The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2011, 00:44
Mówcie sobie co chcecie, ja wróciłem z meczu względnie zadowolony Różnica klas oczywista i nieszczególnie zaskakująca, wynik fatalny, ale do czerwonej kartki wyglądało to tak, że wszystko się w tym meczu może wydarzyć - także to, że psim swędem coś wciśniemy, bo akcje były. Potem mogłem tylko doceniać, że grając w 10 nie usiedli na dupach - robili to, co my kibice z Łazienkowskiej lubimy najbardziej, czyli walczyli. Żyleta to doceniła, nikt do piłkarzy nie miał pretensji, a pazie...? Pazie - na razie!

Wstydu nie było. Była rzeczywistość. Zimny prysznic, no sorry, ok, LE nie wygramy Dobrze, że ktoś nam to w końcu uświadomił, bo przecież ten mityczny balon...

Wolski jest kotem i kto twierdzi inaczej, ten chce się bić!
Legionista
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.12.2011, 00:44
Cytat:
Jestem zalamany... Dostalismy 3:0 od jakiegos PSV, ktore nasz balon przebilo... Wolski to jest cienias, Skorza konczy sie jak zwykle, media znowu nam sprzyjaja, spuchniemy i skonczymy w ciemnej dupie...
Jak dobrze ze kibice Wisly mnie uswiadomili jak naprawde jest z tym moim klubem.
Ide sie pociac...
z całym szacunkiem, ale ogarnij się - ile Ty masz lat, że takie teksty piszesz (z resztą któryś raz). Co Ty sobie myślisz, że wszyscy będą z zachwytu piali bo Legia jest taka i taka, a Wolski to normalnie Zidane ?Jak masz pisać takie farmazony jak przed chwilą to daj sobie spokój.Jak masz się isć pociąć to idź i nie zawracaj nam dupy.
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Od: 11.2011

Stary 01.12.2011, 00:49
Krav napisał(a):Wyświetl post
z całym szacunkiem, ale ogarnij się - ile Ty masz lat, że takie teksty piszesz (z resztą któryś raz). Co Ty sobie myślisz, że wszyscy będą z zachwytu piali bo Legia jest taka i taka, a Wolski to normalnie Zidane ?Jak masz pisać takie farmazony jak przed chwilą to daj sobie spokój.Jak masz się isć pociąć to idź i nie zawracaj nam dupy.
Jakbyś nie zauważył to kolega kreseq ironizował. Nikt tu się nie przechwala. Poczytaj sobie jednak to forum, a zobaczysz, że zaślepieni kibice Wisły przeginają w druga stronę byle tylko się dowartościować. Ani nie jest tak zajebiście, ani tak beznadziejnie. Bez nerw
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.12.2011, 00:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
U Was ludzie na 3(przynajmniej tyle było widać) trybunach stoją przez cały mecz, czy mi się przewidziało?
Na 2 niekiedy siadają , ale zaj...ście wygląda, jak wszystkie trybuny tańczą walczyka.
http://www.youtube.com/watch?v=7FqcO2Cb5Ts
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.12.2011, 00:58
Dzieki Bogu ze powstalo nowe forum z ograniczeniami bo tu już chyba więcej legionistow niż wislakow. Sobie rozkminki tu wala na kogo trafić... Naprawde nie macie gdzie tego robić? Co do meczu można pisać ze byl wyrownany itp itd ale jakby psv mialo strzelic jeszcze 3 gole to by strzelilo. Niektorym już się w glowach poprzweracalo bo ograli psim swedem izraelczykow i rumunow... psv to byl pierwszzy poważny przeciwnikk legii w tym sezonie i 2 wtopy. W tym kontekscie nasz dwumecz z apoelem nie wygląda tak źle. A poziom psv i apoel podobny.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.12.2011, 00:59
Akurat dzisiaj z tym staniem było nieźle. Jak Szczęściarz zaintonował, że "wszyscy wstają i śpiewają" to z tyłu słyszałem: "o co mu, k****, chodzi, przecież wszyscy stoją!"

Ale zazwyczaj boczne sektory się nie fatygują do takiego wysiłku fizycznego. Żyleta, południowa i łuki dają radę. Im więcej kasy płacisz, tym większego komfortu oczekujesz jednak, co nie?

Cytat:
Dzieki Bogu ze powstalo nowe forum z ograniczeniami bo tu już chyba więcej legionistow niż wislakow. Sobie rozkminki tu wala na kogo trafić... Naprawde nie macie gdzie tego robić? Co do meczu można pisać ze byl wyrownany itp itd ale jakby psv mialo strzelic jeszcze 3 gole to by strzelilo. Niektorym już się w glowach poprzweracalo bo ograli psim swedem izraelczykow i rumunow... psv to byl pierwszzy poważny przeciwnikk legii w tym sezonie i 2 wtopy. W tym kontekscie nasz dwumecz z apoelem nie wygląda tak źle. A poziom psv i apoel podobny.
Sam swoje do rozkminki dokładasz, więc nie wiem o co Ci chodzi u nas paru stałych wiślaków też jest, normalna rzecz. Internet, wymiana poglądów, wiesz, te sprawy. Nawiasem mówiąc temat nazywa się "polskie zespoły w europejskich pucharach" to o kim mają być rozkminki? Śląska i Jagiellonię mamy rozpamiętywać? A że temat "Wisła w europejskich pucharach" też jest, to w sumie niewiele tu pozostaje do omawiania
Ostatnio edytowane przez Sartre : 01.12.2011 o godz. 01:03.
Legionista
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 01.12.2011, 01:00
A Spartak na poziomie Litexu.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Stary 01.12.2011, 01:01
legol napisał(a):Wyświetl post
Psim swędem z rumunami i izraelczykami. To już będą łącznie trzy mecze Psi swąd to chyba jednorazowy fuks. To samo serio bez straty gola. Też fuks, Spartak fuks, turcy fuks. Tylko Wasze mecze, gdzie sędziowie wam pomagają są wywalczone Daj żyć człowieku, daj żyć
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.12.2011, 01:02
Owszem, widzę że co poniektórzy przeginają z formą Legii - fakty są takie, że póki co Legia przegrała jeden mecz w lidze i nic nieznaczący (poza prestiżem oczywiście) mecz w LE, a i tak niezależnie od niego wychodzi z grupy i wszystko. A co do przeginania - to co odróżnia np. kresqa od Naszych kibiców to to, że oni są u siebie. I to co toleruję (ewentualnie, bo też czasem przeginają) u Nich, u przeciwników już nie, a cytowany wyżej post brzmi jak pokemonowa klasyka.Co wolno wojewodzie, to..jakoś tak to szło.
Nie wiem w ogóle po co te dywagacje póki co - ja tam jestem zadowolony (przynajmniej do jutra ), chociaż liczyłem na czwóreczkę, nie udało się, no nic, może następnym razem
Aha - według mnie testem czy to zadyszka czy nie będzie mecz z Lubinem. Jak nie wygracie to będę uważał, że wpadliście w dołek. Inna sprawa, że kolejny mecz gracie z żydami u siebie (a później przerwa), więc o wygraną nie trudno (bez zbędnych komentarzy bym prosił w tej sprawie )
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Stary 01.12.2011, 01:07
Krav

Tu jest pełno subiektywnych ocen. Każdy z nas takowe snuje.
Co jest prawdziwe?
Spójrz w tabele Ekstraklasy i tabele Ligi Europy. I bez sensu są rozkminki, czy Legia jest żałośnie słaba, czy zajebista. Liczby mówią swoje. I tak najważniejszy będzie ligowy dorobek na koniec całego sezonu.

Liczby Legii.....pokazują, że jest nieźle. Lepiej niż u Was, więc o to bym sie bardziej martwił.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 01.12.2011, 01:19
KorteZ napisał(a):Wyświetl post
Psim swędem z rumunami i izraelczykami. To już będą łącznie trzy mecze Psi swąd to chyba jednorazowy fuks. To samo serio bez straty gola. Też fuks, Spartak fuks, turcy fuks. Tylko Wasze mecze, gdzie sędziowie wam pomagają są wywalczone Daj żyć człowieku, daj żyć
Specjalnie się dzis zalogowales żeby się wyzyc czy co? Więcej oczojebnych emotek wrzucaj w tekst to już się go wogole nie będzie dalo przeczytać... psim swedem dotyczylo tylko izraelczykow. Po turkach tez jakoś się specjalnie nie przejechaliscie... a spartak, nie umniejszajac sukcesu, gdyby to byly mecze o awans do LM to skonczylo by się jak z psv... a co do niezliczonej masy legionistow na tym forum po prostu w....ia mnie jak wchodze na forum wisly i widze w awatarach elki i ryje jakiegos pajaca ljuboji. 1 post 2 posty na stronę ok ale nie 3 strony pod rząd co już się zdarzalo...
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.12.2011, 01:27
KorteZ napisał(a):Wyświetl post
Ale weź im tłumacz.... Wolski jest cienki i tyle.

[B]Żeby wyraźniej był widać. LE - Legia 9 pkt. Wisła........3pkt Ekstraklasa - Legia 29 pkt., Wisła.......kilka mniej. No właśnie. I nie piszcie bzdur, że Legia nie godzi ligi i pucharów, bo jako pierwszy zespół od nie pamiętam kiedy godzi.
1. Tam był sarkazm, prześmiewający ludzi, którzy szukają dziury w talencie waszego grajka, ale kolega kwolf nie załapał.

2. Nie chwal dnia, na dzień dzisiejszy macie 2 porażki z rzędu
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.12.2011, 01:40
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jestem zalamany... Dostalismy 3:0 od jakiegos PSV, ktore nasz balon przebilo... Wolski to jest cienias, Skorza konczy sie jak zwykle, media znowu nam sprzyjaja, spuchniemy i skonczymy w ciemnej dupie...
Jak dobrze ze kibice Wisly mnie uswiadomili jak naprawde jest z tym moim klubem.
Ide sie pociac...
jakiegoś PSV? o ku...

Puchar Mistrzów: 1 1988
Puchar UEFA: 1 1978
Eredivisie: 21 1929, 1935, 1951, 1963, 1975, 1976, 1978, 1986, 1987, 1988, 1989, 1991, 1992, 1997, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008
Puchar Holandii: 8 1950, 1974, 1976, 1988, 1989, 1990, 1996, 2005
Superpuchar Holandii w piłce nożnej: 8 1992, 1996, 1997, 1998, 2000, 2001, 2003, 2008

to nie jest jakiegoś PSV....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.12.2011, 01:45
Wdepnąłeś w sidła prowokacji.

