The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2016, 08:23
Nazwa "Fundacja Fabryka Marzeń" mówi wszystko. I niech to będzie dobre podsumowanie negocjacji które przeprowadzili ludzie z tfk sprzedając klub...
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.08.2016, 08:38
Barti napisał(a):Wyświetl post
Nazwa "Fundacja Fabryka Marzeń" mówi wszystko. I niech to będzie dobre podsumowanie negocjacji które przeprowadzili ludzie z tfk sprzedając klub...
Mnie bardziej zastanawia jedno. Było G6! było G8! było G9!
A co się stało z G7

Może to był jego pomysł biznesowy. G7 Wisła Kraków.

Myślę, że jak znalazł do promocji nadawałby się DG77 A tu pach. Zaraz przed transakcją głównego aktora przejęcia sprzedano
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 17.08.2016, 08:42
Nie ma się co łudzić, że zrobią coś dobrego dla Wisełki, Fabio i Kuba jedynie co umieją robić to lewe interesy.

Niech już sobie wezmą te 4 mln zł i kupią po nowym Porsche, ale muszą zrozumieć, że klub to nie następna "Fabryka Marzeń" do przekrętów tylko ludzie którzy ją tworzą i sobie ich nie życzą w tym klubie.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.08.2016, 09:11
nesta napisał(a):Wyświetl post
Generalnie super wesoło nie jest, ale pracują normalnie na ten moment i nie ma jakiegoś zagrożenia istnienia klubu czy cos takiego (tzn jest poprzez formę sportowa). Tyle z newsow wewnątrz klubu.
Chyba nie wierzysz w to, co piszesz. Dla mnie fakt, że właścicielem jest typ z poważnymi zarzutami i to dotyczącymi przywłaszczenia majątku albo wyłudzenia pieniędzy z VAT, jest równoznaczny z bezpośrednim zagrożeniem dla funkcjonowania klubu. Widzę, że niektórzy zaczynają próbować normalizować sytuację. Nie można tak, bo obudzimy się z ręką w nocniku. Trzeba jak najszybciej odbić Wisłę z rąk tego fagasa. Nawet kosztem sportowym, ale to trzeba zrobić. Jak mamy jakiekolwiek sumienie, to musimy zawalczyć o Wisłę. Jak nie, już po nas.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Saint*
Member

Od: 03.2004

Stary 17.08.2016, 09:12
Nic już z tego nie będzie. Spotkamy się na meczu w IV lidze (Obym się mylił). Swoja drogą całej historii sprzedaży Wisły ASZ dziennik by lepiej nie wymyślił...
Szkoda
każdy nowy dzień rodzi nowe paranoje...
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 17.08.2016, 09:18
Bardzo duże wrażenie robi na mnie optymizm nesty.
Ja, ze swojego pkt widzenia, nie widzę podstaw do tak spokojnych przewidywań. Życzę jednak sobie i każdemu, żeby na koniec miał satysfakcję z faktu, że jako jeden z nielicznych namawiał do spokoju w przewidywaniach.

Póki co zgadzam się z przedmówcami, że radość z faktu, że Marek i JM przepracowali dzień w biurze pachnie groteską
"Kradzione szczęścia nie daje..."
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.08.2016, 09:27
Meresiński przyznał w prokuraturze że ma wykształcenie gimnazjalne - http://www.czestochowa.po.gov.pl/ind...acje-rzecznika
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 17.08.2016, 09:36
Czyli jednym słowem śmieszny Wyrok
Cytat:
Sąd Rejonowy w Częstochowie wydał wyrok nakazowy, w którym uznał Jakuba M. za winnego zarzucanego mu czynu i wymierzył mu karę 100 stawek dziennych grzywny, ustalając wysokość jednej stawki na 10 zł. Wyrok ten stał się prawomocny w dniu 27 kwietnia 2016 roku.
Czyli 1000zł plus koszta sprawy i ma w tej jednej sprawie spokój
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 09:42
Jakub Meresiński dla Sportowych Faktów: - Jeżeli będę musiał się usunąć, zrobię to

Cytat:
- Jest pomysł, bym usunął się w cień, dla oczyszczenia całej atmosfery - powiedział w wywiadzie z serwisem sportowefakty.wp.pl nowy właściciel Wisły Kraków, Jakub Meresiński, który zapowiada jednocześnie, że zaraz po za "maksymalnie tydzień" zostana zwołana konferencja prasowa, podczas której przedstawiony ma być zarząd oraz wizja "klubu".

- Kompletujemy zarząd, by przekazać władze ludziom, którzy znają klub na wylot. Po to, by przywrócić Wiśle dobre imię. By pracownicy klubu złapali od
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...unac-zrobie-to
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.08.2016, 09:44
może zrobię małą reasumację:

-gość ma wykształcenie gimnazjalne
-ma prawomocny wyrok
-ma poważne zarzuty
-nie ma żadnych przesłanek że posiada jakikolwiek majątek
-sponsorami mieli być jego koledzy
-wiceprezesem został kumpel restaurator (Restauracja zamknięta od roku)
-ponoć pierwszą jego decyzją było przelanie 400 tys zł na swoje konto
-prowadził kilkanaście spółek, żadnej nie dłużej niż kilka miesięcy
-nie wiadomo czym którakolwiek z nich się zajmowała
-nowych piłkarzy brak
-sponsorów brak
-nikt nie chce się zgodzić na prezesa zarządu

niech mnie ktoś oświeci że jest coś pozytywnego
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 17.08.2016, 09:50
Dobry wywiad.
Bardzo mu potrzebny w tym momencie.

Nie wiem ile z tego to pr-owe i zyczeniowe .......olo ale spuscil sporo cisnienia tym wywiadem z wielu glow.

Oczywiscie jak sie porowna wywiad do tego co dostajemy + forma sportowa Wisly to idzie zalamac rece.
Boia chi molla !
Raf 66
Member

Od: 04.2006

Stary 17.08.2016, 09:53
Można jeszcze jeden cytat wrzucić:

Kompletujemy fajny zespół, który zna klub, wie, co się z czym je. To miejscowy team oparty na działaczach piłkarskich, ludziach ze środowiska piłkarskiego. Również ze środowiska kibiców.

kolejny gwóźdź do trumny.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.08.2016, 09:53
oczywiscie ze jest coś pozywynego:
Która z w/w przesłanek uniemożliwia mu mądre prowadzenie klubu? Żadna.

oceniajmy go po czynach - poki co nie zrobił nic na plus. ale ile jest w klubie.Ile w tym samym czasie zrobił Cupiał jak przejął klub?

Cytat:
Kompletujemy fajny zespół, który zna klub, wie, co się z czym je. To miejscowy team oparty na działaczach piłkarskich, ludziach ze środowiska piłkarskiego. Również ze środowiska kibiców. Podsumowując: będą to ludzie związani z Wisłą od wielu lat.
Nikt nie chce sie zgodzić na prezesa zarządu - poproszę o podlinkowanie tej wiadomości

jak dla mnie ciekawey wywiad. po raz pierwszy od kiedy jego spółka jest włąscicielem.
Polecam przeczytac kazdemu, wolno, kazdą linijke po 2 razy by zrozumieć.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.08.2016, 09:59
"...Że tak to nazwę: rekrutacja trwa. Kompletujemy fajny zespół, który zna klub, wie, co się z czym je. To miejscowy team oparty na działaczach piłkarskich, ludziach ze środowiska piłkarskiego. Również ze środowiska kibiców. Podsumowując: będą to ludzie związani z Wisłą od wielu lat."

Czyli można się domyślać dlaczego stowarzyszenie milczy... Kto jeszcze oprócz Zdziska z tych ludzi związanych z Wisłą od lat?
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 10:01
Czy ludzie z SKWK dostaną jakieś stołki dla tego jest cisza
Z jednej strony to genialny ruch ponieważ JM będzie miał część kibiców za sobą
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2016, 10:01
Taki wywiad:
-robimy,pracujemy -dziwne jakby nie
-bedzie konferencja z prawdziwego zdarzenia. A sa jakiej inne?
- a panie te oskarzenia to ja niewinny. brakuje tylko, ze prokurator sie uwzial.
- a ta matura to bledy mlodosci. Teraz jestem duzy

Mniej wiecej tak wyobrazalem sobie z nim wywiad wlasnie. Ble Ble Ble bedzie dobrze, blebleble odwalcie sie, dajcie mi czas bo tak.
As
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2016, 10:04
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Dobry wywiad.
Bardzo mu potrzebny w tym momencie.

Nie wiem ile z tego to pr-owe i zyczeniowe .......olo ale spuscil sporo cisnienia tym wywiadem z wielu glow.

Oczywiscie jak sie porowna wywiad do tego co dostajemy + forma sportowa Wisly to idzie zalamac rece.
Pozytyw*, ktory widze w tym przejeciu to fakt, ze facet nie ma milionow ktore moglby jak Cupial dokladac do klubu. Zamiast milionow gosc bedzie musial nadrabiac organizacja, creatywnoscia i madrym zarzadzaniem. Pytanie pozostaje otwarte czy ten facet to ma.
Wisla nie moze, byc jak 30to latek mieszkajacy z rodzicami, ktoremu rodzce daja na wszystko pieniadze. Aby ten klub byl zdrowy to musi byc w stanie sam na siebie zarabiac.

*Pozytyw moze sie spektakularnie zamienic w katastrofe o ile facet okaze sie totalnym amatorem lub wbrew deklaracjom bedzie chcial poprostu wycisnac klub jak cytryne.
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2016, 10:06
Haha Brawo on!

Cytat:
Citko i Meresinski opuścili już Kraków zabierają ze sobą wszystkie rzeczy.

Nie wiem komu już wierzyć ?
Piggy oddaj hajs
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 10:08
Koledzy nie jestem zwolennikiem JM, ale sam miałem wpadkę za błędy młodości czasem człowiek chce iść na skróty i źle się to kończy. Sam miałem do zapłacenie 1200 zł a teraz pracuje prowadzę firmę i jest ok. Ja nie oceniam jeszcze pana JM ani pozytywnie ani negatywnie.
Daje mu na razie czas do końca miesiąca by mieć wstępne zdanie o nim nikt cudu w 2 tygodnie nie zrobi w klubie
nesta
Senior Member

Stary 17.08.2016, 10:09
To nie jest żaden optymizm. Spora część ludzi żyje w mediokracji. Na podstawie wycinków, plotek itp. maja juz zbudowany cały scenariusz na przyszłość. A ja po prostu nie wiem jak będzie i czekam na rozwój wypadkow. Moze będzie okej, moze nie.

Wywiad spoko. Na TT chodziły płoty juz jakiś czas temu, ze namawiają PDS do powrotu na stanowisko prezesa Wisły. On sie zastanawia.

Juszczyk tez dziś napisał, ze być moze warto będzie tyle czekać na konferencje.
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2016, 10:17
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Koledzy nie jestem zwolennikiem JM, ale sam miałem wpadkę za błędy młodości czasem człowiek chce iść na skróty i źle się to kończy. Sam miałem do zapłacenie 1200 zł a teraz pracuje prowadzę firmę i jest ok. Ja nie oceniam jeszcze pana JM ani pozytywnie ani negatywnie.
Daje mu na razie czas do końca miesiąca by mieć wstępne zdanie o nim nikt cudu w 2 tygodnie nie zrobi w klubie
To teraz przed Toba juz tylko proces o VAT .
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.08.2016, 10:21
nesta napisał(a):Wyświetl post

Wywiad spoko. Na TT chodziły płoty juz jakiś czas temu, ze namawiają PDS do powrotu na stanowisko prezesa Wisły. On sie zastanawia.
Jak dla mnie PDS nie powinien zgadzać się na powrót. Odszedł w patologicznej sytuacji i wchodzenie w kolejne nieznane to BARDZO duże ryzyko. Myślę, że nie powinien bardziej ryzykować zszarganiem swojego nazwiska.
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 17.08.2016, 10:24
Może mu aż tak zależy, że chce próbować wyciągnąć to na prostą? Być może się coś, czego my nie wiemy, że warto wejść znowu do Wisły?

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 10:24
dajmy JM spokój do 31 sierpnia
Ostatnio edytowane przez suikoden : 17.08.2016 o godz. 10:27.
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 10:29
Tomasz Hajto może zostać dyrektorem sportowym Wisły?!
http://www.wislaportal.pl/31363,Toma...wym_Wisly.html
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 17.08.2016, 10:29
Wywiad spoko, widocznie da się dłużej z właścicielem porozmawiać niż tylko telefonicznie. Ciekawi mnie co to za ludzie związani od lat z Wisłą. Liczę na jakieś stanowiska dla byłych piłkarzy Wisły czyli może znajdzie się jakieś biurko dla Żurawia, Szymka albo innego.
Podsumowując: Liczę na to, że z nowymi ludźmi Wisła ruszy z kopyta i niektórym będzie wstyd tu na forum, że pisali spekulacje i inne brednie. Wystarczy być cierpliwym a wszystkiego się dowiemy. W porównaniu do Pana Cupiała to i tak Jakub Meresiński jest rozmowny

Dyrektorem sportowym jest/będzie Marek Citko, więc tutaj nie widzę żadnych zmian, no chyba, że MC będzie jakimś wiceprezesem ds. sportowych.
Ostatnio edytowane przez Franeklowcabramek : 17.08.2016 o godz. 10:32.
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 10:36
z Plotek jakie wiem Marek Citko prezesem a dyrektorem sportowym Tomek Hajto
a wiceprezesem Włoch.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.08.2016, 10:39
suikoden napisał(a):Wyświetl post
dajmy JM spokój do 31 sierpnia
Chyba kpisz sobie. Nigdy w życiu. Jeśli nie ruszymy swoich czterech liter i tematu, to Wisła upadnie!!! TEN TYP NIE ZASŁUGUJE NA TO, BY PRZEZ CHOCIAŻBY 1 MINUTĘ BYŁ WŁAŚCICIELEM WISŁY!!! Ktokolwiek myśli inaczej, ten postradał rozum!!!
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 17.08.2016, 10:39
wywiad spoko, nie robimy juz protestu?

Meresinski jednak jest blisko klubu, a nie jak twierdzą dziennikarze zabral 4 miliony zlotych do kieszeni i wyjechal na Cypr?

;d
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 17.08.2016, 10:43
Panowie, nie chcę z siebie robić paranoika w czapeczce z folii aluminiowej ale pytania w tym wywiadzie są takie cukierkowe jak w wywiadzikach dla celebrytów podczas tzw. "press tourów".

Owszem, kilka pytań o wyroki, nawet nibyasertywne "a jakieś konkrety?", pada znów jakiś ogólnik i pan Skwierawski odpuszcza zmieniając temat.

....a, przez miesiąc po przejęciu klubu facet milczy i nagle udziela wywiadu z przesłaniem "wszystko jest pod kontrolą, mamy dużo pracy, rekrutacja do super lokalnej ekipy z Wisłą w sercu trwa". Wywiad ukazuje się dzień po tym jak na największym forum kibicowskim ludziom puszczają nerwy i zaczynają się niemrawo organizować do wycieczki na stadion.

Nagle dostajemy przesłanie, że JM to fajny koleś, wrażliwy i inteligentny, pełen skruchy, który trochę w życiu narozrabiał ale ma łeb do biznesu i kocha piłkę a do Wisły ma słabość.

Może to nie jakiś spisek, może po prostu słabe dziennikarstwo. Zabrakło, jak to mówią Anglicy, "address the elephant in the room": czemu pan milczał przez te tygodnie i z każdą godziną milczenia reputacja Wisły spadała coraz bardziej na pysk? czy finanse klubu będą transparentne? usunie się pan w cień- razem z kasą?
Błędy młodości? Błędy młodości to iść na browara do parku- zamiast na lekcje matematyki. Albo przyłapanie z lufką. Błąd młodości to dać się przyłapać na ściąganiu na maturze- a nie na fałszowaniu jej.
Kolesie kręcili wały na dziesiątki milionów a on nie był wszystkiego świadomy- to czego nie będzie świadomy kierując Wisłą z takiego czy innego lipnego stołka (lub nawet bez niego)?
To są tezy i pytania które chcę zobaczyć w wywiadzie i dopiero odpowiedzi na tak postawione kwestie mnie ewentualnie uspokoją.

Czemu udziela wywiadu jakiejś popierdółce piszącej o tym, że kadra gra na playstation zamiast komuś, kto siedzi w klimatach okołosportowych, zna światek Krakowski i ligowy?

Cóż, takie czasy, sam nie wiem czy przemawia przeze mnie paranoja czy czujność.
Ostatnio edytowane przez Baryl : 17.08.2016 o godz. 10:47.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów