|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Do Pracy Pracy konkretnej zagonić leniów i powolii będą efekty !!!!. Nie wiem co będzie dalej ale póki co Kasperczak prawidłowo ustawia drużynę i daje dobre zmiany . P.Brożek idealnie na ten moment na lewej pomocy pasuje bo Krim nic nie gra dobrze ławeczka mu zrobi !!!. Diaz jak nie będzie głupio bawił się w dryblingi na lewej obronie może tam zostać. Ogólnie świetne wyczucie z wprowadzeniem Boguskiego w odpowiednim momencie znów strzela bramkę jako joker . Brawo dla trenera za nosa ... niestety Skorżę często on zawodził a już Pawła Brożka to by chyba nigdy nie odważył się zdjąć z boiska. Ogólnie mecz taki sobie w wykonaniu Wisły ale dało się odczuć w 60-75 minucie że zyskujemy przewagę bo przeciwnik powoli pada od tej obrony . Udało się wykorzystać i za to chwała . Oczywiście jak widać wielkich fajerwerków w grze nie ma i nie będzie ale potencjał tej drużyny jest taki by wygrywać z tymi średniakami i słabeuszami ligi !!!.
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Moje refleksje:
1. Piłkarze zareagowali pozytywnie, oprócz pierwszego gola dla Polonii przy którym nikogo nie było na drugim słupku. 2. Dość mam machania łapami i pyskowania po nieudanych zagraniach i wyładowywania frustracji na kolegach przez nasze pseudogwiazdeczki, zwłaszcza Małeckiego i Brożków, to nie jest nakręcanie się, to jest wprowadzanie nerwówki i kwasów do zespołu. Czas z tym skończyć. 3. Wisła za drugiego Kasperczaka (obecna) jest drużyną mocniejszą niż za pierwszego. Może wyjściowa jedenastka jest słabsza od tamtej z Szymkowiakiem, Żurawskim, Frankowskim, Kosowskim i Uche (potem Zieńczuka i Gorawskiego) ale teraz mamy szerszą kadrę bardziej wyrównanych skład i bardziej uniwersalnych graczy. ![]()
God save the Queen
Long live the Queen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym trzecim bym polemizował siłą obecnej Wisły jest to że już nie tylko ofensywne quatro może strzelić gola ale też każdy piłkarz w lidze strzelali za Kaspra Marcelo , Jirsak ,Boguskix2,P.Brożek ,Diaz. To ważne że zawodnicy z drugiej linii i obrony dobrze odnajdują się w grze ofensywnej. Dlatego super atak z Pawłem Brożkiem na czele już nie istnieje !!!. Ogólnie jednak jakość tych piłkarzy jest gorsza od 1 epoki Kasperczaka 2002-2004
![]()
Borinho
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kasper robi co może,ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy.Może i ciężko się to ogląda,jednak wolę taką"ciężkośc"od dań firmowych poprzednika.W knajpie "U Maciusia"na śniadanie-Dzida po krakowsku,na obiad-Dzida zapiekana w sosie własnym,a na kolację-Dzida bez jaj.SMACZNEGO!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Bramka na 3 zero. To będzie asysta Kirma, czy po tej siatkówce w wykonaniu Skaby będzie to gol tzw bez asysty ? A może asysta SKaby ?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Wkurza mnie jedna taka rzecz w ofensywie:
Broziu i Mały stoją na 16-stce, plecami do bramkarza , dostają jakies podanie, najczescie dosyc silne ktore ciezko opanowac, mając na plecach z marszu 2-3 zawodników (i to nie tylko w tym meczu). i za przeproszeniem , mogą wała zorbic z takiej piłki, najcześciej, jak ie uda przyjąc to są wypychani i dryblują w strone własnej bramki i w ostatecznosci piłka ląduje przy nodze ktoregos ze stoperów. Ja mam pytanie - kiedy widzielismy ostatnio jakies prostopadłe podanie do napadziora, ale na wolne pole ? jakies zrobienie obrońców w chuja i wyjscie sam na sam z bramkarzem ? bo u nas to jets próba klepy na malej przetrzeni, ktora kiepsko wychodzi, i chęć wejscia z piłką do bramki. Wniosek aha, i mozecie mnie zrypac ale mimo gola i asysty , uwazam ze Piotrek rozegrał kiepskie zaowdy, podobnie jak Diaz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dokładnie o niebo lepiej się ogląda to co podane było w ostatnim czasie przez Skorżę to już wołało o pomstę do nieba !!! ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Ale bez jego kiwki nie byloby drugiego gola |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Ale tak to w życiu przeważnie bywa - im mniej ktoś wie, to niepytany o zdanie tym ma więcej do powiedzenia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
to co mi sie w tym meczu najbardziej spodobalo to o....... z trybun w kierunku pawelka, mam nadzieje ze niektore osoby z forum przez to sie nie zalamaly jak to mozna tak wyrazac sie w kierunku zawodnika Wisly
a tak to elegnacko, 3ptk za tydzien kolejne oby i Wiselka jedzie na mistrza po raz kolejny ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
nie widzialem meczu, teraz obejrzałem skrót i powiem tyle:
każdy gol Wisły w tym meczu to fart!!! glupi błąd bramkarza, dobijanie na pusta bramke itd. fart fart fart ale podobno pilka nozna to gra błedow ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Oglądnij skróty na weszlo.com Mecze Roma-Inter, Bayern-Stuttgart i ManU0Bolton. Policz gole po fartach i spalonych. I wróć opisać swoje wrażenia.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pierwszy gol to wypracowana sytuacja po znakomitym dryblingu Małeckiego i dokładnym podaniu piłki do Ba. To Polonia Bytom miała szczęście, że ten ostatni trafił tylko w słupek w wyśmienitej sytuacji. Drugi gol stał pod znakiem nieporadności Boguskiego, ale przecież piłkarze prawidłowo się ustawiali, piłka przypadkiem nie wędrowała między zawodnikami. Jedynie trzeci gol to ewidentny efekt błędu bramkarza bytomian. Ale to również wynik presji na defensywę Polonii i doskonałe ustawienie się Diaza. Z drugiej strony bramka Polonii to właśnie "fart". Bramkarz klasy np. Jana Muchy zareagowałby ułamek sekundy szybciej niż Pawełek i zmieniłby tor lotu piłki, która zdecydowanie była w zasięgu golkipera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak a ' propos jaka była oprawa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Odnośnie Pawełka - rozegrał dobre zawody, wreszcie bez jakiegoś większego błędu, a sytuacją z Radzewiczem uratował nam bramkę. Odnośnie gola dla Polonii - nie bardzo rozumiem, czemu przy słupku nie stał żaden obrońca? Wystarczyło tam ustawić jakiegokolwiek piłkarza, a bramki by nie było. Dwaj piłkarze stojący przy słupkach to przecież standard..
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja się cieszę, że w końcu Burliga zagrał, bo jestem w 90% przekonany, że gdyby Skorża nadal był to grałby Jop. Issa Ba to jak gość z innej bajki, możliwe, że w końcu mamy następce Szymkowiaka. Teraz pokusiłbym się o pozyskanie Sobiecha z Ruchu. Ogólnie pierwszy mecz, który dało się oglądać w tym sezonie w wykonaniu Wisły.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Moje oceny piłkarzy w skali 1-10
6 Pawełek - O dziwo nic nie zawalił i dobrze bronił 5 Burliga- nie dawał się ogrywać, za mało się włączał do przodu ale trudno się dziwić, bał się że straci piłkę. Dobry występ 6 Głowacki - ogólnie dobrze 6 Marcelo raz mógł strzelić gola, raz zgubił piłkę pod naszym polem karnym ale nie było źle 5 Diaz - ratuje go zdobyta bramka, bo dawał się ogrywać najbardziej z naszych obrońców. I ta głupia żółta 8 Pio. Brożek - niby niewiele grał a gol i asysta jest I to ważny gol na 1-1 jak w Chorzowie.6 Łobo - parę razy minął przeciwnika, nieźle dośrodkował. Sił ma tylko na 60 minut a szkoda, 6 Sobolewski - dobrze walczył w defensywie i z przodu też próbował 7 Ba - dobry występ, ale u niego jak u Łobo sił na 60-70 minut. Szkoda. Mózg zespołu 5 Pa Brożek - coś próbował odgrywać, walczyć ale to za mało 6 - Małecki - to fenomen w marnowaniu okazji i dokonywaniu złych wyborów - gdyby myślał na boisku jak Ba miałby w każdym meczu 1 gola i z 2 asysty... a tak podejmuje najczęściej najgorsze decyzje. Za co 6? Za to ze oprócz Łobo jako jeden z nielicznych wygrywał pojedynki 1-1, robił grę. Jak się Mały poprawi i po udanym dryblingu podejmie dobrą decyzje... to będzie to kawał kopacza. potencjał ma spory. Zmiennicy Boguski - strzelił gola i dużo biegał Kirm - grał krótko, bez zmian i o dziwo miał asystę op błędzie Skaby ![]() Mączyński - nie zdążył pograć Cieszy zwycięstwo ale jest jeszcze nad czym pracować i co najważniejsze - jeszcze nie ma sił na cały mecz ale tylko na 60 minut. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
A ja tam widzę poprawę. Są przynajmniej strzały i fizycznie Wisła nie odstaje. Były momenty że pykaliśmy sobie na ich połowie. Były też, że oni pykali na naszej ale zdecydowanie mniej niż kiedyś. Gdyby Paweł Brożek jeszcze był w formie to byśmy taki mecz wygrali z 6:1
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A ja jestem przekonany że gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem... Ludzie, skończcie z takim .......eniem... Tym bardziej że Skorża będąc w takiej sytuacji jak wczoraj Heniek dał zagrać Burlidze (bodaj w meczu z Zagłębiem).
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member