|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Pierwsi leca rozwiazywac kontrakty i nplakac po mediach ze kasy nie dostaja a jak jest okazja dla klubu zeby zarobic dobre kilkaset zlotych to olewaja bo maja wakacje. I sory ale ten Ramirez coraz mniej mnie przekonuje ze mamy sznase z nim cos osiagnac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Awansowaliśmy do górnej ósemki. Nic nie musieliśmy, ale dużo mogliśmy. W praktyce nie zrobiliśmy przez te siedem meczów nic nadzwyczajnego. A graliśmy jednak bez ciśnienia. Tak naprawdę od momentu zapewnienia sobie awansu do grupy mistrzowskiej drużyna jako całość bardzo mocno spuściła z tonu. Co było wyraźnie widać po beznadziejnym meczu w Łęcznej.
I trudno mi szczerze mówiąc znaleźć wytłumaczenie tego stanu rzeczy. Dzisiejsze pożegnanie z sezonem, w dodatku na swoim własnym stadionie, było z kibicowskiego punktu widzenia, po prostu przykre. I żal było patrzeć na taką grę. Nie chcę atakować Ramireza i oceniać jego pracy, bo na to wciąż jest za wcześnie, ale te ostatnie nasze spotkania to na pewno również, a może przede wszystkim, kamyczek do jego ogródka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Jak czytam takie gimnazjalne płacze (mamo, dlaczego nie ma pucharów? Przecież miały być! Nic innego mnie nie interesuje!!!), to nabieram przeświadczenia, że z takimi kibicami wiele nie osiągniemy. Klub jest w takiej sytuacji, w jakiej jest. Mimo to udało się osiągnąć 6 miejsce, co jeszcze do niedawna wydawało się mało możliwe. Są w tej lidze kluby, w których płaci się na bieżąco (i to pewnie wcale nie tak mało), a piłkarze mają jeszcze mniejszą motywację. A do autora cytowanego posta: teraz zacznij beczeć, że domagasz się inwestora, bo chcesz pucharów, trenera i piłkarzy na najwyższym poziomie. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Alan jest tak zachowawczy... nie On po prostu jest zajebiście chvjowy. Alan miej honor i wypierdalaj.
Pozdro! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W świecie profesjonalnej piłki mało jest przypadku, taki Ramirez czy piłkarze, którzy zimą do nas dołączyli grali w niższych ligach bez powodzenia. Jeżeli do tego dodamy naszych dinozaurów na czele z Głowackim, Boguskim, Brożkiem to na prawdę ciężko tu mówić o powiewie czegoś nowego bo czy Wisła gra lepiej za Ramireza od poprzedników mających podobną ilość czasu danego do pracy?
Swoją drogą jestem ciekawy jak TS poradzi sobie z prowadzeniem klubu w nowym sezonie bo kasy raczej więcej nie będzie a pod względem sportowym wiadomo że stracimy bo taki Brlek czy Mączyński będą musieli odejść by było na spłatę wierzycieli. Bez inwestora z prawdziwego zdarzenia w dłuższej perspektywie model zarządzania klubem od strony sportowej bardzo szybko się wypali, na zawodników z kartą na ręku mogących nas realnie wzmocnić nas nie stać.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 04.06.2017 o godz. 20:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Spektakl żenady. Ondrasek to powinien się już pakować i wracać do Wyszehradu pilnować księżniczki na zamku, bo do gry w piłkę to on się nie nadaje.
Uryga i Załuska elegancko, reszta dno. Nie opłacało się być dziś na meczu. Poziom piłki drugoligowy, atmosfera na trybunach jak na Weselu o 2 w nocy. ![]()
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 04.06.2017 o godz. 20:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
speedfashion
Nikt nie ma pretensji brak pucharów, tylko brak ambicji. Ta? Łęczna więcej płaci, że dostaliśmy od nich 3:1 w żenującym stylu? Czy może Termalica zatrudnia gwiazdy ligi, które comebackują nas na naszym stadionie? Nie popadajmy w paranoje, nie można wszystkiego usprawiedliwiać w ten sposób. Nie płacą im tak mało, żeby jedli bułki ze szczawiem i nie mieli siły trochę powalczyć na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja bym mimo wszytsko pokusił sie o stwierdzenie ze to był wyjatkowo ZWARIOWANY sezon i chyba nie mozna go brac tak do konca na powaznie. Koniec Cupiala,potem Jakub M,potem zawirowania ,widmo nawet upadku, ostatnie miejsce w tabeli ..jak mozna bylo grać w takich warunkach to ja niewiem.Nie bylo zdrowych warunków przez conajmniej polowe meczy. Dlatego ciezko oceniac mimo wszystko tych pilkarzy .Tak dziwnego sezonu to niepamietam,dlatego akurat wyjatkowo ten sezon biore w cudzysłow i piszę jako "sezon". ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co wy robicie wy Białą Gwiazdę hańbicie!!!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ten mecz była jak ten temat meczowy. Biedny i śmieszny. Może nasi zagrali u buka, że zajmą na koniec sezonu 6 miejsce?
Brlek zagrał najgorszy mecz odkąd jest w Wiśle. On już jest na wakacjach w Choracji. Spicić to samo(zresztą obaj razem jadą). Ondrasek w 75 minucie rzucił koszulką i zszedł do szatni. Oby go zarząd opchnął gdziekolwiek. Nawet do 3 ligi słowackiej. Żenujący zawodnik. Urydze i drugie 100 spotkań w ekstraklasie nie wystarczą do nauczenia się seniorskiej piłki. Żałować możemy tylko tyle czasu i energii włożonej w stawianiu na tego zawodnika. O reszcie szkoda strzępić ryja. Do zobaczenia w następnym sezonie. Oby doszło do dużych czystek w zespole, bo zbyt wielu nas zawiodło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wstyd i żenada żeby w takim stylu zakończyć sezon.
W rundzie finałowej 4 punkty w 7 meczach... ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
....a... nie ma to jak dorabiac teorie... a strzały było slychac ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kurs na 1/2 siadł jak złoto
Tak tylko sobie mówię ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Bardzo dobrze, że na forum jest napływ nowych użytkowników. Co więcej - bardzo dobrze, że ci użytkownicy chcą brać aktywny udział w życiu forum.
Do tej pory na forum i shoutboxie silna grupa wzajemnej adoracji pijąca sobie z dzióbków. Mam nadzieję, że taki przykładowy Czerepach będzie częściej autorem tematów, na przykład, meczowych. Dziwny był ten sezon. Katastrofalny początek a potem wznoszenie się w górę, za które chwała opcji hiszpańskiej. Uważam, że nie ma w Polsce trenera który mógłby dać radę w takich okolicznościach. A Ramirez dał. Ostatnie mecze sezonu to typowy piknik. Nikomu nie zależało chyba na dobrych wynikach, dlatego ostatnich 7 meczów nie można traktować jak wyznacznik. Przyszły sezon nie będzie łatwiejszy. Trzeba nadal mądrze budować klub, starając się dorównać czołowej czwórce ligi. I dopiero na tych fundamentach, racjonalnie, podjąć się szturmu na pierwszą trójkę a potem na pierwsze miejsce. Problemy z jakimi zmaga się Wisła nie miną z dnia na dzień. Na razie minął niecały rok od tego kiedy brakowało Wiśle tylko jednwgo kroku w przepaść. Dotychczasowe dzialania zarządu napawają optymizmem, ale należy pamiętać żeby nie traktować go jako huraoptymizmu. Krok po kroku, mądrze, cierpliwie. Przykre będzie te 1,5 miesiąca, jak co roku :-( Sezon ogórkowy start!
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 04.06.2017 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Możliwości tej drużyny dawno już zostały określone. Średniak z ambicjami, ale bardzo konkretnymi brakami w składzie i chimerycznymi piłkarzami.
Teraz chyba faktycznie szatnia zostanie przewietrzona. I bardzo dobrze. Inna rzecz, że kto liczy na jakieś super transfery i hegemonię w lidze ten się pewnie rozczaruje. Dobrze, że ten sezon się już skończył. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dzisiaj nasza drużyna to była jakaś parodia. Obrona słabiutka. Gonzalez moim zdaniem jest słaby, zazwyczaj jego podania są niecelne, a to tak wqurwia jak sk...... Głowacki słabiutko i Spicić też. Atak nie istniał, pomoc róznież. Boguskie się ośmieszył totalnie tym przyjęciem i rzutem wolnym. dostał nowy kontrakt i siadł na dupie. O to mu chodziło, żeby tylko kontrakt nowy dali!! Z tymi dziadkami my nic nigdy nie osiągniemy. Połowa składu do wyjebania na już, łącznie z Załuską. On prawie wszystko wpuszcza!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A powtórzę za wolfy'm: Dobrze że się ten sezon już skończył. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Fakt.
Dobrze, że ten sezon się skończył... w miarę pozytywnie. Nie mam pretensji o miejsce w lidze. W obliczu trzęsienia ziemi latem 2016 i wszystkich zawirować i tak jest nieźle. Mam pretensje o: - olewactwo - minimalizm - nonszalancję - wsadzenie sobie w d..pę kibiców Jeśli wam klub nie płaci to powiedzcie to głośno i żądajcie uregulowania należności. Ale odpuszczanie sobie ostatniego meczu sezonu (i kilku innych) i robienie z kibiców i klubu idiotów, zasługuje na kary dyscyplinarne. Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. Za dzisiejszy mecz nie należy się wam podanie ręki. Nie chodzi o porażkę. Chodzi o postawę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zamknąć ....y! Kibice od sraczki zafajdani.
------ W swoim imieniu chciałem pogratulować klubowi i całej Wislackiej rodzinie sezonu 2016/17. Szalonego roku, zakończonego małym sukcesem mimo przeciwnosci losu i dramatycznych zawirowan właścicielskich. Chcialem podziękować piłkarzom, włodarzom oraz sztabowi , że mimo zwątpienia w swoich przez "dziwnych" kibiców... nie poddali sie i przejęli ich rolę - uwierzyli. Uwierzyli w Wisłę i uwierzyli w siebie oraz w prace wykonywaną dla naszego klubu. Dzieki...że pokazali światełko i dali nam zaślepionym miłością kibicom potrzebny sygnał - jest lepiej i musi byc kvrwa lepiej ! Świadomy jak wiele pracy przed nami...Dzieki za emocjonalny rollercoster. Do zobaczenia w kolejnym lepszym sezonie!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.06.2017 o godz. 21:40.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Musisz sobie uświadomić, że mamy średnią drużynę, w której wiele zależy od motywacji i dyspozycji dnia. Kolejny mecz bez większej stawki, zaległości finansowe i - jednak - poczucie bezpieczeństwa, to wszystko raczej nie spowoduje, że w ostatnim meczu sezonu piłkarze będą grać na 120%. I nigdzie nie napisałem, że wygrywa klub, którego zawodnicy dostają więcej pieniędzy. Chodziło mi raczej o to, że pomimo naprawdę ciężkiej sytuacji nasi piłkarze wzięli się do roboty i skończyli sezon na 6 miejscu. Ja jestem im za to wdzięczny, podobnie jak trenerowi i zarządowi. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() wracając do meczu to w opinii Weszło tragedii nie było, wręcz przeciwnie http://weszlo.com/2017/06/04/warunki...rywa-krakowie/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Pana powyżej może niech rzeczywiście ktoś odholuje do Słubic, bo gimnazja wracają dopiero od września i pewnie ciężko będzie to zdzierżyć reszcie czytelników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jasne. Weszło. Kędziora strzelił na pustaka. Żal.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kolego życzę Ci abyś się tylko za rok nie zdziwił, przykro nie zaskoczył i nie otwarł ...y jak pozostali kibice od sraczki. Przydało by się wiecej pokory i obiektywizmu, a ponad to mniej fanatycznego zaślepienia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie jest dla mnie żadną argumentacją to, jakie były zawirowania w lecie 2016. Przegraliśmy po żenującym meczu z drużyną, która w grupie mistrzowskiej była dostarczycielem punktów. Termalica pokazała, że ma więcej ambicji i większe jaja od piłkarzy, którzy ubrali koszulki z Białą Gwiazdą na piersi. Nie ma żadnego usprawiedliwienia po tym meczu. Żenada! Wstyd przed dziećmi które tak licznie przyszły na R22.
Ostatnio edytowane przez Barti : 05.06.2017 o godz. 07:23.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|