The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2016, 10:43
Od początku pisałem, że trzeba to co spekulowały media czytać z wielkim przymrużeniem oka, wystarczy cierpliwe czekanie, niektórzy już tu widzieli Wisłę w IV lidze, właściciela za kratkami, a komornika jako prezesa zarządu. Trochę wiary. Widocznie w klubie był taki PRL za BC, że teraz wszystko trzeba poukładać od nowa. Kolega suidoken bardzo dobrze napisał, dajmy spokój JM do końca okienka transferowego, chociaż według mnie to i tak krótki czas aby pewne sprawy ogarnąć.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.08.2016, 10:45
Jeszcze raz zadam pytanie kto będzie chciał dawać nam kasę gdy właścicirlem jest ktoś taki ? Ktos da X mln za reklame koszulkową ? Aby lozniej dowiedziec sie ze kasa jest na Kajmanach ?

Zaufanie to podstawa w biznesie. Podstawa.
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 17.08.2016, 10:48
Franeklowcabramek ja napisałem, żeby wstepnie dać czas do 31 sierpnia a potem minimum pół roku trzeba by zobaczyc co sie zmieniło to nie Abramowicz który wejdzie da kase kupi kilka gwiazdek i juz u nas trzeb budować od nowa cała strukture klubu której tak naprawde nie było
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 10:48
domin_czyzyny zaufanie to tak ale nie na podstawie tego co gazety piszą
haeno
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.08.2016, 10:54
Konsekwentny, nie ma co...
Cytat:
[...]
Podrobił pan maturę...

- To są błędy młodości, z których nawet trudno się wytłumaczyć. [...]
Parę linijek niżej.

Cytat:
[...]
Był pan kiedyś w areszcie. Wyszedł za wysoką kaucją.

- Nie chcę szukać usprawiedliwień, zrzucać winy na wiek czy pecha.[...]
Plus chłop mówi o błędach młodości kiedy sprawa jest sprzed lat 5 (jeśli dobrze liczę)...
Zatrudnił by przynajmniej kogoś od PR, żeby pomógł mu autoryzować wywiad i nie było takich kwiatków.

No ale cóż, czy komuś się to podoba czy nie, trzeba trzymać kciuki, że coś z tego wyjdzie (a że się nie zapowiada to już inna sprawa)
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 10:56
Z jednej strony podziwiam pana JM za to ze przyznał sie do Winny a kto w zyciu błedów nie popełnia a szczegóły tych błedów to juz jego sprawa
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 17.08.2016, 10:56
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Franeklowcabramek ja napisałem, żeby wstepnie dać czas do 31 sierpnia a potem minimum pół roku trzeba by zobaczyc co sie zmieniło to nie Abramowicz który wejdzie da kase kupi kilka gwiazdek i juz u nas trzeb budować od nowa cała strukture klubu której tak naprawde nie było
Dokładnie. I teraz tak, szacunek dla Pana Bogusława Cupiała za te wszystkie lata ale za to jak zaniedbał administracyjną część klubu i przede wszystkim marketing to należy się porządna bura. Niektórzy może napiszą, że to zależało od zarządu Wisły, który w ostatnich latach był jaki był. No dobrze zgoda ale to właściciel podejmuje też główne decyzje wraz z radą nadzorczą. Nie powiecie chyba, że BC był tylko właścicielem na papierze i do jego obowiązków należało tylko przyjmowanie i zwalnianie trenerów oraz od czasu do czasu dawanie kasy?
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.08.2016, 11:01
Z wywiadi z JM:

Dlaczego dopiero po takim czasie?

- Musieliśmy wykonać tytaniczną pracę. Nie mogliśmy wziąć do klubu ludzi z ulicy, którzy nie mają o pewnych tematach pojęcia i nic tu nie wniosą. Że tak to nazwę: rekrutacja trwa. Kompletujemy fajny zespół, który zna klub, wie, co się z czym je. To miejscowy team oparty na działaczach piłkarskich, ludziach ze środowiska piłkarskiego. Również ze środowiska kibiców. Podsumowując: będą to ludzie związani z Wisłą od wielu lat.

Dlaczego SKWK milczy...
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 17.08.2016, 11:02
Czy ludzie z SKWK dostaną jakieś stołki dla tego jest cisza
Z jednej strony to genialny ruch ponieważ JM będzie miał część kibiców za sobą
Ludzie to nie jest tak, że SKWK chciałoby źle dla Wisły, nie ma na to szans. Osobiście nie zgadzałem się z nimi milion razy, chociażby wtedy kiedy robili protest przeciwko Bednarzowi, bo co klub tym ugrał ? Natomiast oni doskonale wiedzą co dzieje się w Wiślę, po latach tez przyznaję ze często mieli racje, chociażby prezes Szymański jako pierwszy atakował Maaskanta i holenderską Wisłę, to ten obóz podnosił jako pierwszy, że coś tam jest nie tak, miał rację bo tamten projekt i polityka transferowa była beznadziejna.

Skoro oni nie podnoszą jakiś głosów sprzeciwu to być może nie jest tak źle.
Ostatnio edytowane przez wester : 17.08.2016 o godz. 11:05.
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.08.2016, 11:09
borys napisał(a):Wyświetl post
Z wywiadi z JM:

Dlaczego dopiero po takim czasie?

- Musieliśmy wykonać tytaniczną pracę. Nie mogliśmy wziąć do klubu ludzi z ulicy, którzy nie mają o pewnych tematach pojęcia i nic tu nie wniosą. Że tak to nazwę: rekrutacja trwa. Kompletujemy fajny zespół, który zna klub, wie, co się z czym je. To miejscowy team oparty na działaczach piłkarskich, ludziach ze środowiska piłkarskiego. Również ze środowiska kibiców. Podsumowując: będą to ludzie związani z Wisłą od wielu lat.

Dlaczego SKWK milczy...
Wystarczy kilka razy w tygodniu przejść się w pobliżu stadionu, żeby zobaczyć wychodzących Panów, którzy zasiadali już w zarządzie i zrozumieć, dlaczego niektórzy milczą. Jak ktoś ma nadzieję, że osoby związane z Wisłą to np. byli piłkarze, to przypomnę - Zdzisław Kapka też spełnia takie "wymogi".

Co do wywiadu, to niesamowite, jak po kilku banałach i pustych sloganach ludzie zmieniają front. Szczególnie ci, którzy twierdzili, że "po czynach go poznacie". Nadal nic jeszcze nie zrobił, że tak tylko przypomnę.
Wisła ponad wszystko
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.08.2016, 11:10
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
Więc tak:

Padła na tym forum i nie tylko na tym teza. Brzmiała ona najprościej mówiąc: "jest źle w ruchu kibicowskim"

Padły rzeczowe argumenty.

Tą tezę i argumenty poparło dużo osób

Kolejnym naszym celem powinno być co należy zrobić by to zmienić.

A następnie zacząć działać.

To forum po to powstało. By łatwiej wymieniać poglądy, by się bardziej jednoczyć w wspólnych sprawach itd. .

Więc ruszymy dupy i coś zaczniemy robić czy będziemy bezczynnie stać i patrzeć?

Nie wiem jak Wy ale w mojej ocenie słowo Cała Wisła Zawsze Razem przestało być w niedzielę słowem pustym. Przez sektor D i E. Widziałem w nas jakiś zalążek siły. Przekształćmy to w coś dobrego.
Nie za miesiąc, nie po sezonie ani po rundzie, nie za kilka lat. Teraz.
wester napisał(a):Wyświetl post
Ludzie to nie jest tak, że SKWK chciałoby źle dla Wisły, nie ma na to szans. Osobiście nie zgadzałem się z nimi milion razy, chociażby wtedy kiedy robili protest przeciwko Bednarzowi, bo co klub tym ugrał ? Natomiast oni doskonale wiedzą co dzieje się w Wiślę, po latach tez przyznaję ze często mieli racje, chociażby prezes Szymański jako pierwszy atakował Maaskanta i holenderską Wisłę, to ten obóz podnosił jako pierwszy, że coś tam jest nie tak, miał rację bo tamten projekt i polityka transferowa była beznadziejna.

Nie podnoszą głosu, bo prawdopodobnie Ci, którzy wtedy organizowali protesty wycofali się z działalności w SKWK po zajściach jakie zafundowali decyzyjni...
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 17.08.2016, 11:12
dajmy JM spokój do 31 sierpnia
Co Ty! Ja dałbym mu spokój do końca rundy, niech sobie odpocznie chłopina, należy mu się za tą tytaniczną pracę jaką dotychczas wykonał.
Ostatnio edytowane przez heoij : 17.08.2016 o godz. 11:16.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.08.2016, 11:12
wester napisał(a):Wyświetl post

Tacy ludzie jak Szymański raczej mało mają już niestety do powiedzenia. :(
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 11:13
ja mówię czas nie można kogoś ocenić za 2 tygodnie pracy.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.08.2016, 11:14
Czyli jednym słowem śmieszny Wyrok
Czyli 1000zł plus koszta sprawy i ma w tej jednej sprawie spokój
Czyli w sumie warto takie rzeczy robić.

Cytat:
To miejscowy team oparty na działaczach piłkarskich, ludziach ze środowiska piłkarskiego. Również ze środowiska kibiców. Podsumowując: będą to ludzie związani z Wisłą od wielu lat.
Zatem 'stołki' dla SKWK w zasadzie potwierdzone.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 11:16
Lukasz mnie nie interesuje to co było przed Wisłą
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 17.08.2016, 11:16
Ale Wy się łatwo nabieracie... jak dzieci, wystarczy kilka obietnic

Tato, a kupisz mi nowego piłkarza?

Kupię synku.

Tato, a będzie nowy sponsor?

Będzie synku, nic się nie martw...

Naiwni jesteście i tyle.
Ostatnio edytowane przez heoij : 17.08.2016 o godz. 11:30.
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 17.08.2016, 11:19
Raf 66 napisał(a):Wyświetl post
Można jeszcze jeden cytat wrzucić:

Kompletujemy fajny zespół, który zna klub, wie, co się z czym je. To miejscowy team oparty na działaczach piłkarskich, ludziach ze środowiska piłkarskiego. Również ze środowiska kibiców.

kolejny gwóźdź do trumny.
Skoro gosc przyznal ze nei jest milionerem, tzn ze kasą nie załata dziur ktore obecnie mamy. Jeśli nie kasą to tak jak pisał poprawą wielu struktur w klubie, ALE do tego trzeba miec ludzi. W takie coś wchodzi się mając z góry określony plan, a on teraz REKRUTUJE ludzi do pracy... To już mowi wiele jak bedzie wygladac ta budowa klubu...

funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.08.2016, 11:30
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Skoro gosc przyznal ze nei jest milionerem, tzn ze kasą nie załata dziur ktore obecnie mamy. Jeśli nie kasą to tak jak pisał poprawą wielu struktur w klubie, ALE do tego trzeba miec ludzi. W takie coś wchodzi się mając z góry określony plan, a on teraz REKRUTUJE ludzi do pracy... To już mowi wiele jak bedzie wygladac ta budowa klubu...
Często się z Luckiem nie zgadzam, ale tutaj zapodał jak krowie na rowie sens wywiadu JM. Gdyby ten wywiad miał miejsce zaraz po ujawnieniu problemów prawnych, to jeszcze od biedy by to uszło. Jeżeli ktoś ma pomysł na prowadzenie klubu (a duet M-C twierdził, że ma od samego początku) to ma również plan i ludzi. Lucek opisał to w jakiej ciemnej dupie w tej chwili jesteśmy i nie ma co się podniecać kolejnymi 5 wywiadami, tweetami czy wpisami na Fb klub o sponsorach czy transferach..........
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 11:33
Plan można mieć, ale ludzi nie koniecznie bo nikt nie bedzie czekał czy JM kupi Wisłę czy nie wielu to widze zna sie na prowadzeniu firmy jak mało kto
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 17.08.2016, 11:33
heoij napisał(a):Wyświetl post
Ale Wy się łatwo nabieracie... jak dzieci, wystarczy kilka obietnic

Tato, a kupisz mi nowego piłkarza?

Kupię synku.

Tato, a będzie nowy sponsor?

Będzie synku, nic się nie martw...

Naiwni jesteście i tyle.
Oczywiscie ze ten wywaid to zwykle slodkie .......enie, ale chodzi o forme i wreszcie - jakakolwiek komunikacje.

Dlugo nad autoryzacja pracowal ze specjalistami
Boia chi molla !
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.08.2016, 11:39
Czas pokaże czy Jakub Meresiński jest tylko zwykłym wizjonerem z "fabryki marzeń" Niestety jeśli chodzi o reputację, to kiepska sprawa i ciężko będzie ją przez kilka najbliższych lat podreperować. Znając pewne fakty z życia nowego właściciela, rozsądek nakazuje daleko posuniętą ostrożność. Trzeba temu panu patrzeć na ręce bo w grę wchodzi przyszłość Wisły - naszego ukochanego klubu. Nie powinien mieć o to żadnych pretensji, jeżeli jego zamiary wobec Wisły są uczciwe.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.08.2016, 11:41
Lukasz mnie nie interesuje to co było przed Wisłą
Polityczne podejście. Dlaczego tak uważasz?

... do tego trzeba miec ludzi. W takie coś wchodzi się mając z góry określony plan, a on teraz REKRUTUJE ludzi do pracy... To już mowi wiele jak bedzie wygladac ta budowa klubu...
Owszem. Jest szansa ze znajdzie kompetentnych ludzi którzy robotę wykonaja za niego. Oby.

IMO Widać że w poprzednich/obecnych przedsięwzięciach nie wypracował sobie szerokiej kadry zarządzającej (na zasadzie Cupiał-Pilch). Albo inaczej rzecz biorąc wypracował ją na poziomie CV obecnego v-ce prezesa a teraz potrzebuje lepszych, lub co gorsze, ulepi kadrę z tego co było nowym rozdaniem stołków.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2016, 11:41
ja mówię czas nie można kogoś ocenić za 2 tygodnie pracy.
Ale tu go nikt nie ocenia za 2 tyg. Tu go oceniamy za kilka ostatnich lat. I nie tylko my ale rowniez sad i prokuratura.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.08.2016, 11:42
c. napisał(a):Wyświetl post
wywiad spoko, nie robimy juz protestu?

Meresinski jednak jest blisko klubu, a nie jak twierdzą dziennikarze zabral 4 miliony zlotych do kieszeni i wyjechal na Cypr?

;d
Ty na prawdę jesteś tak naiwny żeby nie dostrzegać tej ustawki?
Eppur si muove!
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 11:44
Lukasz każdy w życiu błędy popełnia a narazie trudno ocenić pana JM po dwóch tygodniach.
Ja czekam do 31 sierpnia z tego co wiem do
Prezesem ma zostać Citko
WICE WŁOCH
DYRCIEM SPORTOWYM HAJTO

ale to na razie ploty jakj większość rzeczy
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.08.2016, 11:44
poprawą wielu struktur w klubie, ALE do tego trzeba miec ludzi. W takie coś wchodzi się mając z góry określony plan, a on teraz REKRUTUJE ludzi do pracy... To już mowi wiele jak bedzie wygladac ta budowa klubu...
z wywiadu niby powialo optymizmem ale takie wlasnie kwiatki go skreslaja w oczach wielu kibicow...
AMATORSZCZYZNA
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.08.2016, 11:46
I jeszcze jedno. Czyżby słowa o starych działaczach oznaczały kolejną edycję Niezatapialnego przy R22? Będę w ciężkim szoku jeżeli tak...
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

A pomysl aby Hajto byl trenerem to juz szalenstwo. facet spuscil Tychy a to chyba niezbyt dobry prognostyk.
Oprocz tego nie odkryl internetu jeszcze:
http://weszlo.com/2016/08/16/hajto-z...zie-z-jaskini/
suikoden
Banita

Nie do konica nie mógł mieć ludzi a tylko plan bo nie było pewnie pewne czy Cupiał sprzeda Wisłe.
Nie oceniajmy go za okres sprzed Wisły bo pomyślcie czy wy za młodu nie robiliście głupot

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów