|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
race to była pokazówka w czystej postaci. Pytanie czy były pomysłem UW czy kogoś innego. Przecież jakoś UW w poprzednim sezonie potrafiło sie dostosowac do trudnej sytuacji Wisły i przez długi czas nic nie palić. Ale co miała oznaczać ta pokazówka? Wisłocki mówi iż miał zapewnienie, że nie będzie rac. Co do zbiórki na karę od komisji ligi to będę miło zaskoczony jak się powiedzie, ale na teraz bardzo w to wątpie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Chłopaki dają jasny sygnał: nie będzie złotówki od biletu, nie będzie wolności z flagami/transparentami - będziemy palić race i dostaniecie kary od KL. Skalkulujcie czy wam się to opłaca, czy nie lepiej się dogadać. Pamiętajmy ci ludzie kochają Wisły, ale jeszcze bardziej swoje interesy i władze na stadionie... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Poza tym, dostosowaniem się do trudniej sytuacji Wisły nazywasz pobieranie złotówki od każdego biletu? Jak ktoś chciałby naprawdę wyczyścić środowisko to by się do tego ustosunkował lub przedstawił wydatki itd bo na ten moment niesmak po rządach SKWK pozostał, a wybielanie się poprzez inną organizację niewiele zmienia. Nie można udawać że tej złotówki nie było gdy przez 4 lata ktoś na tym zarobił lekko mówiąc 500 tys złotych.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.04.2019 o godz. 13:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Co do dyskusji o tych racach, to swoje zdanie juz wczesniej wyrazilem - ani mnie ziebią, ani grzeją więc oceniam je tylko pod kątem efektu jaki przynoszą. Kara finansowa, która BĘDZIE NA BANK w naszej sytuacji klasyfikuje race jako esencje debilizmu niestety.
Natomiast co do zamkniecia trybuny oddajmy głos Komisji Legii: "Jednocześnie w sprawie Wisły Kraków, Komisja wymierzyła karę finansową oraz orzekła karę zamknięcia trybuny C w przypadku powtórzenia tego typu incydentu, polegającego na zachowaniach pogardliwych lub dyskryminujących" Za same race NIE MAJĄ PRAWA odwiesić kary i zamknąc trybuny, także pod tym względem uspokoiłbym tu towarzystwo całe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mnie racje wkur... ze względu na przerwy w grze przez zadymienie, które zazwyczaj jest dość znaczne po odpaleniu, wybija to drużyny z rytmu i jest bez sensu.
Druga sprawa kary będące oczywistą oczywistością. Imo race na meczach są potrzebne jak ch... puder może fajnie to wygląda czasami na zdjęciach i tyle, więcej szkody niż pożytku dla mnie ważniejszy porządny doping i śpiewy niż race i inne zabawy czysto optyczne. Rozumiem że są ludzie którym się to podoba i ich jara ale nie za cenę kar i przerw w meczu to bez sensu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Coś Legia nie ma szczęścia. Najpierw zderzyła się z Wisła, a teraz na Wisłostradzie (nie sekcja piłkarska, ale jakoś mi się skojarzyło (gra słów).
https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informa...tachment-group[2259c4]/0/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ludzie czy ktoś o zdrowych zmysłach myśli że Sharksów, Ultrasów i ludzi z szeroko pojetego ruchu kibicowskiego nie będzie na stadionie? Czy wyście na łeb upadli. To jest około 30 lat historii kibicowskiej, to już 3 pokolenie kibicowsko/chuligańskie na Wiśle. Sharksi to w sumie kilkaset osób młodych, starszych, całkiem już starych. Wśród nich zdecydowana większość normalnych wiślaków z krwi i kości i kto się obraca w środowisku kibiców o tym dobrze wie. Wiadomo, że wszędzie znajdą się czarne owce. Myślę, że srodowisko wewnętrznie odpowiednio się oczyściło, a i obecnie na próżno szukać powiązań obecnie rządzących na trybunach z DD czy MS i spółką.
Tu będą zawsze race, tu będą zawsze chuligani, tu będą zawsze flagi. Możecie sobie tu .......ić o złotówce od biletu (pod którą podpisało się ok. 10 tys ludzi), możecie .......ić na co jest zgoda a na co nie ma - nie ma to żadnego znaczenia. Na każdym stadionie w Polsce czy Europie przy większych klubach są chuligani, ultrasi i nic nie wskazuje na to by ta tendencja miała się zmienić. Poczytajcie sobie to forum sprzed 5,10 a nawet 15 lat. Dokładnie to samo .......enie, te same argumenty, te same płacze - a na trybunach bez zmian ![]() ![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
czy ktoś dostał jakieś zarzuty? czy masz jakiekolwiek dowody na to co napisaleś,oprócz doniesień medialnych ? Jak już coś to można piętnować konkretne osoby, za konkretne przewinienia, a nie .......ić ogólników bez pokrycia ![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wierzyłem że na stadionie jest miejsce dla każdego ale obawiam się że wcześniej czy później ten wrzód trzeba będzie przeciąć i (nomen omen) wypalić. Jeżeli UW chce się tak bawić kosztem klubu to trzeba pożegnać UW w obecnym kształcie. Jeżeli mam być brutalnie szczery to strata jakaś gigantyczna nie będzie, zawsze im dużo brakowało do topowych ekip.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.04.2019 o godz. 20:02.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak się pożegnało patole gdzie indziej. Zakazy stadionowe (wieloletnie lub dożywotnie) za race, współpraca z policją w identyfikacji i karaniu prowodyrów.
Zaskoczę Cię ale teraz jest na to odpowiedni klimat bo większość kibiców stanie po stronie klubu. Popierałem bojkot za Bednarza ale za obecną ekipą mało kto się upomni. Nie po tym co zrobili. Możesz rżnąć głupa ale Sharksi teraz kojarzą się większości z okradaniem własnego klubu a UW też kręci bat na własną dupę. Nie wszyscy brali w tym udział, większość pewnie była pod tym względem czysta ale tak już w życiu bywa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.04.2019 o godz. 20:17.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ładne bzdury z twojej strony. Jak prześledzisz internet, wpisy kibiców Wisły po meczu z Legią to zobaczysz że UW ma ogromne poparcie, tak samo racowisko na tym meczu .
Ostatnio edytowane przez Flinston : 02.04.2019 o godz. 20:17.
|
||
|
|
Member
Offline |
|
|
ale gdzie indziej się kogoś pożegnało ? i za co Ty chcesz dawać zakazy stadionowe? identyfikacja przy odpalaniu rac jest właściwie niemożliwa. Nawet najbardziej antykibicowski rząd Tuska nie dał rady.
powiedz mi kto z obecnej ekipy coś zrobił ? konkretnie. a większości kibiców to nie będzie po kilku porażkach. Wierz dalej ślep w obecnych zbawców Wisły, poczekaj jak zaczną wychodzić brudy na wierzch, zobaczymy co wtedy napiszesz, jak wyjdzie ile i kto zarabia na transferach, czemu wyleciał Głowa i Kuźba i inne ciekawostki ![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sugerujesz że obecna ekipa przebije smród jaki zostawiła za sobą Sarapata To w ogóle możliwe?Flinston - obawiam się że żyjesz złudzeniami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.04.2019 o godz. 20:28.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
.
Ostatnio edytowane przez Flinston : 02.04.2019 o godz. 20:30.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem ciekawy czy ci ludzie, którzy taka jaraja się tym "widowiskiem" wiedzą że właśnie przepalono spora sumke. Bo podejrzewam, że sporo ludzi interesujących się Wisła od meczu do meczu nie ma o tym żadnego pojęcia.
To samo mówiono 20 lat temu o chuligance na stadionach, a teraz to jakby opowiadać o dinazaurach.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.04.2019 o godz. 20:35.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Osoby ,które odpaliły race i naraziły klub na straty w obecnej sytuacji to bardzo nierozgarnięci ludzie mówiąc bardzo delikatnie.
Każda złotówka oglądana po kilka razy ,ale Sebiki muszą pokazać zarządowi kto w klubie rządzi i ,że zawsze wyjdzie na nasze.Bez znaczenia czy to będzie kartoflisko w IV lidze czy Ekstraklasa ważne ,że my rządzimy. Mam nadzieję,że kasa będzie także uzbierana na straty jakie klub poniesie z powodu zamkniętej trybuny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Flinston : 02.04.2019 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zgadzam się z wolfym w tej kwestii. Nie poziom sportowy, a coraz większe pieniądze sprawia / mogą sprawić, że temat rac / flag pdw itd zostanie potraktowany poważnie. Nie po to c+ czy TVP ładuje gruba kasę, żeby im później jeden z drugim rozwalal ramówke bo zadymil stadion i 10 minut nie da się grać (ostatnio to tyle nie trwało, ale bywało i tyle). Z tymi zadłużonym polskim klubami to też mocne naciągane. Na całym świecie większość klubów jest zasłużona, ale dług nie jest wielkim problemem, a niewyplacalnosc. A tej w polskiej lidze od paru lat nie ma. Wisla była blisko, ale to tylko wyjątek potwierdzający regułę.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.04.2019 o godz. 20:51.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Jeżeli faktycznie będzie zbiórka na karę,to dla mnie nie ma problemu i sam dołożę (mimo,że nawet na C nie byłem).
W takich meczach jak ten z Legią,można przymknąć oko na race.Mecz prestiżowy,race były fajnym dopełnieniem kapitalnej atmosfery. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Ja tam wierzę, bo nie dostałem żadnego sygnału żeby miało zmierzać w gorszym kierunku niż pod przewodnictwem poprzedniej ekipy - no, ale widocznie się mylę. I z tego co widzę nie tylko ja. Pozostaje spytać: Powiesz wprost o co chodzi, czy będziesz tak .......ił że my nie wiemy, że my tacy głupi, a Ty taki kumaty? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
https://www.facebook.com/ultrawisla/...type=3&theater tutaj na przykład 1400 polubień pod zdjęciem z racowiskiem na twitterze który jest mocno januszowy też raczej pozytywnie. Wisła ma tradycje kibicowskie, to nie jest nieciecza że ktoś przyjdzie i zrobi tutaj angielskie trybuny. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Policja wejdzie na C ? Popatrz jak policja w rynsztynku wchodzi na G i co się dzieje. Cięzko tam pod górkę ![]() https://youtu.be/R1LwlyOo91M?t=26 nie sądzę, że obecni przebiją - to raczej niemożliwe, ale daleki jestem od hurraoptymizmu, bo nie jest tak różowo jak się wszystkim wydaje. Póki co, ważne, że są ludzie, piękne widowiska, dobra gra piłkarzy, kozacki doping, race i oprawy. Nic co by miało szokować, a jeśli już to mega pozytywnie. Próba będzie jak przyjdzie kilka porażek, ligowy marazm, frekwencja spadnie. Oby nie. Gra, atmosfera, team spirit, cała obecna otoczka wokół Wisły gwarantuje nam byt. Klub i kibice powinni usiąść w końcu jak ludzie do stołu i się dogadać, a nie drzeć koty,bo dla nikogo to się dobrze nie skończy, na pewno nie dla Wisły. ![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
"Żadne prawa i ustawy nie zabiorą nam zabawy". Nie dajcie nigdy się sprzedać za jakieś jebane szekle, nie bądźcie żydami, którzy za pieniadze oddadzą wszystko, miejcie swój honor i nie dajcie sobie wejsć na głowe żadnym tyranom, żadnej UE i innym pedałom.
Bądźcie mężczyznami a nie cipami, które sie słuchają albo boją innych i nie mają swojego zdania. Ładnie wam komisja ligi i inne pedalstwa weszły na głowę, że się byście wyrzekli ruchu ultras bo jakiś smieć wymyślił kary za... NIC (odpalenie rac). Krok po kroku. Najpierw race, kolejne będą transparenty niezwiązane z meczem (już też za to było wiele kar), później bluzgi itd. A na koniec usiadziecie na tych trybunach jak te ....y i się obudzicie z ręką w nocniku, ze jednak fajnie by było na derbach powyzywać żyda, i sami sobie przypomnicie jak to co sezon WY SAMI, wyzywaliście cracovie i jej kibiców albo Legię i jej kibiców. Także obudźcie się póki nie jest za późno bo widzę, że części nienawiść do WSH wyżarła mózgi i już wszystko co ma jakies powiązanie z WSH jest złe i w sumie nie zależy już wam na niczym - na racach, dopingu itd - ale niezalezy pozornie bo jesteście w amoku a tak serio to przecież każdy lubi rzucić ....ą na meczu itd co świetnie pokazują derby czy właśnie mecz z Legią gdzie dużo osób ma ....icę w oczach i gdzie mają te kluby jechane od najgorszych z całego stadionu, czy to C czy E. Także bądźcie ludźmi a nie poprawnymi politycznie idiotami, którzy kiedyś nawet mówili "pedał ble" a dziś mówią "gej" bo pedał to nieładnie - to tak przykład jak krok po kroku ludziom wyprano mózgi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|

|
||||||