego wysiłku fizycznego. Żyleta, południowa i łuki dają radę. Im więcej kasy płacisz, tym większego komfortu oczekujesz jednak, co nie?

Cytat:
Sam swoje do rozkminki dokładasz, więc nie wiem o co Ci chodzi u nas paru stałych wiślaków też jest, normalna rzecz. Internet, wymiana poglądów, wiesz, te sprawy. Nawiasem mówiąc temat nazywa się "polskie zespoły w europejskich pucharach" to o kim mają być rozkminki? Śląska i Jagiellonię mamy rozpamiętywać? A że temat "Wisła w europejskich pucharach" też jest, to w sumie niewiele tu pozostaje do omawiania
Ostatnio edytowane przez Sartre : 01.12.2011 o godz. 01:03.
Legionista
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.12.2011, 01:00
A Spartak na poziomie Litexu.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 01.12.2011, 01:02
Owszem, widzę że co poniektórzy przeginają z formą Legii - fakty są takie, że póki co Legia przegrała jeden mecz w lidze i nic nieznaczący (poza prestiżem oczywiście) mecz w LE, a i tak niezależnie od niego wychodzi z grupy i wszystko. A co do przeginania - to co odróżnia np. kresqa od Naszych kibiców to to, że oni są u siebie. I to co toleruję (ewentualnie, bo też czasem przeginają) u Nich, u przeciwników już nie, a cytowany wyżej post brzmi jak pokemonowa klasyka.Co wolno wojewodzie, to..jakoś tak to szło.
Nie wiem w ogóle po co te dywagacje póki co - ja tam jestem zadowolony (przynajmniej do jutra ), chociaż liczyłem na czwóreczkę, nie udało się, no nic, może następnym razem
Aha - według mnie testem czy to zadyszka czy nie będzie mecz z Lubinem. Jak nie wygracie to będę uważał, że wpadliście w dołek. Inna sprawa, że kolejny mecz gracie z żydami u siebie (a później przerwa), więc o wygraną nie trudno (bez zbędnych komentarzy bym prosił w tej sprawie )
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Stary 01.12.2011, 01:07
Krav

Tu jest pełno subiektywnych ocen. Każdy z nas takowe snuje.
Co jest prawdziwe?
Spójrz w tabele Ekstraklasy i tabele Ligi Europy. I bez sensu są rozkminki, czy Legia jest żałośnie słaba, czy zajebista. Liczby mówią swoje. I tak najważniejszy będzie ligowy dorobek na koniec całego sezonu.

Liczby Legii.....pokazują, że jest nieźle. Lepiej niż u Was, więc o to bym sie bardziej martwił.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.12.2011, 01:45
Wdepnąłeś w sidła prowokacji.

Ja ze swojej strony (i w imieniu całej załogi) mogę powiedzieć, że Legia i Wisła grają w warcaby, a PSV i Twente w szachy.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.12.2011, 12:06
PSV gdyby chciało mogło wygrać wyżej ale widać było,że im nie zależy na zdobywaniu kolejnych bramek przy pewnym prowadzeniu.
Cieszy przerwana passa L bez porażki u siebie,skończy się napinka jaka to twierdza jest w Warszawie .
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.12.2011, 14:50
Moment, to odniesieniem do Legii jest PSV, a nie Rapid czy Hapoel Niezle jaja . Kultura gry jest taka na jaka pozwalaja pilkarze mogacy grac w danym klubie... Takich, jak zatrudnia PSV i w takiej ilosci(+swietna mlodziez) jeszcze dlugo nie zobaczymy na polskich boiskach i to w jednym klubie. Na tle rywali z podobnej polki i o podobnych mozliwosciach finansowych, kadrowych, to Legia wygladala bardzo dobrze(najlepiej patrzac na wyniki, tzn. 3 zwyciestwa). Niektore osobki to naprawde ostro sie zagalopowaly...niedlugo sie okaze, ze Legia wczoraj powinna wygrac z palcem w wiadomym miejscu, bo to przeciez jakies tam PSV . Ja kibicuje z calego serca Wisle, ale potrafie docenic to co osiagnela Legia na europejskich boiskach, tzn. ogranie bogaczy z Turcji czy krezusow z Rosji, nie wspominajac o awansie do dalszej rundy LE.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.12.2011, 02:19
Błędy Kuciaka?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 01.12.2011, 06:59
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Błędy Kuciaka?
przy pierwszej bramce się źle zachował, bramkarz powinien kryć krótki słupek oraz przy rzucie karnym fatalne, nieprzemyślane, nieprofesjonalne, nieodpowiedzialne zachowanie bramkarza!
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.12.2011, 10:30
Błędy Kuciaka?
Zanim coś napiszesz to popraw te mistrzowskie tytuły Legii na 8 a nie 9 bo obciach robisz.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.12.2011, 15:21
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Chodzilo mi glownie o karnego, bo po co faulowal? Zamiast straty tylko gola, to dodatkowo czerwona kartka. Porownalbym ta sytuacje do zagrania Baszczynskiego w Tibilisi, gdzie wybijal pilke reka z lini bramkowej (ale tam byla gra o awans).
Powiem tak. Dla mnie to nie był błąd. Zaryzykował jak Suarez z Ghaną kiedyś. Gdyby Skaba jakimś cudem obronił karnego to można by się łudzić - chociaż jak pisze FraMat i tak nas pewnie bym rozklepali, bo byli nieosiągalni. Akurat w tej sytuacji na maxa dupy dała obrona, która puściła faceta gdzieś od 40 metra i ten sobie wjechał, Kuciak ODBIŁ pierwszą setkę i do dobitki znowu dobiegł gość z Holandii. A gdzie była obrona? To był błąd obrony, nie jego. Oczywiście po czerwonej i golu mecz się skończył, co nie zmienia faktu, że gdyby Skaba obronił to bylibyśmy jeszcze w grze. Gdyby nie było karnego do pewne 0-2 z dobitki i też nie byłoby o czym mówić, bo o dwóch golach z tą obroną PSV moglibyśmy pomarzyć. To nie jest przypadek, że w dwóch meczach nie strzeliliśmy im gola. Swoją drogą nie zgadzam się z Kowalem i uważam, że tam był spalony, murzyn absorbował obronę i bramkarza.

Co do pierwszej bramki - to w ogóle nie ma tematu, bo przy takim rykoszecie i dziwnej rotacji nie można mieć pretensji do bramkarza. Do Komorowskiego, że zachował się jak Chavez z Szałachowskim rok temu (atak bez asekuracji, jednorazowy), do Rybusa za idiotyczną stratę, do Wawrzyniaka itp.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie.
Wczoraj nie było nędzy.
Legia zagrała na stosunkowo wysokim poziomie jak na polską ligę i nie odstawała od PSV ani ambicją, ani wybieganiem, ani wyszkoleniem technicznym, ani nawet poziomem taktycznym.
Tym, co różnilo PSV od Legii był poziom realizowania schematów ofemnsywnych i defensywnych.
Ataki PSV zawsze niosły ze sobą zagrożenie kilkoma co najmniej rozwiązaniami w każdym momencie. W przypadku Legii, piłkarz bedacy przy piłce miał do wyboru, co najwyżej jedno rozwiązanie, z łatwością kasowane przez obrońców.
Obrona PSV była obroną wysokociśnieniową (co zresztą ułatwiało im ustawianie się, a raczej brak właściwego ustawiania się piłkarzy Legii w ofensywie), legionista bedacy przy piłce był agresywnie atakowany i wybierał z konieczności najłatwiejsze rozwiązanie,
Bez kitu - pełna zgoda. Dokładnie tak było. Czołg z maluchem. Moim zdaniem w ofensywie podobny był Spartak z tym, że miał ze 3 razy gorszą obronę. Jedyną szansa dla nas byłoby to, że w pierwszych 15 minutach padłby gol dla nas na hurra. Wtedy można by się łudzic, bo może tamci by mentalnie się przestraszyli trybun i szybkiego gola (jak Spartak) i może by coś z tego było. Ewentualnie sędzia musiałby nam pomoc. Inaczej bez szans

Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Zanim coś napiszesz to popraw te mistrzowskie tytuły Legii na 8 a nie 9 bo obciach robisz.
Mam nadzieje, że wiesz gdzie możesz mi skoczyć.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.12.2011, 11:51
Błędy Kuciaka?
Chodzilo mi glownie o karnego, bo po co faulowal? Zamiast straty tylko gola, to dodatkowo czerwona kartka. Porownalbym ta sytuacje do zagrania Baszczynskiego w Tibilisi, gdzie wybijal pilke reka z lini bramkowej (ale tam byla gra o awans).
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.12.2011, 07:39
Ależ się legionistów narobiło! Takiego najazdu na nasze piękne forum nie zrobili nawet amicowcy w chwilach największej chwały...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.12.2011, 09:07
....a co za czasy żeby na forum Wisły pisali sami legioniści. nie macie ....a swojego ? wypierdalać na swoje forum warszafiacy i tam się spuszczajcie nad fascynującą grą legi i 0-3 w dupe. bez odbioru
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 01.12.2011 o godz. 09:21.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.12.2011, 10:15
To, że pismacy legijni w mediach próbują robić wodę z mózgu ludziom w Polsce jest ogólnie znany. Teraz przegraną u siebie 0:3 maskują takimi newsami :http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Wo...l?ticaid=1d7aa
A więc zamiast porażki ( w przypadku Wisły pisaliby o kompromitacji) jest news o ........ jednej kiwce w meczu młodego grajka, którego występ nawet adwokat Legii - Kowalczyk komentujący w studiu określił jako słaby nic nie wnoszacy do gry, ale jak widać wystarczyła jedna kiwka i z bezproduktywnego grajka zrobiono drugiego Zidana.
Odpowiedz cytując
czesioTS
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 01.12.2011, 10:17
Ja przypomnę wszystkim legionistom tak wychwalających Złotoustnego , że jeszcze dwa miesiące temu grał mecz o życie ,a połowa Warszawy chciała go wyje..bać.Zobaczymy jak Maciuś przepracuje przerwe zimową.
czesio
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.12.2011, 11:17
'najlepszy' Kowalczyk co chwile pier.dolil ze Borysiuk powinien zarobic kartke zeby sie "wyczyscic' po prostu debil jaki on daje przyklad mlodym pilkarzom?
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 01.12.2011 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Stary 01.12.2011, 11:42
@legol
Spokojnie, przychodzę w pokoju. Nie mam zamiaru na kimkolwiek się wyżywać. Po prostu czasem trzeba niektórym otworzyć oczy. To forum popada za skrajności w skrajność. Wk...co się to czytało, więc się zarejestrowałem żeby wyrazić swój sprzeciw. Ale szanuję Was mimo drwin i nie mam najmniejszego zamiaru nikogo obrazić. No może lekko urazić To się podniecają tam Legią, jak się omsknie od czasu do czasu noga przyrównujecie nas do jakiejś piłkarskiej hołoty. Wiem, że nie jest z nami super, ale lepiej niż niektórym się tu wydaje. Zresztą przekonacie się wiosną. Dwie porażki i już Skorża jest do niczego. Przypominam, że to Skorża, a nie tylko piłkarze wypracował jakiś styl tej jesieni, ładnie grał w europie i przyzwoicie w lidze. Moim zdaniem ostatnie wyniki nie zaciemniają obrazu świetnej rundy w wykonaniu Legii.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów