The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2022, 01:09
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Nie obalam twojego stwierdzenia tylko argumenty, które przedstawiasz
A co do stwierdzenia to jak zwykle: były sezony gdzie spadkowicze byli lepsi od awansujących i były sezony gdzie było na odwrót.

Gdyby dół Esy był słabszy od czołówki 1 Ligi to co roku spadałyby drużyny ktore nie awansowały w poprzednim. Oraz,
drużyny spadające po roku nie wracałyby do Esy. Tak wszak nie jest.
W związku z tym, że tam jest koniunkcja ("oraz") to wystarczy, że obalę tylko jedno wyrażenie:
Przez ostanie 20 lat, jak ktoś.tutaj pisał, prawie nikomu nie udało się awansować zaraz po spadku. Czyli jest to trwały trend. Generalnie drużyny spadające nie wracają po roku do Esy. Jeśli nam się.uda to będzie to zapewne związane z całkowitą.przebudową drużyny. Zaburzymy trend ale tak naprawdę w przeciągu kilku tygodni nasza drużyna zmieniła się.całkowicie. De iure klub jest ten sam a de facto drużyna inna

Gdybyś poprawnie skorzystał z I prawa de Morgana musiałbym udowadniać.oba wyrażenia

PS. Robisz postępy. Cieszy mnie to

Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Wątpię. Żeby nie bazować na czyjejś wiedzy/opinii czy subiektywnych teoriach podam za przykład sposób budowania zespołu - przede wszystkim nacisk na grę w fazie obronnej. Gdyby uważał się za przeasa raczej nie broniłby skromnego prowadzenia czy wyjazdowego remisu tylko odpaliłby smuda style.
Prędzej o nieubłaganym nadejściu sukcesu dzięki swoim metodom był przekonany Gula, vide jego piątaki vs Amica czy Śląsk.
Wydaje mi się, że ma świadomość słabości zawodników i chce wygrywać na swoich zasadach. Tak jak Kliczko miał świadomość.swojej siły i nie rzucał się.na przeciwników. Brzęczek wie, że tym materiałem ludzkim nie zdominuje starych ligowych wyjadaczy. Bez przesady. On ich przechytrzy. Jeśli awansuje Wachowiakiem, Plewką, Młyńskim, Biegańskim, Dudą i w jakimś stopniu Gruszkowskim, Starzyńskim i Cisse to naprawdę będzie to jego sporo, niezaprzeczalny indywidualny sukces.

PS. Staram się.argumentować.swoje tezy ale z klarownością.wypowiedzi zawsze miałem problem. Nader często buduje zdania zbyt "gęste" a przez to trudne do zrozumienia
Ostatnio edytowane przez Hermond : 29.08.2022 o godz. 01:26.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów