The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2017, 12:41
Reaktywując temat: Okazuje się że chłopak w Ełku dostał kosę od Araba za dwa ukradzione napoje, nie za petardę:

"Zamordowany 21 latek wziął dwie butelki napoju, za które nie zapłacił. Właściciel lokalu i kucharz pobiegli za pokrzywdzonym. Cała sytuacja skończyła się dramatycznie. Wedle naszych ustaleń dopiero po powrocie tych mężczyzn, drugi z Polaków, który był z pokrzywdzonym, rzucił petardę w okolicy lokalu – powiedział prokurator Wojciech Piktel z Prokuratury Rejonowej w Ełku, o czym informuje PolsatNews.pl".

http://telewizjarepublika.pl/wiemy-w...rde,42731.html

Nie usprawiedliwiając chłopaka za kradzież, to kosa od sprzedawcy za zwinięcie dwóch napojów to jednak nowa "jakość" w Polsce, chociaż paru forumowych "kryptosebiksów" sądzi chyba inaczej;

TRNKRN
@Jaroo1: chlopie, po prostu rozpalono durna propagande, ze to dlatego sie stalo, ze to byly Araby. A prawda jest taka, ze w innych okolicznosciach tez by dostal pewnie kose za taki kretynizm

IncognitoTSW
a tu jakiś patus wjebał się do lokalu z petardą, ukradł coś i jeszcze go komuś szkoda

IncognitoTSW
jeśli prawdą jest to co zrobił przed śmiercią to nawet mi go nie żal

TRNKRN
ale dyskusje... Sebixy przesadzily, i gówniarz przesadzil i kebsy przesadzily. Zadnej strony nic nie usprawiedliwia. A ze gówniarz mial IQ na poziomie ameby, to nie szkoda go, naturalna selekcja

IncognitoTSW
@Jaroo1: Wielki Polak Patriota bohatersko atakując tureckiego najeźdzcę zginął w huku wystrzałów i przy świście szabli
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 02.01.2017, 15:47
@IncognitoTSW
@TRNKRN

Żenada Panowie, poziom Gimnazjum albo niżej ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 02.01.2017 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.01.2017, 16:49
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Nie usprawiedliwiając chłopaka za kradzież, to kosa od sprzedawcy za zwinięcie dwóch napojów to jednak nowa "jakość" w Polsce (..)
Nie zwiniecie a 'kradzież' i nie 'kosa' a 'zabójstwo'. Zabójstwo za kradzież.

Oczywiście w naszym swiatopoglądzie wymierzenie sprawiedliwości na własną ręke jest zupelnie niedopuszczalne zwłaszcza takie które jest nieadekwatne do popełnionego przestepstwa. W chrzescijanstwie 'jakość' kary powinna być podobna do czynu/winy - oko za oko ząb za ząb. Więc tłum domaga się 'głowy' dla ofiary która stała się katem i w zgodzie z chrzescijanskim/europejskim systemem wartosci. Samosąd natomiast dotyczy obu stron - gdyby nie Policja krwii byloby wiecej.

Czy Polak rzuciłby się z nożem na złodzieja i czy ofiara ukradłaby napoje jesli kebab bylby polski a nie 'turecki'? Prywatnie mam duzo pytań. Ale o zmarłych sie mówi albo dobrze albo w ogóle.

Kondolencje dla rodziny, to nie powinno sie tak skończyć. Niech spoczywa w pokoju po polskiej stronie nieba.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 02.01.2017, 20:13
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Czy Polak rzuciłby się z nożem na złodzieja
Polski sprzedawca w sklepie w Polsce ? Nie słyszałem u nas o podobnym, śmiertelnym przypadku.

i czy ofiara ukradłaby napoje jesli kebab bylby polski a nie 'turecki'?
Obstawiam że tak - tego typu drobne kradzieże dotykają większości sklepów w Polsce. Nie chce mi się wierzyć , że zabity miał motywację typu "kradnę tylko u Arabów".
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.01.2017, 20:18
Szkoda gadać co się wczoraj działo w dyskusji w tej sprawie na sb.
Oczywiście są Polacy pojebani, którzy też by komuś kose dali za byle co ale nas jest w kraju 30 kilka milionów więc tu jest ten sam problem co np z proporcjami na zachodzie w kwestii ciapaty/afroamerykanin a białasy w więzieniu. I idąc tym tokiem to ilu jest ciapatych w Polsce, którzy zajebaliby kogoś by zadźgali za byle co? Jak widać mało nie jest bo często się słyszy o takich sytuacjach.
Wczoraj próbowałem wytłumaczyć, niektórym osobom, że problem jest taki, że oni nie są u siebie a sa na tyle odważni i pewni, że dźgają na śmierć Polaków. I co z tego, że ot nie jest na tle rasowym czy wyznaniowym skoro efekt jest ten sam i w gościach brudas unosi rękę na gospodarza? Zresztą czy to nie był atak na tle rasowym? Jesteście pewnie, że jakby złodziejem był ciapaty to tez by kose dostał? No własnie.

My i oni to dwa inne światy. Ludzie uważający się za kumatych, których wymienił tutaj BBudowniczy mają już tak łeb przeżarty lewackim .......eniem, że dla nich wnioski po tej tragedii są takie "sebix, ameba umysłowa, zaczynał to się doigrał, zapewne od kogo innego też by kosę dostał".
Przecież to jest normalne lewackie .......enie. Nie widzi się problemu tylko się odwraca kota ogonem. Nie znają chłopaka ale wiadomo, że sebix itp. Przykre to tym bardziej, że piszą to kibice. Niby powinniśmy czuć jedność a tu żarty z chłopaka, nazywanie go sebixem itp.
Po prostu wstyd.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 03.01.2017, 09:22
(..)Nie chce mi się wierzyć , że zabity miał motywację typu "kradnę tylko u Arabów".
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
(..)Zresztą czy to nie był atak na tle rasowym? Jesteście pewnie, że jakby złodziejem był ciapaty to tez by kose dostał? No własnie.(..)
Trzeba znalezc jakis wspólny mianownik

Albo Polak kradnie i takie zachowanie jest pospolite i jednoczesnie pospolitym jest że Arab/Turek/Tunezyjczyk lata z nożem wymierzajac sprawiedliwosc
ALBO/I
spotkało się dwóch rasistów i oboje przesadzili z interwencją ponieważ druga strona jest 'inna' kulturowo.

Nie ma sensu stosować róznych taryfikatorów dla róznych stron. Ale i jak w kazdej teorii pewnie jest i 'trzecia' strona której wprowadzenie czasem upraszcza sytuację.

Polski sprzedawca w sklepie w Polsce ? Nie słyszałem u nas o podobnym, śmiertelnym przypadku.
Nie slyszałes bo nie było, czy nie słyszlales bo po zabójstwie nie bylo zamieszek, protestów i afery w mediach?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.01.2017, 09:43
Nie oszukujmy się. Patola wpadła na arabskich oprawców i skończyło jak się skończyło.

W kraju rozbrojonym, gdzie broń jest w jednym na tysiąc domów, w którym do tej porty zamieszki na tle etniczym, czy religijnym sprowadzały się do czeczeńskich, czy romskich slumsów jest to sytuacja zupełnie nowa.
Oby nie był to początek serii, bo należy pamiętać, że z Ukraińcami licząc to liczba osób obcych kulturowo dobija już pewnie do 2 mln osób w Polsce.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.01.2017, 10:20
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Oby nie był to początek serii, bo należy pamiętać, że z Ukraińcami licząc to liczba osób obcych kulturowo dobija już pewnie do 2 mln osób w Polsce.
Ukraińcy obco nam kulturowo? Poważnie?

Jedyny problem z nimi to zaszłości historyczne, innych nie dostrzegam.

Z tymi 2 milionami to przesadziłeś...
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.01.2017 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 03.01.2017, 12:05
Ukraińcy są bardzo obcy nam kulturowo. To Azjaci. Udowodnili to swoim zezwierzęceniem na Wołyniu. Polska była zawsze ostatnim bastionem łacińskich praw a wszystko co na wschód od niej do swołocz.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2017, 12:21
Tak... Rosjanie niezależnie od tego gdzie mieszkają, przed czy za Uralem, mentalnie są Azjatami.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.01.2017, 12:34
Upaińcy to młoda nacja. Rodowód lekko ponad 100-letni, a pochodzenie wprost ze stepów środkowoazjatyckich.

Obcy kulturowo są owszem, gdyż zarówno mentalność, jak też obrzędy i zachowania mają czysto panslawistyczny rys. Poza tym religie katolickie wschodnie jednak lekko odbiegają od łacińskiej tradycji chrześcijańskiej z południowej i centralnej Europy.

Liczby? Oficjalnie w roku ubiegłym żyło w Polsce ok. 1 mln Ukraińców. Nieoficjalnie mówiło się nawet o 1,5 mln Ukraińców, którzy przewinęli się przez polskie granice.

http://wschodnik.pl/biznes/item/9198...-w-polsce.html

Cytat:
W 2016 roku 938 tys. Ukraińców otrzymało zaproszenie do pracy w Polsce

Jak informowaliśmy, niedawno wydanie "Gazeta Prawna" podało, że w ubiegłym roku Ukraińcom w Polsce wydano 813 tysięcy zaproszeń do pracy.

Niepełne dane świadczą, że w tym roku wydano ich już 938 tys. Ponadto, liczba Ukraińców, którzy płacą oficjalne społeczne składki na fundusz społeczny w Polsce wzrosła o 70%: ze 101 tys. w 2015 r. do 172 tys. w 2016 roku
Kolejny rząd kompletnie nic nie robi, aby przeciwstawić się tej niekontrolowanej fali.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.01.2017 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.01.2017, 15:14
Warto jest przeczytać świeżą diagnozę nt. nowej ukraińskiej fali w Polsce

https://www.obserwatorfinansowy.pl/t...iny-do-polski/

Emigracja arabska to przy tymi pikuś.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 03.01.2017, 15:51
Kolejny rząd kompletnie nic nie robi, aby przeciwstawić się tej niekontrolowanej fali.
Fala przesunie sie za Odrę jeśli zniosą (a zniosą) obowiazek wizowy dla obywateli Ukrainy. Problem w wiekszosci powinien rozwiazac sie sam.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 03.01.2017, 16:08
Trzeba znalezc jakis wspólny mianownik

Albo Polak kradnie i takie zachowanie jest pospolite i jednoczesnie pospolitym jest że Arab/Turek/Tunezyjczyk lata z nożem wymierzajac sprawiedliwosc
ALBO/I
spotkało się dwóch rasistów i oboje przesadzili z interwencją ponieważ druga strona jest 'inna' kulturowo.

Nie ma sensu stosować róznych taryfikatorów dla róznych stron. Ale i jak w kazdej teorii pewnie jest i 'trzecia' strona której wprowadzenie czasem upraszcza sytuację.
Zamiast wymyślać takie zawijasy, nie prościej napisać, że stało się to co się stało tj.Polak złodziej dwóch coli został z zimną krwią zamordowany przez dwójkę sprzedawców - arabów? Bez szukania podtekstu rasistowskiego i drugiego dna? Co nie znaczy, że narodowość i mentalność sprzedawców nie miała znaczenia - w Polsce jeszcze nie przywykliśmy (i większość ludzi nie zamierza) do pospolitych zapewne w krajach arabskich sprzedawców - nożowników, zabijających za drobne kradzieże. Tak jak nie przywykliśmy do kamieniowania kobiet czy wysadzania się w powietrze z niewiernymi w imię Allaha.

Nie slyszałes bo nie było, czy nie słyszlales bo po zabójstwie nie bylo zamieszek, protestów i afery w mediach?
Nie słyszałem i nie było. Przypominam sobie za to inne zabójstwa, gdzie też były zamieszki, protesty i afery w mediach, chociaż ani ofiara ani morderca nie byli obcokrajowcami.

bo należy pamiętać, że z Ukraińcami licząc to liczba osób obcych kulturowo dobija już pewnie do 2 mln osób w Polsce.

Eeee, kilku kręci się w moim otoczeniu w Krakowie (od sprzątających w moim bloku po kilku pracowników umysłowych u naszego kontrahenta) i wielkich różnic kulturowych nie zauważyłem. Niektórzy mają nawet wśród przodków Polaków.

Barti napisał(a):Wyświetl post
Ukraińcy są bardzo obcy nam kulturowo. To Azjaci. Udowodnili to swoim zezwierzęceniem na Wołyniu. Polska była zawsze ostatnim bastionem łacińskich praw a wszystko co na wschód od niej do swołocz.
Jak wyżej. Zezwierzęcenie pokazali też np Niemcy w Oświęcimiu, chociaż nie leżą na wschód od Polski i jakoś nie przeszkadza nam to do nich jeździć do pracy... Co do Wołynia, zgoda, nie musimy Ukraińców za to lubić, ale traktować ich na równi z Arabami, nie zatrudniać? Litości.

Tak... Rosjanie niezależnie od tego gdzie mieszkają, przed czy za Uralem, mentalnie są Azjatami.
Tylko że mówimy o Ukraińcach, nie Rosjanach.

Trudno aby coś robił i strzelał sobie w kolano - gdyby nie Ukraińcy, to w wielu regionach kraju nie miałby już zupełnie kto robić (np Wielkopolska). Poza tym Ukraińcy w większości jednak przyjeżdżają pracować, nie żerować na socjalu i wysadzać innych w powietrze. Jeżeli już mamy kimś uzupełniać pustkę na rynku pracy, niech to będą Ukraińcy a nie Arabowie. Mniejsze zło.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.01.2017, 18:12
Tyle, że my tych imigrantów z Ukrainy potrzebujemy, ale trzeba to robić w sposób kontrolowany. Kilka tysięcy rodaków z Kazachstanu i Kaukazu plus ok. 50 tysięcy rocznie nowych imigrantów zarobkowych ze wschodu i można mieć demografię na plusie.

W tym momencie mamy śmieszną ustawę plus świąteczne szopki pijarowe ze ściąganiem rodaków na gwiazdkę. Źeby to miało ręce i nogi to potrzebny jest sensowny program, który nie obciąży samorządów, a pozwoli chociażby zamiast 500+ ściągnąć te kilka tysięcy rodzin rocznie.

Zarzut tyczy się wszystkich rządów, gdzie ściąganie rodzin z Doniecka za Kopacz, czy rodzin z Kazachstanu za Szydło to istna prowizorka, gdy na naszej wschodniej granicy mamy mrówczy pęd idący w przeszło 1 mln Ukraińców rocznie. Poza drenażem ich młodego pokolenia i załataniem wakatów na rynku pracy to dalej trwa w najlepsze wolna amerykanka.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.01.2017 o godz. 18:16.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.01.2017, 19:16
Kto chce zrobić z Polaków rasistów i co próbuje na tym ugrać ? https://gloria.tv/article/zjasH21jZAw43RUidazJBkn9P
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 03.01.2017, 19:37
w Polsce jeszcze nie przywykliśmy (i większość ludzi nie zamierza) do pospolitych zapewne w krajach arabskich sprzedawców - nożowników, zabijających za drobne kradzieże.
No tak ale za to w zasadzie przywyklismy do czegos innego co nie sprzedaje sie już tak dobrze jak tragedia w Ełku i nie wpisuje sie w obecny nurt polityczny. Jelenia Góra, obcokrajowiec zabija dwie nastoletnie dziewczynki, ta sama noc sylwestrowa. Protestów nie ma, narodowców nie ma bo to Ukrainiec i wódka a nie Algierczyk i nóż, No ale gdzie Jelenia góra a gdzie Ełk

Dla mnie to nastepna tragedia rozgrywana politycznie polaryzująca społeczeństwo. Test na ile może sobie prawa strona pozwolić przy obecnej władzy rzucając kamieniami w bude z kebabem.

BBudowniczy napisał(a):
Nie chce mi się wierzyć , że zabity miał motywację typu "kradnę tylko u Arabów".
No to ten tego ...
http://www.se.pl/wiadomosci/polska/t...ie_931276.html
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2017, 20:33

Jak wyżej. Zezwierzęcenie pokazali też np Niemcy w Oświęcimiu, chociaż nie leżą na wschód od Polski i jakoś nie przeszkadza nam to do nich jeździć do pracy... Co do Wołynia, zgoda, nie musimy Ukraińców za to lubić, ale traktować ich na równi z Arabami, nie zatrudniać? Litości.

Tylko że mówimy o Ukraińcach, nie Rosjanach.

Tekst o Rosjanach skierowany był do Kolegi, który wykasował swojego posta. Nieporównywalnie większe zezwierzęcenie panowało w łagrach syberyjski. Wystarczy przeczytać w "Archipelagu Gułag" gdzie jeden rodak - Sołżenicyn, opisał postępowanie innych swoich rodaków. Włos się jeży na głowie a Oświęcim to przepraszam za wyrażenie, bo tam też się działa straszna tragedia - pikuś przy tym. Przeświadczenie o dobrych Rosjanach i cała masa trolli pro sowieckich na różnych forach, wynika z wielu lat ruskiej propagandy w Polsce. Doskonale wiedział przed II wojną o tych ludziach marszałek Piłsudski bijąc na trwogę, żeby bić bolszewika. Zawsze będę powtarzał że Europa kończy się za Bugiem. Rosja to jest Azja a ludzie tam mają azjatycką mentalność, cechującą się tępym okrucieństwem. To co się działo na Wołyniu - chociażby mordy na ciężarnych kobietach jest najlepszym przykładem na to jacy to są ludzie. Już nie wspomnę o tym co robiła Armia Czerwona po wkroczeniu na teren Polski, żeby nas "wyzwolić". Arab czy Ruski (Ukrainiec) to takie samo zagrożenie.
Powód: Marszałek Piłsudski
Ostatnio edytowane przez Barti : 03.01.2017 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.01.2017, 20:39
Historia pisana na nowo I kto to byl Pilsudzki historyku za trzy grosze.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 03.01.2017 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2017, 20:43
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Historia pisana na nowo I kto to byl Pilsudzki historyku za trzy grosze.
Przepraszam. Pisane na szybko na komórce. Chodziło mi naturalnie o Piłsudskiego. W którym miejscu napisałem nieprawdę?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.01.2017, 20:43
Jaka jest wiarygodność tego artykułu?
Biedni ciapaci dali się wyzywać ale złodziejowi już nie odpuścili i dostał kosę za swoje chamstwo.

Cytat:
Zamiast wymyślać takie zawijasy, nie prościej napisać, że stało się to co się stało tj.Polak złodziej dwóch coli został z zimną krwią zamordowany przez dwójkę sprzedawców - arabów? Bez szukania podtekstu rasistowskiego i drugiego dna? Co nie znaczy, że narodowość i mentalność sprzedawców nie miała znaczenia - w Polsce jeszcze nie przywykliśmy (i większość ludzi nie zamierza) do pospolitych zapewne w krajach arabskich sprzedawców - nożowników, zabijających za drobne kradzieże. Tak jak nie przywykliśmy do kamieniowania kobiet czy wysadzania się w powietrze z niewiernymi w imię Allaha.
Myślę, że jeszcze nikt jednej waznej rzeczy nie zauważył. Wiadomo, że Polak też może każdemu kose sprzedać tylko zastanówmy się w jakich okolicznościach? Przede wszystkim jak jest pijany albo naćpany i szuka dymów (były sytuacje, że jakieś czuby niewinnych, postronnych ludzi na ulicy dźgały), może jak ma jakiś motyw np zazdrość o dziewczynę, może jak w grę wchodzą interesy (półświatek) ale czy ....a ktoś tu sobie wyobraża wybiegającego sprzedawcę czy kucharza ze sklepu/baru, który Cię goni za damski .... z kosą?
I to jest właśnie ta różnica. To są brudasy, które są wychowane w tym swoim brudzie, dla których ucinanie głów, kamienowanie kobiet, szmacenie kobiet to jest normalka więc co złego żeby się zerwać na chwilkę z miejsca pracy i komuś kose sprzedać?
To tak apropo tego pieprzenia, że bez problemu to samo mógł zrobić Polak. No własnie chyba jednak nie tak bez problemu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 03.01.2017, 22:33
Tyle, że my tych imigrantów z Ukrainy potrzebujemy, ale trzeba to robić w sposób kontrolowany. Kilka tysięcy rodaków z Kazachstanu i Kaukazu plus ok. 50 tysięcy rocznie nowych imigrantów zarobkowych ze wschodu i można mieć demografię na plusie.
50 000 ? Chyba w samej Małopolsce tylu Ukraińców pracuje, jak nie więcej. Jeśli Ci przeszkadzają pracownicy zarobkowi z Ukrainy, to kogo proponujesz ściągnąć w zamian? Arabów, Rosjan?

naszej wschodniej granicy mamy mrówczy pęd idący w przeszło 1 mln Ukraińców rocznie. Poza drenażem ich młodego pokolenia i załataniem wakatów na rynku pracy to dalej trwa w najlepsze wolna amerykanka.
Ten milion przyjeżdża do Polski pracować i w zasadzie tylko pracować, gdyż tylko niewielka część z nich osiedla się w Polsce na stałe. W przyszłym roku też ich będzie około miliona, a nie dwa miliony jak można by wywnioskować z tego co piszesz. I to jest różnica pomiędzy Arabami a Ukraińcami : pierwsi przyjeżdżają i zostają, ściągając po jakimś czasie rodziny i starając się żyć z socjalu + zero asymilacji i nawracanie niewiernych nożem i pasami szahida, Ukraińcy przyjeżdżają do nas pracować, a potem wracają do do swoich rodzin na Ukrainę (pewna część może zostanie, ale nie milion, pewnie nawet nie 100 000, asymilacja w jednym - dwóch pokoleniach) . Wrzucanie ich do jednego worka to jakieś totalne nieporozumienie.

Protestów nie ma, narodowców nie ma bo to Ukrainiec i wódka
Bo chyba widzisz różnicę między jazdą po pijanego i zabiciem ludzi w wypadku (ale bez premedytacji), a wyrafinowane i popełnione na trzeźwo morderstwo za kradzież dwóch coli, gdzie jeden Arab trzyma, a drugi zadaje nożem ciosy w serce.

No to ten tego ... http://www.se.pl/wiadomosci/polska/t...ie_931276.html
Faktycznie, zeznania anonimowego świadka znikąd przesądzają Szczególnie że był on podobno w kebabowni kilka godzin przed zdarzeniem, więc nie widział zajścia i nie odpowie Ci "czy ofiara ukradłaby napoje jesli kebab bylby polski a nie 'turecki'?" . Bo w polskich kebabach kradzieże najwidoczniej się nie zdarzają....

Włos się jeży na głowie a Oświęcim to przepraszam za wyrażenie, bo tam też się działa straszna tragedia - pikuś przy tym.
Z całym szacunkiem - ale straszne banialuki opowiadasz. Miałem okazję przeczytać Archipelag Gułag, ale także Anus Mundi i wiele innych książek o łagrach i obozach koncentracyjnych i dla mnie poziom zbydlęcenia jest równie niewyobrażalny. Jeden mordował za pochodzenie klasowe, drugi rasowe. Chociaż faktycznie w Rosji skala bestialstwa większa, co w niczym nie umniejsza Hitlerowi - on tylko nie zdążył się "rozpędzić" w swoim dziele, bo przegrał wojnę.

I to jest właśnie ta różnica.
Dokładnie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 03.01.2017, 22:40
Jaka jest wiarygodność tego artykułu?
Nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie wiarygodnie. Jak dla mnie można wybierać pomiedzy autentyczna relacją a manipulacją. Środka nie widzę. Skłaniam się do pierwszej opcji. Zarówno profil 'ofiary' pasuje mi doprawicowca jak i odległość od Białegostoku, kolebki 'symbolu szczescia'.

/OT

... może jak w grę wchodzą interesy (półświatek) ale czy ....a ktoś tu sobie wyobraża wybiegającego sprzedawcę czy kucharza ze sklepu/baru, który Cię goni za damski .... z kosą?
I to jest właśnie ta różnica.
Jest.

Dlatego tam za kradzież ucinają rękę a za cudzołóstwo kamienują. Inaczej 'dziczy' tak wychowanej/z takim temperamentem nie upilnujesz.
Jedni zaś uważają że to się leczy inni że nie. Ja nie mam zdania, poza tym że uważam iż reprezentantów tak róznych kultur z takim poziomem 'kultury' 'sie nie miesza'.

Co nie zmienia faktu że Algierczyk najprawdopodobniej został sprowokowany a pol Polski bije piane na zapas.

Bo chyba widzisz różnicę między jazdą po pijanego i zabiciem ludzi w wypadku (ale bez premedytacji), a wyrafinowane i popełnione na trzeźwo morderstwo za kradzież dwóch coli, gdzie jeden Arab trzyma, a drugi zadaje nożem ciosy w serce.
Widze widze. Ale widze i w obu przypadkach okolicznosci łagodzące. Ty nie widzisz? Sytuacja jest czarno-biała?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 03.01.2017 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.01.2017, 22:51
Cytat:
Co nie zmienia faktu że Algierczyk najprawdopodobniej został sprowokowany a pol Polski bije piane na zapas.
Lepiej na zapas - chociaż z tym się nie zgadzam bo cały czas Ci powtarzam, ze gościu jest nie u siebie a zasztyletowuje gospodarza kraju, czyli cos tu jest nie tak - niz sobie teraz to tłumaczyć, później tłumaczyć, że raptem 1 czy 5 ciapatych się wysadziło w Polsce a ja znam przecież tylu fajnych ciapatych co mi kebaby sprzedają więc tych 5 to wyjątek.
Każde takie zdarzenie - nawet jeśli Polak był coś winien - będzie zarzewiem konfliktu między gospodarzem a gościem i każde takie wydarzenie boli 10 razy bardziej niż by rozgrywało się między Polakami.
Jak to się mówi co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie (akurat przypasowało do brudasów) i jeśli ktoś w kraju gospodarza sobie pozwala na zbyt wiele to zawsze się to będzie odbijać na ogólnych relacjach gospodarz - goście.
Później jak się tego nazbiera to droga do pogromu otwarta. Ja jestem niemal pewien, że jeszcze my dożyjemy takich czasów, że na zachodzie biali będą masowo mordowali swoich ciapatych gości. Jeszcze trochę zamachów, trochę to wszystko się bardziej zradykalizuje (a już przecież z liberalnej czy lewackiej Europy mamy powoli odwrót na głosowanie na partie konserwatywne, prawicowe, nacjonalistyczne) i powstaną jakieś bojówki, grupy, które będą dążyły do odwetu i pomszczenia swoich Rodaków, których przecież tam już sporo zginęło w tej wojnie rasowej.

Cytat:
Tak, ukradł łebek dwie cole więc Algierczyk poczuł się sprowokowany i zaczął go gonić z nożem. Jest jakiś filmik w necie jak ten ciapaty mówi, że ze strachu wziął nóż. Wszystko się nie trzyma kupy, ani ten jego strach, ani to Twoje prowokowanie bo sprowokowanym lub zagrożonym to może być człowiek człowiek, który się spotyka z agresorem a nie złodziejem, który ucieka przed nim. Jak gościu idzie za typem z nożem to chyba jasne, że ani nie jest sprowokowany (bo nie musi się bronić skoro tamten ucieka) ani się nie boi, tylko automatycznie staje się napastnikiem, który idzie typa ukarać.
To tak na logikę. No chyba, że w tym barze już była jakaś szamotanina, wyzywki i wszystko się przeniosło na dwór a ciapak wziął nóż dla pewności. Zresztą o czym my tu mówimy, skoro gościu kogoś dźga poza swoją "bazą" (w tym przypadku miejsce pracy), to chyba normalne, że jest zwykłym pojebem a nie ofiarą czy sprowokowanym.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 03.01.2017 o godz. 23:01.
drozd:
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 03.01.2017, 23:10
Ja jestem niemal pewien, że jeszcze my dożyjemy takich czasów, że na zachodzie biali będą masowo mordowali swoich ciapatych gości.
No i tu mam problem. Dlatgo też napisałem że każda taka akcja jest 'testem' na ile może sobie prawa strona pozwolić rzucając kamienie czy doprowadzać do rękoczynów. Czy jest na to akceptacja społeczna i jak duża jest bierność władzy.

Daleki też jestem od tego że takie bicie piany jest tylko dmuchaniem na zimne - to wentyl bezpieczeństwa, papierek lakmusowy nastrojów i doskonala okazja do zbicia kapitału politycznego. Dmuchać trzeba ale sa rózne formy - niekoniecznie podgrzewanie atmosfery jest najlepsze.

Słysze też co się dzieje w Niemczech - tam zycie obok uchodźców jest nie do zniesienia ale ten naród to dzielnie znosi . Natomiast jeśli dojdzie do sytuacji o ktorej mówisz,obawiam się że Polacy bedą w jednym worze z 'ciapatymi'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 03.01.2017 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.01.2017, 23:21
To jest normalne, że odwety będa. Jest to tylko kwestia czasu, kiedy się odpowiedni ludzie zbiorą, kiedy się czara goryczy przeleje.
Zawsze sa lata chude i tłuste. Teraz zachód jest na dnie ale nigdy nie może być co raz gorzej. To jest tak jak z Wisłą i sracovią. Były lata naszej dominacji kiedy Żydy to były czyste zera. Ale nagle się sytuacja odwróciła, oni się zradykalizowali i nas zdetronizowali. To były nasze chude lata, które też są już za nami.
Teraz na świecie zmieniły się zasady gry. Było multi kulti i głaskanie po głowach ale za dużo już tych zamachów i teraz czas aby Europa się odbiła od dna i zaczęła walczyć. Pierwsze efekty już masz bo jednak płoną co jakiś czas te ośrodki dla imigrantów. Przyjdzie czas, że i ciapata krew popłynie tam za zachodzie.
III Rzesza to też jest przecież powstanie z kolan słabych Niemiec. Byli słabi i nagle wyrosło państwo, które sobie zaczęło ludzi gazować, kremować i robić z nich mydło oraz podbijać pół Europy.
Raz na wozie, raz pod wozem, to tylko kwestia czasu kiedy tam się zacznie "na grubo" dziać.
drozd:
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 04.01.2017, 00:48
Co do kolegi wyżej (nie wiem czemu, od jakiegoś czasu nie mogę cytować): Niemcy i inne kraje Europy Zachodniej, obudzą się podobnie jak to było z powstaniem 3 Rzeszy - wraz z kryzysem gospodarczym.<br><br>Ale takim prawdziwym, przez duże G. <br><br>Bo te zamaszki na nich już większego wrażenia nie robią. Wszyscy wiedzą, że mamy "takie czasy" że co jakiś czas jakiś zamach musi być...<br><br>Natomiast gdy nagle pojawi się w Niemczech 40% bezrobocie, gdy państwo nie będzie miało kasy na zasiłki, gdy banki "zamrożą" oszczędności Niemców... Oj, wtedy miliony niemców się w....i na poważnie... Wtedy pojawi się jakiś lider skrajnie prawicowej partii, który wskaże palcem "przyczynę" problemu... <br><br>I będzie powtórka z rozrywki, bo humanitarnie "eksmitować" gości się nie będzie dało. Wielu przecież będzie miało obywatelstwa, jakieś nieruchomości na siebie...<br><br>Obyś my tylko tego błędu nie popełnili...<br>
Ddf
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2017, 07:52
"Z całym szacunkiem - ale straszne banialuki opowiadasz. (...) Chociaż faktycznie w Rosji skala bestialstwa większa, co w niczym nie umniejsza Hitlerowi - on tylko nie zdążył się "rozpędzić" w swoim dziele, bo przegrał wojnę. "

Najpierw piszesz, że opowiadam straszne banialuki, po czym w kolejnym zdaniu przyznajesz mi rację stwierdzając, że w Rosji skala bestialstwa większa. Dziwne to trochę. Przecież taki był właśnie sens mojej wypowiedzi. Anus Mundi przeczytałem dwa razy ale przeczytałem też m.in. " Pięć lat kacetu" w którym Stanisław Grzesiuk, opisując swoje przeżycia w Mauthausen stwierdza, że Oświęcim to nic w porównaniu z tym co przeżył, że warunki życia w jego obozie i traktowanie więźniów było o wiele wiele gorsze. To jednak nie o to chodzi w tym temacie więc na tym kończę swoją dygresje...W temacie tym chodzi z grubsza o to że multi kulti nie ma najmniejszej racji bytu. Ja się z tym w pełni zgadzam. Nie pomogło próba "zamknięcia" w jednym kraju podobnych do siebie nacji, patrz republiki post sowieckie, była Jugosławia czy nawet Czechy i Słowacja. No i jeszcze ten nieszczęsny Wołyń...Wymienione eksperymenty nie pomogły a próbuje się na siłę zasymilować zupełnie odrębnych kulturowo Arabów i innych wyznawców Allaha...Zdecydowanie jestem przeciwny.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.01.2017, 09:15
Konrad. wszystko się zgadza tylko schemat będzie trochę inny, ten nacjonalizm już się dzieje i do głosu dochodzą partie prawicowe czy przeciwników integracji, a jeśli jeszcze nie doszły to zaraz dojdą, pare wyborów jest w Europie w tym roku. I jak już się dobrze usadowią u władzy to wtedy zwolnią kryzys z łańcucha, który przecież już zagląda z każdej strony - wystarczy sprawdzić layoffs w newsach na Google angielskim.

A jak będzie kryzys to wtedy co? Będą zadawać retoryczne pytanie dla mas: mieliście otwarte granice, imigranci pracowali na Nas, jedna waluta i dobrze się żyło, prawda? No to wracamy do tego, ale musimy nadrobić stracone lata i zrobić to naprawde z rozmachem.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.01.2017, 12:15
Kryzysu nie muszą zwalniać, bo on tak czy siak będzie w tym roku.

Co do reszty odniosę się popołudniu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów