|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jakub Meresiński dla Sportowych Faktów: - Jeżeli będę musiał się usunąć, zrobię to
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Panowie, nie chcę z siebie robić paranoika w czapeczce z folii aluminiowej ale pytania w tym wywiadzie są takie cukierkowe jak w wywiadzikach dla celebrytów podczas tzw. "press tourów".
Owszem, kilka pytań o wyroki, nawet nibyasertywne "a jakieś konkrety?", pada znów jakiś ogólnik i pan Skwierawski odpuszcza zmieniając temat. ....a, przez miesiąc po przejęciu klubu facet milczy i nagle udziela wywiadu z przesłaniem "wszystko jest pod kontrolą, mamy dużo pracy, rekrutacja do super lokalnej ekipy z Wisłą w sercu trwa". Wywiad ukazuje się dzień po tym jak na największym forum kibicowskim ludziom puszczają nerwy i zaczynają się niemrawo organizować do wycieczki na stadion. Nagle dostajemy przesłanie, że JM to fajny koleś, wrażliwy i inteligentny, pełen skruchy, który trochę w życiu narozrabiał ale ma łeb do biznesu i kocha piłkę a do Wisły ma słabość. Może to nie jakiś spisek, może po prostu słabe dziennikarstwo. Zabrakło, jak to mówią Anglicy, "address the elephant in the room": czemu pan milczał przez te tygodnie i z każdą godziną milczenia reputacja Wisły spadała coraz bardziej na pysk? czy finanse klubu będą transparentne? usunie się pan w cień- razem z kasą? Błędy młodości? Błędy młodości to iść na browara do parku- zamiast na lekcje matematyki. Albo przyłapanie z lufką. Błąd młodości to dać się przyłapać na ściąganiu na maturze- a nie na fałszowaniu jej. Kolesie kręcili wały na dziesiątki milionów a on nie był wszystkiego świadomy- to czego nie będzie świadomy kierując Wisłą z takiego czy innego lipnego stołka (lub nawet bez niego)? To są tezy i pytania które chcę zobaczyć w wywiadzie i dopiero odpowiedzi na tak postawione kwestie mnie ewentualnie uspokoją. Czemu udziela wywiadu jakiejś popierdółce piszącej o tym, że kadra gra na playstation zamiast komuś, kto siedzi w klimatach okołosportowych, zna światek Krakowski i ligowy? Cóż, takie czasy, sam nie wiem czy przemawia przeze mnie paranoja czy czujność.
Ostatnio edytowane przez Baryl : 17.08.2016 o godz. 10:47.
![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Potrzebna jest lepsza atmosfera wokół Wisły Kraków
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,10521722/ Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cała akcja z Cupiałem wyszła najprawdopodobniej od Smudy i Kapki. Obaj postanowili go urobić i popracować nad nim, aby wziął czasowo Wisle jeszcze raz. Bez skutku, temat zamknięty.
Dwa - sa chętni na odkupienie Wisły, ale to jest bardziej sondowanie możliwości. Nikt żadnej konkretnej oferty nie złożył. Meresinski nie chce słyszeć o odsprzedaży, prawdopodobnie wziął sprawę na ambicje i chce pokazać, że mu sie uda. Co dla nas nie jest najgorsze, bo można racjonalnie założyć, ze gdyby był w beznadziejnej sytuacji to pocałowalby w rękę za taka deskę ratunku. Ale to sie moze zmienić, moze chłopa jednak ta zabawa przerośnie i odda Wisle. Generalnie super wesoło nie jest, ale pracują normalnie na ten moment i nie ma jakiegoś zagrożenia istnienia klubu czy cos takiego (tzn jest poprzez formę sportowa). Tyle z newsow wewnątrz klubu. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Gwoździem do trumny zarówno merytorycznym jak i wizerunkowym było zatrudnienie kolegi Włocha. O tym jak bardzo poważnymi są biznesmenami niech będzie mały skrót ich powiązań biznesowych wyciągnięty z komentarza użytkownika Willem de Zwijger na wislaportal Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Chyba nie wierzysz w to, co piszesz. Dla mnie fakt, że właścicielem jest typ z poważnymi zarzutami i to dotyczącymi przywłaszczenia majątku albo wyłudzenia pieniędzy z VAT, jest równoznaczny z bezpośrednim zagrożeniem dla funkcjonowania klubu. Widzę, że niektórzy zaczynają próbować normalizować sytuację. Nie można tak, bo obudzimy się z ręką w nocniku. Trzeba jak najszybciej odbić Wisłę z rąk tego fagasa. Nawet kosztem sportowym, ale to trzeba zrobić. Jak mamy jakiekolwiek sumienie, to musimy zawalczyć o Wisłę. Jak nie, już po nas.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nesta a wiesz moze czy pilkarze maja placone na czas?
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Popuytaja dziennikarze a potem prokuratorzy zapewne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nazwa "Fundacja Fabryka Marzeń" mówi wszystko. I niech to będzie dobre podsumowanie negocjacji które przeprowadzili ludzie z tfk sprzedając klub...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co się stało z G7 Może to był jego pomysł biznesowy. G7 Wisła Kraków. Myślę, że jak znalazł do promocji nadawałby się DG77 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Nie ma się co łudzić, że zrobią coś dobrego dla Wisełki, Fabio i Kuba jedynie co umieją robić to lewe interesy.
Niech już sobie wezmą te 4 mln zł i kupią po nowym Porsche, ale muszą zrozumieć, że klub to nie następna "Fabryka Marzeń" do przekrętów tylko ludzie którzy ją tworzą i sobie ich nie życzą w tym klubie. |
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nic już z tego nie będzie. Spotkamy się na meczu w IV lidze (Obym się mylił). Swoja drogą całej historii sprzedaży Wisły ASZ dziennik by lepiej nie wymyślił...
Szkoda ![]()
każdy nowy dzień rodzi nowe paranoje...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bardzo duże wrażenie robi na mnie optymizm nesty.
Ja, ze swojego pkt widzenia, nie widzę podstaw do tak spokojnych przewidywań. Życzę jednak sobie i każdemu, żeby na koniec miał satysfakcję z faktu, że jako jeden z nielicznych namawiał do spokoju w przewidywaniach. Póki co zgadzam się z przedmówcami, że radość z faktu, że Marek i JM przepracowali dzień w biurze pachnie groteską ![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Meresiński przyznał w prokuraturze że ma wykształcenie gimnazjalne - http://www.czestochowa.po.gov.pl/ind...acje-rzecznika
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czyli jednym słowem śmieszny Wyrok
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
może zrobię małą reasumację:
-gość ma wykształcenie gimnazjalne -ma prawomocny wyrok -ma poważne zarzuty -nie ma żadnych przesłanek że posiada jakikolwiek majątek -sponsorami mieli być jego koledzy -wiceprezesem został kumpel restaurator (Restauracja zamknięta od roku) -ponoć pierwszą jego decyzją było przelanie 400 tys zł na swoje konto -prowadził kilkanaście spółek, żadnej nie dłużej niż kilka miesięcy -nie wiadomo czym którakolwiek z nich się zajmowała -nowych piłkarzy brak -sponsorów brak -nikt nie chce się zgodzić na prezesa zarządu niech mnie ktoś oświeci że jest coś pozytywnego |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Dobry wywiad.
Bardzo mu potrzebny w tym momencie. Nie wiem ile z tego to pr-owe i zyczeniowe .......olo ale spuscil sporo cisnienia tym wywiadem z wielu glow. Oczywiscie jak sie porowna wywiad do tego co dostajemy + forma sportowa Wisly to idzie zalamac rece. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wisla nie moze, byc jak 30to latek mieszkajacy z rodzicami, ktoremu rodzce daja na wszystko pieniadze. Aby ten klub byl zdrowy to musi byc w stanie sam na siebie zarabiac. *Pozytyw moze sie spektakularnie zamienic w katastrofe o ile facet okaze sie totalnym amatorem lub wbrew deklaracjom bedzie chcial poprostu wycisnac klub jak cytryne. |
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Można jeszcze jeden cytat wrzucić:
Kompletujemy fajny zespół, który zna klub, wie, co się z czym je. To miejscowy team oparty na działaczach piłkarskich, ludziach ze środowiska piłkarskiego. Również ze środowiska kibiców. kolejny gwóźdź do trumny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Skoro gosc przyznal ze nei jest milionerem, tzn ze kasą nie załata dziur ktore obecnie mamy. Jeśli nie kasą to tak jak pisał poprawą wielu struktur w klubie, ALE do tego trzeba miec ludzi. W takie coś wchodzi się mając z góry określony plan, a on teraz REKRUTUJE ludzi do pracy... To już mowi wiele jak bedzie wygladac ta budowa klubu...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
AMATORSZCZYZNA ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
oczywiscie ze jest coś pozywynego:
Która z w/w przesłanek uniemożliwia mu mądre prowadzenie klubu? Żadna. oceniajmy go po czynach - poki co nie zrobił nic na plus. ale ile jest w klubie.Ile w tym samym czasie zrobił Cupiał jak przejął klub? Cytat:
jak dla mnie ciekawey wywiad. po raz pierwszy od kiedy jego spółka jest włąscicielem. Polecam przeczytac kazdemu, wolno, kazdą linijke po 2 razy by zrozumieć. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
"...Że tak to nazwę: rekrutacja trwa. Kompletujemy fajny zespół, który zna klub, wie, co się z czym je. To miejscowy team oparty na działaczach piłkarskich, ludziach ze środowiska piłkarskiego. Również ze środowiska kibiców. Podsumowując: będą to ludzie związani z Wisłą od wielu lat."
Czyli można się domyślać dlaczego stowarzyszenie milczy... Kto jeszcze oprócz Zdziska z tych ludzi związanych z Wisłą od lat? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czy ludzie z SKWK dostaną jakieś stołki dla tego jest cisza
Z jednej strony to genialny ruch ponieważ JM będzie miał część kibiców za sobą |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Skoro oni nie podnoszą jakiś głosów sprzeciwu to być może nie jest tak źle.
Ostatnio edytowane przez wester : 17.08.2016 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
||
|