The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2009, 14:13
Luquas napisał(a):Wyświetl post
Ale z drugiej strony "odmiana losow meczu" polegala na strzale rozpaczy Iniesty , pilka idealnie siadla mu na nodze i padla bramka. Zreszta widac bylo po Guardioli, ze juz mu jest bardzo cieplo , ten strzal byl dla niego pomoca z niebios. Generalnie ciekawe jak bedzie wygladal Bayern w przyszlym sezonie, wyglada na to, ze wreszcie moga cos pokazac.
A Essienowi na 1:0 jak siadła? To dopiero był dar niebios
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 27.05.2009, 14:16
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
A Essienowi na 1:0 jak siadła? To dopiero był dar niebios
Ale to byl poczatek meczu i Chelsea atakowala, taka mala, subtelna roznica .
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Stary 27.05.2009, 14:20
Wie ktos moze, czy jeszcze jakas liga jest w grze, tzn. czy bedzie na nia przetarg
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Stary 27.05.2009, 14:22
Ale to byl poczatek meczu i Chelsea atakowala, taka mala, subtelna roznica .
A to był koniec meczu i Barca atakowała, taka mała subtelna różnica .

PS: Nie słyszałem, żeby bramki strzelone na początku/ w środku/ w 1/2 silnia części meczu liczyły się podwójnie? Chyba, że coś przeoczyłem?

Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Stary 27.05.2009, 14:27
A to był koniec meczu i Barca atakowała, taka mała subtelna różnica .

PS: Nie słyszałem, żeby bramki strzelone na początku/ w środku/ w 1/2 silnia części meczu liczyły się podwójnie? Chyba, że coś przeoczyłem?
I po co ta ironia Chodzi generalnie o to, ze Barca rzutem na tasme przeszla dalej i to jest niepodwazalny fakt. I nie wiem czemu ciagle bronisz zdania, ze zasluzyla w drugim meczu na przejscie do kolejnej fazy rozgrywek. Jak widzisz nawet nie bronie Chelsea ewentualnymi karnymi, ktorej jej sie nalezaly, wszystko o co prosze to troszke obiektywizmu. Ja nie jestem fanem zadnej z ekip i dlatego pisze calkiem na chlodno, ale moje jak i Twoje zdanie zweryfikuje dzisiejszy mecz.
Wie ktos moze kto bedzie arbitrem
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2009, 14:36
Ośmieszyłeś się właśnie.

Bo ten mecz pokazał dokładnie co innego niż mówisz, Barca grając w 10, potrafiła odmienić losy meczu i awansować kosztem jak to nazwałeś "ukształtowanej, klasowej drużyny".

Co do dzisiejszego Finału LM, przewaga w ofensywie po stronie Barcy, w defensywie lepsze ManU-->to na papierze.
A jeśli miałbym stawiac postawiłbym na Barce, choć jakoś nie moge sobie wyobrazić porażki Manchesteru...
A kim ty jestes, ze piszez o mnie takie rzeczy?!?! Przedstaw sie, bo z tego co widze to nie masz zielonego pojecia o pilce.
Gdyby nie pan sedzia, to do 90 minuty powinno byc 3 : 0 dla Chelsea...nie mowiac o karnym w ostatniej minucie. Caly mecz to zespol z Londynu atakowal i mial jakies 10 sytuacji, a Barcelona do ostatnich minut meczu - zadnej, a to chyba mowi o tym jak wygladal mecz. Jeden strzal rozpaczy pod koniec meczu wpada i tyle. W dwumeczu ile Barcelona stworzyla sobie sytuacji, a ile Chelsea? Jak wygladala gra Chelsea? Ja widzialem bezsilnosc zespolu z Hiszpanii. Owszem mieli i klepali ta pileczke, ale co z tego wynikalo?
Podsumowujac, to Barcelona awansowala dzieki panu sedziemu i dzieki wielkiemu szczesciu(bo te niewykorzystane sytuacje Drogby, to naprawde...).

P.S - Kultury osobistej i oglady idzie Ci pozazdroscic (oczywiscie to ironia, bo tez mozesz nie zrozumiec )....
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2009, 14:43
For_FuN_ odsyłam do pierwszego meczu na Camp Nou i błędów sędziowskich na korzyść Chelsea, które wypaczyły wynik. Gdyby Barca jechała z zaliczką dwóch goli na SB, to zupełnie inaczej mogłoby to wyglądać. Nie rozumiem, dlaczego Ci, co nie lubią Barcelony wspominają tylko o jednym meczu, który odbył się w Londynie, zapominając o spotkaniu w Katalonii
Poza tym Barca miała spore braki kadrowe, ale to już temat na inną rozmowę. Na finał też posypała się obrona.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Stary 27.05.2009, 14:44
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
A kim ty jestes, ze piszez o mnie takie rzeczy?!?! Przedstaw sie, bo z tego co widze to nie masz zielonego pojecia o pilce.
Gdyby nie pan sedzia, to do 90 minuty powinno byc 3 : 0 dla Chelsea...nie mowiac o karnym w ostatniej minucie. Caly mecz to zespol z Londynu atakowal i mial jakies 10 sytuacji, a Barcelona do ostatnich minut meczu - zadnej, a to chyba mowi o tym jak wygladal mecz. Jeden strzal rozpaczy pod koniec meczu wpada i tyle. W dwumeczu ile Barcelona stworzyla sobie sytuacji, a ile Chelsea? Jak wygladala gra Chelsea? Ja widzialem bezsilnosc zespolu z Hiszpanii. Owszem mieli i klepali ta pileczke, ale co z tego wynikalo?
Podsumowujac, to Barcelona awansowala dzieki panu sedziemu i dzieki wielkiemu szczesciu(bo te niewykorzystane sytuacje Drogby, to naprawde...).

P.S - Kultury osobistej i oglady idzie Ci pozazdroscic (oczywiscie to ironia, bo tez mozesz nie zrozumiec )....
To był dwumecz to po pierwsze!

Po drugie(wynika z pierwszego) w 1 meczu sędzia odgwizdał kilka spalonych których nie było na niekorzyść barcy, również nie gwizdnął karnego, w rewanżu skrzywdził chelsea, więc mamy równowage jeśli chodzi o pomyłki sędziowskie.

Może i Chelsea miała te 10 sytuacji, ale nie umiała ich wykorzystać i to była ich słabość. Barca miała jedną i wykorzystała.

Ktoś powie gdyby nie pan sędzia to Wisła w 2005 roku grałaby w LM, choć sama wcześniej mogła strzelić tyle, żeby zapewnić sobie awans. (ironia?)

Gdybać możemy do upadłego, ale fakty są takie, że Barca gra w finale LM, a Chelsea odpadła, a to oznacza, że jednak Barca sobie poradziła--> co jest multum tego (problemu?) i co oznaczało, oznacza i będzie oznaczać, że się ośmieszyłeś
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 27.05.2009 o godz. 14:47.

Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Stary 27.05.2009, 14:57
Panowie wrzuccie na luz . Dzisiaj wieczorem sie okaze kto ma (mial) racje .
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.05.2009, 15:39
Dokładnie. Tez uważam,że nie ma się co spinać i kłócić. Wszyscy wszak wiedzą,ze wygra MU.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.05.2009, 15:42
Nie ma co sie spinac teraz, poczekajmy do wieczora jak Barca wygra
Odpowiedz cytując
Filip92TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.05.2009, 15:44
Moim zdaniem Barca sięgnie po tytuł A Messi zagra wielki mecz
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.05.2009, 15:47
Nie wiem czym się tu podniecać Mi to lotto w sumie kto wygra Emocje to dopiero w Sobote będą
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 27.05.2009, 15:48
mic napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co sie spinac teraz, poczekajmy do wieczora jak Barca wygra
Tak tak,tylko,że Barcelona gra z poważnym zespołem,a nie z pudernicami z La Liga. Więc nie rozumiem tego optymizmu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.05.2009, 15:50
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Tak tak,tylko,że Barcelona gra z poważnym zespołem,a nie z pudernicami z La Liga. Więc nie rozumiem tego optymizmu.
Mesii obiegnie lalusia Ronadlo, poda do Henrego i strzeli bramke, Ronaldo sie rozplacze znowu i po meczu

PS:

PPS: http://www.youtube.com/watch?v=chLq3ajaTi4
Ostatnio edytowane przez mic : 27.05.2009 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 27.05.2009, 15:56
Mesii obiegnie lalusia Ronadlo, poda do Henrego i strzeli bramke, Ronaldo sie rozplacze znowu i po meczu
I kiedy Ronaldo będzie plakać,to Rooney poda do Teveza i brameczka. Dodam,że takich rajdów Rooneya i strzałów celnych Teveza oczekuje z trzy.

PS:

PPS: http://www.youtube.com/watch?v=chLq3ajaTi4
Złośliwości proponuje zostawić sobie po przegranym meczu,coby Wam się arsenał dokuczliwości nie wyczerpał zawczasu
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.05.2009, 15:57
No właśnie nie ma co narazie dyskutować , dopiero wieczorem się okaże..ile wygrał MU
Barca nijak gra z angielskimi drużynami , a Czerwone Diabły jako flagowy okręt Premiership powinny odprawić Katalończyków około 2:0-3:0
Glory Glory Manchester United
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2009, 16:22
Manchester ma lepszego bramkarz (oczywiście chodzi mi o Van der Sara) lepszą obronę,pomoc myślę że ma gorszą, a atak porównywalny czyli wygra MU przynajmniej mam taką nadzieje.
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.05.2009, 16:28
Barcelona ogra Manchester z 2 powodow:

1) ma zdecydowanie lepszych pomoncikow i napastnikow
2) linia obrony Man u nie gra juz tak pewnie jak jesienia i na poczatku wiosny
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.05.2009, 16:35
no to ja mam z Was najfajniej. Egal, kto wygra ,dla mnie akurat oba te zespoły plus Bayern do tego to z lig zagranicznych preferowane. Jest dobre i właściwe, dopóki Wisełka nie może , by któryś z tych trzech to brał.
Najważniejszy mecz w sobotę, dzisiaj tylko próba smaku Prazdroja (spod Pragi mi przywieźli, prawdziwe, nie w Polsce rozlewane )
Ostatnio edytowane przez harthausen : 27.05.2009 o godz. 16:39.

Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 27.05.2009, 17:07
Myślę, że w przekroju sezonu obie drużyny zasłużyły na ten finał (pomijam pojedyncze nieudane mecze). Mam nadzieję, ze wygra Manchester po ładnym meczu, ponieważ to moja ulubiona zagraniczna drużyna. Liczę na dobrego sędziego i niech wygra lepszy. Diablo885 wydaje mi sie, ze nie jest to tak zdecydowana różnica jak Ci sie wydaje.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 27.05.2009, 17:54
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.05.2009, 18:13
A ja chcę, by LM wygrała Barcelona. Z prostej przyczyny.

Będziemy mogli całej piłkarskiej Polsce powiedzieć, że pokonaliśmy aktualnego triumfatora LM

Poważnie to się cieszę, że w finale spotkały się dwie faktycznie najlepsze drużyny tych rozgrywek. Kto wygra w zasadzie obojętne, byle był ładny mecz. A taki będzie, gdy szybko padnie bramka.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 27.05.2009, 18:17
To był dwumecz to po pierwsze!

Po drugie(wynika z pierwszego) w 1 meczu sędzia odgwizdał kilka spalonych których nie było na niekorzyść barcy, również nie gwizdnął karnego, w rewanżu skrzywdził chelsea, więc mamy równowage jeśli chodzi o pomyłki sędziowskie.

Może i Chelsea miała te 10 sytuacji, ale nie umiała ich wykorzystać i to była ich słabość. Barca miała jedną i wykorzystała.

Ktoś powie gdyby nie pan sędzia to Wisła w 2005 roku grałaby w LM, choć sama wcześniej mogła strzelić tyle, żeby zapewnić sobie awans. (ironia?)

Gdybać możemy do upadłego, ale fakty są takie, że Barca gra w finale LM, a Chelsea odpadła, a to oznacza, że jednak Barca sobie poradziła--> co jest multum tego (problemu?) i co oznaczało, oznacza i będzie oznaczać, że się ośmieszyłeś
Potrafisz czytac ze zrozumieniem? Powtarzam...kim jestes i jaki masz autorytet w kwestiach pilkarskich, a zeby pisac ze sie ktos osmieszyl lub tez nie? Zaprezentuj nam tutaj swoje kwalifikacje. O ile sie nie myle , to jest to forum, gdzie wyrazamy swoje opinie...rozumiem, ze jestes zakochany w Barcelonie i dlatego musisz atakowac innych forumowiczow(skoro zakazujesz wyglaszania swoich opinii, podzielanych tez przez ekspertow znanych w odroznieniu od Ciebie). Inaczej padlyby jakies argumenty, a nie pisanie o osmieszaniu sie. Dwumecz kazdy widzial i kazdy tez widzial bezradnosc Barcelony na tle swietnie poukladanego zespolu z Londynu. Jesli jest tak, jak piszesz, to katalonczycy powinni strzelic conajmniej kilka bramek(tylko jakos trudno przychodzilo im stwarzac okazje).
W czym sie wogole zreszta osmieszylem ? Mowie, ze masz problemy z czytaniem, bo napisalem wyraznie ze Barcelona sobie nie radzi z klasowymi zespolami(na chlopski jezyk - zebys zrozumial, tzn. ze kiepsko gra i wyglada na tle takiego rywala).

P.S - Pierwszego meczu dokladnie nie ogladalem, ale jesli te kontrowersyjne sytuacje wygladaja tak, jak wypowiedzi kibicow Barcelony odnosnie drugiego meczu(ze nie bylo karnych, czy ze czerwona byla niesluszna), to nie mam pytan ...

Po 45 minutach Man Utd bedzie prowadzilo 2 : 0 i patrze na to obiektywnym, i chlodnym okiem(bo nie kibicuje zadnej druzynie).
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.05.2009, 18:30. Przedmeczowe wiadomości z frontu w Rzymie
ŚWIEŻO Z RZYMU:
Akurat wróciłem "z miasta" i przyznam, że jestem pod wrażeniem zachowania fanów z Katalonii. Opanowali chyba większość ważniejszych sektorów w Rzymie: ich główne przedmeczowe "obozowisko" - to teren przy Forum Romanum i Kolosseum, poza tym duże grupy, śpiewające na całe gardło spotkałem m.in przy Fontana di Trevi. Mieli więc nie tylko miejsce do śpiewania, ale też trochę wody do ochłody.

Żartowałem z przyjaciółmi, że ktoś nam podmienił miasto i zamiast Rzymu, trafiliśmy do Barcelony Na moje oko, to przybyło ich przynajmniej trzy razy tyle co kibiców ManU. Tymczasem Anglicy natomiast zrobili sobie obozowisko na Placu... Hiszpańskim, a konkretnie na tych słynnych schodach, gdzie zalegli z flagami. Nie chcieli być dłużni Katalończykom, więc też dali swój "koncert".

Robiąc zdjęcia kibicom Barcy, tak sobie pomyślałem: Boże, żeby tak kiedyś Wisełka (choćby finał PUEFA / EL). Póki co, liczę wieczorem na niezłe widowisko. A na ile znam Włochów, będą się modlić żeby byla dogrywka, wtedy kibice jeszcze więcej zjedzą i wypiją, a to dla Rzymian dodatkowy zarobek. Taki plus z posiadania dużego stadionu.
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.05.2009, 18:39
Lige Mistrzów zdobędzie Barcelona i tyle w temacie
Odpowiedz cytując
wislakdaniel
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.05.2009, 18:39
Duma Katalonii pokaże znów kosmiczny futbol a Messi będzie bohaterem wielkiego finału

BARCA 2-1 Manu
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2009, 18:41
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post

P.S - Pierwszego meczu dokladnie nie ogladalem, ale jesli te kontrowersyjne sytuacje wygladaja tak, jak wypowiedzi kibicow Barcelony odnosnie drugiego meczu(ze nie bylo karnych, czy ze czerwona byla niesluszna), to nie mam pytan ...

Po 45 minutach Man Utd bedzie prowadzilo 2 : 0 i patrze na to obiektywnym, i chlodnym okiem(bo nie kibicuje zadnej druzynie).
skoro nie oglądałeś pierwszego meczu(dokładnie), to zapewne nie zauważyłeś, że w 42 minucie Eto wyszedł sam na sam z bramkarzem, ale sędzia odgwizdał spalonego, którego nie było. Nieodgwizdany karny na Henrym i faul Ballacka na Inieście, za co powinien ujrzeć żółtą kartkę (i w konsekwencji czerwoną)

i zaznaczam, karny za rekę Pique powinien być, ale co do reszty karnych to nie jestem przekonany...oglądałem powtórki wieleeee razy. Ostatnia kacja meczu i ręka zawodnika Barcy- był odwrócony i piłka go trafiła po prostu, bo leciała z dużą siłą. Nie była to CELOWA ręka, a przepisy mówią, że właśnie za takie się dyktuje karne. Jak mógł to robić celowo skoro był odwrócony?

Reasumując. Gdyby nie pomyłki sędziowskie, to spokojnie dla Barcy mogło byś 2-0 już po pierwszym meczu. A wtedy gra na SB wyglądała by inaczej. A no i kiedyś Chelsea awansowała dalej eliminujać Barcę po golu, który nie powinien zostać uznany (na 4-2 na SB) VV był faulowany. Być może los zwraca to, co zabrał?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 27.05.2009 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 27.05.2009, 18:49
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
skoro nie oglądałeś pierwszego meczu, to zapewne nie zauważyłeś, że w 42 minucie Eto wyszedł sam na sam z bramkarzem, ale sędzia odgwizdał spalonego, którego nie było. Nieodgwizdany karny na Henrym i faul Ballacka na Inieście, za co powinien ujrzeć żółtą kartkę (i w konsekwencji czerwoną)

i zaznaczam, karny za rekę Pique powinien być, ale co do reszty karnych to nie jestem przekonany...oglądałem powtórki wieleeee razy. Ostatnia kacja meczu i ręka zawodnika Barcy- był odwrócony i piłka go trafiła po prostu, bo leciała z dużą siłą. Nie była to CELOWA ręka, a przepisy mówią, że właśnie za takie się dyktuje karne. Jak mógł to robić celowo skoro był odwrócony?

Reasumując. Gdyby nie pomyłki sędziowskie, to spokojnie dla Barcy mogło byś 2-0 już po pierwszym meczu. A wtedy gra na SB wyglądała by inaczej. A no i kiedyś Chelsea awansowała dalej eliminujać Barcę po golu, który nie powinien zostać uznany (na 4-2 na SB) VV był faulowany. Być może los zwraca to, co zabrał?
Ale jesli nawet tak bylo, to Barcelona miala szanse odrobic te sytuacje w rewanzu, a co miala zrobic Chelsea? Troche inna sytuacja mimo wszystko, bo te pomylki zdecydowaly o awansie danego zespolu. Specjalnie obejrze powtorki pierwszego spotkania, bo nie slyszalem zeby ktos mial jakies watpliwosci, ale ok.
Eto podniosl reke do gory(specjalnie), a to nie jest naturalne polozenie tej czesci ciala(po cholere trzymac rece nad glowa? logicznie rzecz ujmujac ). Widac wyraznie, ze jest to intencjonalne w powtorce.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 27.05.2009, 18:50
Strzala napisał(a):Wyświetl post
Lige Mistrzów zdobędzie Barcelona i tyle w temacie
żebyscie sie nie zawiedli fanatycy Barcy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów