|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Brożek w skali europy jest słaby i między innymi przez niego zaliczamy kompromitację co roku w pucharach. Bo jakby był lepszy to sam by wygrał z Karabachem czy Levadią. A tak wpisuje się w schemat piłkarza polskiej ligi. Kocham ta ligę i jej nienawidzę - na to jest skazany kibic skopanej w Polsce ale czy ty widzisz różnicę? wyprzedzić potrafi, z minięciem ma duże problemy. Powtorzę - niech kiwnie jednego zawodnika będącego przed nim. Jednego. A potem niech w zamierzony sposób albo wykończy akcję, albo dokładnie poda. Bo w Polskiej lidze powtarzalność akcji i jej zamierzenie jest rzadkością. I tyle, powiem że Brożek zagrał kapitalny mecz. Nawet jak przegramy. A co do Super Pippo, to niestety ale on swoją umiejętność wpychania piłki do bramki czymkolwiek opanował w lepszym stopniu niż Paweł. Pomijając procent sytuacji które wykorzystywał w stosunku do takich jakie miał. Co więcej, wszyscy we Włoszech zdawali sobie sprawę, jaki to typ piłkarza. Każdy mówił jaki jest słaby, ale każdy również wiedział, że jest zabójczy. Komentatorzy i kibice wiedzieli, że on po prostu tak gra, nie kreuje, strzela. Ganimy za to samo Rudnevsa, a bronimy Brożka i Inzaghiego? Jak otwarcie wszyscy powiedzą - Brożek ma tylko dokładać noge i głowę, od czego zresztą ta dyskusja sie zaczęła - przestanę go krytykować, bo wtedy będzie znaczyło, że za kreowanie gry ma się wziąć kto inny. Będę go co najwyżej krytykował za nieskuteczność. Ale z tego co się orientuję, to Paweł jest postrzegany jako gwiazda Wisły i jej najlepszy piłkarz - więc mam prawo wymagac więcej od niego
Ostatnio edytowane przez witeq : 23.09.2010 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
skoro sami piszecie, ze nasi rodzimi gracze sa prze słabi na skale Europy, to po co w ogóle mówi w kontekstach Europy o zawodnikach którzy w Europie nie pokopią?
0-22 odnośnie słabiaków, za jakich masz Arbolede, Brożka i innych : Cytat:
Legia na ten moment spadła by ze wszystkich poważniejszych lig w Europie i to z hukiem. Tamta Legia z 0-3 również.nie rozumiem tylko jednego - miesiąc temu piszesz jacy to zajebiści sa zawodnicy nowi, a teraz że Legia spadłaby z kazdej ligi i jest prze słaba. Ja rozumiem ze miesiac temu wierzyłes w swoj klub, oczywiscie jak kadzy kibic, a teraz przegrali pare meczy i juz teraz są be ? E: beZ spiny, ale cieszmy się z tego co mamy,bo w końcu możemy nie mieć nic
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.09.2010 o godz. 16:02.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wybacz ale liga słowacka to jeszcze większe kopanie się po czołach niż polska. Nie chcę Ci zarzucać kłamstwa ale jeśli możesz to powiedz w jakim meczu widziałeś to przenoszenie w odpowiedniej skali, chętnie bym obejrzał bowiem te mecze które oglądałem(obstawiałem) w poprzednim sezonie to taka jeszcze słabsza eklasa. Tyle że z większym zaangażowaniem
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 23.09.2010 o godz. 16:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
P.S. Jestem kibicem Legii, nie kibicem piłkarzy Legii. A zwłaszcza nie kibicem piłkarzy Legii przez których od 2006 roku praktycznie co i rusz muszę się wstydzić.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.09.2010 o godz. 16:16.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Zresztą - nie chodziło mi o dokładnie o Słowację, a o fakt - że piłka się rozwija na Białorusi, Słowacji, w Azerbejdżanie czy na Malcie - tylko nie u nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A jak się ma łapać. Za rywala ma gościa, który kilka lat gra w tym klubie, który też nie jest jakimś lepszczem tylko jednym z lepszych w lidze angielskiej. Musiałby chyba na treningu żadnej bramki nie puścić przez tydzień żeby go miał wystawić. Jak Mucha dostanie szansę i jej nie wykorzysta to wówczas będzie można pisać, że poza Polską nic nie pokazał i, że jednak jest cienki. Dla mnie Mucha jest najlepszym bramkarzem Legii ostatnich lat, o wiele lepszym od Boruca, Fabiańskiego itd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Komisja Ligi ukarała trenerów Lecha i Lechii oraz Seweryna Gancarczyka
Ekstraklasa S.A. napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Coś na temat stadionu Arki: http://www.weszlo.com/news/5614
Naprawdę... Nasz stadion ma wady i nie wiadomo kiedy pewne kwestie tak na 100% będą rozwiązane, ale to... To jest coś jak rodem z PRLu ![]() Od dziś na 99,9% nie będę narzekała na nasz dom! Jeśli nie pasuje kompletnie do tego tematu, to proszę o przeniesienie postu do odpowiedniego ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zawieszenie Zielińskiego tuż przed meczem z Legią przypomina casus Boguskiego. Warto przypomnieć, że Rafał został wtedy ukarany za próbę kopnięcia rywala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
"Zadziwiajace", że coś cicho o Vrodljaku, który za celowe nadepnięcie ręki piłkarza Ruchu powienien pauzować przynajmniej 2 kolejki. Pokazywano to nawet w canal +, ale i to widać za mało jak na ukaranie grajka Legii.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma takiego piłkarza. Zapodaj link do programu w którym podawano.
No, bardzo przypomina. Facet bluzga na sędziego, dostaje za to karę w czwartek, w piątek znowu bluzga, jeszcze bardziej i teraz wielkie zdziwienie. Zachowywałby się normalnie, a nie jak prostak to byłby spokój. Dawno Was spiskowców nie było Myślałem, że 14 miejsce Legii Was uśpiło, ale jesteście niezawodni ![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To już nawet nie chodzi o sam fakt ukarania tego piłkarz,a czy tamtego trenera ale o wybiórczość i czas tych decyzji. Trenerzy obrażają sędziów chyba w co drugim meczu, a piłkarze brutalnie i celowo faulują (lub celowo próbują faulować
) chyba w każdym spotkaniu.To, że Legia jest na 14. miejscu nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Zresztą do tego klubu nic nie mam, a do stosownej komisji, która podejmuje , jak widać, niezbyt sprawiedliwe decyzje. Może lepiej byłoby, żeby zasiadali w niej przedstawiciele pochodzący z różnych regionów kraju, tak żeby sympatie klubowe były bardziej zróżnicowane, bo trudno o pełny obiektywizm i sprawiedliwość w tym środowisku. To jest oczywiście tylko jeden z wielu zarzutów do PZPN-owskich struktur mających wpływ na ligę. Można się np. przyczepić do sposobu przyznawania licencji, ale o tym już było dużo mówione np. przy okazji spuszczenia do I (drugiej) ligi ŁKS-u...
Ostatnio edytowane przez Raphael : 23.09.2010 o godz. 19:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Za czerwoną kartkę z urzędu jest mecz zawieszenia więc nie wiem o co płacz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@0 22
tak z historii.. żeby nie było że "wybiórczo" i bez przykładów wasz normalny trenejro ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znam obie sprawy. Zawieszenie miał również Tarasiewicz raz.
Zupełnie nie bierzesz pod uwagę, że to była recydywa. O ile mnie pamięć nie myli po pierwszym wyskoku nie dostał meczu odsiatki, dopiero za bezczelne wrzuty dzień po pierwszej karze ją dostał..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.09.2010 o godz. 19:51.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ biorę. Tylko jak już to powinien być ukarany po meczu z Jagiellonią (może nawet w zawieszeniu na pół roku). Wiadome byłoby wtedy to że następny występek jest karany.
a tak a propos Cytat:
Powód: Komisja Ligi
Ostatnio edytowane przez sq : 23.09.2010 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już nie chce mi się wertować relacji z meczów, ale sędziowie są obrażani przez trenerów naprawdę często. Kary są za to przyznawane, ale rzadko są to inne kary niż pieniężne. Dyskwalifikacja za takie coś to już naprawdę rzadkość. Nie chcę tutaj bronić Zielińskiego, bo jego zachowanie nie przystoi poważnemu trenerowi (nie chodzi mi tylko o bluzgi, ale też o tę jego pretensjonalność w rozmowach z dziennikarzami, którzy krytykowali postawę Lecha we wcześniejszej fazie sezonu).
OK. NIe wiem skąd pochodzą członkowie komisji. Być może moja uwaga o sposobie wyboru członków do tej komisji jest błędna, ale to nie zmienia faktu, że już kolejny ważny mecz Legii z czołową ekipą Ekstraklasy poprzedza taka nietypowa dyskwalifikacja. Ja rozumiem, że bronisz swojego klubu, choć go nie krytykuję, ale jednak te dwa przypadki zawieszeń są, powiedzmy, problematyczne . |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, ale co jest problematycznego w tym Zielińskim. Przy Boguskim powiedzmy, że się łaskawie zgodzę - ale tu? Totalnie tego nie rozumiem.
EDIT: A tak własnie nie było? Wtedy mu łaskawie odpuścili, a teraz już nie.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.09.2010 o godz. 20:13.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tu mówię
![]() Wg mnie powinno być tak: "Komisja Ligi po meczu z Jagiellonią i wypowiedziach trenera Zielińskiego nt. arbitra zdecydowała się ukarać p. Zielińskiego karą 3 tysięcy złotych i dyskwalifikacją na 2 mecze w zawieszeniu na 6 miesięcy" i po meczu ze Śląskiem powinno być tak: "Komisja Ligi po meczu ze Śląskiem i wypowiedziach trenera Zielińskiego zdyskwalifikowała na 2 mecze i dodatkowo nałożyła karę 6 tysięcy złotych" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przede wszystkim wymiar kary. Gdyby powiedzmy rzucił bidonem w sędziego, albo pobił kibica to co innego. Czas jej ogłoszenia - 1 dzień przed meczem też dość niewygodny dla rywali Legii. Zaraz pewnie rzucisz mi tu jakiś paragraf z regulaminu. Problem w tym, że w regulaminie jest pole do interpretacji i odpowiednią interpretacją można podjąć niezbyt sprawiedliwą decyzję jeśli się tylko chce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||||
Jak pisałem, że maturę masz przed sobą to się zgrywałem. Teraz zaczynam podejrzewać, że Ty faktycznie synek jesteś. Mógłbym napisać, że wszystkie laski w Poznaniu wyglądają jak Kserkses z "300", tylko noszą wąsy- efekt Waszej niezdrowej fascynacji Niemcami... I co i byś się o to obraził, przejął się w ogóle tym tekstem? Nie? Dlaczego? No właśnie.
Co do Lecha z Legią. Mimo wszystko będę wielce zaskoczony wynikiem innym niż zwycięstwo Lecha. Legia gra straszną padakę w każdej formacji. W dodatku Skorża u nas pokazał, że zawala mecze o dodatkową stawkę. Nie wierzę, że tym razem będzie inaczej. |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przypomina to sytuację ze słynnym rzutem wolnym w meczu Craxy z ... jakąś drużyną z Warszawy chyba . Kara miała uzasadnienie w przepisach, ale wybiórczość w ocenie akurat tej sytuacji podziałała na korzyść jednej ekipy. Wszystko było zgodne z przepisami, ale nie z duchem rywalizacji sportowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorży nie dotyczyło po Lech-Wisła
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OK. Nie ma sensu już dłużej toczyć tej dyskputy. Chodziło mi cały czas o to, żeby jedną miarą traktować wszystkie kluby. Jeśli zawodnik jednej drużyny brutalnie fauluje - to trzeba go zawiesić bez względu na to, w jakiej gra drużynie. Jeśli zrobi to gracz innego klubu to trzeba go potraktować tak samo. Jeśli trener popełni jakieś większe wykroczenie - postąpić tak samo. Jednak trzeba to robić umiejętnie i nie faworyzować żadnej ze stron. Dlatego nie karać za rzekome faule, nie wykluczać za za byle pyskówki trenerów tylko raczej karać ich pieniężnie. Na pierwszym miejscu powinna stać sprawiedliwa rywalizacja. Wiem, że to co pisze to mrzonki, jakoś trzeba było podsumować tę dyskusję
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|