The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2024, 19:54
Czytalem dzis jakies rozpracowanie Wisly przez kibica Rapidu i co mi się rzucilo w oczy to to ze gosc zauważył ze mamy straszna dysproporcje prawo i lewonożnych zawodników w podstawowym składzie w sumie tylko Kiakos i Rodado.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.07.2024, 19:57
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Czytalem dzis jakies rozpracowanie Wisly przez kibica Rapidu i co mi się rzucilo w oczy to to ze gosc zauważył ze mamy straszna dysproporcje prawo i lewonożnych zawodników w podstawowym składzie w sumie tylko Kiakos i Rodado.
https://abseits.at/fusball-internati...-wisla-krakau/
kącik humorystyczny: autor zakwalifikował odejście Ratona i Villara do ubytków "top performerów"
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.07.2024, 08:52
Watts napisał(a):Wyświetl post
https://abseits.at/fusball-internati...-wisla-krakau/
kącik humorystyczny: autor zakwalifikował odejście Ratona i Villara do ubytków "top performerów"
A do dysproporcji LP noga w Wisle sie odniesiesz?

P.s. Duarte i Kiss tez sa prawonożni.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 25.07.2024, 08:57
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
A do dysproporcji LP noga w Wisle sie odniesiesz?

P.s. Duarte i Kiss tez sa prawonożni.
odnoszę się
dla mnie to co najmniej dziwne - jest coraz więcej innowatorów którzy wystawiają skrzydłowych z przeciwną "nożnością" od pozycji, nie posądzałbym nas o takie taktyczne niuanse, za to przy dynamicznej akcji marnowanie ułamków sekund na szukanie właściwej nogi może zadecydować o jej powodzeniu, więc mam nadzieję, że ktoś przy projektowaniu algorytmu nie zapomniał o tej kluczowej zmiennej
Odpowiedz cytując
horalek
Member

Od: 04.2024

Stary 25.07.2024, 10:30
Watts napisał(a):Wyświetl post
odnoszę się
dla mnie to co najmniej dziwne - jest coraz więcej innowatorów którzy wystawiają skrzydłowych z przeciwną "nożnością" od pozycji, nie posądzałbym nas o takie taktyczne niuanse, za to przy dynamicznej akcji marnowanie ułamków sekund na szukanie właściwej nogi może zadecydować o jej powodzeniu, więc mam nadzieję, że ktoś przy projektowaniu algorytmu nie zapomniał o tej kluczowej zmiennej
To już mocno zależy od taktyki.
Coś tam kopałem za dzieciaka, właśnie na skrzydłach, jako lewonożnemu lepiej grało mi się na prawej stronie, a na siłę mnie ustawiali na lewej, bo tak się kiedyś szkoliło młodych.
W PL nadal jest podejście że skrzydłowy ma wrzucać piłkę na napastnika, ewentualnie dograć na wolne pole, i faktycznie przy takiej taktyce zawodnikowi jest łatwiej celnie dorzucić w biegu czy z pierwszej piłki.
Z drugiej strony, jeśli masz zawodnika który niezły technicznie i ma w miarę ułożoną nogę, no to ustawienie go odwrotnie ma sporo plusów - zwykle w takim ustawieniu, zawodnik lepiej strzela zza pola karnego czy wrzuca nieprzyjemne dośrodkowania dokręcone do bramki, czy choćby łatwiej mu zejść do środka.
Ogólnie dobry skrzydłowy poradzi sobie na obu stronach, w zależności od tego jak ma grać drużyna i jakie będzie miał zadania.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 25.07.2024, 11:21
horalek napisał(a):Wyświetl post
To już mocno zależy od taktyki.
Coś tam kopałem za dzieciaka, właśnie na skrzydłach, jako lewonożnemu lepiej grało mi się na prawej stronie, a na siłę mnie ustawiali na lewej, bo tak się kiedyś szkoliło młodych.
W PL nadal jest podejście że skrzydłowy ma wrzucać piłkę na napastnika, ewentualnie dograć na wolne pole, i faktycznie przy takiej taktyce zawodnikowi jest łatwiej celnie dorzucić w biegu czy z pierwszej piłki.
Z drugiej strony, jeśli masz zawodnika który niezły technicznie i ma w miarę ułożoną nogę, no to ustawienie go odwrotnie ma sporo plusów - zwykle w takim ustawieniu, zawodnik lepiej strzela zza pola karnego czy wrzuca nieprzyjemne dośrodkowania dokręcone do bramki, czy choćby łatwiej mu zejść do środka.
Ogólnie dobry skrzydłowy poradzi sobie na obu stronach, w zależności od tego jak ma grać drużyna i jakie będzie miał zadania.
dlatego zgadzam się w pełni że u skrzydłowych to może robić taktyczny sens, a jak z innymi pozycjami?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.07.2024, 19:13
1. Mikulec parodystą tego meczu , zaraz za nim Uryga
2. Colley trzymał całą obronę
3. Carbo jedyny pomocnik na poziomie w tej drużynie
4. Nasi po strzale Rodado i potem słupku Zwolińskiego myśleli ,że zniosą z powierzchni Rapid , niestety to rywal na poziomie który wyprowadził akcję na 2-0 i mieli wynik
5. 80 minuta strzelamy gola kontaktowego , są jeszcze 2 zmiany i nie ma kogo wpuścić
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.07.2024, 19:31
AS82 napisał(a):Wyświetl post
1. Mikulec parodystą tego meczu , zaraz za nim Uryga
2. Colley trzymał całą obronę
3. Carbo jedyny pomocnik na poziomie w tej drużynie
4. Nasi po strzale Rodado i potem słupku Zwolińskiego myśleli ,że zniosą z powierzchni Rapid , niestety to rywal na poziomie który wyprowadził akcję na 2-0 i mieli wynik
5. 80 minuta strzelamy gola kontaktowego , są jeszcze 2 zmiany i nie ma kogo wpuścić
Ty wiesz w ogóle który to Mikulec?Bo to by wiele wyjaśniało....
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.07.2024, 20:20
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ty wiesz w ogóle który to Mikulec?Bo to by wiele wyjaśniało....
ten chujowy na lewej obronie ?
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 25.07.2024, 23:06
@Czerepach - szukałem na youtube materiału z wiadomości zapowiadającego tamten mecz po losowaniu: na krzesełkach siedziało z 5 naszych, że niby oglądali to losowanie i na środku Kula jako kapitan mówił do kamery, że zawsze kibicował w Lidze Mistrzów Barcelonie, ale skoro w tym roku Barca wpadła na Wisłę, to trudno, poszuka sobie innej drużyny do kibicowania xd

Co do meczu:
Oczekiwałem przegranej, ale po walce i może nawet z honorowym trafieniem. Dostałem znacznie więcej niż oczekiwałem, bo w zasięgu było zwycięstwo - chociaż wiadomo, że to wszystko na skutek czerwonej kartki.

Nie można myśleć o rywalizacji z poważnymi drużynami, jeśli jeden środkowy obrońca robi więcej złego niż dobrego. Przy nim pozostali obrońcy nie mogą wyglądać dobrze, bo starają się naprawiać jego błędy, przez co nie ma ich na swoich pozycjach itd.

Sukiennicki - fajnie, że go mamy. Rodado - jak dorosły grający w drużynie z dziećmi, nawet jeśli nie mógł sobie znaleźć miejsca na boisku.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.07.2024, 10:10
Sukiennickiego miło się ogląda, ale, żeby rzeczywiście był z niego pożytek transferowy lub czystko piłkarski, muszą pojawić się asysty i bramki. Na tym etapie wstrzymałbym się z daleko idącymi ocenami, bo weryfikacją będzie liga, a właściwie mecze z drużynami, które skupią się na rodzimym antyfutbolu. To zresztą będzie również prawdziwy test dla całej Wisły.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.07.2024, 12:19
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Sukiennickiego miło się ogląda, ale, żeby rzeczywiście był z niego pożytek transferowy lub czystko piłkarski, muszą pojawić się asysty i bramki. Na tym etapie wstrzymałbym się z daleko idącymi ocenami, bo weryfikacją będzie liga, a właściwie mecze z drużynami, które skupią się na rodzimym antyfutbolu. To zresztą będzie również prawdziwy test dla całej Wisły.
Nie kupujesz z pierwszej ligi polskiej zawodnika na podstawie bramek czy asyst w niej osiąganych
W przeciwnym wypadku już by dawno wyciągnęli Rodado, Czubaka czy Goku
Sukiennicki jak zagra na takiej intensywności w Wiedniu i 3 rundzie el.LK to we wrześniu już go tu nie będzie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 27.07.2024, 10:51
Nie no, przydałby się i Duda, i Carbo. Tym bardziej Carbo, bo jest od Dudy lepszy.

Carbo-Duda, przed nimi Sukiennicki, w ataku Rodado. Zwoliński na zmianę. Tak bym to widział docelowo.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 27.07.2024, 11:38
A właśnie, zapomniałem o tym Duarte.

Na papierze nadmiar bogactwa, ale z tym problemem poradzi sobie już magister Fortuna i doktor Urban
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 27.07.2024, 13:40
To prawda, ale kontuzjami doświadcza podły los, nauczyciel życia, a próbuje z nich wyleczyć lekarz o nazwisku Urban.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.07.2024, 14:54
Baena nie może marnować aż tylu doskonałych sytuacji strzeleckich. Bardzo dobrze że pozyskaliśmy nowych skrzydłowych, którzy będą mogli posadzić go na ławce i miejmy nadzieję uwolnią nas przy okazji także od potrzeby grania Młyńskim

otóż niestety ale twoje zaklęcia nie podziałają
i tak jak do tej pory tak i w przyszłości pan Baena będzie marnował takie sytuacje jedna po drugiej (ot np. z kosowianami tak zrobił)
a dlaczego?
to proste

odpowiedź mamy tu: https://www.transfermarkt.pl/angel-b...spieler/578878

w statystyce
a jest ona dla tego piłkarskiego parodysty nieubłagana
8 bramek w 139 występach oficjalnych
z czego 4 na poziomie III ligi hiszpańskiej
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów