The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2019, 12:56
race to była pokazówka w czystej postaci. Pytanie czy były pomysłem UW czy kogoś innego. Przecież jakoś UW w poprzednim sezonie potrafiło sie dostosowac do trudnej sytuacji Wisły i przez długi czas nic nie palić. Ale co miała oznaczać ta pokazówka? Wisłocki mówi iż miał zapewnienie, że nie będzie rac. Co do zbiórki na karę od komisji ligi to będę miło zaskoczony jak się powiedzie, ale na teraz bardzo w to wątpie.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.04.2019, 13:18
Cytat:
race to była pokazówka w czystej postaci. Pytanie czy były pomysłem UW czy kogoś innego. Przecież jakoś UW w poprzednim sezonie potrafiło sie dostosowac do trudnej sytuacji Wisły i przez długi czas nic nie palić. Ale co miała oznaczać ta pokazówka? Wisłocki mówi iż miał zapewnienie, że nie będzie rac. Co do zbiórki na karę od komisji ligi to będę miło zaskoczony jak się powiedzie, ale na teraz bardzo w to wątpie
Poważnie nie wiesz po co ta pokazówka? Dokładnie z tych samych przyczyn z jakich organizowono protesty na wielu innych stadionach w lidze: dla kasy i władzy.

Chłopaki dają jasny sygnał: nie będzie złotówki od biletu, nie będzie wolności z flagami/transparentami - będziemy palić race i dostaniecie kary od KL. Skalkulujcie czy wam się to opłaca, czy nie lepiej się dogadać.

Pamiętajmy ci ludzie kochają Wisły, ale jeszcze bardziej swoje interesy i władze na stadionie...
Ddf
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.04.2019, 13:32
petred napisał(a):Wyświetl post
race to była pokazówka w czystej postaci. Pytanie czy były pomysłem UW czy kogoś innego. Przecież jakoś UW w poprzednim sezonie potrafiło sie dostosowac do trudnej sytuacji Wisły i przez długi czas nic nie palić. Ale co miała oznaczać ta pokazówka? Wisłocki mówi iż miał zapewnienie, że nie będzie rac. Co do zbiórki na karę od komisji ligi to będę miło zaskoczony jak się powiedzie, ale na teraz bardzo w to wątpie.
Może i starość nie radość, ale wydaje mi się że chociaż raz race były odpalone w poprzedniej rundzie.
Poza tym, dostosowaniem się do trudniej sytuacji Wisły nazywasz pobieranie złotówki od każdego biletu?

Jak ktoś chciałby naprawdę wyczyścić środowisko to by się do tego ustosunkował lub przedstawił wydatki itd bo na ten moment niesmak po rządach SKWK pozostał, a wybielanie się poprzez inną organizację niewiele zmienia. Nie można udawać że tej złotówki nie było gdy przez 4 lata ktoś na tym zarobił lekko mówiąc 500 tys złotych.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.04.2019 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 02.04.2019, 14:19
Co do dyskusji o tych racach, to swoje zdanie juz wczesniej wyrazilem - ani mnie ziebią, ani grzeją więc oceniam je tylko pod kątem efektu jaki przynoszą. Kara finansowa, która BĘDZIE NA BANK w naszej sytuacji klasyfikuje race jako esencje debilizmu niestety.

Natomiast co do zamkniecia trybuny oddajmy głos Komisji Legii: "Jednocześnie w sprawie Wisły Kraków, Komisja wymierzyła karę finansową oraz orzekła karę zamknięcia trybuny C w przypadku powtórzenia tego typu incydentu, polegającego na zachowaniach pogardliwych lub dyskryminujących"

Za same race NIE MAJĄ PRAWA odwiesić kary i zamknąc trybuny, także pod tym względem uspokoiłbym tu towarzystwo całe.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.04.2019, 15:07
Mnie racje wkur... ze względu na przerwy w grze przez zadymienie, które zazwyczaj jest dość znaczne po odpaleniu, wybija to drużyny z rytmu i jest bez sensu.
Druga sprawa kary będące oczywistą oczywistością.
Imo race na meczach są potrzebne jak ch... puder może fajnie to wygląda czasami na zdjęciach i tyle, więcej szkody niż pożytku dla mnie ważniejszy porządny doping i śpiewy niż race i inne zabawy czysto optyczne. Rozumiem że są ludzie którym się to podoba i ich jara ale nie za cenę kar i przerw w meczu to bez sensu.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.04.2019, 15:12
Kulisy meczu na kanale Leglej:

https://youtu.be/IS2iAoE0UrM
Odpowiedz cytując
Geralt
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 02.04.2019, 15:25
Coś Legia nie ma szczęścia. Najpierw zderzyła się z Wisła, a teraz na Wisłostradzie (nie sekcja piłkarska, ale jakoś mi się skojarzyło (gra słów).

https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informa...tachment-group[2259c4]/0/
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.04.2019, 17:59
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Bardzo chętnie widziałbym taką zbiórkę PRZED faktem, a nie PO. Zbieramy kwotę na racę? Super, odpalajmy, fajnie będzie i będziemy się bawić. A jeśli nie zbierzemy, no to trudno, nie będziemy odpalać, bo to chamówa i narażanie klubu na koszty, gdzie wszyscy oglądają każdą złotówkę po kilka razy.
Jeśli prawo Ci nie odpowiada to rób wszystko żeby je zmienić, a nie buntuj się i potem podciągaj innych do odpowiedzialności zbiorowej. To tak jakbyś dostał mandat za chlanie publiczne i potem chodził po rodzinie pytając czy ktoś Ci się na mandat nie dorzuci. Bo fakt, picie alkoholu jest fajne, ale w ciepłą pogodę bez picia w plenerze to nie jest ten sam klimat!

Prawo jest prawem i powinno się do niego stosować. Dopóki coś jest zabronione to podlega to karze - która nie jest trudna do przewidzenia.

I żeby nie było - ja też uważam że race na stadionie budują klimat. Ale w momencie gdy klub ma taką sytuację finansową schowajmy dumę w kieszeń i nie palmy pieniędzy na trybunach. Przed paroma miesiącami myśleliśmy że trzeba będzie przeżyć kilka lat bez Wisły na R22. Czy w zamian za Wisłę na R22 nie możemy zrezygnować z działań narażających na kary? Dla mnie to niewielka cena.
Widzę to podobnie... jest kasa na jakimś koncie, są race, Wisła dostaje karę 20 czy 50 i zamknięcie trybuny = idzie przelew do klubu na 30+ wartość utraconych biletów i tj. choć w jakimś stopniu fair i odpowiedzialne wobec "ukochanego" klubu, a to co tu piszą obrońcy rac tj. bełkot nieodpowiedzialnych i upośledzonych społecznie szczyli.
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Od: 08.2010

Stary 02.04.2019, 19:20
Ludzie czy ktoś o zdrowych zmysłach myśli że Sharksów, Ultrasów i ludzi z szeroko pojetego ruchu kibicowskiego nie będzie na stadionie? Czy wyście na łeb upadli. To jest około 30 lat historii kibicowskiej, to już 3 pokolenie kibicowsko/chuligańskie na Wiśle. Sharksi to w sumie kilkaset osób młodych, starszych, całkiem już starych. Wśród nich zdecydowana większość normalnych wiślaków z krwi i kości i kto się obraca w środowisku kibiców o tym dobrze wie. Wiadomo, że wszędzie znajdą się czarne owce. Myślę, że srodowisko wewnętrznie odpowiednio się oczyściło, a i obecnie na próżno szukać powiązań obecnie rządzących na trybunach z DD czy MS i spółką.
Tu będą zawsze race, tu będą zawsze chuligani, tu będą zawsze flagi. Możecie sobie tu .......ić o złotówce od biletu (pod którą podpisało się ok. 10 tys ludzi), możecie .......ić na co jest zgoda a na co nie ma - nie ma to żadnego znaczenia. Na każdym stadionie w Polsce czy Europie przy większych klubach są chuligani, ultrasi i nic nie wskazuje na to by ta tendencja miała się zmienić. Poczytajcie sobie to forum sprzed 5,10 a nawet 15 lat. Dokładnie to samo .......enie, te same argumenty, te same płacze - a na trybunach bez zmian
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 02.04.2019, 19:49
m_abg napisał(a):Wyświetl post
Ludzie czy ktoś o zdrowych zmysłach myśli że Sharksów, Ultrasów i ludzi z szeroko pojetego ruchu kibicowskiego nie będzie na stadionie? Czy wyście na łeb upadli. To jest około 30 lat historii kibicowskiej, to już 3 pokolenie kibicowsko/chuligańskie na Wiśle. Sharksi to w sumie kilkaset osób młodych, starszych, całkiem już starych. Wśród nich zdecydowana większość normalnych wiślaków z krwi i kości i kto się obraca w środowisku kibiców o tym dobrze wie. Wiadomo, że wszędzie znajdą się czarne owce. Myślę, że srodowisko wewnętrznie odpowiednio się oczyściło, a i obecnie na próżno szukać powiązań obecnie rządzących na trybunach z DD czy MS i spółką.
Tu będą zawsze race, tu będą zawsze chuligani, tu będą zawsze flagi. Możecie sobie tu .......ić o złotówce od biletu (pod którą podpisało się ok. 10 tys ludzi), możecie .......ić na co jest zgoda a na co nie ma - nie ma to żadnego znaczenia. Na każdym stadionie w Polsce czy Europie przy większych klubach są chuligani, ultrasi i nic nie wskazuje na to by ta tendencja miała się zmienić. Poczytajcie sobie to forum sprzed 5,10 a nawet 15 lat. Dokładnie to samo .......enie, te same argumenty, te same płacze - a na trybunach bez zmian
Prześledź jeszcze raz co w ostatnich latach ,,nasi'' chuligani odwalili w klubie bo zachowujesz się jakbyś dzisiaj pierwszy raz od kilkunastu miesięcy odpalił kompa i napisał ten komentarz. Inne wielkie kluby też mają chuliganów tylko tamci w porównaniu do naszych nie próbowali zabić własnego klubu. W przenośni oczywiście, bo tak naprawdę to pewnie kochają Wisłę całym sercem i pewnie tylko kilku czerpało zyski. Przez takie pieprzenie jak Twoje to nigdy nie będzie dobrze. Wytrzymali kilka tygodni i juz zaczynają sprawdzać powoli na co mogą sobie pozwolić. Race nie są problemem i nawet ta złotówka byłaby do zaakceptowania jakby to było wszystko robione z mózgiem, a nie jak teraz.
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Stary 02.04.2019, 19:54
petred napisał(a):Wyświetl post
Prześledź jeszcze raz co w ostatnich latach ,,nasi'' chuligani odwalili w klubie bo zachowujesz się jakbyś dzisiaj pierwszy raz od kilkunastu miesięcy odpalił kompa i napisał ten komentarz. Inne wielkie kluby też mają chuliganów tylko tamci w porównaniu do naszych nie próbowali zabić własnego klubu. W przenośni oczywiście, bo tak naprawdę to pewnie kochają Wisłę całym sercem i pewnie tylko kilku czerpało zyski. Przez takie pieprzenie jak Twoje to nigdy nie będzie dobrze. Wytrzymali kilka tygodni i juz zaczynają sprawdzać powoli na co mogą sobie pozwolić. Race nie są problemem i nawet ta złotówka byłaby do zaakceptowania jakby to było wszystko robione z mózgiem, a nie jak teraz.
kto z chuliganów próbował zabić klub - konkretnie. Kto z obecnych osób na trybunach próbował zabić klub ?
czy ktoś dostał jakieś zarzuty? czy masz jakiekolwiek dowody na to co napisaleś,oprócz doniesień medialnych ?
Jak już coś to można piętnować konkretne osoby, za konkretne przewinienia, a nie .......ić ogólników bez pokrycia
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.04.2019, 19:59
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Widzę to podobnie... jest kasa na jakimś koncie, są race, Wisła dostaje karę 20 czy 50 i zamknięcie trybuny = idzie przelew do klubu na 30+ wartość utraconych biletów i tj. choć w jakimś stopniu fair i odpowiedzialne wobec "ukochanego" klubu, a to co tu piszą obrońcy rac tj. bełkot nieodpowiedzialnych i upośledzonych społecznie szczyli.
Obiecali Wisłockiemu że rac nie będzie, teraz łaskawie "zaczną zbierać". Jakoś nie zabanglało że od czasów Cupiała czy Sarapaty "trochę" się zmieniło. Nie wiem jakim trzeba być ogranicznikiem żeby wyrażać oburzenie "bo przecież race zawsze były".

Wierzyłem że na stadionie jest miejsce dla każdego ale obawiam się że wcześniej czy później ten wrzód trzeba będzie przeciąć i (nomen omen) wypalić. Jeżeli UW chce się tak bawić kosztem klubu to trzeba pożegnać UW w obecnym kształcie. Jeżeli mam być brutalnie szczery to strata jakaś gigantyczna nie będzie, zawsze im dużo brakowało do topowych ekip.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.04.2019 o godz. 20:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Stary 02.04.2019, 20:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Obiecali Wisłockiemu że rac nie będzie, teraz łaskawie "zaczną zbierać". Jakoś nie zabanglało że od czasów Cupiała czy Sarapaty "trochę" się zmieniło. Nie wiem jakim trzeba być ogranicznikiem żeby wyrażać oburzenie "bo przecież race zawsze były".

Wierzyłem że na stadionie jest miejsce dla każdego ale obawiam się że wcześniej czy później ten wrzód trzeba będzie przeciąć i (nomen omen) wypalić. Jeżeli UW chce się tak bawić kosztem klubu to trzeba pożegnać UW w obecnym kształcie.
no to opowiedz nam jak chcesz przeciąć ten wrzód i jak chcesz pożegnać UW
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.04.2019, 20:08
no to opowiedz nam jak chcesz przeciąć ten wrzód i jak chcesz pożegnać UW
Tak jak się pożegnało patole gdzie indziej. Zakazy stadionowe (wieloletnie lub dożywotnie) za race, współpraca z policją w identyfikacji i karaniu prowodyrów.

Zaskoczę Cię ale teraz jest na to odpowiedni klimat bo większość kibiców stanie po stronie klubu. Popierałem bojkot za Bednarza ale za obecną ekipą mało kto się upomni. Nie po tym co zrobili.

Możesz rżnąć głupa ale Sharksi teraz kojarzą się większości z okradaniem własnego klubu a UW też kręci bat na własną dupę. Nie wszyscy brali w tym udział, większość pewnie była pod tym względem czysta ale tak już w życiu bywa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.04.2019 o godz. 20:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Stary 02.04.2019, 20:09

Wierzyłem że na stadionie jest miejsce dla każdego ale obawiam się że wcześniej czy później ten wrzód trzeba będzie przeciąć i (nomen omen) wypalić. Jeżeli UW chce się tak bawić kosztem klubu to trzeba pożegnać UW w obecnym kształcie. Jeżeli mam być brutalnie szczery to strata jakaś gigantyczna nie będzie, zawsze im dużo brakowało do topowych ekip.
Kto niby obiecał Wisłockiemu ze nie będzie rac? Wisłocki dużo mówi w mediach, co nie znaczy ze zawsze prawdziwie. Przecież publicznie UW powiedziało przed meczem że żadnych rozmów z Wisłockim nie prowadziło, żadnych! Więc jak mogli mu coś obiecać? UW, Sharksi byli, są i będą. UW ma duże poparcie zwykłych kibiców i koniec kropka, nawet na januszowym twitterze czy facebooku mam wrażenie ze zdecydowanej większości oprawa się podobała, race się podobały, atmosfera się podobała, klimat meczu się podobał. Nawet sam Wisłocki w drugim twicie zaczął wycofywać się ze swoich negatywnych słów na temat UW jak zobaczył jak duże poparcie mają po widowisku jakie zaprezentowali na meczu z Legią.

Tak jak się pożegnało patole gdzie indziej. Zakazy stadionowe (wieloletnie lub dożywotnie) za race, współpraca z policją w identyfikacji i karaniu prowodyrów.

Zaskoczę Cię ale teraz jest na to odpowiedni klimat bo większość kibiców stanie po stronie klubu. Popierałem bojkot za Bednarza ale za obecną ekipą mało kto się upomni. Nie po tym co zrobili.

Możesz rżnąć głupa ale Sharksi teraz kojarzą się większości z okradaniem własnego klubu a UW też kręci bat na własną dupę.

ładne bzdury z twojej strony. Jak prześledzisz internet, wpisy kibiców Wisły po meczu z Legią to zobaczysz że UW ma ogromne poparcie, tak samo racowisko na tym meczu .
Ostatnio edytowane przez Flinston : 02.04.2019 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Stary 02.04.2019, 20:16
ale gdzie indziej się kogoś pożegnało ? i za co Ty chcesz dawać zakazy stadionowe? identyfikacja przy odpalaniu rac jest właściwie niemożliwa. Nawet najbardziej antykibicowski rząd Tuska nie dał rady.
powiedz mi kto z obecnej ekipy coś zrobił ? konkretnie. a większości kibiców to nie będzie po kilku porażkach.

Wierz dalej ślep w obecnych zbawców Wisły, poczekaj jak zaczną wychodzić brudy na wierzch, zobaczymy co wtedy napiszesz, jak wyjdzie ile i kto zarabia na transferach, czemu wyleciał Głowa i Kuźba i inne ciekawostki
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.04.2019, 20:19
Flinston napisał(a):Wyświetl post
Kto niby obiecał Wisłockiemu ze nie będzie rac? Wisłocki dużo mówi w mediach, co nie znaczy ze zawsze prawdziwie. Przecież publicznie UW powiedziało przed meczem że żadnych rozmów z Wisłockim nie prowadziło, żadnych! Więc jak mogli mu coś obiecać? UW, Sharksi byli, są i będą. UW ma duże poparcie zwykłych kibiców i koniec kropka, nawet na januszowym twitterze czy facebooku mam wrażenie ze zdecydowanej większości oprawa się podobała, race się podobały, atmosfera się podobała, klimat meczu się podobał. Nawet sam Wisłocki w drugim twicie zaczął wycofywać się ze swoich negatywnych słów na temat UW jak zobaczył jak duże poparcie mają po widowisku jakie zaprezentowali na meczu z Legią.

ładne bzdury z twojej strony. Jak prześledzisz internet, wpisy kibiców Wisły to zobaczysz że UW ma ogromne poparcie, tak samo racowisko na tym meczu .
O tym jak duże poparcie ma UW, o tym jak się zwyklym ludziom podobało "widowisko" i racowisko dowiemy się za niedługo jak pójdzie ta obiecana zrzutka. Z tego co mówisz to takie 50k powinno być zebrane w moment.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.04.2019, 20:21
ale gdzie indziej się kogoś pożegnało ? i za co Ty chcesz dawać zakazy stadionowe? identyfikacja przy odpalaniu rac jest właściwie niemożliwa. Nawet najbardziej antykibicowski rząd Tuska nie dał rady.
powiedz mi kto z obecnej ekipy coś zrobił ? konkretnie. a większości kibiców to nie będzie po kilku porażkach.

Wierz dalej ślep w obecnych zbawców Wisły, poczekaj jak zaczną wychodzić brudy na wierzch, zobaczymy co wtedy napiszesz, jak wyjdzie ile i kto zarabia na transferach, czemu wyleciał Głowa i Kuźba i inne ciekawostki
Coraz większa kasa jest pompowana w tą ligę, za duża żeby wiecznie tolerowano tego typu akcje. Czasy się zmieniają. Pamiętam lata 90-te, mam porównanie. Teraz policja wejdzie na C, wyciągnie szczypiorków w kominiarkach plus kilkunastu co się będą stawiać i skończy się gangsta. 25 lat temu to by wyglądało jak rekonstrukcja bitwy pod Grunwaldem, albo starcia rzymskiego legionu z germanami.

Sugerujesz że obecna ekipa przebije smród jaki zostawiła za sobą Sarapata To w ogóle możliwe?

Flinston - obawiam się że żyjesz złudzeniami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.04.2019 o godz. 20:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Stary 02.04.2019, 20:25
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
O tym jak duże poparcie ma UW, o tym jak się zwyklym ludziom podobało "widowisko" i racowisko dowiemy się za niedługo jak pójdzie ta obiecana zrzutka. Z tego co mówisz to takie 50k powinno być zebrane w moment.
Już teraz można sporo wniosków wyciągnąć przeskakując po "social mediach" czytając wpisy kibiców Wisły, i w większości reakcje były pozytywne. Ludzie byli głodni takiego widowiska, może nie wszyscy, bo wiadomo że jest sporo osób których nie interesuje nic oprócz wydarzeń boiskowych, są też tacy którzy chcieliby mieć anglie na trybunach, ale ogólnie rzecz biorąc odbiór bardzo pozytywny.

Coraz większa kasa jest pompowana w tą ligę, za duża żeby wiecznie tolerowano tego typu akcje. Czasy się zmieniają.

Sugerujesz że obecna ekipa przebije smród jaki zostawiła za sobą Sarapata To w ogóle możliwe?

Ty żyjesz złudzeniami, i ten twój post doskonale to potwierdza. Poziom ekstraklasy coraz gorszy, Legia po awansie do Ligi Mistrzów miała tam ciągle wracać, większość klubów ekstraklasowych problemy finansowe. Żyj dalej złudzeniami że ktoś przyjedzie na białym koniu i pozbędzie się fanatyków z Polskich stadionów .
Ostatnio edytowane przez Flinston : 02.04.2019 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 02.04.2019, 20:30
Już teraz można sporo wniosków wyciągnąć przeskakując po "social mediach" czytając wpisy kibiców Wisły, i w większości reakcje były pozytywne. Ludzie byli głodni takiego widowiska, może nie wszyscy, bo wiadomo że jest sporo osób których nie interesuje nic oprócz wydarzeń boiskowych, są też tacy którzy chcieliby mieć anglie na trybunach, ale ogólnie rzecz biorąc odbiór pozytywny.
No to tym bardziej UW nie musi się o co martwić. Pewnie jeszcze zbiorą tyle dodatkowej kasy że wypłaca sobie premie za dobrze wykonana prace.

Jestem ciekawy czy ci ludzie, którzy taka jaraja się tym "widowiskiem" wiedzą że właśnie przepalono spora sumke. Bo podejrzewam, że sporo ludzi interesujących się Wisła od meczu do meczu nie ma o tym żadnego pojęcia.

Ty żyjesz złudzeniami, i ten twój post doskonale to potwierdza. Poziom ekstraklasy coraz gorszy, Legia po awansie do Ligi Mistrzów miała tam ciągle wracać, większość klubów ekstraklasowych problemy finansowe. Żyj dalej złudzeniami że ktoś przyjedzie na białym koniu i pozbędzie się fanatyków z Polskich stadionów .
I dlatego prawa do Ekstraklasy idą za rekordowa kasę, aż C+ musiał stawać do przetargu z TVP?

To samo mówiono 20 lat temu o chuligance na stadionach, a teraz to jakby opowiadać o dinazaurach.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.04.2019 o godz. 20:35.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 02.04.2019, 20:38
Osoby ,które odpaliły race i naraziły klub na straty w obecnej sytuacji to bardzo nierozgarnięci ludzie mówiąc bardzo delikatnie.
Każda złotówka oglądana po kilka razy ,ale Sebiki muszą pokazać zarządowi kto w klubie rządzi i ,że zawsze wyjdzie na nasze.Bez znaczenia czy to będzie kartoflisko w IV lidze czy Ekstraklasa ważne ,że my rządzimy.

Mam nadzieję,że kasa będzie także uzbierana na straty jakie klub poniesie z powodu zamkniętej trybuny.
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Stary 02.04.2019, 20:39
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
No to tym bardziej UW nie musi się o co martwić. Pewnie jeszcze zbiorą tyle dodatkowej kasy że wypłaca sobie premie za dobrze wykonana prace.

Jestem ciekawy czy ci ludzie, którzy taka jaraja się tym "widowiskiem" wiedzą że właśnie przepalono spora sumke. Bo podejrzewam, że sporo ludzi interesujących się Wisła od meczu do meczu nie ma o tym żadnego pojęcia.

I dlatego prawa do Ekstraklasy idą za rekordowa kasę, aż C+ musiał stawać do przetargu z TVP?

To samo mówiono 20 lat temu o chuligance na stadionach, a teraz to jakby opowiadać o dinazaurach.
Awantur na stadionach pozbyły się nowoczesne stadiony, inna zupełnie sprawa. To że ekstraklasa ma duże zainteresowanie w Polsce, i dużą oglądalność to nic nowego, nie zmienia to faktu że poziom jest kiepski, i budżety zadłużonych klubów ekstraklasowych też. Dobrzy zawodnicy też się nie garną by przychodzić tu kopać w piłke. Czołowe polskie zespoły co roku kompromitują się coraz bardziej w europejskich pucharach. Można kontynuować i kontynuować...
Ostatnio edytowane przez Flinston : 02.04.2019 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 02.04.2019, 20:49
Awantur na stadionach pozbyły się nowoczesne stadiony, inna zupełnie sprawa. To że ekstraklasa ma duże zainteresowanie w Polsce, i dużą oglądalność to nic nowego, nie zmienia to faktu że poziom jest kiepski, i budżety zadłużonych klubów ekstraklasowych też. Dobrzy zawodnicy też się nie garną by przychodzić tu kopać w piłke. Czołowe polskie zespoły co roku kompromitują się coraz bardziej w europejskich pucharach. Można kontynuować i kontynuować...
To jakie to duże awantury były tutaj w latach 2005-2010? Nowych stadionów już nie było, a nie przypominam sobie żeby się ktoś gonił po sektorach.

Zgadzam się z wolfym w tej kwestii. Nie poziom sportowy, a coraz większe pieniądze sprawia / mogą sprawić, że temat rac / flag pdw itd zostanie potraktowany poważnie. Nie po to c+ czy TVP ładuje gruba kasę, żeby im później jeden z drugim rozwalal ramówke bo zadymil stadion i 10 minut nie da się grać (ostatnio to tyle nie trwało, ale bywało i tyle).

Z tymi zadłużonym polskim klubami to też mocne naciągane. Na całym świecie większość klubów jest zasłużona, ale dług nie jest wielkim problemem, a niewyplacalnosc. A tej w polskiej lidze od paru lat nie ma. Wisla była blisko, ale to tylko wyjątek potwierdzający regułę.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.04.2019 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.04.2019, 20:54
Już teraz można sporo wniosków wyciągnąć przeskakując po "social mediach" czytając wpisy kibiców Wisły, i w większości reakcje były pozytywne. Ludzie byli głodni takiego widowiska, może nie wszyscy, bo wiadomo że jest sporo osób których nie interesuje nic oprócz wydarzeń boiskowych, są też tacy którzy chcieliby mieć anglie na trybunach, ale ogólnie rzecz biorąc odbiór bardzo pozytywny.

.
Przeczytałeś 50 pozytywnych komentarzy na TT pod filmikiem z racowiska i stwierdziles, że większość kibiców Wisły to popiera?
Odpowiedz cytując
Ronaldo
Member

Od: 03.2017

Stary 02.04.2019, 20:59
Jeżeli faktycznie będzie zbiórka na karę,to dla mnie nie ma problemu i sam dołożę (mimo,że nawet na C nie byłem).
W takich meczach jak ten z Legią,można przymknąć oko na race.Mecz prestiżowy,race były fajnym dopełnieniem kapitalnej atmosfery.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.04.2019, 21:03
Zrób nam więc ten zaszczyt i oświeć nas, bośmy głupi i zacofani. Ciemnogród na tym forum jak .... najwidoczniej.
Ja tam wierzę, bo nie dostałem żadnego sygnału żeby miało zmierzać w gorszym kierunku niż pod przewodnictwem poprzedniej ekipy - no, ale widocznie się mylę. I z tego co widzę nie tylko ja. Pozostaje spytać: Powiesz wprost o co chodzi, czy będziesz tak .......ił że my nie wiemy, że my tacy głupi, a Ty taki kumaty?

Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Stary 02.04.2019, 21:08
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałeś 50 pozytywnych komentarzy na TT pod filmikiem z racowiska i stwierdziles, że większość kibiców Wisły to popiera?
To tak jak z sondażami politycznymi, przebiegasz po social mediach tych czy tamtych i widzisz mniej więcej jakie są nastroje kibiców. Możesz mówić co chcesz ale wielu osobom na prawdę brakowało takiego klimatu i atmosfery jaka była na meczu z Legią. Dla takich chwil się żyje, wiele osób zakochało się w Wiśle właśnie dzięki takim widowiskom i atmosferze jaka była choćby teraz na Legii, dzięki takim meczom jakiś młody chlopak który powiedzmy był pierwszy raz na meczu może się zajawić na Wisłe... Dużo osób wyciągało telefony z innych sektorów i nagrywało...

https://www.facebook.com/ultrawisla/...type=3&theater tutaj na przykład 1400 polubień pod zdjęciem z racowiskiem

na twitterze który jest mocno januszowy też raczej pozytywnie. Wisła ma tradycje kibicowskie, to nie jest nieciecza że ktoś przyjdzie i zrobi tutaj angielskie trybuny.
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Stary 02.04.2019, 21:13
Coraz większa kasa jest pompowana w tą ligę, za duża żeby wiecznie tolerowano tego typu akcje. Czasy się zmieniają. Pamiętam lata 90-te, mam porównanie. Teraz policja wejdzie na C, wyciągnie szczypiorków w kominiarkach plus kilkunastu co się będą stawiać i skończy się gangsta. 25 lat temu to by wyglądało jak rekonstrukcja bitwy pod Grunwaldem, albo starcia rzymskiego legionu z germanami.

Ostatnią rzeczą, jaką chce C+ to konfilkty zarządów z kibicami i mecze w atmosferze sparingów, albo z racami na murawie, po złości. Tak to jest skonstruowane w tym kraju, że kluby nie moga wzorem tych zachodnich zapełnić trybun "zarobasami" bo poziomem równamy do 3 ligi europejskiej. Co za tym idzie muszą się dogadać z kibicami, wliczając to w koszty. Taka jest rzeczywistość, Ty piszesz co trzeba, ja pisze jak jest. Przekonał się o tym Cacek,Osuch,Walter,Miklas, Bednarz, Profesorek i inni którzy postanowili toczyć wojny. I tak koniec końców trzeba było się dogadać.

Policja wejdzie na C ? Popatrz jak policja w rynsztynku wchodzi na G i co się dzieje. Cięzko tam pod górkę
https://youtu.be/R1LwlyOo91M?t=26

nie sądzę, że obecni przebiją - to raczej niemożliwe, ale daleki jestem od hurraoptymizmu, bo nie jest tak różowo jak się wszystkim wydaje. Póki co, ważne, że są ludzie, piękne widowiska, dobra gra piłkarzy, kozacki doping, race i oprawy. Nic co by miało szokować, a jeśli już to mega pozytywnie. Próba będzie jak przyjdzie kilka porażek, ligowy marazm, frekwencja spadnie. Oby nie. Gra, atmosfera, team spirit, cała obecna otoczka wokół Wisły gwarantuje nam byt. Klub i kibice powinni usiąść w końcu jak ludzie do stołu i się dogadać, a nie drzeć koty,bo dla nikogo to się dobrze nie skończy, na pewno nie dla Wisły.
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.04.2019, 21:37
"Żadne prawa i ustawy nie zabiorą nam zabawy". Nie dajcie nigdy się sprzedać za jakieś jebane szekle, nie bądźcie żydami, którzy za pieniadze oddadzą wszystko, miejcie swój honor i nie dajcie sobie wejsć na głowe żadnym tyranom, żadnej UE i innym pedałom.
Bądźcie mężczyznami a nie cipami, które sie słuchają albo boją innych i nie mają swojego zdania.
Ładnie wam komisja ligi i inne pedalstwa weszły na głowę, że się byście wyrzekli ruchu ultras bo jakiś smieć wymyślił kary za... NIC (odpalenie rac). Krok po kroku. Najpierw race, kolejne będą transparenty niezwiązane z meczem (już też za to było wiele kar), później bluzgi itd. A na koniec usiadziecie na tych trybunach jak te ....y i się obudzicie z ręką w nocniku, ze jednak fajnie by było na derbach powyzywać żyda, i sami sobie przypomnicie jak to co sezon WY SAMI, wyzywaliście cracovie i jej kibiców albo Legię i jej kibiców.

Także obudźcie się póki nie jest za późno bo widzę, że części nienawiść do WSH wyżarła mózgi i już wszystko co ma jakies powiązanie z WSH jest złe i w sumie nie zależy już wam na niczym - na racach, dopingu itd - ale niezalezy pozornie bo jesteście w amoku a tak serio to przecież każdy lubi rzucić ....ą na meczu itd co świetnie pokazują derby czy właśnie mecz z Legią gdzie dużo osób ma ....icę w oczach i gdzie mają te kluby jechane od najgorszych z całego stadionu, czy to C czy E.

Także bądźcie ludźmi a nie poprawnymi politycznie idiotami, którzy kiedyś nawet mówili "pedał ble" a dziś mówią "gej" bo pedał to nieładnie - to tak przykład jak krok po kroku ludziom wyprano mózgi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.04.2019, 21:47
To tak jak z sondażami politycznymi, przebiegasz po social mediach tych czy tamtych i widzisz mniej więcej jakie są nastroje kibiców. Możesz mówić co chcesz ale wielu osobom na prawdę brakowało takiego klimatu i atmosfery jaka była na meczu z Legią. Dla takich chwil się żyje, wiele osób zakochało się w Wiśle właśnie dzięki takim widowiskom i atmosferze jaka była choćby teraz na Legii, dzięki takim meczom jakiś młody chlopak który powiedzmy był pierwszy raz na meczu może się zajawić na Wisłe... Dużo osób wyciągało telefony z innych sektorów i nagrywało...

https://www.facebook.com/ultrawisla/...type=3&theater tutaj na przykład 1400 polubień pod zdjęciem z racowiskiem

na twitterze który jest mocno januszowy też raczej pozytywnie. Wisła ma tradycje kibicowskie, to nie jest nieciecza że ktoś przyjdzie i zrobi tutaj angielskie trybuny.
Ku... czlowieku Ty udajesz czy serio nie rozumiesz? Mi też się podobalo racowisko, sam nawet wyciągnąłem telefon, fotkę zrobiłem i wysłałem znajomemu i może nawet na TT polubiłem filmik, do którego link wrzucasz. Ale rozumiem w jakiej sytuacji jest klub i to nie jest czas na wyrzucanie pieniedzy w bloto. Ci co te race odpalili najwidoczniej za cel postawili sobie pokazać zarzadowi co to nie oni i ze może im naskoczyć, a oni będa robili co chca bez względu na konsekwencje jakie poniesie klub.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów