The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2017, 18:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fantazjujesz i to mocno.
Sukcesu nikt teraz nie oczekuje, ale też nikt Ci tego wprast nie powie.
Sukces to oczekiwanie wyższego niż 6 miejsca?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2017, 01:08
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Sukces to oczekiwanie wyższego niż 6 miejsca?
Obecnie tak. Wymieniliśmy większość kadry na anonimów którzy przyszli za darmo pojęcia nie mając o ekstraklasie. Nie zrozum mnie źle - Junco ich ekstra wyselekcjonował jak na nasz brak kasy, każdy piłkarz coś tam sobą prezentuje, choćby na papierze. Każdy ma też mniejsze lub większe "ale", powód dla którego trafienie do mało zamożnej Wisły to dla niego (często ostatnia) szansa.
Mam przypominać jak rozpieszczeni totalni idioci szydzili z Carlitosa i wylewali na klub wiadra pomyj w temacie transferowym? Idioci nie dlatego, że się na nim nie poznali (nikt nie oczekiwał raczej że tak odpali), ale dlatego bo udawali że nie wiedzą czemu robimy yakie transfery. Nie toleruję jadu płynącego od tych kretynów teraz tak jak nie tolerowałem go wcześniej.

Po co to pompowanie balonika kiedy brak racjonalnych ku temu przesłanek?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.12.2017, 15:50
Karherop napisał(a):Wyświetl post
No to mamy dwie wersje odnosnie celu od zarzadu dla Ramireza:
1. Trenerze, Pana celem jest osiągnięcie wyniku lepszego niż w poprzednim sezonie oraz mile widziany jest finalu PP. Za europejskie puchary otrzyma Pan premie oraz gwarancje 2-letniego kontraktu.
2. Trenerze, pracuj Pan spokojnie, bylebysmy nie spadli. Miejsce w 8 i moze Pan spać spokojnie. Budujemy dlugofalowy projekt i wynik w tym sezonie to sprawa drugorzędna. A ten Pana kontrakt na rok to tak z przypadku nam się tylko wpisało.

Sami osadzcie która wersja jest bardziek prawdopodobna. Osobiście wierzę w profesjonalizm zarządu i życzę Kiko aby osiagnal z Wisla sukces. Jeśli jednak w ostatnich 3 meczach zdobędziemy np tylko 1 punkt, to przyszłość może stanąć pod znakiem zapytania. Zarząd to też kibice i wielu o tym zapomina.
Nie jestem insiderem więc nie mam pojęcia co się dzieje na słynnych korytarzach.
Z drugiej strony mam pewne pojęcie jak się zarządza przy ograniczonym budżecie. Więc dla mnie opcja 2 jest bardziej zgodna z doświadczeniem.
Z drugiej strony hejt "kibiców" na trenera jest dość potężny, skoro nawet gazety sportowe (w tym Weszło) brały go po meczu w Kielcach w obronę.
Najlepiej dla wszystkich byłoby, gdybyśmy wygrali następne 3 mecze, a w szczególności ten 13 grudnia. Bo to powinno zamknąć temat "trener jest be" do końca sezonu.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.12.2017, 17:41
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tak.
Celem kibiców Wisły jest miejsce w top4, a może w top3?

A jaki jest cel zarządu?
Podejrzewam, że spokojna budowa solidnej drużyny w dłuższej perspektywie czasowej bez narażania się na grę o utrzymanie
I tego się spokojnie trzymam.
My zawsze mamy wygórowane oczekiwania.
Póki co na razie nie mamy silnych atutów takie jak ma Górnik czy Korona żeby myśleć o pierwszej trójce.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.12.2017, 13:33
Jestem kibicem Wisły więc nie ujawniam rzeczy które mogą jej zaszkodzić, które może wykorzystać rywal a takim byłoby napisanie że Carlitos jest chory. Zresztą po co? Swoje wiem to i zostawiam dla siebie.
Pisałem we wcześniejszych postach o kilkumiesiecznej kontuzji Ivana o czym nikt nie wspominał kiedy grał co mecz. Do sprawdzenia.

Dla Twojej wiedzy to Jurka sam podał się do dymisji o czym nie raczono poinformować. Nie do mnie należy odpowiedź kim zastąpić Kiko. Kierunki poszukiwać a prawdopodobnie rozmów są dwa. Żaden nie Polski.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 07.12.2017, 13:47
Pero napisał(a):
Zerwanie kontraktu w z nim wcale kosztowne wielce nie jest z tego co wiem.
Dodatkowo mocnej pozycji w klubie nie ma o czym świerkają myślenickie i krakowskie korytarze... Podobne zdanie do mojego o nim ma kilka osób w klubie...
Ooo super, jeszcze tylko janków brakowało w tym temacie. Teraz jest już kompletny.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 07.12.2017, 14:17
Nie no, nie dołujcie chłopaka, bo skończy się jak z WislaFanem - też się zafiksuje i zrobi wszystko, żeby udowodnić, że ma rację.

W sumie to ja nie wątpię, że w klubie kilka osób może mieć takie zdanie jak on - przecież ktoś tam na tych kasach czy w strefie kibica pracuje...

A tak na serio - to o tym, jakie są te "dojścia" forumowiczów było widać wielokrotnie, ostatnio np. w sprawie Loesera. Nie zawracałbym sobie tym głowy. Ktoś gdzieś kiedyś mógł od kogoś coś usłyszeć, czasem nawet prawdziwego. Byleby nie udawał w związku z tym jakiegoś "wtajemniczonego" w stylu Janków, Migów i WislaFanów. Bo w ostatecznym rachunku żadnych konkretnie zorientowanych ludzi tutaj nie widać, może czytają, ale doskonale sobie zdają sprawę z tego, że pewne rzeczy powinny pozostać poufne i nie chlapią o tym na lewo i prawo.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.12.2017, 18:48
dobra bo już nudne sie robi to bicie piany, trzeba teraz zdobyć minimum 5pkt (3 na żydowni) i będzie miła zima
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.12.2017, 00:10
W dzisiejszym PSie są dwa wiślackie wywiady, z Kiko i Wasylem.
Tu jest tylko zajawka:
http://www.przegladsportowy.pl/piate...34230,1,3.html
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.12.2017, 11:08
wywiad z Kiko:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...237,1,727.html

I bardzo fajny przykład "niepełnosprawności" VARu:
Wynik 3:0 daje mi tytuł, ściągam Carlitosa, a wtedy VAR cofa mi gola, a wynik 2:0 mnie nie satysfakcjonuje. Co mogę zrobić jako trener? Przecież nie mogę z powrotem wpuścić Carlitosa na boisko.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.12.2017, 12:53
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
wywiad z Kiko:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...237,1,727.html
Szkoda, że nie mogę przeczytać.
Mam założone oprogramowanie usuwające reklamy (bo nazwa Ad... Block w pełnej wersji nie przechodzi na forum) a przeglądsportowy koniecznie chce, żebym czytał jego reklamy.
Niech się wali.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2017, 13:22
Mam założone oprogramowanie usuwające reklamy (bo nazwa Ad... Block w pełnej wersji nie przechodzi na forum) a przeglądsportowy koniecznie chce, żebym czytał jego reklamy.
Niech się wali.
Ciekawe jest to :

Cytat:
Czy nie myślał pan, aby zalecić piłkarzom takie zachowanie po kontrowersyjnej sytuacji na waszą niekorzyść, by odebrać sędziemu możliwość skorzystania z systemu VAR?
Kiko Ramirez: Nie chcę wnikać do końca w to, jak to jest używane, ale z mojej perspektywy nie może być tak, że system VAR jest wykorzystywany w dwie minuty po jakimś zagraniu. Nie chcę mówić jak ja bym tego używał, bo to na nic się nie przyda, ale zawsze wydawało mi się, że VAR powinien być stosowany w sytuacjach gdy naprawdę ciężko jest podjąć ważną decyzję – czy bramka padła, czy nie. VAR przydaje się w sytuacjach, gdy gra jest zatrzymana, nie podoba mi się cofanie do tego co było dwie minuty temu. Na meczu z Górnikiem było dwóch trenerów z Primera Division, którzy obserwowali nasz mecz z wykorzystaniem VARu, bo w następnym sezonie w lidze hiszpańskiej też będzie stosowany. Są podobnego zdania jak ja, zgadzają się, że nie tak powinno wyglądać użycie tego systemu. Powiezieli nawet, że jeśli w Hiszpanii byłyby takie sytuacje, to po tygodniu VAR poszedłby w odstawkę. Nie chcę zarzucać nic sędziom, bo dla nich VAR to jeszcze większa odpowiedzialność. Musza zmagać się z zawodnikami, trenerami, a do tego dochodzi jeszcze analiza wideo. Ale pamiętajmy, że zaraz liga wkroczy w decydującą fazę. Na przykładzie meczu z Sandecją wyobraźmy sobie, że walczymy o tytuł mistrzowski. Wynik 3:0 daje mi tytuł, ściągam Carlitosa, a wtedy VAR cofa mi gola, a wynik 2:0 mnie nie satysfakcjonuje. Co mogę zrobić jako trener? Przecież nie mogę z powrotem wpuścić Carlitosa na boisko. Wcześniej w piłce nie było takich sytuacji. W takim decydującym meczu o mistrzostwo myślę, że ludzie to byłoby niebezpieczne dla zdrowia wszystkich zainteresowanych. VAR trochę zabija futbol.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.12.2017, 14:30
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jest to :
też tak uważam.
Kiko przyznający że ma w dupie zasady rozgrywania meczów się skompromitował.
To zadanie sztabu aby kontrolować takie przypadki, w meczu z Górnikiem mogło nam to utrzymać mecz w kontroli! Jedno głupie wybicie na aut. Co więcej nie żądam już od Kiko by to wymyślili czytając przepisy (choć i to powinni zrobić) ale mieliśmy przypadek samozaorania Arki, na którym każdy się już powinien nauczyć.

No ale my mamy łatwiejsze metody na zdobywanie punktów: ćwiczenie z Goncalo Feio rzutów rożnych
--
tak ogólnie uważam, ze Kiko nie daje nam jakoś szczególnej wartości dodanej. Nie ma tragedii , nie ma tez niczego ekstra ze strony sztabu.
Irytujący jest brak pewności w tej drużynie, brak chęci pójścia za ciosem. Na pewno kontuzje w tym przeszkadzają bo co chwila wypadają naturalni liderzy jak Mały czy Llonch
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 10.12.2017 o godz. 14:34.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 08.12.2017, 14:32
Niech się wali.
Musisz tylko kliknąć w przeglądarce ikonę AD.Blokca. Wtedy rozwinie Ci się lista i wybierasz "wstrzymaj blokowanie na tej stronie"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.12.2017, 14:37
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Musisz tylko kliknąć w przeglądarce ikonę AD.Blokca. Wtedy rozwinie Ci się lista i wybierasz "wstrzymaj blokowanie na tej stronie"
To oczywista oczywistość. Ale nie po to go instalowałem.
Precz z reklamami.

(nawiasem: na tym forum też ich nie czytam. Przepraszam właścicieli strony)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.12.2017, 15:55
To oczywista oczywistość. Ale nie po to go instalowałem.
Precz z reklamami.

(nawiasem: na tym forum też ich nie czytam. Przepraszam właścicieli strony)
Skonfigurowałem uBlocka tak, że widzę tylko jedną reklamę. Czasami warto iść na kompromisy

Tu jest fajna zajawka na http://weszlo.com/2017/12/08/probier...dzil-roslinke/ :
Weszło napisał(a):
Dziś na konferencję prasową przed meczem z Lechem przytaszczył wielką doniczkę, nasypał ziemi, podlał i słusznie spostrzegł, że… od razu nic nie rośnie. A tym samym w obrazowy sposób przekazał prawdę, jaka niewątpliwie obowiązuje też w futbolu – na efekt pracy trzeba poczekać.
Może Kiko powinien powtórzyć ten manewr
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.12.2017 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.12.2017, 11:32
Zajawka też niezła:

Kluby mają niewielkie przychody i mogłyby spożytkować pieniądze znacznie lepiej niż na zmianę sztabu szkoleniowego. Być może wtedy więcej polskich klubów grałoby w europejskich pucharach - uważa trener Wisły Kraków Kiko Ramirez.

Z drugiej strony niektóre stwierdzenia w tym wywiadzie sugerują, że faktycznie rozważana jest zmiana trenera.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.12.2017 o godz. 11:50.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.12.2017, 12:25
- "Drużyna już jest zbudowana, niemal wszyscy piłkarze weszli na odpowiedni poziom fizyczny."
- "udało nam się zbudować zespół, który może w tej lidze walczyć z każdym."

Tyle w temacie. Sam Kiko pozamiatal swoich forumowych poplecznikow
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.12.2017, 12:53
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
- "Drużyna już jest zbudowana, niemal wszyscy piłkarze weszli na odpowiedni poziom fizyczny."

Małe a znaczące 'może walczyć' a nie 'będzie zwyciężać'.

Jak już wybierasz cytaty to:
Cytat:
Pieniądze nie grały takiej wielkiej roli jak teraz. Dla trenera jest to sytuacja dosyć ciężka, bo musi liczyć się z odejściami. Ja już teraz mogę spodziewać się tego, że po zakończeniu sezonu Carlitos może chcieć odejść. Od Wisły, ze względu na jej historię, wiele się wymaga, a jednocześnie teraz jesteśmy klubem, który bardziej nastawia się na sprzedaż niż na kupowanie graczy.
O to chodzi głównie 'poplecznikom', o oczekiwania. Budujemy drużynę 'na sprzedaż' a nie na mistrza czy puchary. Jak finanse będą ok, to wtedy można mieć wymagania.

Zapraszam na mecz.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2017, 13:31
momo napisał(a):Wyświetl post
Małe a znaczące 'może walczyć' a nie 'będzie zwyciężać'.

Jak już wybierasz cytaty to:

O to chodzi głównie 'poplecznikom', o oczekiwania. Budujemy drużynę 'na sprzedaż' a nie na mistrza czy puchary. Jak finanse będą ok, to wtedy można mieć wymagania.

Zapraszam na mecz.

Naprawde nie wiem po co w to dalej brniesz.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.12.2017, 19:06

O ile tekst o walce z każdym to zwykły lukier, to tekst o drużynie kompletnej i w formie fizycznej rzeczywiście jest istotny. Na pewno nie do pominięcia w dyskusji nad postawą drużyny i na pewno wytrąca wiele argumentów za łagodną oceną drużyny w słabszych meczach.

Niech w takim razie Ramirez pokaże ten kompletny zespół w akcji,trzymam kciuki i liczę, że zimować będziemy nie niżej, a może nawet wyżej w tabeli niż jesteśmy teraz.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.12.2017, 19:50
czaro napisał(a):Wyświetl post
O ile tekst o walce z każdym to zwykły lukier, to tekst o drużynie kompletnej i w formie fizycznej rzeczywiście jest istotny. Na pewno nie do pominięcia w dyskusji nad postawą drużyny i na pewno wytrąca wiele argumentów za łagodną oceną drużyny w słabszych meczach.

Niech w takim razie Ramirez pokaże ten kompletny zespół w akcji,trzymam kciuki i liczę, że zimować będziemy nie niżej, a może nawet wyżej w tabeli niż jesteśmy teraz.
Wygląda to przede wszystkim tak, że Kiko osiągnął już swój limit z drużyną. Na zarzuty o braku stylu odpowiada, że ja gra bardziej ofensywnie, to traci więcej bramek. Mogę się mylić, ale to chyba jego w tym głowa, żeby znaleźć złoty środek.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 08.12.2017, 19:56
W przypadku Kiko nie jest tak, że "sky is the limit". Tutaj "sky is unreachable".

Przypominam, że w kalendarzu ligowym mieliśmy na rozkładzie leszczy (wygrane z Sandecją i Pogonią które w gruncie rzeczy zakłamują rzeczywistość, słaby mecz w Niecieczy). To nie jest tak, że nagle zaczęliśmy dobrze grać. My graliśmy z leszczami. Przyjedzie teraz Płock i nam się postawi, jedziemy na Derby i możemy tam nie istnieć jak w pierwszym meczu Derbowym, na koniec przyjeżdża Lubin który teraz jest nieprzewidywalny. Myślę, że 5 punktów to obowiązek. Powinniśmy racjonalnie mierzyć w 7. Inaczej zima może być w klubie nerwowa, Ryanair może kołować.

Trener otwarcie mówiący o tym, że:

Cytat:
drużyna już jest zbudowana, niemal wszyscy piłkarze weszli na odpowiedni poziom fizyczny
oraz
Cytat:
udało nam się zbudować zespół, który może w tej lidze walczyć z każdym
to trener zaocznie podpisujący na siebie wyrok jeżeli rzeczywistość pokaże inaczej. I ten wyrok, bez względu na wszystko, powinien zostać wówczas wykonany bezwzględnie.

Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 08.12.2017 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.12.2017, 21:31

Kiko pozamiatal
ten wywiad jest jak Biblia : na wszystko znajdzie się odpowiedni cytat

Kiko Ramirez napisał(a):Wyświetl post

W Wiśle zawsze była krytyka. Może wynika to z tego, że ludzie wciąż żyją wspomnieniami tych czasów, gdy Wisła miała dużo pieniędzy i bardzo dobrych zawodników. Trzeba być realistą
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.12.2017, 21:57
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Jak śmiał tak skrytykować kolegów z forum
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2017, 23:01
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co w tym dziwnego. Do konca zycia bede zyl tamtymi wspomnieniami jako kibic Wisly, wy nie? Na pewno nie wspomnieniami meczow prowadzonych przez Kiko. Nie widzialem jednak ani jednego wpisu w tym temacie, gdzie ktos krytykujacy Kiko, wymagalby od jego druzyny takich samych wynikow jak mial dajmy na to Kasperczak. To juz wy, kochasie Kiko, wyimaginowaliscie sobie, ze ktos tak sadzi, najprawdopodobniej tylko po to zeby odwrocic kota ogonem gdy braknie argumentow.
Widzialem za to wpisy o czasie, budowie, a tu nagle... zonk, Kiko czas i budowa juz nie sa potrzebne. Czekam z niecierpliwoscia na kolejne wpisy i jakze sensowne(jak zwykle) argumenty i tezy na temat jego pracy
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 08.12.2017 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 08.12.2017, 13:01
Ale treneiro pozamiatal te miernoty znaczy tych co miernote toleruja
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 08.12.2017, 13:05
Jak to dobrze bawić się nie za swoje, siedząc przed TV...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 08.12.2017, 14:05
Cytat:
Nie lubię, wolę rozmawiać z zawodnikami w cztery oczy, nie potrzebuję do tego prasy. Przed każdym treningiem, meczem rozmawiamy z zawodnikami i to jest moment na tego typu sugestie.

Nie należy prać brudów publicznie, nawet jeśli coś by się działo.
To tak odnośnie narzekania niektórych, że po meczu przegranym Kiko nigdy nikogo nie krytykował, a wręcz chwalił za wysiłek.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2017, 14:08
A gdzie tu jest napisane, ze kogos krytykowal?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów