|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Diaz, Singlar, ktos z 3 Marcelo, Glowa, Cleber w zaleznosci jaka 2 bedzie grala.
Malecki, Jirsak, Barreto, Diaz (moze grac jako srodkowy pomocnik) Niedzielan (Dawidowskiego nie licze) Jak widzisz wcale lepszego zaplecza nie macie, w Wisle jest nawet kilku lepszych na lawce. Co nie zmienia faktu, ze macie kilku dobrych perpektywicznych pilkarzy w pierwszej 11 i w takim kierunku transferowym musi isc w najblizszych okienkach Wisla. Marcelo juz jest, czekamy na wiecej takich ruchow.
Ostatnio edytowane przez nesta : 14.09.2008 o godz. 22:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
ok nesta
ale przeglądając wpisy na forum narzekacie na Diaza, Małeckiego(?!) i Niedzielana fakt jest taki że trzeba mieć dwie równorzędne 11-ski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w ani jednym poście nie napisałem o wychwalaniu meczu więc rzuć na bok napinkę
cały czas polemizuję o składzie Wisły i ich zmiennikach - o meczu się nie wypowiadałem bo po co - wszyscy się wypowiedzieli nie raz |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ten mecz dla Wisły skonczył sie zanim się zaczął. Dwie bramki i trzeba by się było mega szarpać a kopacze wiedzieli że w czwartek jest mecz i to mieli w głowach. Nie było w nich świeżości ani startu do piłki, nie wiem jaki teraz był cykl trenigowy podczas przerwy na reprezentacje ale może tam była wprowadzona jakaś zmiana. Trzeba czasem poświęcić bitwę a wygrać wojnę mam nadzieję że taki jest plan i zamysł Skorży oraz że w czwartek nie bedziemy grali wrzutkami w pole karne... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wracając do Wisły - co robili skauci przez cały poprzedni sezon - nie mam pojęcia. Perełki trzeba znaleźć a skauci Wisły chyba szukali nie tam gdzie trzeba (Stilić). Lewandowski? Wisła walczyła o niego i nie ma co narzekać w jego kwestii na Bednarza. Wg mnie Lewandowski bał się iść do Wielkiej Wisły bo przeczuwał że wiele wody w Wiśle przepłynie zanim przebije się do pierwszego składu. W Lechu policzył sobie że jest Rengifo i Reiss (co już myśli o emeryturze) i będzie mu łatwiej. Wisła ma kasy od groma więc po jesieni jak nie będzie szło na bank się solidnie wzmocni ale myślę że będzie szukała sprawdzonych na boiskach Ekstraklasy.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
co niestety nie tyczy sie tylko wrogow![]() Gdzie zeby nie bylo ze sram na wlasne gniazdo - i tak uwazam ze to forum jest najlepsze w pl, tyle ze specyfika forow kibicowskich jest jasna. A co do tematu Wd mnie(i to nie jest jakas rozkmina ktora mnie teraz naszla, tyle ze czas dobry) Posiadamy 2 wybitnych(jak na polskie warunki)grajkow - Cleber i Pawel Brozek. Kilku wyrozniajacych sie w pl lidze - Baszczu,Glowa,Sobol,Boguski,Jirsak Reszta to wedlug mnie zwykli wyrobnicy jakich w lidze niemalo. Jak dla mnie to oprocz Beitaru , od przerwy zimowej ,nie zagralismy ani jednego meczu, ktory mozna by nawac zajebistym. Do wczorajszego dnia(moze oprocz finalu pp z Legia) nie zagralismy tez zadnego meczu ponizej krytyki. Sila nasza byla taktyka Skorzy+marka - w sensie ze kazdy kto z nami gral to lekko sral po porach a to na prawde sprawa wazna. Wczoraj wszystko pryslo i jak dla mnie to nie jest powod do wieszania sie bo kiedys to musialo nastapic. Ciekaw jestem jak zespol zareaguje na to. Mecz z TT(nie łudźmy sie) to bedzie kolejna lekcja -grunt to w miare bez wiekszych strat przeczekac do zimy i modlic sie by nasz wlasciciel opamietal sie. 1.Trener musi zostac niezaleznie od tego czy przegramy w dalszej czesci sezonu z jakimis ogorkami czy nie. 2.Musi sie zmienic podejscie ekipy zarzadzajacej do tego klubu. 3.Nie zmarnujmy tego co zrobil Skorza. Juz raz pozegnano trenera, ktory wd. mnie byl zajebistym fachowcem - co by sie nie dzialo nie mozna popelnic tego samego bledu. Problemem nie jest trener, tylko brak w pelni wartosciowych grajkow - gdzie nasz trener sie gubi , ale pomylki sa rzecza ludzka a najlatwiej jest oceniac sytuacje z zewnatrz. No i na koniec, gratulacje dla Lecha - rozwalili nas doszczetnie, to pierwszy taki lomot od czasow Groclinu gdzie panowalo bezkrolewie.....zaczynam sie przekonywac co do Smudy ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
