The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2017, 01:22
czaro napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony - tak, można ćwiczyć do upadłego i zawodnik popełni błąd i tracimy bramkę. Teoretycznie to nie błąd trenera.
Z drugiej strony - o to przecież chodzi w trenowaniu, żeby takie błędy zdarzały się jak najrzadziej.

Owszem, zdaję sobie sprawę, że talent Buchalika jest ograniczony, a do tego ma on swój wiek (tak krawiec kraje...), ale:
a) Wojtek Szczęsny ma lat 27 i niedawno jeszcze rozwijał się w Romie (mówi się, że teraz nawet uczyć się ma od Buffona w Juventusie - ale na ile to blaga, a na ile prawda, nie mnie oceniać). Zachowując proporcje - Buchalik mógłby przynajmniej nauczyć się rozpychać we własnym polu karnym;
b) Buchalik jest częścią całej formacji obronnej i akurat zachowanie przy stałych fragmentach gry można wypracować. Nie chodzi tu nawet o tę dzisiejszą szmatę - wpadła to wpadła, nie ma o czym rozmawiać - chodzi o dziesiątki innych sytuacji w tym sezonie.

Zostawmy jednak ten temat, bo faktycznie nie ma tutaj ewidentnej winy trenera. Rzeczywiście mamy bramkarza o ograniczonych możliwościach, nad którym trzeba szczególnie pracować. Od początku miałem na myśli co innego: poza babolem (dwoma babolami) Buchalika i karnym Arsenica mecz toczył się przez 95 minut podczas których Górnik oddał ponad 20 strzałów. Za to też trener nie odpowiada?
Czaro,odpowiada odpowiada. Przypomne jednak,ze wiekszosc sensownych atakow Gornika wydarzyla sie po owym feralnym karnym. Pisalem takze,ze po statach widac,ze druzyna nie biega,i jesli nie ma pozasportowych kwestii,to wydaje sie,ze potrzeba spokojnej pracy podczas przerwy zimowej tak,aby dyspozycja fizyczna wielu pilkarzy (pomijam "starszyzne") byla zdecydowanie lepsza. Ale sam nie wiem,co na tym polu da sie osiagnac,to zreszta temat na osobna dyskusje.Tutaj kryje sie odpowiedz na "braki w ustawieniu" itd. - Gornik zreszta (zaryzykuje) ma chyba mlodsza druzyne od Wisly,co takze moze miec jakies tam znaczenie (nie przeceniam tego argumentu).
Co do stalych fragmentow - zgoda,ale Wiesz,ze taka obrona takze musi pracowac w stalym skladzie. Z tym w tej rundzie sa olbrzymie problemy i nikt mi nie powie,ze mamy 7-8 obroncow jakosciowo na tym samym poziomie. Psialem - 4-ka Glowa,Gonzalez,Arsenic,Sadlok dla mnie jest optymalna,dodaj np. Veleza i zakladam sie,ze bramek tracic po stalych fragmentach nie bedziemy.Albo nie tyle,to na pewno.
Co do pewnych pilkarzy - jest poziom,ktorego oni nie przeskocza. Jakosc pilkarza to przede wszystkim zdolnosc do utrzymywania jak najwyzszego poziomu sportowego w jak najdluzszym okresie. Jak z tym jest u Buchalika - sam wiesz.
Ostatnio edytowane przez wyar : 04.12.2017 o godz. 01:29.
You'll never know...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów