ToTylkoJa napisał(a):

ale co z tego, że miała szansę? Kilka lat temu nie miała szans odrobić w spotkaniu rewanzowym, bo ją sędzia oszukał.
A pomyłki z pierwszego meczu nie zadecydowały o awansie? Chyba mi nie powiesz, że wynik 2-0 nie byłby korzystny przed rewanżem (plus brak Ballaca, który powinien wylecieć).
Co do ręki Eto-nie takie ręki były nieodgwizdywane. Może i ręka wyciągnięta, ale nie wykonał on ruchu w stronę piłki, a o tym właśnie mówi przepis. Gdy piłka leci to trzeba przesunąć ręke tak, aby została nabita. Piłka leciała szybko, a Eto wyskoczył do góry, nawet sie na nią nie patrząc. To jak miał trzymać rece przy wyskoku? Przy ciele? Nikt tak nie robi. A gdyby sędzia chciał na serio przekręcić Chelsea, to nie wywaliłby Abidala, bo sytuacja nawet na powtórkach jest niejasna.
maksinho to samo można powiedziec o kibicach MU. Poczytaj wcześniejsze strony.
Po prostu trzeba poczekać do godziny 22.40...lub nawet dłużej, jeśli będzie dogrywka i karne.
|
Ogladalem powtorki i nie ma nigdzie tej sytuacji ze spalonym(czyli prawdopodobnie nie byla to sytuacja kontrowersyjna). Chyba, ze mi wskazesz -
http://www.youtube.com/watch?v=4wSKrG-PTYI , skrot pierwszej polowy. Wiec z tego wynika, ze I-sza polowa bez zadnej pomylki. Jeszcze obejrze ten domniemany karny na Henry. A jak nazwiesz podnoszenie reki w celu zwiekszania przestrzeni zablokowania tego strzalu? Podobny karny byl odgwizdany w dwumeczu Man City i HSV. Obejrzyj powtorke, Eto widzi ze Ballack szykuje sie do uderzenia i podnosi reke do gory... Nikt nie trzyma przy wyskoku rak nad glowa...
Abidal po meczu przyznal sie, ze faulowal i ze dostal sluszna czerwona kartke.
Rozumiem kibicowac Barcelonie, ale bez przesady...
P.S - Te 2 karne ewidentne + w zaleznosci od interpretacji faul na Drogbie w Iszej polowie(ciagniety w polu karnym przez Toure) i faul na Maloudzie tez w polu karnym. Ja nie bede rozstrzasal tej dyskusji, bo wklejalem tu wtedy powtorki na ktorych wszystko widac(a niektorzy chca, a zeby cos bylo widac).