to samo się tyczy Bednarza, skąd mamy wiedzieć jakie miał pole manewru, kto przypuszał że Łobodziński, Niedzielan czy Matusiak będą grali tak słabo? przed nami TT, Jaga i PE(nie pmietam zkim ? ;P ) w ciągu tygodnia... :/ ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dumni po zwycięstwie wierni po porażce
W Londynie będzie więcej powodów do radości niż dziś przy Traugutta Pozdrowienia z Gdańska ![]()
Za Lechie
Za BeKaeS Pójdziemy aż po zycia kres |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
dla malkntentow: WISLA p 5 kolejkach jest wspolliderem tabeli - do rozegrania jeszcze 25 meczow, rok temu po 5 kolejkach byla 2 zdobywajac mistrzostwo z 14 pkt przewagi nie ma co rozpaczać tylko wziąść się w garść i zacząć wygrywać bo przecież jesteśmy najlepsi !!!!!!!!!!!!!
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Ja wiem, ze gdy Jacek Rutkowski zaatakowal publicznie Wisle, wielu wislakom puscily nerwy. Sam musze przyznac, ze nie bylem z tego zadowolony. Jednak po dzisiejszym meczu, jego owczesne slowa, nie wygladaja juz jak zwykla napinkowa prowokacja.
Taki a nie inny wynik, a tym bardziej obraz meczu, potwierdza niejako jego opinie, ze oba kluby zmierzaja w przeciwnych kierunkach. A w kazdym badz razie, nalezaloby sie powaznie zastanowic, czy rzeczywiscie nie ma takiej mozliwosci, aby Kolejorz juz teraz dogonil (badz przegonil !) Wisle sportowo i organizacyjnie. Jedno skadinad mozna juz stwierdzic bez watpliwosci. W przypadku Matusiaka, nie pomylil sie na 100%. http://www.sport.pl/pilka/1,70993,49...as=3&startsz=x Cytat:
http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=2859 Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
a jak zobaczyłem że Dawidowski wszedł na ostatnie minuty z Barcą... oniemiałem z wrażenia |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Sorża nie ma ogromnego pola manewru. Nie pamiętam kiedy padła ta myśl, ale KTOŚ POWIEDZIAŁ KIEDYŚ, ŻE WISŁA MA 13-14 RÓWNORZĘDNYCH ZAWODNIKÓW. Niestety, w tym momencie nie ma lepszych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ten mecz absolutnie niczego nie przesądza, ba... jestem optymistą przed meczem z Tottenhamem i licze na bramkowy remis lub jednobramkową przegraną, ale... NIE MAM JUŻ SIŁY PATRZEĆ NA TO CO WYCZYNIAJĄ ŁOBODZIŃSKI I PAWEŁEK! DO ME Z NIMI BO JUŻ NIE WYTRZYMAM!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Eustachy,
Masz niestety sporo racji w tym co piszesz o Skorży. Można zrozumieć jeszcze że gra Cantoro, Pawełek ale Łobodziński? Jeśli Łobo zagra w następnych meczach to w pełni się zgodzę z tobą że Skorża nie jest trenerem na trudne czasy i boi się mocnych posunięć personalnych. Dajmy mu czas do meczu w Białymstoku! Może przejrzy na oczy ![]() Żeby nie było uważam Skorże za świetnego trenera i dlatego ten jego upór i zaślepienie co do niektórych piłkarzy jak Łobodziński czy Cantoro mnie zdumiewa! Nie jestem zwolennikiem zmiany trenera!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 14.09.2008 o godz. 23:06.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Po tym co ten czlowiek zrobil dla nas w poprzednim sezonie, uwazam ze powinien otrzymac duzy margines bledu. Jednak jakies granice powinny istniec. Moze to kwestia trudnosci przyznania sie do bledu lub przesadne pielegnowanie atmosfery ? A moze przesadna ufnosc we wlasna cudotworczosc ? Chociaz to mi nie pasuje. Skorza to przeciez skromny facet. A przy tym lagodny, co byc moze wzbrania go przed wyrzadzeniem sprowadzonym przez siebie pilkarzom zbytniej krzywdy. Ale tak to juz jest. Bledy transferowe zdarzaja sie wszedzie i przyznanie sie do nich jest rzecza powszechna i naturalna. Co by nie mowic, ale w kwestii transferow, to nie on powinien teraz zbierac ciegi. Lobo to w sumie "tylko" 400 tys.euro. W dodatku jak pamietamy, Skorza byl zwolennikiem innego skrzydlowego, ktorego Lobo mial byc rzekomo lepszym nastepca. O tym jak Skorze potraktowano w tym okienku, juz lepiej nie mowic i w sumie cieszmy sie, ze nie doszlo do zmiany trenera w trakcie przedsezonowych przygotowan, bo podobno bylo tego blisko. Obawiam sie jednak, ze brak realnych wzmocnien zima, moze zaskutkowac dobrowolna rezygnacja i chyba trzeba miec tego swiadomosc.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 14.09.2008 o godz. 23:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Osobiście nie będe krytykował Skorży to najlepszy trener dla Wisły w tym momencie. Jest młody niech się uczy na błedach . Trzeba mu oddać że zdobył Mistrzostwo w cieżkim momencie , gdzie drużyna była po najgorszym sezonie od 11 lat. Dlatego wycisnął z tych graczy wszystko co najlepsze . Niestety dzisiejszy mecz i wcześniejsza słaba gra kilku zawodników potwierdza że trzeba zmiany i wyeliminowania slabych ogniw. Trener Potrzebuje jednak wsparcia z strony Cupiała i rady nadzorczej żeby Bednarz mógł zrobić porządne transfery na następną runde. Gra idzie o duża stawkę bo w przyszłym roku o wiele łatwiej będzie dostać się Polskiemu klubowi do ligi mistrzów . Jest rewolucja bo forowani mają być mistrzowie a nie te 2-3 drużyny z europy ... Dlatego Wisła też trzeba zacisnąć pasa i wierze w transfery , wierze w trenera że poukłada klocki , wierze w drużyne że da rade. Natomiast nie wierze już w kilku piłkarzy którzy reprezentują ten klub , cześć z nich ma najlepsze lata za sobą , 2 część nie dorosła do gry w takim klubie ja Wisła !!!
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Mów za siebie.
Skorża to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu i nawet przegrana 0-5 z Tottenhamem na wyjeżdzie mnie nie przekona do tego żeby mu choć troszkę nabrudzić. Chłop wie co robi i jest w tym najlepszy, tylko potrzebuje pomocy z "góry" - $. Panie Macieju, niech się Pan nie zamartwa - to nie Pana WINA, to nie Pan biega po trawniku! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Skład Wisełki jest " w miarę i na polską ligę " i nic więcej, Nie ma nic więcej do gdybania! Wygraliście? ok gratulacje, wasze kluby wykonały dobre transfery i na dzień dzisiejszy piłkarze waszych klubów są faworytem (razem z Nami i Legią) do zdobycia majstra. Jak się to zakończy czas pokaże, Wisełka dostała dzisiaj żółtą kartkę za brak transferów i skostniały skład. Monotonne tłumaczenia dyrektora,menagerów i innych prezesów mnie wogóle nie przekonują.Teksty Wilczka (w Forza Wisła) o 3-miesięcznych procedurach itd. to trochę amatorstwo, zdobywamy mistrza,mamy skauting i agentów, robimy transfery i jest z czym startować. Obecni gracze pierwszej drużyny też muszą być w formie ,a połowa niestety nie jest, albo przechodzi jakieś "przesilenie lub schyłek kariery sportowej. Małecki czy kto kolwiek inny jak ma coś wnieść to powinien wchodzić do dobrej, skutecznie i nowocześnie grającej drużyny,a My sprowadzamy Marcelo w ostatniej godzinie czasu transferowego? Boczna pomoc? A ja powiem KOSA atak ? a ja mówię (przynajmniej ) Sosin itp.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niedzielanowi dałbym szansę do końca sezonu , pamiętajcie że prawie cały sezon stracił poprzedni. Natomiast później nie powinno być sentymentów
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że w przednich formacjach leżymy i kwiczmy. Dopóki byli Kosowski i Zieńczuk w formie to było dobrze. Teraz pozostali tylko Boguski i Brożek ze sporadycznym wsparciem ofensywnym Jirsaka. Reszta naszych pomocników w ataku jest totalnie nieudolna. Zupełnie zawodzi, kreowany chyba tylko przez media, Łobodziński.
Dopóki obrona gra dobrze to jesteśmy w stanie wygrać 1:0 lub 2:0 bo tyle nasz atak jest w stanie strzelić przeciętnie bramek w meczu. Nie zdziwiłbym się gdyby pogołoski o tym, że Skorża myślał o rezygnacji były prawdziwe. Okno transferowe w naszym wykonaniu w zestawieniu z oczekiwaniami to była kpina z trenera i kibiców. Mam nadzieję, że mimo katastrofalnej polityki kadrowej uda nam się skończyć rundę jesienną na dobrej pozycji, tak aby mieć dobrą pozycję wyjściową na wiosnę do walki o mistrzostwo... po niezbędnych wzmocnieniach. EDIT: Jeszcze jedno. Niektórzy mają pretensje, że grają Łobodziński, Niedzielan czy Pawełe. Skorża jest poniekąd zmuszony ich wystawiać bo nikogo lepszego nie ma.
Ostatnio edytowane przez Arked : 14.09.2008 o godz. 23:22.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie tak jest Arked jak prawisz . . Pozostaje mieć nadzieje aby do wiosny ..... i zobaczymy co będzie z transferami. Chyba wszyscy się zgadzamy że z tym składem personalnym szanse na mistrzostwo są iluzoryczne.
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sq PYRO !!! macie świetnych skład teraz... ale pamiętaj że sukces buduje ale przyciąga też potencjalnych nabywców . Udało się wam wystrzelić po tylu latach z transferami a Lech mial już być mistrzem lub conajmniej wicemistrzem 2 -3 lata temu. Natomiast z tego co pamiętam to w uefie gracie z łaski Zbysia Drzymały ktory sprzedał swój klubik .Oby nie okazało się że po sezonie odejdzie Lewandowski, Stilic, Murawski i się gra wam posypie. Trafiliście z wzmocnieniami terazi idealnie ale oby was prezes nie zrobił marketu , bo my przed sezonem się osłabiliśmy a wy sie wzmocniliście a mimo wszystkow tabeli jesteśmy przed wami
Macie potencjał na tytuł ale czuje że to jednak my mimo wielu przeciwności w czerwcu będziemy świetować mistrza ![]()
Borinho
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Krótko: Ramos dostał dobrą ściągawkę, nasi niezłą lekcję.
Lech dobił do czołówki i wnosi swoją jakość, swój styl - niemal wszystkie piłki na wolne pole, kultura gry "od piłki", kultura kontrataku. Zobaczymy, co zrobią, gdy będą musieli konstruować. Drużyny Smudy to zwykle zespoły jednej rundy i o tym też trzeba pamiętać. Skoro mowa o Smudzie - facet się nie zmienia. Z przodu: sprinter, spryciula i techniczny, z tyłu prostota + agresja. Oglądam Peszkę, widzę Dubickiego, oglądam Wojtkowiaka, widzę Mareczka Z. Oglądam Smudę, widzę Smudę : ) Idę o flakon z każdym, że majstra nie zdobędą. *** Z pozytywów : Boguski. I nie chodzi mi w pierwszym rzędzie o skuteczność - Rafał rośnie w oczach, coraz lepszy technicznie, coraz lepiej z dynamiką. Drobnymi krokami, ale konsekwentnie. 24 lata to sporo, mimo tego jeśli ma poukładane pod strzechą (a ma) - chłopak ciągle może przepoczwarzyć się z inteligentnego pracusia w kompletnego, uniwersalnego atakującego. Porażka wg mnie w dobrym momencie. I sportowo, i mentalnie, i kibicowsko wyjdziemy z tego mocniejsi. W lidze była pańszczyzna, będzie gniew. Ze Spurs może być różnie, ale na pewno wyjdą skoncentrowani. A 4 : 1... to za mało... Wierność mówiąc krótko. Dobrej nocy. Powód: flakon : )))
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 15.09.2008 o godz. 00:00.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Prawda jest taka że ta porażka może zadziałać poztywnie ale tylko i wyłącznie wtedy kiedy, sztab szkoleniowy, działacze, RN, właściciel, wyciągną z nie wnioski. Dla mnie oczywiste jest że prawe skrzydło musi wyglądać inaczej niż teraz bo kredyt zaufania do Łobodzińskiego moim zdaniem się wyczerpał. Obrona także wyglądała nie za wesoło, nie wiem czy nie warto zaryzykować z Marcelo. To przecież jest chłopak który grał w klubie gdzie piłkarze po przegranym meczu boją się pokazywać kibicom na oczy.Także presji i emocji miał tam pod dostatkiem. Wydaję mi się, że mecze pucharowe z Tottehamem są dla kilku zawodników walką "o życie", jeśli to pokolenie nie osiągnie nic w pucharach to konieczna będzie "lekka" rewolucja i odmłodzenie składu. Ile razy Ci sami zawodnicy mają zdobywać LM I PU ? Tych szans już było za dużo. Powiem tylko tyle, że w zimie powinniśmy mieć przygotowanych zawodników którzy w niedalekiej przyszłośći bądz od razu beda mogli zastapić Cantoro, Zienia, Lobo, Baszcza, Niedzielana, Pawełka.
Mam pełne poparcie dla trenera Skorży jakie kolwiek rozpatrywanie jego zwolnienia jest dla mnie komedią.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.09.2008 o godz. 05:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Temat kibicowski jest zamknięty więc pytam tu, czy mógłby mi ktoś napisać konkretny powód skandowania "Patryk Małecki"?
![]() Dzięki z góry |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
1. Lech byl od nas lepiej przygotowany fizycznie ,gral agresywniej i dokladniej.To zazwyczaj wystarcza zeby wygrac..
2. Mecz ulozyl sie dla nich znakomicie. Wiadomo bylo ze beda pozniej grali tylko z kontry,niestety Wislacy fatalnie zareagowali na ta starte 2 goli. Ruszyli za wszelka cene do odrabiania strat ,a Lech przeciez tylko na to czekal ! Do przerwy moglobyc 0-5..Trzeba bylo spokoju i cierpliwej gry a nie na hurra rzucania sie na odrabianie strat w 8 minucie. 3. Lech byl lepiej przygotowany taktycznie.Oni graja praktycznie bez skrzydlowch i momentami bez napastnikow .Wszsytkie akcje rozpoczynaja od dominowania srodka.Chyba nikt nie sadzil ze Cantoro z Sobolewskim ,beda kreowac lepiej gre od Stilica ,Murawskiego i od wspomagajacych ich Bandrowskiego i czasami Lewandowskiego.Moze Wisla tez powinna zamurowac srodek? 4.Pawelek,Glowacki,Brozek byli wogole nieprzygotowani do tego meczu ,ale co Skorza mial zrobic ? Dac Juszczyka , czy Dawidowskiego ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie pamiętam dawno tak upokarzającej porażki. Trzeba też jasno sobie powiedzieć ,że drużyna nie jest zbyt dobrze przygotowana do sezonu ,bo jeszcze nie dawno ten sam skład zdobywał MP grając zupełnie inną piłkę. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
W temacie Polityka transferowa ,napsialem o braku konkurencji w skladzie i to ze gramy wciaz tymi samymi pilkarzami. Nieposiadanie szerokiego skladu ma tez jak widac negatywne oddzialywanie na psychike pilkarzy (przynajmniej ja tak uwazam) ,bo na tych samych pilkarzach wciaz ciazy ,ze to oni musza wygrac,ze to wszystko w kazdym meczu od nich zalezy .Od poczatku sezonu pytano np. Zienczuka czy powtorzy zeszly sezon itd.Wczoraj jak bylo 0-2 to widac bylo nadmierna nerwowsc .Sobolewski sie darl na wszystkich niby mobilizujaco ,a byl to raczej krzy k rozpaczy,Cleber cos tlumaczyl sedziemu po faulu
itd. Nie wiem czy w Wisle ejst jakis psycholog ,ale Legia ponoc zatrudnila kogos takiego,moze w Wisle warto by bylo ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
a mnie to nie boli bo wiem ze zbił nas nie Lech a Amica Wronki
![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Przyznam ze trudno sie pozbierac po takim lomocie......My nie przegraliśmy tego meczu, to był blowout !!
Lech pokzał Wiśle miejsce w szeregu a najbardziej boli że zrobił to na Reymonta. W największym szoku są pewnie ci którzy kompletnie bagatelizowali oznaki kiepskiej jakości gry naszej drużyny. **** ze stylem, ważne że wygrywamy po męczarniach 1 - 0 z jakimiś ogórami z Bytomia czy Sosnowca i mamy kolejne 3 punkty. Później ochy i achy z jaką to przewagą zrobilismy mistrza ale to nic że wiosna to była w naszym wykonaniu padaka do kwadratu. Każdy przejaw konstruktywnej krytyki to płakanie bo najważniejsze że wygraliśmy 1-0 z Barceloną i jesteśmy zajebiści ale **** z tym że mogli nam na spokoju walnąć 4 bramki bo sytuacji mieli co nie miara. I żyją sobie tak niektórzy w błogiej nieświadomości aż tu nagle przyjeżdża mocna drużyna z polskiej ligi i wali bramę za bramą - szok. Mam nadzieję że to twarde lądowanie na dupie jakim był wczorajszy mecz z przyjaciółmi koszernych uświadomi niektórym że symptomów choroby nie należy lekceważyć. Zgadzam sie że każdy piłkarz Wisły powinien być wspierany przez kibiców. Trzeba to jednak robić w granicach rozsądku bo wszystko ma swoje granice. Każdy piłkarz powinien zdawać sobie sprawę ze jego gra podlega ocenie kibicow i mediów. To nie jest przedszkole żeby wszystkich klepać po ramieniu tylko Wisła Kraków, klub z ponad 100 letnią tradycją i jeśli sie cos partaczy to trzeba miec swiadomosc ze spotka sie to z krytyką bo bramkarz Mariusz Pawełek skończy kiedyś karierę ale na kartach historii naszego klubu pozostanie klęska z Lechem Poznan i to jest dla mnie najwazniejsze. Jak ktoś jest słaby ale przywiązany do klubu to niech idzie grać do Kmity albo Niedźwiedzia a na Reymonta przyjeżdża w charakterze kibica wspierać swoją ukochaną drużynę tak jak inni kibice. Nie widzę powodów żeby teraz klepać Mariusza po plecach i mówić, nic się nie stało. Otóż stało się, zapieprzył chłopak 2 bramki i trzeba to powiedzieć głośno a on powinien posypać głowę popiołem a nie pokazywać środkowy palec kibicom. Czego on się spodziewał, oklasków Myślę że wczorajszy mecz może być największą lekcją dla Maćka Skorży. Pokazał on dobitnie że pewne zestawienie personalne z mocnym przeciwnikiem po prostu się nie sprawdza. Mauro Cantoro nie ma już tej motoryki co kiedyś by grać defensywnego pomocnika. Na tej pozycji trzeba zapierdalać tak jak Radek Sobolewski (wielkie brawa za ambicję, serce do gry – najlepszy Wiślak na boisku) a nie człapać po boisku. Mauro należał do moich ulubieńców ale na chwilę obecną nie prezentuje takiej klasy jak kilka lat temu i jest najnormalniej w świecie za słaby. Jest znacznie lepiej gdy na jego pozycji gra Tomas Jirsak. W odbiorze jest lepszy od Mauro i potrafi zagrać dobrą piłkę do skrzydła albo na Pawła Brożka. Można to było zobaczyć już w kilku meczach wiosennych i dziwie się że Maciek Skorża z uporem maniaka wystawia Mauro do gry. O Łobodzińskim nie chce mi się nawet pisać. To że ten chłopak gra w Wiśle to największa wtopa transferowa w erze Cupiała. Lantame Ouadja był od niego lepszy bo był za darmo!! Panie Maćku jakim cudem on wychodzi w pierwszej jedenastce Na koniec kilka słów do RN. Jest takie powiedzenie, jak sobie pościelesz tak się wyśpisz. Dlatego niniejszym składam moje serdeczne gratulacje Panom z Rady Nadzorczej za wzorową reinwestycję środków ze sprzedaży Dariusza Dudki w letnim okienku transferowym. Brawo Panowie, od razu widać że właściwi ludzie na właściwym miejscu. BRAWO BRACIA WIŚLACY ZA DOPING. MIAZGA !!!!!!!! Pozdrawiam P.S. Co do Lewandowskiego. Przy transferach zawodników o których bije się kilka klubów kluczowe znaczenie ma determinacja klubu. U nas takowej nie było więc nie dziwie się że Lewandowski CHCIAŁ grać dla Lecha.
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 15.09.2008 o godz. 11:48.
![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|