Ja ze swojej strony (i w imieniu całej załogi) mogę powiedzieć, że Legia i Wisła grają w warcaby, a PSV i Twente w szachy.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.12.2011, 02:07
Skorza nie wyczul momentu, bo w tym spotkaniu powinien dac pograc dublerom...rozumiem, ze prawie pelny stadion, ale ludzie i tak by dopingowali, niezaleznie kto by sie pojawil na boisku. Paradoksalnie, gdyby nie bledy Wawrzyniaka(to juz "tradycja"), Komorowskiego i Kuciaka, to grajac slabo Legia moglaby ugrac przynajmniej remis. Ale najwazniejsze, ze awans zapewnili sobie po 4 kolejkach...wiec te wyniki sa w sumie bez znaczenia, a przynajmniej mozna sie czegos nauczyc i wyciagnac jakies wnioski na przyszlosc. Jestem ciekawy na kogo trafia.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.12.2011, 02:19
Błędy Kuciaka?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 01.12.2011, 06:59
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Błędy Kuciaka?
przy pierwszej bramce się źle zachował, bramkarz powinien kryć krótki słupek oraz przy rzucie karnym fatalne, nieprzemyślane, nieprofesjonalne, nieodpowiedzialne zachowanie bramkarza!
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2011, 07:37
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Ide sie pociac...
Weź sie lepiej nie osmieszaj z tym jakims PSV bo to co Oni osiagaja to Wy i My mozemy o tym pomarzyc
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.12.2011, 07:39
Ależ się legionistów narobiło! Takiego najazdu na nasze piękne forum nie zrobili nawet amicowcy w chwilach największej chwały...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.12.2011, 09:07
....a co za czasy żeby na forum Wisły pisali sami legioniści. nie macie ....a swojego ? wypierdalać na swoje forum warszafiacy i tam się spuszczajcie nad fascynującą grą legi i 0-3 w dupe. bez odbioru
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 01.12.2011 o godz. 09:21.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.12.2011, 10:03
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Tak patrze, patrze, i jestem coraz bardziej przekonany ze akademia to jest koniecznosc jesli myslimy o rywalizacji w przyszlych sezonach z Legia. Roznica w wyszkoleniu miedzy takim Zyro, a graczami Legii ktorzy nie przeszli przez akademie jest widoczna. O ile taki np. Rybus, to taki typowy nasz ligowiec, przyjmoooowanie, myyyyyyslenie, i dopiero podawanie, to Zyro, bach, nie raz podania z pierwszej pilki, do tego dosc celne.
Masz racje.Jeszcze lepsze wrazenie od Zyro zrobil na mnie Wolski , ktory jest taka mloda perełka .Jak parchy Filipiaka wybuduja baze szkolenia mlodziezy, to za jakis czas odjada Wiśle ,bo beda mieli mlodych grajkow gotowych do 1wszego skladu lepszych od jakiegos zagranicznego szrotu i ewentualna kase z transferow takich pilkarzy. Dla Wisły otwarcie takie szkoly pilkarskiej to powinien byc plan numer 1
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.12.2011, 10:15
To, że pismacy legijni w mediach próbują robić wodę z mózgu ludziom w Polsce jest ogólnie znany. Teraz przegraną u siebie 0:3 maskują takimi newsami :http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Wo...l?ticaid=1d7aa
A więc zamiast porażki ( w przypadku Wisły pisaliby o kompromitacji) jest news o ........ jednej kiwce w meczu młodego grajka, którego występ nawet adwokat Legii - Kowalczyk komentujący w studiu określił jako słaby nic nie wnoszacy do gry, ale jak widać wystarczyła jedna kiwka i z bezproduktywnego grajka zrobiono drugiego Zidana.
Odpowiedz cytując
czesioTS
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 01.12.2011, 10:17
Ja przypomnę wszystkim legionistom tak wychwalających Złotoustnego , że jeszcze dwa miesiące temu grał mecz o życie ,a połowa Warszawy chciała go wyje..bać.Zobaczymy jak Maciuś przepracuje przerwe zimową.
czesio
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.12.2011, 10:30
Błędy Kuciaka?
Zanim coś napiszesz to popraw te mistrzowskie tytuły Legii na 8 a nie 9 bo obciach robisz.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.12.2011, 10:43
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Masz racje.Jeszcze lepsze wrazenie od Zyro zrobil na mnie Wolski , ktory jest taka mloda perełka .Jak parchy Filipiaka wybuduja baze szkolenia mlodziezy, to za jakis czas odjada Wiśle ,bo beda mieli mlodych grajkow gotowych do 1wszego skladu lepszych od jakiegos zagranicznego szrotu i ewentualna kase z transferow takich pilkarzy. Dla Wisły otwarcie takie szkoly pilkarskiej to powinien byc plan numer 1
Sratatata ! APOEL w swoim składzie miał ...1 Cypryjczyka i jak widać nie przeszkodziło mu to w wyjściu z grupy LM z pierwszej pozycji. Nagle na forum nastąpił wysyp pokemonów mitologizujących akademię jako antidotum na wszystkie bolączki. Można nie mieć akademii i grać w LM i mieć akademię i dalej kopać w jakiejś swojej lidze.
A co do odjeżdżania parchów to ..........
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.12.2011, 11:17
'najlepszy' Kowalczyk co chwile pier.dolil ze Borysiuk powinien zarobic kartke zeby sie "wyczyscic' po prostu debil jaki on daje przyklad mlodym pilkarzom?
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 01.12.2011 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.12.2011, 11:20
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Sratatata ! APOEL w swoim składzie miał ...1 Cypryjczyka i jak widać nie przeszkodziło mu to w wyjściu z grupy LM z pierwszej pozycji..
tak ale ci obcokrajowcy co grają Apoelu są duużo lepsi od tych co do Polski trafiają.Mają też pewnie i lepiej rozwinięty scouting
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Stary 01.12.2011, 11:42
@legol
Spokojnie, przychodzę w pokoju. Nie mam zamiaru na kimkolwiek się wyżywać. Po prostu czasem trzeba niektórym otworzyć oczy. To forum popada za skrajności w skrajność. Wk...co się to czytało, więc się zarejestrowałem żeby wyrazić swój sprzeciw. Ale szanuję Was mimo drwin i nie mam najmniejszego zamiaru nikogo obrazić. No może lekko urazić To się podniecają tam Legią, jak się omsknie od czasu do czasu noga przyrównujecie nas do jakiejś piłkarskiej hołoty. Wiem, że nie jest z nami super, ale lepiej niż niektórym się tu wydaje. Zresztą przekonacie się wiosną. Dwie porażki i już Skorża jest do niczego. Przypominam, że to Skorża, a nie tylko piłkarze wypracował jakiś styl tej jesieni, ładnie grał w europie i przyzwoicie w lidze. Moim zdaniem ostatnie wyniki nie zaciemniają obrazu świetnej rundy w wykonaniu Legii.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.12.2011, 11:51
Błędy Kuciaka?
Chodzilo mi glownie o karnego, bo po co faulowal? Zamiast straty tylko gola, to dodatkowo czerwona kartka. Porownalbym ta sytuacje do zagrania Baszczynskiego w Tibilisi, gdzie wybijal pilke reka z lini bramkowej (ale tam byla gra o awans).
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 01.12.2011, 11:52
Gwiazdzisty
Cytat:
Sratatata ! APOEL w swoim składzie miał ...1 Cypryjczyka i jak widać nie przeszkodziło mu to w wyjściu z grupy LM z pierwszej pozycji
Nie rozumiemy sie. Mozna i zdobyc LM nie majac zadnego wychowanka (Inter). Mozna. Tylko ze my, nasz klub, znajduje sie w takiej, a nie innej rzeczywistosci. Nie tylko nasz, kazdy polski klub. Mowiac inaczej, jesli ty liczysz ze w najblizszych latach zaczniemy seryjnie sprowadzac takich zawodnikow jak sprowadzil Apoel to gratuluje Ci optymizmu. Ja w to niewierze. Nawet w tak chwalonym okienku zimowym przyszedl do nas tylko jeden taki zawodnik- Melikson. Reszta, to nie poziom na Apoel. W ostatnim okienku nie przyszedl zaden taki zawodnik (Biton to nie Ailton). Mam wiec wierzyc za nagle zaczniemy sprowadzac takich zawodnik po 2 czy 3 na okienko?

P.S
Pomijam juz fakt ze Polska to nie Cypr. Jestes pilkarzem, Wisla i Apoel oferuja Ci po 450 tys euro. Co wybierasz? Sloneczny Cypr czy zimna Polske?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów