The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2015, 21:34
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Że niby tym jednym meczem, grajki rezerw będą bardziej ograne? A od sprawdzania to są treningi a nie zawody o PP, który staje się coraz bardziej prestiżowy i jest najkrótszą drogą do występu w europejskich pucharach.
sprawdzanie na treningach?no cóż mozna i tak.czyli dalej twierdzisz,ze mielismy realne szanse na PP?to w takim razie tak samo realne szanse na MP.w koncu te same kluby graja i w PP i w lidze....dalej.moze to źle zabrzmi ale na dzień dzisiejszy nie bardzo nas stać na granie w europejskich pucharach.mówię o finansach. startujemy od samego "dołu".duze szanse na wylosowanie kazachstanu,gruzji czy innej armenii.taki wyjazd to ok 200 tyś zł.i nei daj boże ,ze odpadniemy.do tego dochodzi konieczność wzmocnienia kadry bo chyba nie chcesz kompromitacji?my na razie musimy długi pospłacać a nie robić nowe,trzeba cierpliwości.
Ostatnio edytowane przez picasso : 13.08.2015 o godz. 22:10.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Stary 13.08.2015, 21:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
zakład, że z teoretycznie "łatwiejszymi rywalami" niż Legia i Lech potracimy punkty? równie dobrze możesz napisać, że jak wygraliśmy z Lechem u siebie to wygramy z każdym i remisując z Legią na wyjeździe nie przegramy już z nikim.

Reguły nie ma. Boisko dzisiaj pokazało, kto wciąga nosem Crivellaro, Popovicia i resztę naszych zawodników.
Robili ich bo się nie starali

A słabsze drużyny nas robią bo brożek nie trafia, a teraz mimo że nie trafiał to i tak bramki były, to ile by ich było jakby napastnik trafiał.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.08.2015, 21:44
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Znając życie to wyjdą rezerwy, pobiegają trochu, poudają i się skończy 0:2. Przy naszej kadrze to myślę, że nie będziemy ryzykować gry na dwa fronty.
Czyli niewiele się pomyliłeś a tak przy okazji Czym rózni się odpuszczenie PP przez Moskala od tego przez Smude ?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.08.2015, 21:48
Mam nadzieję, że Moskal nie zmęczył graczy pierwszego składu przed meczem ligowym, skoro oddał go walkowerem wystawiając DWÓCH niepewnych gości na środku obrony.

Trochę dziwi, że wystawiliśmy środek obrony na poziomie niższej ligi, a z drugiej strony dość mocno obstawiliśmy pomoc i atak. Generalnie średnio rozumiem kazanie zasuwać Jovicowi, Urydze i Crivellaro przez cały mecz skoro środek obrony, pozycja na której się najmniej piłkarze męczą jest obstawiany przez za przeproszeniem gołodupców.

Każdej drużynie gra się 2 x trudniej jak nie ma pewnych stoperów. To jest niejako podstawa gry i jestem przekonany, że jakby grał Rysiek u boku jednego z młodych (chociaż Czekaja ciężko nazwać młodym) to by to wyglądało zupełnie inaczej. Jak jest dyrygent defensywy, to ten drugi może być młody i niedoświadczony.
I żeby nie było, dla mnie PP jest mniej ważny, wcale nie zależało mi żebyśmy próbowali go zdobyć. Martwi mnie tylko mecz z Lechią i dziwi to, że skoro odpuszczamy kluczowy środek obrony to dlaczego eksploatujemy gości, którzy być może będą w weekend wybiegać w pierwszym składzie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.08.2015 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.08.2015, 21:50
jeśli sądzisz, że z palcem w dupie to chyba nigdy nie oglądałeś polskiej ligi i występów Wisły od 3 lat
Po reformie zajęliśmy dwukrotnie 5 miejsce na koniec części zasadniczej. Teraz od początku wchodzimy dobrze w sezon,mamy lepszych grajków niż sezon temu, więc pytanie nie czy będzie ósemka,ale czy będą puchary.
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Stary 13.08.2015, 21:53
Pucharów nie będzie, bo jak kolega napisał na samej górze, nie stać Wisłę
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Stary 13.08.2015, 21:55
Chodzić na mecze!!A nie .......ić,że nie stać Wisły..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.08.2015, 21:57
Patrvk napisał(a):Wyświetl post
Tylko że jaki ci nie pójdzie mecz w PP po odpadasz , a jak w lidze to tylko 3 punkty straty
Tyle że przez przegraną w PP nie spadniesz do 1 ligi, a już w lidze tych punktów może kiedyś zabraknąć.

Babba napisał(a):Wyświetl post
Po reformie zajęliśmy dwukrotnie 5 miejsce na koniec części zasadniczej. Teraz od początku wchodzimy dobrze w sezon,mamy lepszych grajków niż sezon temu, więc pytanie nie czy będzie ósemka,ale czy będą puchary.
ja pamiętam, że walka o 8 była do końca, w szczególności w ostatnim sezonie

Poza tym z tymi lepszymi grajkami niż rok temu bym nie przesadzał. Brożek i Głowacki są o rok starsi i mają już prostą w kierunku emerytury. A jednak to na nich opiera się nasza gra.

Z takim wchodzeniem z ' palcem w dupie' już się przejechało czy to bogate Zagłębie czy równie bogata Zawisza spadając z ligi. Ta sama Zawisza która wygrała PP.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.08.2015, 22:02
To jest ku...a skandal!!! W kolejnym sezonie odpuszczony Puchar Polski. jedyne trofeum ktore dość łatwo zdobyć i jedyna droga do europejskich pucharów skandal!!!!!! Powinny polecieć głowy po tym meczu. Popovic gosc jest żałosny poprostu, nadaje się na 1 lige, Ekstraklasa to za wysokie progi!!!! 1 bramka Burligi, 2 Czekaja; gośc jest kosmicznie słaby. Czemu nie grał Żemło? W którym roku zdobędziemy kur..a kolejny Puchar Polski Wyrobimy się do 2030? Takiemu klubowi nie przystoi odpadać w 1/16 finalu do ...ja. Finał miał być, a jest wielki...uj. Dzięki Moskal, dzięki Bury i Czekaj!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Stary 13.08.2015, 22:03
W ostatnim zdecydowanie walka do końca,bo w pierwszym sezonie Smudy to jak pamiętamy sobie narobiliśmy punktów w rundzie jesiennej.
Po Pawle widać upływający czas..Głowa to wciąż czołowy stoper. To jego ostatni sezon w karierze,da z siebie wszystko. W obecnych rozgrywkach,lepiej gra Jovic,Guerrier kontynuuje formę z którą wystrzelił pod Moskalem. Do tego mamy Mąkę i Crivellaro. Czekać pozostaje tylko na odpalenie Popa i Cywki.
A przede wszystkim mamy na bramce Radka.

Z kolei straciliśmy Stilica i wsio. Guła to grał na poziomie w rundzie jesiennej 2013/2014. Przyszedł Semir i się skończyło. Dudka to bez komentarza...

Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Finał miał być, a jest wielki...uj.
Taaa i co jeszcze?
Ostatnio edytowane przez Babba : 13.08.2015 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Stary 13.08.2015, 22:07
Babba napisał(a):Wyświetl post
Chodzić na mecze!!A nie .......ić,że nie stać Wisły..
Mimo że mieszkam daleko to i tak chodzę w miarę możliwości.

Tyle że przez przegraną w PP nie spadniesz do 1 ligi, a już w lidze tych punktów może kiedyś zabraknąć.
Tylko że jeden mecz w PP i odpadasz, a jeszcze zawodnicy mogą złapać kontuzje.

I liczy nawet 1 pkt, ale ja miałem na myśli 1 a nie 4 pod rząd.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2015, 22:12
picasso napisał(a):Wyświetl post
sprawdzanei an treningach?no cóż mozna i tak.czyli dalej twierdzisz,ze mielismy realne szanse na PP?to w takim razie tak samo realne szanse na MP.w koncu te same kluby graja i w PP i w lidze....dalej.moze to xle zabrzmi ale na dzień dzisiejszy nie bardzo nas stac na granei w europejsckich pucharach.mowię o finannsach. starrtujemy od samego "dołu".duze szanse na wylosowanei kazachstanu,gruzji czy innej armenii.taki wyjazd to ok 200 tyś zł.i nei daj boże ,ze odpadneimy.do tego dochodzi koneicznosc wzmocneinia kadry bo chyba nei chcesz kompromitacji?my na razie musimy dugi pospłacac a nei robić nowe,trzeba cierpliwości.
Co ty bredzisz?
PP rządzi sie innymi prawami i zasadami niż liga więc twoja teza jest bezsensu. A takie kwiatki o europejskich pucharach, są delikatnie mówiąc ...
To jakiś ewenement na skalę europejską, że klub boi się wywalczyc awans do Europy. No i te bzdury że nas na to nie stać.
Oczywiście, że było by nas stać, wystarczy ruszyć tęgim mózgiem:

Premie w Pucharze Polski 2015/2016:
Zwycięzcy OPP – 30 tys. zł
1/64 PP (uczestnicy) – 5 tys. zł
1/32 PP – 5 tys. zł
1/16 PP – 10 tys. zł
1/8 PP – 25 tys. zł
1/4 PP – 50 tys. zł
1/2 PP – 100 tys. zł
Finalista PP – 200 tys. zł
Triumfator PP – 1 mln zł

Esktraklasa SA płaci bowiem dodatkowe premie, których wysokość jest uzależniona od miejsca zajętego na koniec rozgrywek.
Mistrz Polski - aż 2,5 mln złotych. Zajęcie drugiej lokaty to już "tylko" 1,55 mln, a brązowy medal wyceniono na 950 tysięcy złotych.

Według nowych stawek UEFA za udział w pierwszej rundzie Ligi Europy wypłaca klubom po 200 tys. euro. W drugiej - 210 tys. euro, a w trzeciej - 220 tys. euro. W przypadku odpadnięcia w czwartej - 230 tys. euro. Awans do fazy grupowej wyceniany jest aż na 2,4 mln euro.

Pieniądze robi się sukcesami a nie wpierdalając obierki od ziemniaka.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.08.2015 o godz. 22:18.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Stary 13.08.2015, 22:16
Mimo że mieszkam daleko to i tak chodzę w miarę możliwości.
To nie było stricte do Ciebie.

Po prostu pieniądze potrzebne na wyjazd za granicę w pucharach europejskich to sumy,które można zdobyć,gdyby ludzie łaskawie zaczęli przychodzić na stadion...i nie mowa tu o jakiś 20tysiącach,ale te 15k to powinno być teraz minimum. 13 koła z Lechem to najniższa od bardzo dawna frekwencja z Poznaniakami.. Masakra..Obecnie wymówek już nie ma bo gra jest ładna dla oka,dobrze weszliśmy w sezon.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 13.08.2015, 22:21
z tego co napisałes bardziej oplacalen jest MP.a szanse na jedno i drugie sa chyba takei same skoro te same kluby walcza na obydwu frontach.no chyba ,ze liczysz na dublet....a wylicz teraz ile dostaneimy za grę w dwóch rundach pucharów zakładając wyjazdy do azji?bo nie licze na to,ze przejdziemy dalej.dobitnei to pokazały tegoroczne występy.no i nie wziąłeś pod uwagę,ze kadrę trzeba wzmocnic.więc te 2,5 mln akurat na jakiegoś napastnika by wystarczylo...też chcę Wisły grającej w LM ale zeby do tego doszlo najpierw trzeba wyjśc na prosta finansowo.
nie wiem Dariook ile masz lat ale moze jestes na tyle już duzy,ze wiesz że aby wyciągnąc to anjpierw trzeba wlożyc.my nei ma na ten wkad w tej chwili.z czegoś trzeba było zrezygnowac.wydaje mi sie ,ze padło na PP
Ostatnio edytowane przez picasso : 13.08.2015 o godz. 22:30.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2015, 22:34
picasso napisał(a):Wyświetl post
z tego co napisałes bardziej oplacalen jest MP.a szanse na jedno i drugie sa chyba takei same skoro te same kluby walcza na obydwu frontach.no chyba ,ze liczysz na dublet....a wylicz teraz ile dostaneimy za grę w dwóch rundach pucharów zakładając wyjazdy do azji?bo nie licze na to,ze przejdziemy dalej.dobitnei to pokazały tegoroczne występy.no i nie wziąłeś pod uwagę,ze kadrę trzeba wzmocnic.więc te 2,5 mln akurat na jakiegoś napastnika by wystarczylo...też chcę Wisły grającej w LM ale zeby do tego doszlo najpierw trzeba wyjśc na prosta finansowo.
Ty dalej nic nie rozumiesz?
Napisałeś że nas nie stać na puchary więc ci pokazałem, że gadasz bzdury. Juz sam występ w pierwszej rundzie LE to prawie 1mln zł + premia za drogę awansu.
Ty naprawdę myślisz, że UEFA ma podobne tobie tęgie glowy i organizuje puchary, tak by kluby na tym traciły? Puchary to nagroda, na tym się zarabia.

Nie ważne co jest bardziej opłacalne. Własnie straciliśmy jedną z szans na zarobienie fajnej forsy. Widocznie stać nas na taki luksus.

Ps:
Jak byś znał nasze koleje losu, to byś wiedział, że włożyć nie oznacza wyciągnąć.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.08.2015 o godz. 22:40.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.08.2015, 22:36
majomajo napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza para stoperów do odstrzału.
Tylko Czekaja. Naprawdę zapowiadał się dobrze. Fajnie czytał grę i się ustawiał, choć drewniany to był zawsze. Szkoda chłopaka, nie pierwszy i nie ostatni, któremu kontuzje zepsuły karierę. Natomiast Kujawa wg mnie obiecująco. Orientuje sie ktoś, co z Żemłem?

Ten mecz pokazał, ile znaczy Mączyński. Dotąd broniłem Urygi, ale facet chyba jednak do wymiany, co piszę z żalem, bo naprawdę myślałem, że z biegiem czasu będzie coraz lepszy. No cóż, może się mylę i Kazek cos w nim widzi i za parę lat będzie jak Mąka, którego nikt nie doceniał. I oby tak było!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 13.08.2015, 22:40
Żemło miał coś z sercem, dalej się to ciągnie? Żeby nie skończył jak Jovanović...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 13.08.2015, 22:45
zostaneimy jednak przy swoim zdaniu..i zdecyduj sie czy ten 1 mln to za PP czy za pierwsza runde LE....nie chce mi sie juz tego pisac ale w LE zarabia sie dopiero od fazy grupowej.sami to przerabialiśmy.za awanse we wczesneijszych fazach to sa groszowe sprawy nei pokrywajace kosztów. no chyba,ze tv da dobra kase ale w naszym kraju niestety tak sie nei dzieje. o tym jak rewelacyjne pieniądze daje UEFA przekonał sie min Ruch który po wycieczkach do azji finansowo był "do tyłu". poza tym uważasz,ze tą kadrą stac nas na granei w PP lidze i ewentualnie LE?my na razie musimy pospłacac dugi a wyglada ,ze bedzie ich wiecej.niesety na dzień dzisiejszy nei mamy pieniędzy na takie ekstrawagancje jak puchary.zdobycie PP jest tak samo iluzoryczne jak zdobycie w tej chwili MP.a ryzyko kontuzji rosnei. musimy oszczędzac to co mamy.niestety
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2015, 23:17
No przecież masz napisane, że prawie milion jest za sam udział już w pierwszej rundzie eLE . Za zdobycie PP masz 1 mln i automatyczny występ w pucharach. Coś taki ciężko kapujący jesteś?

Napisałem ci jasno ile można się spodziewać kasy, ale jesli nie umiesz tego wykorzystać, to nie mój problem. Stawiasz jakieś bezsensowne przykłady azjatyckie, że niby Ruch jest do tyłu...Tam do tyłu, nawet zegary chodzą więc, kto jak kto ale Ruch, nie jest wiarygodną finansjerą.

Nie masz racji, powielasz jakieś banały, że Puchary to ekstrawagancja. Bzdury kompletne. Zasłaniasz się długami, które uniemożliwiają podjęcie walki o puchary, a to kolejny nonsens. Dlugi się kolego same nie spłacą, tym bardziej nie spłacisz ich takim myśleniem.
Sukcesy, puchary, ligowy szczyt - to własnie są główne mechanizmy przychodów. Tym budujesz frekwencje, medialności, PR i przyciągasz sponsorów. Innymi słowy, robisz kapuche. Juz obecnie tak tkwimy bez pucharów, sponsora, obciętym budżetem...pusty stadion.
Tak, masz rację, wyeliminowanie nas z PP było koniecznością. Nie wiem jak, ale będzie z tego sukces.

Czy stać nas na granie tą kadrą w PP, Lidze i LM? Taki problem to obecnie marzenie kolego. Po dzisiejszym meczu nigdy się tego juz nie dowiemy.

Cytat:
Za zaskakującą szarżę Ruch skasował wtedy 1,7 mln zł, czyli 420 tys. euro, i była to dla klubu już kwota znacząca. Niezbyt wiele udało się dołożyć ze sprzedaży biletów, bo zespół z Chorzowa rozgrywał swoje mecze w Gliwicach. Ale i tak pieniądze z międzynarodowych rozgrywek były odczuwalną pozycją w budżecie. W następnym sezonie za te same osiągnięcia Ruch otrzymałby już 2,7 mln zł (660 tys euro). A przecież trzecia ekipa sezonu 2013/14 była bliska zgarnięcia całej puli, łącznie ok. 7-8 mln złotych. Ruch odpadł z Metalistem dopiero w dogrywce, a za awans do fazy grupowej LE otrzymałby dodatkowe 1,3 mln euro, dzięki którym mógłby spłacić sporą część wieloletniego zadłużenia i w końcu wyjść na prostą. Teraz na kluby, które przebiją się do fazy grupowej LE, czeka aż 2,4 mln euro.
Tyle w temacie...Dobranoc.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.08.2015 o godz. 23:51.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.08.2015, 23:26
Pucharów nie będzie, bo jak kolega napisał na samej górze, nie stać Wisłę

A na co stac ?

Europejskie Puchary Nie,

Puchar Polski tez Nie

A Liga no coz ,tak Kaziu jest zaaferowany walką juz o wejscie do 8-ki ze tak zawalono mecz w Chorzowie?

glupota do potęgi N,ktory to juz raz odpadamy tak szybko z PP.zenada.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.08.2015, 23:37
Byla juz gdzies jakas oficjalna wypowiedz o jakie cele gramy w tym sezonie w lidze? Ze odpuszczono puchar to wiadomo, nic nowego. Ciekawi mnie bardziej z jakiego powodu tym razem.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.08.2015, 23:42
W tym meczu niestety Kaziu popełnił błąd.

Jeśli naprawdę chciał awansować to spierdzielił, bo nie wystawił Ryśka w parze z Kujawą (założę się, że Ruch by stworzył połowę tego co miał).

Jeśli chciał to olać, to za długo trzymał gości, którzy stanowią o sile drużyny na murawie.

Cokolwiek sobie myślał przed tym meczem, po prostu to spieprzył. I tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.08.2015, 03:29
s1mone napisał(a):Wyświetl post
W tym meczu niestety Kaziu popełnił błąd.

Jeśli naprawdę chciał awansować to spierdzielił, bo nie wystawił Ryśka w parze z Kujawą (założę się, że Ruch by stworzył połowę tego co miał).

Jeśli chciał to olać, to za długo trzymał gości, którzy stanowią o sile drużyny na murawie.

Cokolwiek sobie myślał przed tym meczem, po prostu to spieprzył. I tyle w temacie.
Jeśli Rysiek ma uraz to jest usprawiedliwiony... Mógł jedynie dać na stopera Urygę za któregoś kołka (czy to dałoby więcej spokoju - nie wiem), a do środka od początku Mąkę. Martwi mnie trwająca nijakość Popovica i Cywki (kontrakt - 3 lata).
Ogólnie zawód i kubeł zimnej wody na głowę. Jesteśmy średniakiem i na ten moment wydaje mi się, że nasz awans do 8 nie będzie sprawą lekką, łatwą i przyjemną.
Ostatnio edytowane przez arti : 14.08.2015 o godz. 03:31.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 14.08.2015, 04:22
arti napisał(a):Wyświetl post
Martwi mnie trwająca nijakość Popovica i Cywki (kontrakt - 3 lata).
Akurat Cywka wg mnie wczoraj spisał się najlepiej, bardziej prosiłbym Moskala żeby nie kombinował z jego ustawieniem na boisku. Lewa obrona Ale się musiał ździwić Cywka. Tomek do środka za Uryge, wiem że Uryga jest silniejszy fizycznie, ale wole mieć w środku zawodnika grającego w piłkę a nie tego "nieruchawego klocka".
Ostatni sezon Czekaja
Odpowiedz cytując
jeziu89
Junior Member

Od: 03.2015

Stary 14.08.2015, 05:41
Podsyłam zainteresowanym bramki i skrót meczu. Szkoda, że po raz kolejny żegnamy się z PP już na samym początku... kiedy w klubie zrozumieją, że to najłatwiejsza droga do Europy?!
www.pilka24.com.pl - najnowsze wiadomości ze świata piłki nożnej
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.08.2015, 06:16
ludzie czego Wy oczekujecie? tym meczem Kazek pokazał Wam jak jesteśmy słabi kadrowo! niby to najkrótsza droga do LE, ale jak niby mamy zdobyć PP i walczyć w lidze, skoro NIE MAMY w ogóle zmienników. Zmienił się "tylko" środek obrony, bramkarz i napastnik, i to "tylko" wystarczyło aby ligowy średniak nas jechał jak tylko chciał... smutne, ale to nie jest wina Moskala że mamy skład taki jak mamy... Następny mecz w PP byłby z Lechem, i co znowu Moskal miałby grac żelazną 11, bo każda zmiana to de facto osłabienie zespołu? Musicie pogodzić się z tym że jeśli słaby Ruch nas pojechał, to nie zasługiwaliśmy na PP... ale w tym nie ma winy Moskala, gra tym co ma, a jak widzieliście, mamy niewiele. Oby kontuzje nas omijały

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2015, 07:00
Niektórzy to widzę jacyś ciężko kapujący są. Chyba za ciepło ostatnio.

PP w tym sezonie:
1/16 - 13.08
1/8 - 23.09
1/4 - 28.10 i 18.11
1/2 - 30.03 i 20.04
finał - 2.05

Co to za pieprzenie, że musimy oszczędzać chłopaków bo wąska kadra? Jak widać wyżej PP to nie jest maraton 30 spotkań w 3 miesiące. To raptem 7 meczów w 9 miesięcy! No bez jaj, że to zamęczy naszą kadrę. Jeden dodatkowy mecz w miesiącu to taki problem? To chyba czas kończyć karierę i zająć się czymś innym.
A że wzrasta ryzyko złapania kontuzji? Jak nie złapie dziś w pucharze to złapie jutro w meczu ligowym. To jest sport.

I tak jak wyżej Dariook napisał. Puchary europejskie to powinien być nasz nadrzędny cel. To szansa wyrwania się z marazmu, w którym siedzimy od kilku lat. Awans do fazy grupowej LE to łącznie z premiami za ligę lub za PP i premiami od UEFA około 3 mln EURO. 12 MILIONÓW ZŁOTYCH, nie muszę chyba przypominać ile wg plotek wynosi nasz dług wobec firm, menadżerów i piłkarzy.
LE to jedyna opcja dla nas, aby wyjść z gówna w którym tkwimy.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.08.2015, 07:23
A czytal ktos wypowiedz z konferencji?
Zmiany w obronie zostaly wymuszone....
Aczkolwiek kazdy bylby lepszy niz ten pseudopilkarzyna Czekaj....
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.08.2015, 07:43
Obrona wyglądała wczoraj kiepsko, może poza Bobanem - w miarę poziom trzyma. Czekaj i Kujawa bardzo przeciętny występ, do nich dostosował (zniżył) się Burliga. Buchalik - forma taka jak zawsze. Ogólnie odniosłem wrażenie, że nie było nikogo z predyspozycjami do dyrygowania obroną.

Za to podobał mi się występ Cywki na lewej obronie Jakby tylko się nauczył podstaw typu "nie na raz" to przy jego ruchliwości, sprycie i wybieganiu, może być ciekawą alternatywą dla Sadloka
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 14.08.2015, 07:47
nie chce mi się pisać odnośnie samego meczu - żenada i tyle.

Chwała Bogu, że zakontraktowaliśmy tego Cierzniaka i że jest ogarnięty. Obawiam się, że z Panem Ręcznikiem nie było by 6 pkt tylko nie wiem, 2 ? 3 ?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów