The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2017, 22:33
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że my tych imigrantów z Ukrainy potrzebujemy, ale trzeba to robić w sposób kontrolowany. Kilka tysięcy rodaków z Kazachstanu i Kaukazu plus ok. 50 tysięcy rocznie nowych imigrantów zarobkowych ze wschodu i można mieć demografię na plusie.
50 000 ? Chyba w samej Małopolsce tylu Ukraińców pracuje, jak nie więcej. Jeśli Ci przeszkadzają pracownicy zarobkowi z Ukrainy, to kogo proponujesz ściągnąć w zamian? Arabów, Rosjan?

emj10 napisał(a):Wyświetl post
naszej wschodniej granicy mamy mrówczy pęd idący w przeszło 1 mln Ukraińców rocznie. Poza drenażem ich młodego pokolenia i załataniem wakatów na rynku pracy to dalej trwa w najlepsze wolna amerykanka.
Ten milion przyjeżdża do Polski pracować i w zasadzie tylko pracować, gdyż tylko niewielka część z nich osiedla się w Polsce na stałe. W przyszłym roku też ich będzie około miliona, a nie dwa miliony jak można by wywnioskować z tego co piszesz. I to jest różnica pomiędzy Arabami a Ukraińcami : pierwsi przyjeżdżają i zostają, ściągając po jakimś czasie rodziny i starając się żyć z socjalu + zero asymilacji i nawracanie niewiernych nożem i pasami szahida, Ukraińcy przyjeżdżają do nas pracować, a potem wracają do do swoich rodzin na Ukrainę (pewna część może zostanie, ale nie milion, pewnie nawet nie 100 000, asymilacja w jednym - dwóch pokoleniach) . Wrzucanie ich do jednego worka to jakieś totalne nieporozumienie.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Protestów nie ma, narodowców nie ma bo to Ukrainiec i wódka
Bo chyba widzisz różnicę między jazdą po pijanego i zabiciem ludzi w wypadku (ale bez premedytacji), a wyrafinowane i popełnione na trzeźwo morderstwo za kradzież dwóch coli, gdzie jeden Arab trzyma, a drugi zadaje nożem ciosy w serce.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
No to ten tego ... http://www.se.pl/wiadomosci/polska/t...ie_931276.html
Faktycznie, zeznania anonimowego świadka znikąd przesądzają Szczególnie że był on podobno w kebabowni kilka godzin przed zdarzeniem, więc nie widział zajścia i nie odpowie Ci "czy ofiara ukradłaby napoje jesli kebab bylby polski a nie 'turecki'?" . Bo w polskich kebabach kradzieże najwidoczniej się nie zdarzają....

Barti napisał(a):Wyświetl post
Włos się jeży na głowie a Oświęcim to przepraszam za wyrażenie, bo tam też się działa straszna tragedia - pikuś przy tym.
Z całym szacunkiem - ale straszne banialuki opowiadasz. Miałem okazję przeczytać Archipelag Gułag, ale także Anus Mundi i wiele innych książek o łagrach i obozach koncentracyjnych i dla mnie poziom zbydlęcenia jest równie niewyobrażalny. Jeden mordował za pochodzenie klasowe, drugi rasowe. Chociaż faktycznie w Rosji skala bestialstwa większa, co w niczym nie umniejsza Hitlerowi - on tylko nie zdążył się "rozpędzić" w swoim dziele, bo przegrał wojnę.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
I to jest właśnie ta różnica.
Dokładnie.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów